تورقی بر روزشمار سال‌های مقاومت؛

روزنامه اطلاعات: جمهوری‌اسلامی‌ایران حق طبیعی خود می داند كه برای گرفتن حق خود به هر اقدامی ازجمله ورود به خاك عراق دست بزند. نكته دیگر این كه در این مسیر یعنی گرفتن حق خود از طریق ورود به خاك عراق نباید از هیچ چیزی ترسید.

 

به گزارش تارنمای مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، نیروهای عراقی در جریان عقب‌نشینی ۱۵ كیلومتری خود به طرف مرز بین‌المللی در محور گیلان‌غرب، ۹ روستای این منطقه را ویران كردند. در این ویران‌گری، روستای قیطول‌مرجان به‌كلی با خاك یك‌سان شد. ۹ روستای گرگیل، گرباین، گورسفید، گومار، قیطول‌مرجان، علی‌رضاوندی، قاسم‌آباد، اربیل و طایفه خنجر از جمله روستاهای تخلیه شده می باشند.

همچنین به رغم ادعاهای عراق مبنی بر عدم حمله به ایران، شهر ایلام باردیگر مورد هجوم هواپیماهای عراق قرار گرفت كه با آتش پدافند هوایی نیروهای خودی، جنگنده های عراقی مجبور به ترك آسمان این شهر شدند. شهر آبادان نیز زیر آتش توپخانه عراق قرارداشت.

 

تحلیل روزنامه هرالد تریبون

نحوه عقب‌نشینی نیروهای عراق از خاك ایران، هدف تهاجم این كشور به ایران و واكنش ایران در برابر این حركت عراق، مطالبی است كه روزنامه هرالدتریبون به تفسیر آن پرداخته‌است:

هنوز به وضوح معلوم نیست كه چقدر از زمین های ایران در اشغال عراق است. خبرنگاران كه از قصرشیرین دیدن كرده اند اعلام كرده اند كه هنوز باریكه هایی درجنوب این شهر تحت اشغال عراقی ها می باشد. این شهر كاملاً ویران شد و تنها یك مسجد و یك یا دو ساختمان دیگر هنوز سرپا هستند.

دیپلمات های غربی در خاورمیانه معتقدند كه هدف حقیقی دولت عراق، سرنگونی رهبر اسلامی در تهران كه تب انقلابش به عنوان یك خطر تلقی می شد بوده‌است. دولت تهران سقوط نكرد و جنگ تحمیلی به سختی ادامه یافت در حالی كه ایران عهد بسته‌است تا خروج آخرین سرباز عراقی از ایران، به جنگ ادامه دهد.

 این روزنامه سپس درباره مسئله تغییر اوضاع جنگ به سود ایران، نوشته‌است: بعد از یك سال توقف نظامی، در سپتامبر گذشته (شهریور و مهرماه سال ۱۳۶۰) امواج جنگ شروع به خیزش به‌نفع ایران كرد. در حالی كه نیروهای ایرانی به آرامی عراقی ها را از بیش تر قسمت های استان نفت‌خیر خوزستان بیرون می راندند، عراق شروع به پیشنهاد دادن امتیازات كرد.

 

پیشنهاد روزنامه اطلاعات

روزنامه اطلاعات در مقاله یادداشت روز (۳/۴/۱۳۶۱) خود بر احقاق حقوق كشورمان تأكید كرد و ورود به خاك عراق را در این جهت خواند و مورد تأیید قرار داد. در قسمتی از این یادداشت آمده‌است:

ما تاكنون حسن‌نیت خود را در صلح‌خواهی نشان داده‌ایم ولی حالا كه صدام می‌خواهد از این مسئله سوءاستفاده كند و حاضر نیست شرایط ما را بپذیرد، به نظر می‌رسد عاقلانه‌ترین راه، اجرای دستور صریح قرآن است كه در این صورت به‌یقین صدام مجبور خواهد شد كه به شرایط ما گردن نهاده و قبول كند كه متجاوز است.

پیشنهاد می‌شود ضرب‌الاجل چند روزه‌ای تعیین شود و اگر صدام در این چند روز، تمام شرایط ما را نپذیرفت، چنان ضربه‌ای به او زده شود كه دیگر صدامی نباشد تا در آینده خطری موجودیت جمهوری اسلامی‌ایران را تهدید كند.

بنابراین جمهوری‌اسلامی‌ایران حق طبیعی خود می‌داند كه برای گرفتن حق خود به هر اقدامی ازجمله ورود به خاك عراق دست بزند. نكته دیگر این‌که در این مسیر یعنی گرفتن حق خود از طریق ورود به خاك عراق نباید از هیچ‌چیزی ترسید.

 

منبع:

لطف‌الله زادگان، علیرضا، روزشمار جنگ ایران و عراق: عبور از مرز (کتاب بیستم)، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی: مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، تهران، چاپ سوم، ۱۳۸۹، صص ۵۶، ۵۸، ۵۹

لینک کوتاه :
کد خبر : 1235

نوشتن دیدگاه

Security code تصویر امنیتی جدید

ارسال

  • مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس
  • آدرس دفتر مرکزی:تهران – خیابان شریعتی - خیابان شهید دستگردی(ظفر) - بعد از تقاطع شهید تبریزیان - پلاک77
  • تلفن تماس روابط عمومی:

02122909525-30 داخلی 245