سردار حسین علایی گفت: تاریخ شفاهی سردار فتحیان نهفقط خاطرات شخص ایشان بلکه از ایثارگری، فداکاری، شجاعت و تلاشهای جمعیت عظیمی سخن گفته است.
مراسم رونمایی از کتاب تاریخ شفاهی سردار سرتیپ پاسدار دکتر نصرالله فتحیان در مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس برگزار شد.
سردار حسین علایی با اظهار به اینکه تاریخ شفاهی سردار فتحیان نهفقط خاطرات شخص ایشان بلکه از ایثارگری، فداکاری، شجاعت و تلاشهای جمعیت عظیمی سخن گفتهاند، گفت: زمانی که من به غرب رفتم برای اولین بار قرارگاه مرکزی کربلا بهعنوان ستاد ادارهکننده جبهه ایجاد شد. تا قبل از آن ما ستاد نداشتیم ولی از زمانی که ستاد درست شد در خدمت ایشان بودم و با ایشان آشنا هستم. این ستاد باعث شد که کارهای بزرگی اتفاق بیفتد. مهمترین کار این بود که ظرفیت برای جذب داوطلبان و کسانی که میخواستند در جنگ نقش داشته باشند از همه اقشار را ایجاد کرد.
وی از مزیت تشکیل واحد بهداری رزمی گفت و بیان کرد: با تشکیل واحد بهداری رزمی، این ظرفیت به وجود آمد که هر کس که در حوزه درمان و حوزه بهداری میخواست داوطلبانه بیاید و کاری انجام بدهد، بستر آن فراهم شده بود. این را آقای فتحیان فراهم کردند.
فرمانده قرارگاه نوح در دوران دفاع مقدس افزود: من از سردار فتحیان سؤال کردم که چند درصد پزشکان و کادر درمان شما از نیروهای مسلح بودند و چقدر از بقیه جاها، ایشان گفتند 90 درصد از دولت و خارج از نیروهای مسلح بودند. آلان بعضیها سؤال میکنند دولت در زمان جنگ چهکار کرد؟ این یکی از کارهای دولت است. کار از این بالاتر که تمام ظرفیت درمان و بهداشت کشور را که امکان جذب آن در جبهه بود را در اختیار جبهه گذاشتند. دولت هزینه داروها را میداد.
وی با اظهار به اینکه بسیاری از فرماندهان و رزمندگان و کسانی که حق حیات دارند، دلیل ادامه حیاتشان وجود همین بهداریها بوده است، بیان کرد: وقتیکه من گردنم آسیب دید، بهداری نبود من از گردن به پایین حداقل فلج بودم.
سردار علایی با اشاره به شبکه درمانی کشور اظهار کرد: این شبکه به بهداری رزمی جبههها وصل بود، آنهایی که باید در جبههها رسیدگی میکردند، رسیدگی میکردند و از آنجا یک شبکه انتقال به سراسر کشور بود یعنی با این کار تمام ظرفیت بیمارستانی کشور در خدمت جبهههای جنگ قرار گرفته بود و این کار خیلی بزرگ بود.