کتاب «چشمهایی که نوشتند» خاطرات جانباز قطع نخاع گردنی، حاج کاظم سلیمیان به قلم علی هاشمی در بوته نقد و بررسی قرار گرفت.
به گزارش تارنمای مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، دومین نشست از سلسله نشستهای نقد و بررسی کتاب دفاع مقدس که توسط موسسه فرهنگی هنری مشاهیر اندیشه نوین ایرانیان (مانا) و با مشارکت بنیاد حفظ آثار دفاع مقدس استان اصفهان و مرکز آفرینشهای ادبی قلمستان وابسته به شهرداری اصفهان و انتشارات مرزوبوم وابسته به مرکز اسناد سپاه برنامهریزی شده است در روز دوشنبه سیام آبان ماه 1401 با حضور تعدادی از نویسندگان و رزمندگان دفاع مقدس در ساختمان مرکز آفرینشهای ادبی قلمستان واقع در باغ غدیر برگزار شد.
حسینعلی محمدی مجری کارشناس و منتقد کتاب ضمن اظهار تأسف از عدم حضور راوی که به خاطر برخی محدودیتهای مرتبط با جانبازان قطع نخاع گردنی نتوانسته بود در جلسه حضور یابد با معرفی اثر، سخنان خود را آغاز کرده و به ذکر خلاصهای از کتاب پرداخت و در ادامه به نقد و بررسی صوری کتاب اشاره کرد.
در ادامه محمد کراچیان دیگر منتقد کتاب با اعلام این موضوع که «خواندن این کتاب چند روز خواب و خوراک را از من گرفت»، به شرح نظراتشان در مورد محتوای کتاب و سختیهایی که یک جانباز با آن دستبهگریبان است، اشاره کرد و صفحات تاریک و دشوار و مصیبتهای زندگی راوی را بسیار غالب بر لحظات خوب زندگی دانست. گو اینکه انگار هیچ لحظه شادیآوری در زندگی وی نبوده و چرا راوی بیش از هر چیز به شرح دشواریها و مصائب پرداخته است.
در ادامه و ضمن ورود تنی چند از مخاطبین به بحث و بررسی کتاب، علی هاشمی نویسنده «چشمهایی که نوشتند» با اشاره به آشنایی خود با راوی از سالهای دهه شصت، منظور از این نشست را صحبت از خاطرات قهرمانی دانست که قریب به 35 سال با عوارض ناشی از جنگ دستوپنجه نرم میکند و همچنان امیدوار و شکرگزار خداوند است.
در این جلسه حاج محسن عزیز اللهی مدیر موسسه راویان فتح لنجان که خود از جانبازان دوران دفاع مقدس است با انتقاد از عملکرد برخی مسئولین بر این موضوع تأکید داشت: چرا نباید تنها خواسته یک جانباز قطع نخاع گردنی که آرزوی دیدار با رهبر معظم انقلاب است محقق شود؟! و از تمامی عزیزان و دستاندرکاران تقاضا کردند که به هر نحو ممکن اگر میتوانند زمینه این دیدار را فراهم کنند.
در پایان حسینعلی محمدی ضمن اشاره به این موضوع که کتاب خاطرات حاج کاظم سلیمیان ویژگیهای فراوانی دارد و اصلاً در پی شعارزدگی نبوده و بسیاری از واقعیتهای تلخ زندگی یک جانباز را بهخوبی روایت کرده است، گفت: کتاب «چشمهایی که نوشتند» اگر برترین کتاب در روایت خاطرات یک جانباز قطع نخاع گردنی نباشد بهطورقطع یکی از بهترین کتابهایی است که تاکنون در این زمینه تولید و چاپ شده است.
بنابراین گزارش، خاطرات حاج کاظم سلیمیان تحت عنوان «چشمهایی که نوشتند» تلفیقی از خاطرات خود نوشت راوی و روایت شفاهی خاطرات وی است که در سال 1400 توسط انتشارات مرزوبوم و با مشارکت موسسه راویان فتح لنجان به چاپ رسیده و با استقبال خوانندگان خاطرات مواجه شده است.