امام خمینی طی پیامی، مقابله با رژیم متجاوز عراق را اقدامی عقلی و شرعی دانسته و صلح با صدام جنایتکار و غارتگر را امری غیرانسانی و ضد اسلامی اعلام کردند.
در سیزدهمین روز (۱۲/۷/۱۳۵۹)؛ اهواز همچنان زیر آتش توپخانه و بمباران عراقیها بود و فعالیت ضدانقلاب به نفع دشمن در این شهر ادامه یافت.
در محور سوسنگرد؛ از ۸ صبح، تعدادی از نیروهای عراقی و تعدادی تانک و خودرو در ۵ کیلومتری سوسنگرد، کنار رودخانه کرخه، مستقر گردیدهاند، بلافاصله نیروهای ژاندارمری، سپاه، شهربانی و نیروهای محلی در کنار رودخانه سنگر گرفته، به مقابله پرداختند. تا ساعت ۱۶، شهر سوسنگرد زیر آتش قرار داشته و عده زیادی کشته و مجروح شدند و بیشتر ادارات تخریبشده است.
جبهه میانی
خبرگزاری پارس اعلام کرد: امروز نیروهای ارتش در منطقه سرپل ذهاب، ۱۸ تانک دشمن و مقدار زیادی از مهمات آنها را نابود کردند.
گزارش دیگری از این خبرگزاری حاکی است که: مهاجمین عراقی طی شبهای ۱۱ و ۱۲ مهر به اسلامآباد غرب حمله کردند که توسط رزمندگان خودی، عقب رانده شدند و چند تن از آنان به اسارت درآمدند.
دشمن همچنان ناکام در خرمشهر
در این روز اقدامات دشمن توسط نیروی زرهی و پشتیبانی آتش توپخانه برای تصرف خرمشهر ادامه یافت، لیکن رزمندگان اسلام آنها را مجبور به عقبنشینی کردند.
به گزارش سپاه خوزستان: امروز، خرمشهر مواجه با هجوم دشمن بود. آتش توپخانه عراق، منازل مسکونی و اماکن عمومی را بهشدت میکوبید و نیروهای دشمن تا میدان راهآهن پیش آمدند که براثر حملات نیروهای رزمنده ارتش، سپاه و مردم مبارز خرمشهر، دشمن تا شلمچه عقب نشسته و تلفات زیادی به آنان وارد شد و تعداد زیادی تانک منهدم گردید.
نیروهای خودی در این درگیری صدمات قابلتوجهی دیدند، بهخصوص که اکثر شهدا و مجروحین از مردم هستند.
تأکید امام بر وجوب دفاع در مقابل متجاوز
در این روز امام خمینی (ره) طی پیامی، مقابله با رژیم متجاوز عراق را اقدامی عقلی و شرعی دانسته و صلح با صدام جنایتکار و غارتگر را امری غیرانسانی و ضد اسلامی اعلام کردند.
همچنین مسئولین جمهوری اسلامی، کشورهای حاشیه خلیجفارس را از قرار گرفتن در کنار رژیم عراق و همکاری با آن بر حذر داشتند و عواقب سوء آن را برشمردند.
از سوی دیگر، رژیمهای مرتجع منطقه و حامی عراق به کمک آمریکا و سایر دول غربی، برای تقویت توان دفاعی خود، با خرید پیشرفتهترین تسلیحات جنگی، در حال بازسازی نیروهای نظامی خود هستند.
منبع
مهدی انصاری، حسین یکتا، هجوم سراسری: روزشمار جنگ ایران و عراق (کتاب چهارم)، تهران، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی: مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، چاپ دوم، ۱۳۷۵، صفحات ۲۸۴، ۲۸۵، ۲۸۶، ۲۹۰.