تورقی بر روزشمار سال‌های مقاومت؛

رادیو صدای آمریكا در گزارشی درباره عقب‌نشینی عراق از خاك ایران و موضع ایران در برابر این حركت عراق، گفت: ایران اعلام كرده عراقی‌ها هنوز در بخشی از ارتفاعات سوق‌الجیشی ایران مستقر هستند و بمباران مناطق مسكونی در شهرهای مرزی را ادامه می‌دهند.

 

به گزارش تارنمای مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، در پی نامه دیروز نماینده دائم عراق در سازمان ملل متحد به دبیر کل این سازمان مبنی بر تكمیل عقب‌نشینی عراق از كلیه اراضی اشغالی جمهوری اسلامی ایران، امروز سخن‌گوی وزارت امور خارجه ایران در گفت‌وگویی این ادعا را تكذیب كرد. وی با بیان این‌كه مناطق سوق‌الجیشی مهمی از میهن اسلامی ما همچنان در اشغال نیروهای عراق قرار دارد، پیشنهاد كرد كه گروه‌هایی از سازمان ملل، سازمان كنفرانس اسلامی و یا كشورهای غیرمتعهد جهت بررسی امر به منطقه اعزام گردند.

 این سخن‌گو با اشاره به این‌که تعداد بسیاری از شهروندان ایرانی در حملات توپخانه‌ها و هواپیماهای عراق به مناطق مسكونی ـ كه همچنان نیز ادامه دارد ـ شهید و مجروح شده‌اند، بر شرایط عادلانه جمهوری اسلامی ایران برای پایان جنگ ـ كه ازجمله آن‌ها، خروج بی‌قیدوشرط نیروهای متجاوز از خاك میهن اسلامی و پرداخت غرامت است ـ تأكید كرد.

 

ارزیابی رسانه‌های خارجی از تداوم و یا توقف جنگ ایران و عراق

جنگ ایران و عراق امروز (۱۲/۴/۱۳۶۱) نیز در مطبوعات و رسانه‌های جمعی جهان موردتوجه قرارگرفته است. رادیو صدای آمریكا در گزارشی درباره عقب‌نشینی عراق از خاك ایران و موضع ایران در برابر این حركت عراق، گفت:  ایران اعلام كرده عراقی‌ها هنوز در بخشی از ارتفاعات سوق‌الجیشی ایران مستقر هستند و بمباران مناطق مسكونی در شهرهای مرزی را ادامه می‌دهند.

پیشنهاد عراق برای استقرار یك نیروی حافظ صلح بین‌المللی جهت تضمین صلح و آتش‌بس یک‌طرفه، تأكید ایران بر ادامه جنگ تا تحقق همه شرایط خود، از دیگر اخبار رادیو آمریكا بود.

 در مورد شرایط ایران برای صلح، روزنامه فرانكفورتر الگمانیه سایتونگ نوشت: سرنگونی صدام برای ایران امر ساده‌ای نیست. این مرد قوی عراق در روزهای اخیر به ریاست حزب بعث انتخاب‌شده و با انجام جابه‌جایی در شورایی انقلاب این كشور قدرت خود را تحكیم کرده است.

بخش عربی رادیو عمان و روزنامه سعودی گازت نیز عقب‌نشینی عراق از خاك ایران، درخواست عراق برای حضور نیروهای بین‌المللی برای تضمین آتش‌بس و به‌نوعی پشتیبانی از این مواضع جمهوری اسلامی ایران را همراه با نكوهش آن از سوی دیگر، موردتوجه و بحث و بررسی قرار داده‌اند.

 رادیو امان گفت: عراق آتش‌بس را مطرح و آغاز مذاكرات دوجانبه مستقیم برای حل اختلافات موجود را اعلام نمود و تهران با آن مخالفت كرد.

رژیم تهران پیشنهاد عراق دایر بر استقرار نیروهای بین‌المللی در مرزهای میان دو كشور را رد كرده و این امر طبیعت گرایش جنگ‌طلبانه ایران را نشان می‌دهد.

روزنامه سعودی گازت نیز ضمن بیان این‌که عراق خواهان استقرار نیروهای حافظ صلح در مرزهای خود با ایران است، از قول سخن‌گوی وزارت خارجه عراق نوشت:  نیروهای حافظ صلح می‌توانند از سازمان ملل متحد، كشورهای اسلامی و یا كشورهای غیر متعهد باشند.

 

منبع:

لطف‌الله زادگان، علیرضا، روزشمار جنگ ایران و عراق: عبور از مرز؛ تعقیب متجاوز با عملیات رمضان (کتاب بیستم)، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی: مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، تهران، چاپ سوم، ۱۳۸۹، صص ۱۳۶، ۱۳۷

لینک کوتاه :
کد خبر : 1171

نوشتن دیدگاه

Security code تصویر امنیتی جدید

ارسال

  • مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس
  • آدرس دفتر مرکزی:تهران – خیابان شریعتی - خیابان شهید دستگردی(ظفر) - بعد از تقاطع شهید تبریزیان - پلاک77
  • تلفن تماس روابط عمومی:

02122909525-30 داخلی 245