وزیر اسبق وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در مراسم رونمایی از کتاب تاریخ شفاهی سردار حسین باقری:

دکتر رضا تقی پور، سردار باقری را از پیشگامان نهضت بومی‌سازی و از حامیان جدی و مؤثر آن برشمرد و گفت: بحمدالله در سایه این تلاش‌ها ما امروز شاهد شکوفایی در صنعت مخابرات و الکتریک در ابعاد مختلف هستیم، چه در زمانی که ایشان در نیروی مقاومت، چه در زمانی که در ستاد کل و در زمانی که در مسئولیت صنایع الکتریک ایران تشریف داشتند

 

مراسم رونمایی از کتاب تاریخ شفاهی سردار حسین باقری از مسئولان مخابرات سپاه کردستان، قرارگاه حمزه و قرارگاه نجف در دوران دفاع مقدس با حضور دکتر رضا تقی پور نماینده مجلس و وزیر اسبق وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، سردار علی شادمانی معاون هماهنگ کننده قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیاء (ص)، سردار مهوری معاون فناوری اطلاعات ستاد کل سپاه، سردار مظلوم مسئول اسبق مخابرات سپاه، سردار یساول مسئول اسبق مخابرات نیروی دریایی، سردار مطهری مسئول اسبق مخابرات نیروهای زمینی و جمعی از مسئولین مخابرات‌ قرارگاه‌های قدس، نجف و کربلا در دوران دفاع مقدس، سردار علی‌محمد نائینی رئیس مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس برگزارشد.

در این مراسم دکتر رضا تقی پور با اشاره به اقدامات خوبی که در حوزه دفاع مقدس در حوزه های مختلف صورت گرفته است، گفت: این اقدامات مؤثر می‌تواند ابعاد جدیدی از این مکتب را در جامعه رونمایی، روشن و تبیین کند.

وی با اشاره به سردار حسین باقری اظهار کرد: یکی از ویژگی‌های ایشان این است که به‌روز هستند و با سیر سریع فناوری همراهی کردند و با این تحولات همراه شدند.

نماینده مردم تهران در مجلس از ویژگی‌های مهم مخابرات در جنگ را نوآوری‌ها و خلاقیت‌ها علی‌رغم همه کسری‌ها و کمبودها مطرح و بیان کرد: در نگاه اول چون سلاح در دست نیروهای مخابرات نیست ممکن است به‌عنوان یک رزمنده حضورشان خیلی ملموس نباشد ولی قول مشهوری است که می‌گویند «ارتباطات و مخابرات سلسله اعصاب جنگ است، سلسله اعصاب سازمان است» قطعاً بدون یک مخابرات موفق و بدون یک مخابرات مناسب هیچ جنگی و هیچ عملیاتی موفق نمی‌شد و این زحمات، تلاش، خلاقیت‌ها و نوآوری‌های دوستان بود که در عملیات‌های مختلف با چنگ و دندان توانستند که همراه با فرماندهان عزیز و معزز جنگ این موفقیت‌ها را رقم بزنند.

تقی پور از آشنایی 43 ساله خود با سردار حسین باقری گفت و اظهار کرد: دوران دفاع مقدس من خدمت سردار باقری نبودم، ما دسته‌هایمان فرق می‌کرد، من بسیج و جاهای دیگر بودم ایشان مخابرات بودند. به هر صورت بعد از جنگ با سردار باقری آشنا شدم.

وی سردار باقری را از پیشگامان نهضت بومی‌سازی و از حامیان جدی و مؤثر آن برشمرد و گفت: بحمدالله در سایه این تلاش‌ها ما امروز شاهد شکوفایی در صنعت مخابرات و الکتریک در ابعاد مختلف هستیم، چه در زمانی که ایشان در نیروی مقاومت، چه در زمانی که در ستاد کل و در زمانی که در مسئولیت صنایع الکتریک ایران تشریف داشتند به هر صورت این برکات تداوم داشته است، امیدواریم که ان شاءالله برکت وجودی ایشان در حوزه فضای مجازی کشور پرتوافشانی کند و انقلاب اسلامی بتواند از تجربیات همه شما عزیزان که در این‌ها سهیم بودید بهره‌مند شود.

وزیر اسبق وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به بیان خاطره‌ای از دوران دفاع مقدس پرداخت و گفت: ما از بعد از سال 1364 در گروه الکترونیک مخابرات وزارت سپاه بودیم که بعد از ادغام، الکترونیک مخابرات وزارت دفاع شد. سطح علمی و فناوری صنایع الکترونیک و مخابراتمان در قبل از انقلاب اسلامی این بود که یک کارخانه‌ای به اسم «کُما» کارخانه مخابراتی ایران، از تادیران اسراییل انتقال انرژی شده بود.

وی افزود: طبق اسناد، حتی برای کوچک‌ترین تغییر در حد یک مقاومت در یک مدار بی‌سیم، این‌ها یک‌چیزی به اسم ECN داشتند، باید آن فرم را پر می‌کردند می‌بردند به آن مستشار اسراییلی می‌دادند، او امضا می‌کرد تا مثلاً این مقاومت را برمی‌داشتند و یک مقاومت دیگر به‌جای آن در مدار می‌گذاشتند. این سبک فنّاوری ما ایرانی‌ها در قبل از سال 1357 بود.

تقی پور با اشاره به پیشرفت‌هایی که در حوزه صنایع الکترونیک و مخابراتمان صنایع دفاع شده است، خاطرنشان شد: امروز به حول و قوه الهی و به برکت انقلاب اسلامی و تلاش عزیزانی که در جنگ حضور داشتند و انتقال دانش و فناوری، ما به شبکه‌های عظیم و پیچیده فرماندهی کنترل، رادار و اپتیک دست‌یافته‌ایم به‌نحوی‌که امروز سامانه موشکی باور 373 پهپاد آمریکایی را زمین‌گیر و شکار می‌کند. این یک شاهکار است که دنیا در مقابلش سر تعظیم فرود می‌آورد.

وی افزود: این فقط یکی از ابعاد انقلاب اسلامی است که در این 45 سال محقق شده است که در هیاهوی تبلیغاتی دشمن هیچ‌وقت این پیشرفت‌ها و این تلاش‌ها گفته نشده است.

نماینده مردم تهران مجلس اظهار کرد: در یک جمله ما در سایه این تلاش‌ها از یک کشور وابسته محتاج واردکننده امروز در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات تبدیل به یک کشور مستقل مبتکر پیشرفته صادرکننده شده‌ایم.

وی با تأکید بر این‌که نتیجه این تلاش و اراده‌ها را امروز در جبهه مقاومت مشاهده می‌کنیم، اظهار کرد: مقام معظم رهبری فرمودند «ضربه‌ای که رژیم صهیونیستی در عملیات طوفان الاقصی خورد به‌هیچ‌وجه قابل‌ترمیم نیست.» اطلاعاتی که در این عملیات به دست رزمندگان فلسطین افتاده است یا حتی اسرایی که بازهم طبقه‌بندی دارد و هنوز در اسارت رزمندگان غزه هستند، این‌ها همه در سایه این پیشرفت‌ها است که بالاخره فرماندهی و کنترل یکی از مهم‌ترین ابعاد این عملیات‌ها است.

لینک کوتاه :
کد خبر : 2243

نوشتن دیدگاه

Security code تصویر امنیتی جدید

ارسال

  • مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس
  • آدرس دفتر مرکزی:تهران – خیابان شریعتی - خیابان شهید دستگردی(ظفر) - بعد از تقاطع شهید تبریزیان - پلاک77
  • تلفن تماس روابط عمومی:

02122909525-30 داخلی 245