عملیات محرم در طراحی کلی استراتژی نظامی ایران به نام کربلا 5 شناخته می شد. اما در زمان طراحی عملیاتی، عملیات عاشورا نام گرفت. این عملیات، پس از اجرا با نام «عملیات محرم» مطرح گردید. لشکر3 صاحب الزمان (عج) در عملیات محرم نقش یگانی تاکتیکی برای هدایت تیپ های 8 نجف، 25 کربلا، 17 علی ابن ابیطالب و 14 امام حسین(ع) را ایفا می کرد. این سند، صورتجلسه مذاکرات هماهنگی بین اطلاعات عملیات یگان های تابعه لشکر تا تاریخ 61/7/20 (بیست روز قبل از عملیات) و بحثهای مربوطه می باشد.

 

توضیحاتی در مورد منطقه عملیات : ویژگی مهم این منطقه وجود ارتفاعات جبال حمرین است که به‌عنوان خط‌ مرزی قراردادی دو کشور قبل از تجاوز عراق به ایران مطرح می‌باشد. بلندترین قله آن به ارتفاع 400 متر در خاک ایران قرار دارد. علاوه بر تپه 298 که در خاک ایران قرار دارد، تپه 175 در خاک عراق واقع شده است و بر محور وصولی و با اهمیت عین خوش، چم سری، شرهانی و زبیدات مشرف می‌باشد، چنان که می‌توان از روی آن، جاده آسفالته شرهانی - زبیدات را، که به لحاظ ارتباطی و تدارکاتی مهم است، مورد تهدید قرار داد. بر همین اساس و با توجه به‌ تسلط دشمن بر معابر و منطقه مواصلاتی خودی، کلیه ترددها در شب و با چراغ خاموش انجام می‌شد.

از دیگر عوارض طبیعی منطقه، رودخانه‌های چیخواب، دویریج و میمه است که فصلی بوده و به هنگام طغیان، ارتفاع آب آن به 10 برابر حد معمول، که حدود 30 سانتی‌متر می‌باشد، می‌رسد.

لینک کوتاه :
کد خبر : 3086

نوشتن دیدگاه

Security code تصویر امنیتی جدید

ارسال
  • مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس
  • آدرس دفتر مرکزی:تهران – خیابان شریعتی - خیابان شهید دستگردی(ظفر) - بعد از تقاطع شهید تبریزیان - پلاک77
  • تلفن تماس روابط عمومی:

02122909525-30 داخلی 245