حسن علایی فعال نویسنده و پژوهشگر دفاع مقدس در یادداشتی نوشت: استقبال کمنظیر و رضایت میهمانان محترم از این گردهمایی كه درواقع یک عملیات تمامعیار فرهنگی بود، مسئولان و دستاندرکاران را متذكر این توصیه نورانی حضرت امام، رضوانالله تعالی علیه، كرد كه «نگذارید پیشكِسوتان جهاد و شهادت در پیچوخم زندگی روزمره به فراموشی سپرده شوند!»
حسن علایی فعال نویسنده و پژوهشگر در حوزه دفاع مقدس و مدیر گروه مطالعات فرهنگی اجتماعی مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس یادداشتی در باره همایش قهرمانان خط شکن نوشته است. در این یادداشت میخوانیم:
مصادف با بزرگداشت سوم خرداد، سالروز آزادی خرمشهر، در هیاهوی روزمرگی و در گوشهای از این شهر گسترده، جمعی از قهرمانان و اسطورههای جنگ با وجود طی سالهای جوانی و نشستن گرد پیری بر موهای سر و محاسن شریفشان، همچنان قبراق و سرحال، گردهم آمدند و دومین «گردهمایی قهرمانان خطشکن» را رقم زدند. هرچند این مراسم پرشور و معنوی آنگونه كه بایدوشاید، از قاب دوربینهای رسانه ملی میهمان چشمان مشتاق بینندگان نشد، اما گرمای حضور پیشكِسوتان و یادگاران دوران دفاع مقدس چیزی نبود كه به چشم نیاید. در این گردهمایی كه برای دومین سال متوالی، بههمت مركز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس برگزار میشد، بیش از 650 نفر از فرماندهان گردانهای رزمی و رستههای تخصصی دوران جنگ، خانواده معظم شهدا، فرماندهان قرارگاهها، لشکرها ، تیپها، سپاههای استانی و جمعی از پژوهشگران و نویسندگان نامآشنای دفاع مقدس گردهم آمدند. در دقایق اولیه این نشست صمیمی، نوای گرم و دلنشین حاج صادق آهنگران كه روزگاری همدم فرماندهان و رزمندگان در خطوط مقدم جبهه بود و احساسات و عاطفه را در وجود آنان جاری میکرد، با همخوانی فرمانده گردانها، سالن 5آذر سازمان بسیج را به سالهای نهچندان دور دفاع مقدس گره زد و اشکهای زلال فرماندهان عزیز را بهیاد روزهای آتش و خون و شبهای پرستاره وداع سرازیر كرد. حاج صادق در حضور رزمندگان عزیز سلیقه به خرج داد و با خواندن بیتهای برجسته نواهای ماندگار آن دوران طلایی، حس خوب جهاد و شهادت و ازخودگذشتگی را دوباره زنده كرد و عزیزان حاضر را دلتنگ آن لحظات نورانی.
این گردهمایی میهمانان ویژهای هم داشت كه به این محفل گرمایی دوچندان بخشیدند. روحانیون و طلاب رزمنده، پیشمرگان كُرد مسلمان و رزمندگان و فرماندهان سلحشور و میهندوست سیستان و بلوچستان، میهمانان گرانقدر این مراسم بودند و اتحاد و وحدت و همدلی را با حضور خود فریاد میزدند. تجلیل از خانواده فرماندهان شهید گردانهای دوران جنگ توسط خانوادهها و بازماندگان فرماندهان شهید لشكرها، ابتكاری بود كه در این گردهمایی رخ داد و دل و جان خانواده شهدا را بیشازپیش به هم نزدیکتر كرد.
سخنرانی پرشور سردار حسین سلامی، فرمانده كل سپاه، نقطه اوج این جلسه صمیمانه بود كه یادگاران دوران دفاع مقدس را به وجد آورد؛ تاجاییکه پس از پایان سخنرانی، گرد او جمع شدند و او را در آغوش كشیدند. ایشان نیز با متانت و گرمی به درددل همگان گوش دادند و در صورت لزوم، دستور پیگیری خواسته رزمندگان و دلاوران را صادر كردند.
دقایقی تا اذان ظهر مانده بود كه فرماندهان در گوشهوكنار فضای بیرون از سالن دورهم جمع شده بودند و با گعدههای خودمانی، خاطرات دوران جنگ را مرور میکردند. برخی حسرت و غبطه یاران شهیدشان را میخوردند و از یكدیگر التماس دعا داشتند كه برای بهشهادترسیدن هم دعا كنند.
با برآمدن بانگ اذان ظهر به افق تهران، رفقای چندینساله دست در دست هم و مشعوف و خرسند از گردهمایی، قدمهای استوار خود را به سمتوسوی حسینیه امامخمینی(ره) جفت كردند تا با یاد خدا شكرگزار سالیانی نهچندان دور باشند که این انقلاب و كشور را از خطری سهمگین نجات دادند.
استقبال کمنظیر و رضایت میهمانان محترم از این گردهمایی كه درواقع یک عملیات تمامعیار فرهنگی بود، مسئولان و دستاندرکاران را متذكر این توصیه نورانی حضرت امام، رضوانالله تعالی علیه، كرد كه «نگذارید پیشكِسوتان جهاد و شهادت در پیچوخم زندگی روزمره به فراموشی سپرده شوند!» و بیان بلیغ ولیامر مسلمین حضرت امامخامنهای، مدظلهالعالی، كه فرمودند: «از سرمایه معنوی دفاع مقدس باید محافظت كرد.»
ارادتمند همه رزمندگان اسلام
حسن علایی فعال
ششم خرداد1402