کتاب «خاکریزهای خط مقدم» با حضور مسئولین کشوری و لشکر و جمعی از پژوهشگران و نویسندگان رونمایی شد.
آیین رونمایی از کتاب دو جلدی «خاکریزهای خط مقدم» (تاریخ مهندسی جنگ جهاد سازندگی در دوران دفاع مقدس) بعد از ظهر روز سه شنبه 17 آبان ماه در سالن همایش منرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس برگزار شد.
این مراسم با حضور سرلشکر سیدیحیی رحیم صفوی سرلشکر سیدیحیی رحیم صفوی، غلامرضا فروزش وزیر سابق جهاد سازندگی، علیرضا افشار معاون امور اجتماعی، فرهنگی و شوراهای وزارت کشور، محمدرضا قائد عبدی مدیرکل امور ایثارگران جهاد کشاورزی، مهندس ابوالفضل حسن بیگی فرمانده قرارگاه مهندسی رزمی حمزه سید الشهداء از جهاد سازندگی، مهندس شمائلی، مهندس دانش جعفری، مهندس مظفری، مهندس شریفیان، علی آبادیان، کلانتری، مقدم و سردار عندلیب، سردار مهرداد، سردار بزم مهری، سردار بحرینی و ، سردار حسین علایی و سردار علیمحمد نائینی مشاور فرمانده کل سپاه و رئیس مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس و با حضور خانواده معظم و معزز جهاد سازندگی برگزار شد.
جهادسازندگی بستر بسیاری از پیروزی ها را فراهم کرد
در ابتدای این مراسم سردار نائینی ضمن خوشامد گویی به مدعوین، با بیان اینکه جهاد سازندگی یکی از اولین نهادهای برآمده از انقلاب اسلامی بود توانست با جذب و آموزش و سازماندهی جوانان کشور و با ابتکار و فناوری های علمی در هشت سال بستر بسیاری از پیروزی ها را فراهم کند، گفت: این نهاد انقلابی سرمایه های دانشگاهی، افراد تحصیل کرده، فنی، با تجربه را را پای کار آورد و با همکاری جامعه مهندسی کشور و دانشگاه ها در ابعاد مختلف دست به اقدامات بزرگی زد.
مشاور فرمانده کل سپاه درباره کتاب «خاکریزهای خط مقدم» گفت: اولین بار است که در این سطح و با این کیفیت کتابی مستند و جامع با مرور اجمالی و کلی به جهاد سازندگی در دوران دفاع مقدس پرداخته می شود. در این اثر مراجعه بسیار خوب و قابل اعتنایی به اسناد دست اول شد و از منابع خود مرکز، منابع واحد ثبت وقایع جنگ خود وزارت جهاد سازندگی و سایر منابع به خوبی استفاده شده است.
مراحل حضور جهاد در جنگ بهترین شاخص برای فصلبندی کتاب بود
در ادامه مراسم صرت الله محمودزاده محقق و نویسنده کتاب «خاکریزهای خط مقدم» اظهار کرد: این مراسم با این ترکیب مهمانان، ماده واحده ای است از جنس بیداری است برای آنان که قصد احیای فرهنگ جهادی را دارند.
وی با اشاره به اینکه در انتخاب فصول کتاب، مراحل حضور جهاد در جنگ بهترین شاخص بود، افزود: در سبک، ژانر تاریخی حماسی انتخاب شد. تاریخنویسی خشک مخاطب خاص خودش رادارد ولی دامنه تاریخ حماسی در جامعه وسیعتر است.
نویسنده کتاب «خاکریزهای خط مقدم» درباره مخاطبین این کتاب گفت: مخاطبین و جامعه هدف این کتاب در ابتدا دانشپژوهان وزارتخانهها و ارگانها با هدف توسعه، دانشگاههای صنعتی و مدیریتی هستند. مخاطب دوم پژوهشکدههای نظامی هستند که باید فرضیهها را تبدیل به نظریه کنند. مخاطبین سوم که قرار است در آینده متولد شوند یعنی مخاطبین بی شماری که هنوز به دنیا نیامدند. هدف تداوم و به روز کردن ادبیات کهن است.
در بخشی از مراسم سخنرانی سردار محمد ستاری وفایی نخستین فرمانده قرارگاه خاتم الانبیا به صورت ضبط شده پخش شد. ایشان به علت کسالتی که داشتند نتوانسته بودند در مراسم حضور پیدا کنند.
حماسه بزرگ جهاد سازندگی نباید فراموش شود
همچنین سرلشکر سیدیحیی رحیم صفوی دستیار و مشاور عالی مقام معظم رهبری و با تاکید بر اینکه حماسه بزرگ جهاد سازندگی نباید فراموش شود، بیان کرد: یاد این حماسه باید جاویدان باقی بماند. پیام این جهاد بزرگ باید به نسل امروز و فردای نه ایران اسلامی، بلکه به جبهه مقاومت برسد به یمنی ها،سوری ها، عراقی ها برسد.
وی با ابراز تاسف از ادغام جهاد سازندگی با وزارت کشاورزی بیان کرد: آن ادغام از نظر من حیف بود. همان سیاسیونی که این ادغام را کردند بعد هم می خواستند سپاه و ارتش را ادغام کنند که نشد، حضرت آقا نگذاشت. ببینید وزارت سپاه را در وزارت دفاع ادغام کردند،کمیته و شهربانی و ژاندارمری را ادغام کردند،جهاد را با کشاورزی ادغام کردند.آمدند سراغ سپاه که دیگر خدا نخواست. هوشیاری حضرت آقا هم نگذاشت.
رییس پژوهشگاه سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی گفت: من امیدوارم این کتابها با استقبال جوانان روبرو شده و توسط آنها خوانده شود. صوتی کردن بسیاری از کتابها توسط مرکز کارخوبی است که تبدیل کردن آنها به فیلم هم می تواند در این زمینه مناسب باشد، چون جوان های ما این شکل از محصولات را که بیشتر در قالب فضای مجازی می گنجد بیشتر می پسندند.
با نگارش تاریخ انقلاب و دفاع مقدس الگوهای مناسبی را به نسل آینده معرفی کنیم
در ادامه غلامرضا فروزش وزیر سابق جهاد سازندگی بر نگارش تاریخ تأکید کرد و گفت: اگر ما از تاریخ دفاع مقدس نگوییم و از مجاهدتهایی که در این مسیر شده ننویسیم، وضعیت خوبی در انتظارمان نخواهد بود. فرزندان ما و نسل آینده به دنبال الگو هستند. ما با نگارش رشادتهای این عزیزان میتوانیم الگوهای بسیار مناسبی را پیش رویشان قرار دهیم و به آنها معرفی کنیم.
تجلیل از خانواده شهدای جهادسازندگی
در بخشی از این مراسم نیز از خانواده های شهید محمد تقی رضوی، شهید اسدالله هاشمی، شهید سید هاشم ساجدی، شهید عبدالحسین ناجیان، شهید کمال الدین کامروا، شهید محمد طرحچی طوسی، شهید محمدعلی حجتی و مرحوم مهندس مهدی ورشابی تجلیل شد.