همزمان با موشک‌باران تروریست‌ها و مغزهای منحرف طراح عملیات‌های تروریستی، هم‌رزمان دیروز مردان آتش فرماندهان توپخانه سپاه در دوران دفاع مقدس در آیین رونمایی از کتاب تاریخ شفاهی سردار یعقوب زهدی سومین فرمانده توپخانه سپاه گردهم گرد هم آمدند.

 

همزمان با موشک‌باران تروریست‌ها و مغزهای منحرف طراح عملیات‌های تروریستی، در مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس ضمن گرامیداشت یادوخاطره پدر موشکی ایران شهید تهرانی مقدم، هم‌رزمان دیروز مردان آتش فرماندهان توپخانه سپاه در دوران دفاع مقدس در آیین رونمایی از کتاب تاریخ شفاهی سردار یعقوب زهدی سومین فرمانده توپخانه سپاه گردهم گرد هم آمدند.

در مراسم آیین رونمایی از کتاب «تاریخ شفاهی دفاع مقدس به روایت سردار یعقوب زهدی فرمانده توپخانه سپاه پاسداران در دوران دفاع مقدس» سردار دکتر صفوی دستیار ویژه مقام معظم رهبری و رئیس پژوهشگاه شهید سلیمانی، سردار علی فضلی، سردار مرتضی قربانی، سردار احمد غلامپور، سردار حسین علایی، سردار اسماعیل کوثری و سردار علیمحمد نائینی حضور داشتند.

 

توپخانه در دوران دفاع مقدس ۱۴۰۲ شهید تقدیم کرده است

در ابتدای این مراسم سردار دکتر علی‌محمد نائینی به شهدای سپاه پاسداران در رسته توپخانه و در دوران دفاع مقدس اشاره کرد و گفت: سپاه پاسداران در رسته توپخانه و در دوران دفاع مقدس ۱۴۰۲ شهید داشته که ۸۵ نفر از این شهدا سرداران شهید آتش می‌باشند.

وی با اشاره به کتاب تاریخ شفاهی سردار زهدی با عنوان «توپخانه سپاه پاسداران» گفت: این کتاب روایت صادقانه، مؤمنانه و محققانه یکی از پاسداران تربیت شده در مکتب امام خميني رضوان‌الله علیه است.

مشاور فرمانده سپاه پاسداران با بیان این‌که سردار زهدی یک فرمانده نام‌آشنا در یکی از مهم‌ترین حوزه‌های تخصصی سپاه در دوران دفاع مقدس هستند، گفت: ایشان همرزم شهیدان تهرانی مقدم و شفیع‌زاده بوده‌اند و بعد از شهادت شهید شفیع‌زاده به‌عنوان فرمانده توپخانه سپاه با مجاهدت خودش سازمان رزم توپخانه سپاه را توسعه و ارتقاء داده‌اند.

وی ضمن بیان این‌که حدود ۳۰۰ پروژه تحقیقاتی در حوزه‌های تخصصی توسط پژوهشگران در مرکز فعال است، به آثار در رسته توپخانه اشاره و عنوان کرد: پژوهش کارنامه توپخانه سپاه در دوران دفاع مقدس تمام شده و این اثر در حال ویراستاری و آماده‌سازی می‌باشد که ان‌شاءالله اوایل سال آینده به چاپ خواهد رسید.

سردار نائینی افزود: پژوهش اطلس توپخانه سپاه در دوران دفاع مقدس در حال انجام است و تا پایان سال آینده منتشر می‌شود. کتاب نبرد شاخص توپخانه در والفجر ۸ در حال اتمام است. شناسنامه گروه‌های توپخانه ۴۰ رسالت، ۶۳ خاتم، ۱۵ خرداد، ۶۱ محرم و ۵۶ یونس به چاپ رسیده و یا در حال آماده‌سازی برای چاپ می‌باشد که حداکثر تا سال آینده همه گروه‌های توپخانه کتاب شناسنامه و اطلس نبردهای خود را خواهند داشت.

 رئیس مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس با اظهار به این‌که در حوزه تاریخ شفاهی ۱۲ نفر از فرماندهان رسته تخصصی توپخانه در برنامه جامع مرکز تعریف شده است، گفت: تاکنون با ۸ نفر از فرماندهان توپخانه سپاه در دوران دفاع مقدس سرداران یعقوب زهدی، محمود چهارباغی، رضا صادقی، حجت‌الاسلام‌والمسلمین زین‌العابدین احمدی، نورالله کریمی، غلامعلی سپهری و حمید سرخیلی جمعاً ۱۳۷ جلسه و ۳۵۰ ساعت گفتگو انجام شده است.

وی افزود: جلد اول کتاب تاریخ شفاهی سردار یعقوب زهدی اولین اثر از این مجموعه است که امروز از این اثر رونمایی می‌شود.

سردار نائینی با اشاره به این‌که کتاب تاریخ شفاهی سردار یعقوب زهدی در دو جلد منتشر شده است، اظهار کرد: جلد اول کتاب سردار زهدی، روایت فرمانده توپخانه سپاه در دوران دفاع تا عملیات بدر می‌باشد و جلد دوم آن در حال آماده‌سازی و از عملیات والفجر 8 تا پایان جنگ می‌باشد. و دانش و تجهیزات توپخانه در دوران جنگ کاملاً بومی شد‌.

