تورقی بر روزشمار سال‌های مقاومت؛

آیت‌الله سید علی خامنه‌ای (رئیس‌جمهور وقت) گفت: ما در خلیج‌فارس شروع‌كننده نبوده‌ایم و نخواهیم‌ بود؛ ما دفاع‌كننده و پاسخ‌دهنده هستیم. اگر شرارت‌های عراق و پشتیبانان منطقه‌‌‌ای و خارجی عراق متوقف شود، ما هم در زمینه نظامی فعالیتی نخواهیم داشت. ما در خلیج‌فارس به هر اقدامی دست خواهیم زد و امكانات ما بسیار زیاد و متنوع است.

 

به گزارش تارنمای مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، آیت‌الله سید علی خامنه‌ای رئیس‌جمهوری، سیاست جدید مقابله به مثل در برابر حمله به تأسیسات نفتی ایران، احتمال حمله موشكی به كویت و امكان درگیری با نیروهای آمریكایی در خلیج‌فارس را تشریح كرد.

رئیس شورای عالی دفاع، امروز (۵/۵/۱۳۶۶) در پایان جلسه شورای عالی پشتیبانی جنگ گفت: آن چیزی كه تاكنون حساسیت ما را بیش‌تر برمی‌انگیخت، حمله به كشتی‌های نفت‌كش بود و امروز حمله به تأسیسات ما در خلیج‌فارس همان حساسیت را برمی‌انگیزد.

ما مقابله به مثل خواهیم كرد و در این مقابله به مثل ممكن است موشك زمین به زمین هم مورداستفاده قرار بگیرد.

 بعضی از دولت‌های خلیج‌فارس كه قبلاً به عراق كمك می‌كردند، امروز منكر اقدام خود هستند ولی دولتی كه تا امروز به‌طور صریح به رژیم عراق كمك كرده است، دولت كویت است. بنابراین، هدف این تهاجم، قاعدتاً كویت خواهد بود.

 وی در مورد شیوه برخورد احتمالی ایران با نیروهای استكباری در خلیج‌فارس گفت: ما خود را محدود نخواهیم كرد، هر کاری كه مقتضی باشد و به‌تناسب اقتضاء در هرزمانی انجام خواهیم داد.

 وی افزود: ما در خلیج‌فارس شروع‌كننده نبوده‌ایم و نخواهیم‌ بود؛ ما دفاع کننده و پاسخ‌دهنده هستیم. اگر شرارت‌های عراق و پشتیبانان منطقه‌‌‌ای و خارجی عراق متوقف شود، ما هم در زمینه نظامی فعالیتی نخواهیم داشت. ما در خلیج‌فارس به هر اقدامی دست خواهیم زد و امكانات ما بسیار زیاد و متنوع است.

در صورت ادامه شرارت‌های كویت، این كشور هدف تهاجم موشكی ایران قرار خواهد گرفت و در سیاست مقابل به مثل، ما از موشك‌های زمین به زمین و از تمامی امكانات خود استفاده خواهیم كرد.

 

آماده‌باش آمریکا برای تقابل با ایران

 آمریكا هم‌زمان با افزایش نیروهای نظامی‌اش در خلیج‌فارس و حفاظت از نفت‌كش‌های كویتی و نیز در پی تهدید به عملیات تلافی‌جویانه علیه ایران، ضمن هشدار به نمایندگان و مؤسسات خود در سراسر جهان درباره حمله احتمالی هواداران انقلاب اسلامی، به نیروهای آمریكایی مستقر در این مؤسسات آماده‌باش داد.

نشریه نیویورک‌تایمز با اعلام این خبر در مورد طرح امریكا برای حمله به ایران نوشت: فهرستی از اهداف و تأسیسات در ایران تهیه‌شده كه در صورتی كه ریگان رئیس‌جمهوری آمریكا صلاح بداند، موردحمله قرار خواهند گرفت.

 این روزنامه افزود: اعتقاد بر این است كه طرح‌های اضطراری شامل حملات علیه تأسیسات نظامی و اقتصادی ازجمله بندر اصلی نفتی ایران در جزیره خارك است.

 رادیو اسرائیل نیز به نقل از این نشریه گفت: وزارت دفاع امریكا جزئیات ‌ضربت زدن به ایران را آماده ساخته است. یكی از اقدامات این است كه موشك‌های سیلك ورم (كرم ابریشم) را كه ایران در تنگه هرمز نصب نموده، نابود سازند و سایر اقدامات این است كه پایگاه‌های ایران را در بوشهر و بندرعباس بمباران نمایند همچنین احتمال دارد كه جزیره فارسی را نیز موردحمله قرار دهند.

 از سوی دیگر، مقام‌های نظامی آمریكا برای مقابله با مین‌های دریایی، در نظر دارند از هلی‌كوپترهای مین‌یاب نیز استفاده كنند. واشنگتن‌پست به نقل از یك مقام آمریكایی در این باره نوشت: ما به‌شدت تلاش می‌كنیم كه كشتی‌های آمریكایی اسكورت كننده نفت‌كش‌های كویتی را به وسایل اضافی مجهز كنیم.

 

منبع:

 یزدانفام، محمود، روزشمار جنگ ایران و عراق: اسکورت نفتکش‌ها (کتاب پنجاهم)، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی: مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، چاپ سوم ۱۳۸۹، صص ۹۹، ۱۰۰، ۱۰۱

لینک کوتاه :
کد خبر : 1082

نوشتن دیدگاه

Security code تصویر امنیتی جدید

ارسال

  • مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس
  • آدرس دفتر مرکزی:تهران – خیابان شریعتی - خیابان شهید دستگردی(ظفر) - بعد از تقاطع شهید تبریزیان - پلاک77
  • تلفن تماس روابط عمومی:

02122909525-30 داخلی 245