چه روزنامه‌هایی در طول جنگ در انتشار اخبار و تصاویر صحنه‌های نبرد فعالیت داشتند و به چه میزان در انعكاس اخبار موفق بودند؟

تنوع و تعدّد مطبوعات در سال‌های جنگ مثل امروز نبود و در آن زمان، عمده روزنامه‌های فعال كشور، روزنامه‌های كیهان، اطلاعات و جمهوری اسلامی بود. بعداً روزنامه‌های دیگری همچون رسالت، ابرار و ... منتشر شد. (روزنامه میزان متعلق به نهضت آزادی و روزنامه انقلاب اسلامی وابسته به بنی‌صدر هم منتشر می‌شد كه تحت تأثیر تحولات سیاسی، اجتماعی آن زمان كشور، توقیف و تعطیل شدند، زیرا بنای معارضه با نظام را داشتند.) لذا روزنامه‌های موجود در آن زمان، برحسب مسئولیتی كه داشتند به انعكاس وقایع و رخدادهای جنگ می‌پرداختند. البته یك دستورالعمل كلی مثل سایر كشورها، در كشور وجود داشت كه در زمان جنگ، روزنامه‌ها بایستی اخبار مربوط به جنگ را از یك كانال مشخصی بگیرند و منعكس نمایند. در دوران جنگ، ستاد تبلیغات جبهه و جنگ، زیر نظر شورای عالی دفاع در این زمینه فعالیت می‌كرد. این ستاد اخبار مربوط به جبهه‌های جنگ و وقایع مربوط به آن را به روزنامه‌ها منعكس می‌كرد، روزنامه‌ها نیز آن اخبار را منتشر می‌كردند. در كنار این مسئله، ممكن بود هر روزنامه‌ای خبرنگار اعزامی خودش را نیز به جبهه‌ها بفرستد و آنها خاطرات رزمندگان را بگیرند و یا وقایع جنگ را منعكس كنند كه آن هم با توجه به ویژگی‌های هر روزنامه منتشر می‌شد.

در زمینه انعكاس اخبار جنگ در روزنامه‌های آن دوران، آقای محمدباقر نیكخواه كه در دوران جنگ معاونت تبلیغات جبهه و جنگ را برعهده داشت، می‌گوید: با اینكه در كشور تبلیغات اصلی به ظاهر متوجه جبهه و جنگ بود، ولی در واقع محورهای اصلی و محتوایی متوجه امور دیگری بود كه مورد اعتراض فرماندهان، مسئولان جنگ و رزمندگان قرار می‌گرفت و بعضی اوقات نیز اخباری منعكس می‌شد كه برخلاف جریان متناسب با تبلیغات جنگ بود و لذا مورد عتاب قرار می‌گرفتند.

لینک کوتاه :
کد خبر : 1334

نوشتن دیدگاه

Security code تصویر امنیتی جدید

ارسال
  • مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس
  • آدرس دفتر مرکزی:تهران – خیابان شریعتی - خیابان شهید دستگردی(ظفر) - بعد از تقاطع شهید تبریزیان - پلاک77
  • تلفن تماس روابط عمومی:

02122909525-30 داخلی 245