 

نقش توپخانه در پیروزی رزمندگان در عملیات‌های مهم

در ادامه سرلشکر یحیی (رحیم) صفوی با اشاره به شجاعت رزمندگان جبهه حق گفت: اوایل جنگ، ارتش مسئولیت دفاع از کشور را داشت و ما سلاح‌های سبک داشتیم. راه‌اندازی واحد تخصصی توپخانه کار مشکلی است. در آغاز کار مشکل ما این بود که برخی فرماندهان سپاه اعتقاد نداشتند که در سپاه سلاح سنگین داشته باشیم. این اراده الهی است که رهبری و نسلی را به او داد که جنگ را به پیروزی برساند.

وی یادآور شد: نخستین حکم را به حسن تهرانی‌مقدم صادر کردم. راه‌اندازی توپخانه در مرکز انرژی اتمی اهواز انجام شد و همان‌جا آموزش می‌دادیم و سلاح‌های غنیمتی علیه خود عراقی‌ها استفاده می‌شد. پس‌ازآن در اصفهان نیروها آموزش دیدند. ۶ گروه آموزش دیدند. در بخش آموزش توپخانه عزیزان ارتشی و شهید صیاد شیرازی به ما کمک می‌کردند. همچنین در بخش تعمیر و نگهداری توپ‌ها هم ارتش به ما کمک می‌کرد.

رئیس پژوهشگاه شهید سلیمانی از تأثیر نقش توپخانه در پیروزی رزمندگان گفت و بیان کرد: در برخی از پیروزی‌ها ضمن در نظر گرفتن مجاهدت نیروها، واحدهای تخصصی نقش اثرگذاری داشتند و نقش توپخانه هم بسیار مهم بود. آتش مختصر توپخانه و خمپاره‌ها اندک بود، اما دقیق می‌زدند

وی با اشاره به این‌که در سپاه پاسداران بیش از ۱۴۰۰ شهید در واحد توپخانه تقدیم کرده‌ایم، اظهار کرد: تعداد ۶۰ گردان توپخانه در سپاه ایجاد شده بود. آموزش و ساماندهی این گردان‌ها بسیار دشوار بود و این نشان‌دهنده برتری قدرت فکری، استعداد جوانان ایران و عشق به خدا و امام (ره) بود.

 

رزمندگان توپچی صبورترین نیروهای جبهه بودند

در این مراسم همچنین سردار یعقوب زهدی سومین فرمانده واحد توپخانه در دوران دفاع مقدس با اشاره به رویکرد جدید مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس گفت: من ابتدا امتناع می‌کردم که خاطراتم را درباره توپخانه بیان کنم، تا اینکه سایر برادران گفتند که صحبت‌های شما مکمل به دفاع مقدس و نقش رسته توپخانه است. نهایت تلاشم را کردم تا اطلاعات دقیق باشد و مطلب را تطبیق می‌دادم.

وی تأکید کرد: صحبت از دفاع مقدس بحثی شخصی نیست و به فرمایش مقام معظم رهبری باید این گنجینه را برای نسل‌های بعدی بازگو کنیم. در توپخانه برادرانی داشتیم که خون مطهر آن‌ها این نهال را بارور کرده و اکنون درختی تناور است.

فرمانده توپخانه سپاه پاسداران در دوران دفاع مقدس ایجاد رسته توپخانه را نتیجه تلاش‌های همه رزمندگان دانست و گفت: کار شهید تهرانی مقدم و شفیع‌زاده مانند نخ تسبیحی است که هم‌افزایی با سایر یگان‌ها را برای ایجاد توپخانه رقم زده است.

وی با اشاره به این‌که شهید شفیع‌زاده در سررسید هرساله‌اش آیه «وَالَّذینَ جاهَدوا فینا لَنَهدِیَنَّهُم سُبُلَنا وَإِنَّ اللَّهَ لَمَعَ المُحسِنینَ» را می‌نوشت، اظهار کرد: رزمندگان در رسته توپخانه بسیار صبور بودند. رزمندگان توپچی صبورترین نیروهای جبهه بودند، این توصیه خداوند است و تواصعو بالصبر، صفت صابر اگر به مؤمن اضافه شود قدرتش 10 برابر می‌شود. این صبر را توپخانه داشت.

 

روایت‌های سردار زهدی از توپخانه بکر و خواندنی هستند

در این مراسم سردار محمود چهارباغی مجری تاریخ شفاهی سردار یعقوب زهدی با اشاره به کتاب «توپخانه سپاه پاسداران» گفت: زمانی که به بنده پیشنهاد شد تا مجری تاریخ شفاهی سردار زهدی شوم، با افتخار قبول کردیم. انصافاً این سی جلسه برای خود من که حدود 41 سال با آقای زهدی همرزم و همکار بودیم خیلی جالب بود چراکه نکات خیلی جدیدی مطرح شد.

همچنین در حاشیه این مراسم از خانواده معزز دو فرمانده شهید حسن شفیع زاده و شهید غلامرضا یزدانی تجلیل به عمل آمد.

لینک کوتاه :
کد خبر : 2122

نوشتن دیدگاه

Security code تصویر امنیتی جدید

ارسال

  • مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس
  • آدرس دفتر مرکزی:تهران – خیابان شریعتی - خیابان شهید دستگردی(ظفر) - بعد از تقاطع شهید تبریزیان - پلاک77
  • تلفن تماس روابط عمومی:

02122909525-30 داخلی 245