هجوم سراسری عراق به ایران (16)؛
در خرمشهر، دشمن با همه توانی که به کار می گیرد، نمی تواند بیش از 200 متر پیشروی کند. در این عملیات هلی‌کوپترهای خودی ضربات موثری به نیروهای مهاجم وارد کردند.

در خرمشهر، دشمن با همه توانی که به کار می گیرد، نمی تواند بیش از 200 متر پیشروی کند. در این عملیات هلی‌کوپترهای خودی ضربات موثری به نیروهای مهاجم وارد کردند.

صبح امروز (15/7/1359) و در شانزدهمین روز هجوم سراسری عراق به ایران، دو میگ عراقی به آبادان حمله ور شدند و یکی از تانکرهای بزرگ پالایشگاه را منهدم کردند. این دو میگ در اثر آتش ضد هوایی ارتش سقوط کردند. آبادان همچنان زیر آتش توپخانه دشمن قرار دارد ولی در دو روز گذشته آتش کاتیوشای خودی بسیار کارساز بوده است.

امروز خمپاره های دشمن در اهواز، تعدادی شهید و مجروح به جای گذاشت و خساراتی به بار آورد. از سوی دیگر به گزارش سپاه خوزستان: نیروهای عراقی از طرف کرخه کور تقویت شده، در حال پیشروی به سوی اهواز هستند.

به گزارش اطلاعات سپاه: طی حمله هلی کوپترهای هوانیروز به مواضع نیروهای عراقی در منطقه مهران،21 تانک و تعدادی خودروی حامل مهمات منهدم و 80 نفر از دشمن کشته شدند.

تیمسار فلاحی (رئیس ستاد مشترک ارتش) در مصاحبه ای اعلام کرد: منطقه عمومی سر پل ذهاب از روز گذشته زیر سنگین ترین فشارهای زمینی و هوایی دشمن قرار داشته است. عراق دیشب 3 گردان کماندویی به این منطقه وارد کرد تا بتواند در گیلان غرب نفوذ کند که با دفاع مردم شهر و همکاری نیروهای نظامی، نیروهای عراقی متلاشی شدند.

 

پیشروی محدود و سخت بعثی‌ها در خرمشهر

«در خرمشهر، فرماندهی قوای مهاجم با رسیدن نیروهای تازه‌نفس، در آغاز روز 15/7/1359، فرمان هجوم دیگری را صادر می‌کند، سپس 7 گروهان کماندو و نیروهای مخصوص که 4 گروهان دیگر را در احتیاط خود دارند، در محور بندر و 7 گردان کماندو و نیروی مخصوص در محور مرکزی پیشروی می‌کنند، اما با مقاومت شدید رزمندگان اسلام مواجه می‌شوند و طی یک درگیری سنگین، با تحمل ده‌ها کشته و مجروح، خود را به ساختمان اداره بندر می‌رسانند و آن را تصرف می‌کنند.

در محور مرکزی، دشمن با همه توانی که به کار می‌گیرد، نمی‌تواند بیش از 200 متر پیشروی کند. در این عملیات هلی‌کوپترهای خودی ضربات مؤثری به نیروهای مهاجم وارد کردند.

یکی از فرماندهان نیروی ویژه عراق می‌گوید: نیروهای اسلامی موجود در منطقه بندر در مقایسه با نیروهای ما بسیار کم بودند، با این‌همه پس از نبردی سنگین، توانستند ده‌ها تن از نیروهای ما را کشته یا مجروح سازند و سپس با یک نبرد قهقرایی توانستند جلوی ساختمان بندر، پیشروی ما را سد کنند.

با سپری شدن دو هفته از جنگ، همچنان اختلاف‌نظر بر سر نحوه ادامه جنگ و به‌کارگیری نیروها ادامه دارد. بنی‌صدر استفاده از ارتش و ادوات زرهی را تنها راه چاره می‌داند، درحالی‌که جناح مقابل تکیه بر تکنیک صرف را کافی ندانسته، معتقد به جنگ مردمی است.

از لحاظ سیاسی، جمهوری اسلامی ضمن رد پیشنهاد مسکو برای خاتمه جنگ، از آن کشور به خاطر کمک‌های نظامی به عراق انتقاد کرد.

 

منابع:

  1. مهدی انصاری، حسین یکتا، هجوم سراسری: روزشمار جنگ ایران و عراق (کتاب چهارم)، تهران، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی: مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، چاپ دوم، ۱۳۷۵، صفحات 325، 326
  2. خرمشهر در نبرد طولانی، جمعی از نویسندگان، تهران، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی: مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، چاپ چهارم صفحه 308
  3.  مهدی انصاری-حسین یکتا، هجوم سراسری، صفحات 325، 331
لینک کوتاه :
کد خبر : 1621

نوشتن دیدگاه

Security code تصویر امنیتی جدید

ارسال

  • مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس
  • آدرس دفتر مرکزی:تهران – خیابان شریعتی - خیابان شهید دستگردی(ظفر) - بعد از تقاطع شهید تبریزیان - پلاک77
  • تلفن تماس روابط عمومی:

02122909525-30 داخلی 245