سردار احمد غلامپور در مراسم رونمایی از کتاب «اطلس پدافند هوایی سپاه پاسداران در دوران دفاع مقدس» از سردار محمدعلی احمدی میاندشتی نویسنده کتاب تقدیر کرد و گفت: سردار احمدی بهحق هم مؤسس پدافند در دوران دفاع مقدس است و هم به تعبیر امروزیها میشود از ایشان "پدر پدافند هوایی سپاه در دوران دفاع مقدس" نام برد.
سردار احمد غلامپور فرمانده قرارگاه کربلا در دوران دفاع مقدس در مراسم رونمایی از کتاب «اطلس پدافند هوایی سپاه پاسداران در دوران دفاع مقدس» از سردار محمدعلی احمدی میاندشتی نویسنده کتاب تقدیر کرد و گفت: سردار احمدی بهحق هم مؤسس پدافند در دوران دفاع مقدس است و هم به تعبیر امروزیها میشود از ایشان "پدر پدافند هوایی سپاه در دوران دفاع مقدس" نام برد.
وی با اذعان به اینکه پدافند هوایی نسبت به سایر رستهها در سپاه بهنوعی واقعاً مظلوم واقع شده است، تصریح کرد: اگر پدافند هوایی را با زرهی، حتی بهداری و توپخانه و سایر رستههای دیگر مقایسه کنیم به اعتقاد بنده یک مقدار راجع به پدافند هوایی حالا اگر نگویم کملطفی شده است اما خیلی کمتر از حد انتظار به آن ورود و بحث شده است و حتی شاید شناخت آن نسبت به مخاطب و جامعه هم نسبت به سایر رستهها کمتر باشد.
فرمانده قرارگاه کربلا در دوران دفاع مقدس بر اهمیت پدافند هوایی تأکید کرد و گفت: همه حضار میدانند که بیشترین تلفات و آسیبی را که ما در عملیاتها میدیدیم واقعاً از ناحیه نیروی هوایی عراق بود. شما به آمار و ارقام مراجعه کنید میبینید که در حوزه آسیبپذیری ما چه در بخش شهدا و چه در بخش مجروحین بیشترین آسیب را واقعاً از ناحیه نیروی هوایی عراق داریم و مسئله زمانی مضاعف و بدتر شد که از عملیات خیبر به بعد عراق حملات شیمیایی را هم بر بمبارانهای معمولی خودش اضافه کرد و این واقعاً برای ما بسیار دردناک و زجرآور بود.
وی افزود: ما در جزیره در شرایطی که بهسختی تحتفشار عراق بودیم و عراق شدیدترین حملات را داشت برعلیه ما انجام میداد، یادم هست که آقا محسن با من تماس گرفت و گفت که چه خبر از وضع جزیره؟ گفتم آقا محسن فقط همین را به شما بگویم که عراقیها ازبسکه بمباران کردند دیگر خسته شدند و آلان یک هواپیمای بزرگ میآورند شکمشان را باز میکنند نبشی و آهن و آلات روی سر ما میریزند و این حادثه واقعاً یک حادثه عجیبی هم بود یعنی ما در طول جنگ فقط هم در بدر این وضعیت را دیدیم، نه قبل از بدر دیده بودیم و نه بعدازآن. و این نشان میدهد که ما با وجود اینکه سایر حوزههای دفاع مقدس یعنی شاید در زمین و در مثلاً بخش طرحریزی و خیلی از بخشهای دیگر تا حدودی یا از عراق سرتر بودیم یا سعی میکردیم که بهقولمعروف تنه به تنه عراق بزنیم، تنها موردی که تا آخر جنگ ما به گرد عراق هم نرسیدیم برتری مطلق هوایی عراق بود و هیچگاه تا آخر جنگ هم ما نتوانستیم این خلأ را بپوشانیم.
سردار غلامپور افزود: آنوقت شما بینید که در چنین شرایطی ما با چه زحمت و تلاشی توانستیم پدافند را تا حدودی شکل بدهیم تا جایی که آن را به سازمان رزم برسانیم و تیپ تشکیل بدهیم. هفتاد، هشتاد درصد امکانات ما امکانات غنیمتی بود یعنی آن چیزی بود که بچهها عملیات میکردند غنیمت میگرفتیم و میتوانستیم سازمان رزممان را آنگونه تقویت کنیم و توسعه بدهیم.
وی موشک هاگ را تنها سلاح مؤثر و مورداستفاده در پدافند نیروهای خودی مطرح کرد و گفت: عملیات والفجر 8، شاید تنها مورد و تنها عملیاتی است که به بهترین شکل ممکن از موشک هاگ استفاده شد.
فرمانده قرارگاه کربلا در دوران دفاع مقدس از فقر و نبود امکانات در پدافند هوایی در آن مقطع مثالی زد و یادآور شد: من در عملیات بیتالمقدس به چشم خودم دیدم، وقتیکه پشت خاکریز در پشت دژ بودم وقتیکه هواپیمای عراقی آمد بمباران کند ما خلبانش را مشاهده میکردیم. یعنی اینقدر پایین میآمدند و بیپروا میآمدند بمباران میکردند که بهراحتی میشد خلبانش را دید.
وی به اهمیت پدافند و اقتدار آن تأکید کرد و گفت: مقام معظم رهبری فرمودند «پدافند هوایی در خط مقدم باشد» انصافاً حرف درستی است. خداوند را شاکریم در این مقطع و در این شرایط پدافند هوایی جایگاه خودش را بهخوبی در کشور پیدا کرده است و پیشرفتهای بسیار خوبی دارد میشود و امروز میتواند تهدید کشورهای بزرگ و استکباری را پاسخ دهد.