تورقی بر روزشمار سال‌های مقاومت؛

رادیو مسکو به نقل از روزنامه روسی صلح و سوسیالیسم گفت: این منطقه گسترده (خاورمیانه) به منشأ خطر جدی برای صلح بین‌المللی براثر ادامه توطئه‌ها و عملیات تخریبی و تجاوزگرانه و جنگ‌های اعلام‌شده و اعلام‌نشده مبدل شده است که کار دست امپریالیزم و صهیونیسم است.

 

به گزارش تارنمای مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، نشریه روسی صلح و سوسیالیسم در مقاله‌ای با عنوان آتش جنگ همچنان شعله‌ور است» به اهداف امریکا در راه‌اندازی جنگ، فعالیت نظامی و ایجاد پایگاه‌های نظامی در اقصی نقاط جهان پرداخته است.

رادیو مسکو در برنامه امروز خود (۱۴/۹/۱۳۶۴) این مقاله را چنین نقل کرد:

برافروختن نایره جنگ میان ایران و عراق، ادامه و توسعه این جنگ نتیجه تلاش‌های مشترک و ساخت‌وپاخت‌های جدی امپریالیزم، صهیونیزم و ارتجاع است.

 در دوران اخیر تمامی سیاست امریکا در این منطقه یک سلسله تلاش مداوم برای تثبیت حضور نظامی آن در این منطقه مهم استراتژیکی واقع در نزدیکی مرزهای اتحاد شوروی و به‌جای‌گذاشتن یوغ استعمار نو به گردن ملل از بند رسته و تحت کنترل درآوردن ثروت‌های طبیعی آن‌ها و مقدم بر همه نفت است.

 جنگ ایران و عراق از این لحاظ برای ایالات‌متحده امکانات زیادی به وجود می‌آورد. امریکا این جنگ را بهانه قرار داده بر فعالیت نظامی‌گرانه خود در منطقه افزود، پایگاه‌های نظامی جدیدی در این منطقه احداث می‌کند و پایگاه‌های موجود را گسترش می‌دهد. ایالات‌متحده برخلاف تمام موازین حقوق بین‌الملل، منطقه خلیج‌فارس را به‌اصطلاح حریم منافع حیاتی خود اعلام کرده است. واشنگتن تحت پوشش ادعاهایی درباره خطری که گویا برای تحویل منظم و بدون وقفه نفت وجود دارد، کشورهای این منطقه را در حوزه فعالیت به‌اصطلاح فرماندهی مرکزی خود گنجانده و بر سرعت سرهم‌بندی‌کردن نیروهای مداخله واکنش سریع افزوده، ناوگروه بزرگی به حوزه خلیج‌فارس فرستاده است.

 امپریالیزم با حفظ تشنجات نظامی و سیاسی پیرامون مسئله جنگ ایران و عراق، بیش‌ازپیش کشورهای این منطقه را به مسابقه پرخرج تسلیحاتی جلب می‌کند. بدیهی است که امپریالیزم کمتر در فکر ازدیاد قدرت دفاعی این کشورهاست.

پنتاگون در رابطه ‌با جنگ ایران و عراق چند سناریوی مداخله مسلحانه در خلیج‌فارس را تهیه‌کرده است. در همان سال ۱۹۸۳ دستور داده‌شده بود که در این منطقه ذخایر کافی‌ای برای انجام عملیات جنگی در عرض شصت روز تأمین گردد.

 ظاهراً هرقدر غلیان احساسات شدت بیشتری پیدا کند به همان اندازه هم بهانه‌تراشی برای مداخله مسلحانه آسان‌‌تر می‌شود. بدین‌جهت امپریالیست‌‌ها نمی‌گذارند آتش جنگ خاموش شود و بدین منظور از راه تحویل مستقیم اسلحه برای طرفین درگیر و تحویل آن توسط واسطه‌ها به این آتش دامن می‌زنند.

 جنگ ایران و عراق بر اوضاع خاور نزدیک و میانه و سراسر جهان اثر مهلک خطرناکی گذاشته، موازنه نیروهای منطقه‌ای را تا حدود زیادی تغییر داده، موجب تشدید قابل‌توجه اختلاف و تفرقه میان کشورهای عربی شده است که در مورد شرکت‏کنندگان این جنگ مواضع گوناگونی را اتخاذ کردند.

 روند تشکیل بلوک‌ها و گروه‌بندی‌های مختلف شدت پیدا کرد و این امر به یکپارچگی و به‌هم‌پیوستگی اعراب لطمه می‌زند و به مساعی آن‌ها برای مقابله با خط مشی‌ تجاوزگرانه و توسعه‌طلبانه اسرائیل که از کمک و حمایت همه‌جانبه واشنگتن برخوردار است‌، آسیب می‌رساند.

جنگ ایران و عراق که توجه و نیروهای بزرگی به‌سوی خود جلب می‌کند، دست‌های امپریالیست‌های آمریکایی و صهیونیست‌های اسرائیلی را برای اجرای نقشه‌های استراتژیکی‌شان در زمینه پایمال کردن حقوق ملی اعراب پیش از همه ملت عرب فلسطین و مداخله ناهنجار در امور آن‌ها و مسدود کردن راه‌حل جامع و عادلانه و استوار مسئله خاور نزدیک باز می‌گذارد.

 این جنگ که تشنج اوضاع بین‌المللی به‌خودی‌خود وخیم را افزایش می‌دهد حلقه‌ای است که توسط آن خاور نزدیک و میانه به منطقه گسترده بی‌ثباتی متصل می‌شود که امپریالیسم امریکا تعمداً ایجاد کرده است.

از باختر به خاور این منطقه از شمال افریقا و لبنان و خلیج‌فارس و افغانستان و پاکستان تا کانون‌های مناقشات در جنوب خاوری آسیا امتداد دارد.

 این منطقه گسترده به منشأ خطر جدی برای صلح بین‌المللی براثر ادامه توطئه‌ها و عملیات تخریبی و تجاوزگرانه و جنگ‌های اعلام‌شده و اعلام‌نشده مبدل شده است که کار دست امپریالیزم و صهیونیسم است.

 

منبع:

اداره کل مطبوعات و رسانه‌های خارجی وزارت ارشاد اسلامی، بررسی مطبوعات جهان، شماره ۱۰۰۷، ۱۵/۱۰/۱۳۶۴، ص ۴، ۵، ۶، رادیو مسکو ۱۴/۹/۱۳۶۴.

لینک کوتاه :
کد خبر : 2280

نوشتن دیدگاه

Security code تصویر امنیتی جدید

ارسال

  • مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس
  • آدرس دفتر مرکزی:تهران – خیابان شریعتی - خیابان شهید دستگردی(ظفر) - بعد از تقاطع شهید تبریزیان - پلاک77
  • تلفن تماس روابط عمومی:

02122909525-30 داخلی 245