ژنرال مصطفی طلاس گفت: حماقت صدام در جعل سرنوشت ملت عراق و بیخردی او در معادلات نظامی است. صدام چطور میتواند بر یك كشور نفتخیز ۴۰ میلیونی پیروز شود و چه مصلحتی در قتل ملت عظیم و صاحب تمدن و مسلمان وجود دارد! كشاندن ملت عراق به یك جنگ بیهدف و در جهت تبدیل چهره مارشال به چهره پلیس آمریكا در منطقه، عراقیها را مجبور كرد كه بیهدف و بدون هیچ انگیزهای بجنگند.
به گزارشتارنمای مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، ژنرال مصطفی طلاس، وزیر دفاع سوریه امروز (۱۳۶۵/۷/۱۵) طی یك سخنرانی در جمع مقامات بلندپایه خبری و دولتی این كشور كه به مناسبت سالگرد جنگ اكتبر (اعراب و اسرائیل) ایراد كرد، به ابراز مطالب صریحی در خصوص نقش و اهداف آمریكا و صدام در حمله به ایران و نیز اقدامات حافظ اسد برای جلوگیری از آن، همچنین تأكید بر حمایت سوریه از ایران و دلایل این حمایت، پرداخت.
وی بهاینترتیب آخرین مواضع دولت سوریه در قبال عراق، ایران و جنگ تحمیلی را تشریح كرد. طلاس در این سخنرانی گفت: آمریكا به توطئههای خود ادامه داد و در این راه صدام را به جنگ ظالمانه علیه جمهوری اسلامی ایران تحریك كرد. هدف از تحمیل جنگ به ایران این بود كه اگر نیروهای سوریه در لبنان مورد هجوم اسرائیل قرار گرفتند، آنها بتوانند نیروهای ایرانی را نیز از هر نوع كمك به نیروهای سوریه در هر جنگی در منطقه باز دارند.
وزیر دفاع سوریه افزود: حافظ اسد در تلاش برای جلوگیری از این واقعه عجیب، با ملك خالد و ملك حسین تماس گرفت ولی صدام مستكبرتر شد و در جهت اجرای خواستهای آمریكا از خود آمریكا نیز پا را فراتر گذاشت.
چند حقیقت در مورد این جنگ قابل تشریح است؛ صدام میخواست به آمریكا بگوید فقط اوست كه میتواند جانشین لایقی برای شاه و حتی بهتر از او باشد و نیروهای عراقی میتوانند حداكثر ظرف پنج روز به تهران برسند و گروگانهای آمریكایی را آزاد كنند و به دنبال آن، حكومت دمشق نیز پایان خواهد یافت.
حماقت صدام در جعل سرنوشت ملت عراق و بیخردی او در معادلات نظامی است. صدام چطور میتواند بر یك كشور نفتخیز ۴۰ میلیونی پیروز شود و چه مصلحتی در قتل ملت عظیم و صاحب تمدن و مسلمان وجود دارد! ملتی كه با ما مانند دندانههای یك شانه هستند.
كشاندن ملت عراق به یك جنگ بیهدف و در جهت تبدیل چهره مارشال به چهره پلیس آمریكا در منطقه، عراقیها را مجبور كرد كه بیهدف و بدون هیچ انگیزهای بجنگند.
حافظ اسد در ساعات اولیه این جنگ حقایق را درك كرده بود و لذا سوریه ضمن محكوم كردن متجاوز (صدام)، در كنار حق (ایران) قرارگرفته و صلح را رد میكند.
تاریخ باید از این موضع سوریه تقدیر كند كه تا چه حد در جلوگیری از سرایت جنگ به دیگر كشورهای عربی مؤثر بود و توانست از تعصب دشمنی عرب ـ فارس جلوگیری كند.
رئیسجمهور، آقای خامنهای، به برادرش حافظ اسد بارها تأكید كرد كه ایران به یك وجب خاك اعراب چشم طمع ندارد زیرا استعمار و اسلام با یكدیگر تلاقیپذیر نیستند و تأكید كرد كه نیروهای ایران به محض سرنگونی صدام، از خاك عراق عقبنشینی خواهند كرد؛ و این حرف منطقی است زیرا آغازگر جنگ ظلم کرده است و ظالم باید از میان برود.
منبع:
جمعی از نویسندگان، روزشمار جنگ ایران و عراق: ماجرای مک فارلین (کتاب چهل و چهارم)، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی: مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، تهران، چاپ دوم ۱۳۸۷، صص ۲۶۷، ۲۶۸
م)، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی: مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، تهران، چاپ دوم ۱۳۸۷، صص ۲۶۷، ۲۶۸