هجوم سراسری عراق به ایران (۱۴)؛
پس از گذشت ۱۴ روز، بغداد به‌منظور ایجاد تعویق در حملات احتمالی نیروهای جمهوری اسلامی، یکجانبه اعلام آتش‌بس کرد؛ هم‌زمان با آن، دولت عراق از کشورهای اسلامی استمداد می‌طلبد تا تلاش برای پایان دادن به جنگ را تشدید نمایند.

پس از گذشت ۱۴ روز، بغداد به‌منظور ایجاد تعویق در حملات احتمالی نیروهای جمهوری اسلامی، یکجانبه اعلام آتش‌بس کرد؛ هم‌زمان با آن، دولت عراق از کشورهای اسلامی استمداد می‌طلبد تا تلاش برای پایان دادن به جنگ را تشدید نمایند.

در چهاردهمین روز (۱۳/۷/۱۳۵۹)، آبادان و جزیره مینو از شب گذشته تا امروز، زیر آتش سلاح‌های سنگین دشمن قرار داشته است.

به گزارش سپاه خوزستان: اهواز مواجهه با حملات توپخانه دشمن بود و تلفات قابل‌توجهی به بار آورد. اجرای انواع آتش ‌نشان می‌دهد که دشمن در نقاط مختلف اطراف شهر اهواز با توپ و تانک و خمپاره، کمین کرده و در مواقع مشخصی اقدام به اجرای آتش می‌کند تا ایجاد رعب کند. وضع کلی شهر آرام توصیف ‌شده و مردم وضعیت عادی خود را بازیافته‌اند ولی گروهک‌ها به اقدامات ضدانقلابی مشغول‌اند.

امروز وضعیت سوسنگرد عادی و تحت کنترل نیروهای نظامی بود.

به گزارش سپاه خوزستان: تعداد ۳ لشکر زرهی دشمن، شامل ۲۴۰ تانک و سایر ادوات، در جنگل‌های کرخه مستقر شده‌اند و با نصب ۳ پل از رودخانه عبور کرده، حدود ۱۰ کیلومتر از طرف پل جلو رفتند، نیروهای زرهی‌شان در ۲۵ کیلومتری جاده اهواز مستقر شده‌اند.

اوضاع شهر بستان آرام است، هرچند هنوز به حال عادی بازنگشته و پاسگاه سوبله توسط نیروهای خودی پر نشده است.

برابر اعلام شهربانی: نیروهای دزفول و اندیمشک و اطراف آن‌ها از نیمه‌شب گذشته هدف اصابت گلوله‌ها و خمپاره‌های دشمن بودند.

از سوی دیگر، طبق اعلام سپاه دزفول: نیروی زمینی ارتش، نیروهای عراقی را در سه‌راهی دهلران به عقب راندند و دشمن با به‌جا گذاشتن تلفات بسیار و از دست دادن تعدادی تانک،۲۵ کیلومتر عقب‌نشینی کرده است.

ژاندارمری کرمانشاه اعلام کرد: دشمن از نفت شهر به‌طرف سومار گسترش‌یافته است. برابر اعلام سپاه پاسداران، مستقر در سرپل ذهاب، برای مقابله با یگان‌های پیاده دشمن که در جلوی قره‌باغ درگیرند؛ احتیاج فوری به حداقل ۲۰۰ نفر پاسدار است.

در سپیده‌دم امروز، هجوم ستون‌های زرهی و پیاده دشمن با پشتیبانی آتش سنگین، در سه محور جنوبی (بندر)، مرکزی (جاده شلمچه) و شمالی شروع می‌شود.

 

عقب نشینی بعثی ها در خرمشهر

متجاوزان پس از درگیری شدید و تحمل انبوه تلفات، تا ساختمان هماهنگی بندر (حدود ۵۰۰ متر) پیش می‌آیند و در محور شمالی به اولین دژ پشت پادگان دژ می‌رسند؛ اما رزمندگان اسلام در محور مرکزی ضمن سد پیشروی دشمن، موفق به عقب راندن آن‌ها می‌شوند. هم‌زمان با هجوم نیروهای عراقی، شهر زیر بمباران و آتش توپخانه قرار می‌گیرد تا مردم از پشتیبانی رزمندگان بازمانند و وادار به ترک شهر شوند. بارش بمب و انبوه آتش توپخانه بر خرمشهر تا صبح روز بعد ادامه می‌یابد.

 

تلاش عراق برای نجات از مهلکه

پس از گذشت ۱۴ روز، پیشروی نیروهای عراق در داخل سرزمین‌های ایران عملاً متوقف‌ شده است، به همین دلیل بغداد به‌منظور ایجاد تعویق در حملات احتمالی نیروهای جمهوری اسلامی، یکجانبه اعلام آتش‌بس کرد که با مخالفت تهران روبرو گردید.

هم‌زمان با آن، دولت عراق از کشورهای اسلامی استمداد می‌طلبد تا تلاش برای پایان دادن به جنگ را تشدید نمایند.

 

منابع:

  1. مهدی انصاری، حسین یکتا، هجوم سراسری: روزشمار جنگ ایران و عراق (کتاب چهارم)، تهران، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی: مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، چاپ دوم، ۱۳۷۵، صفحات ۲۹۹، ۳۰۰، ۳۰۱
  2. خرمشهر در نبرد طولانی، جمعی از نویسندگان، تهران، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی: مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، چاپ چهارم صفحه ۳۰۶

۳-مهدی انصاری-حسین یکتا، هجوم سراسری، صفحه ۳۰۶

لینک کوتاه :
کد خبر : 1634

نوشتن دیدگاه

Security code تصویر امنیتی جدید

ارسال

  • مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس
  • آدرس دفتر مرکزی:تهران – خیابان شریعتی - خیابان شهید دستگردی(ظفر) - بعد از تقاطع شهید تبریزیان - پلاک77
  • تلفن تماس روابط عمومی:

02122909525-30 داخلی 245