تورقی بر روزشمار سال‌های مقاومت؛

روزنامه سوئدی تمپوس نوشت: علی‌رغم جنگ قریب‌ شش‌ساله، تهدیدات ابرقدرت‌های چپ و راست، تحریم اقتصادی، فشارهای سیاسی خارجی و تحریک مزدوران داخلی ضدانقلاب، جمهوری اسلامی کماکان به راه خود ادامه می‌دهد و بزرگ‌ترین قدرت سیاسی و نظامی منطقه محسوب می‌شود.

 

به گزارش تارنمای مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، روزنامه سوئدی تمپوس در تاریخ ۲۲/۸/۱۳۶۴ در مقاله‌ای با اعلام اینکه جمهوری اسلامی ایران به‌رغم فشارهای همه‌جانبه، همچنان بزرگ‌ترین قدرت سیاسی و نظامی در منطقه محسوب می‌گردد؛ به نشست اخیر شورای همکاری خلیج‌فارس پرداخته و نوشته است:

علی‌رغم جنگ قریب‌ شش‌ساله، تهدیدات ابرقدرت‌های چپ و راست، تحریم اقتصادی، فشارهای سیاسی خارجی و تحریک مزدوران داخلی ضدانقلاب، جمهوری اسلامی کماکان به راه خود ادامه می‌دهد و بزرگ‌ترین قدرت سیاسی و نظامی منطقه محسوب می‌شود. از دیدگاه اقتصادی علی‌رغم حملات هوایی به خارک و تبلیغات توطئه‌آمیز غرب، صادرات نفت ایران افزایش‌یافته و تکنسین‌های ایران به‌سرعت شگفت‌انگیزی خسارت‌های ناشی از حملات را با پشتکار ترمیم نموده‌اند.

روزنامه سوئدی تمپوس در شماره اخیر خود در گزارشی با عنوان «شاه و شاهزاده‌های حوزه خلیج‌فارس برای نزدیک‌شدن به ایران تلاش می‌کنند» نوشته است:

هفتمین اجلاس شورای همکاری کشورهای خلیج‌فارس از جانب بسیاری از دست‌اندرکاران مسائل سیاسی خلیج‌فارس به‌عنوان تلاش مخفیانه و خجالت‌زده‌ای از ناحیه سران کشورهای حوزه خلیج‌فارس برای نزدیک شدن به ایران شناخته‌شده است.

این اجلاس به اعتقاد بسیاری از ناظران سیاسی برای این تلاش بود تا واقعیت حمایت‌های یک‌جانبه آنان را در جنگ خلیج‌فارس از اذهان بیرون نماید.

سران کشورهای حوزه خلیج‌فارس در تحلیل‌ها و محاسبات سیاسی، نظامی و اقتصادی خود، ایران را ازنظر سیاسی قوی دانسته و برتری این کشور را باور داشته‌اند.

 هم‌زمان با شکست عراق در طرح بمباران حذف جزیره خارک به‌منظور قطع شریان حیاتی ایران، صادرات نفت ایران، طی سه‌ماهه سوم سال جاری مسیحی افزایش‌یافته است.

روزنامه تمپوس با اشاره به تصمیمات اتخاذشده در اجلاس اخیر می‌نویسد: از آغاز فراهم آوری مقدمات برگزاری اجلاس و ملاقات‌های پیش از اجلاس وزیران کشورهای عضو شورا، پیشنهادهای متعددی که نشان‌دهنده تمایلات آنان به اتخاذ سیاست جدیدی در برخورد با جنگ ایران و عراق باشد، در دستور کار اجلاس دیده می‌شد.

در این پیشنهادها برخلاف عادت همیشگی سران کشورهای عضو شورا طی شش سال گذشته، وزیران خارجه عضو شورا از مقصر دانستن ایران در وضعیت موجود و موضع‌گیری‌های یک‌جانبه پرهیز کردند.

دراین‌رابطه وزیر خارجه عمان در یک کنفرانس مطبوعاتی صریحاً اعلام کرد هدف مشترک کشورهای حوزه خلیج‌فارس حل اختلاف‌نظرها با جمهوری اسلامی می‌باشد. این نشریه‌ می‌افزاید: سلطان قابوس؛ امیر عمان، پا را از این مرحله نیز فراتر گذاشت و در نطق کوتاه افتتاح اجلاس، از دو کشور ایران و عراق برای حل درگیری و ایجاد فضای مذاکرات، درخواست انعطاف‌پذیری نمود.

بسیاری از ناظران سیاسی نطق کوتاه سلطان قابوس را مبین مقصر دانستن غیرمستقیم عراق و فاش ساختن تمایل رئیس دولت عمان و سایر اعضای این شورا به برقراری یک موازنه سیاسی این کشورها با هر دو کشور در حال جنگ دانسته‌اند.

به نظر می‌رسد کشورهای حوزه خلیج‌فارس در انتظار فرصت مناسبی برای بهبود بخشیدن روابط خود با ایران بوده‌اند تا از این طریق به هدف خود که نرم ساختن ایران در مواضعش و کشاندن این کشور به‌پای میز مذاکره و توافقی کوتاه و یا درازمدت با عراق است، دست یابند.

 

منبع:

خبرگزاری جمهوری اسلامی، نشریه گزارش‌های ویژه، شماره ۲۳۹، استکهلم ص ۸، ۲۲/۸/۱۳۶۴

لینک کوتاه :
کد خبر : 2833

نوشتن دیدگاه

Security code تصویر امنیتی جدید

ارسال

  • مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس
  • آدرس دفتر مرکزی:تهران – خیابان شریعتی - خیابان شهید دستگردی(ظفر) - بعد از تقاطع شهید تبریزیان - پلاک77
  • تلفن تماس روابط عمومی:

02122909525-30 داخلی 245