نصرت الله محمودزاده گفت: «خاکریزهای خط مقدم»، جایی برای بارور شدن باور خطشکنان است. اغلب فرماندهان جنگ جهاد در خط مقدم شهید شدند. به راستی که امام چه لقب پر معنایی برای جهادگران انتخاب کرد: "سنگرسازان بی سنگر."
نصرت الله محمودزاده محقق و نویسنده کتاب «خاکریزهای خط مقدم» با اشاره به مهمانان حاضر در جلسه گفت: این مراسم یادآور این جمله از حضرت امام خمینی (ره) است که فرمودند «سپاه و جهاد دو بال انقلاب هستند.» کاربرد این جمله در دفاع مقدس به اثبات رسید.
وی اظهار کرد: از طرفی، به گمانم این مراسم با این ترکیب مهمانان، ماده واحده ای است از جنس بیداری است برای آنان که قصد احیای فرهنگ جهادی را دارند.
نویسنده کتاب «خاکریزهای خط مقدم» ابراز کرد: کاش پس از جنگ نیز هر دو بال انقلاب با هم تقویت می شد. آرزو بر کهنه جهادگران عیب نیست.
در ادامه محمودزاده با اشاره به اینکه نگارش کتاب «خاکریزهای خط مقدم» 5 سال طول کشیده است، بیان کرد: این کتاب حاصل 5 سال تلاش و کند و کاو بنده در زیر خاکی های شلمچه ، فکه ، اروند و قله مله خورد و بمو است.
وی افزود: 1400 ارجاع به اسناد جهاد و سپاه و ارتش ، مصاحبه با 170 جهادگر دراین کتاب ثبت شده است. اغلب مصاحبه ها از نوع معنا گرایی و چرایی بود. تحقیق و تدوین عملکرد 6 قرارگاه مهندسی، 50 گردان مهندسی و 30 ستاد پشتیبانی از دیگر فعالیت های بنده برای تدوین این کتاب بوده است.
نویسنده کتاب «خاکریزهای خط مقدم» تاکید کرد: تمام این تلاشها شده تا گسستها و حفرهها پر شود و ناگفتههای محصور در سینهها به تاریخ سپرده شود.
وی اظهار کرد: وقتی که جنگ در سراسر کشور شروع شد پایگاه کمکهای مردمی به تعداد شهر و بخش و دهستانهای کشور راهاندازی شدند.
محمودزاده با اشاره به جای خالی مرحوم ورشابی ناظر کتاب از تلاش مدیران و کارشناسان مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس تشکر کرد و گفت: چقدر جای آقای ورشابی خالی است که ببیند مرکز به عهد خود وفا کرد. دغدغه های سردار نائینی و تعهدش در امانت داری اسناد جهاد و قولی که به فرمانده خوبمان ورشابی داده بود، ستودنی است.
وی با اظهار به اینکه این ارگان با هدف سازندگی، رکن اصلی یکی از بزرگترین جنگهای کلاسیک قرن 20 شد، گفت: پس از پایان جنگ، هیچ جهادگری به یگانهای نظامی نپیوست و به سازندگی برگشت. در واقع ما با یک طیف وسیع کارهای متنوع مهندسی جنگ مواجه هستیم از بسیج روستاییان گرفته تا موشک سازی و بسیج نخبگان دانشگاه و صنعت کشور. این طیف از تشکیلات پویا و بالنده برخوردار بوده است.
نویسنده کتاب «خاکریزهای خط مقدم» به نقشه راه و طراحی این کتاب اشار و بیان کرد: در نگارش این کتاب خیلی تلاش شد وجه غالب، سبک و سیاق نظامی گری نباشد، یک سیر مهندسی محور، اما تسلیم اهداف نظامی شدن. خودش باشد، جهاد.
وی تصریح کرد: تشکیلات جهاد متفاوت با یگانهای نظامی بود، اما سیستماتیک، هر گردان مهندسی در خدمت یک لشکر بود.
محمودزاده با بیان اینکه وقتی جنگ سخت با توپخانه جنگ نرم 598 در مرداد 1367 متوقف شد، تاریخ جنگ ماند و دنیایی از چرایی و چگونگی، در ادامه افزود: پاسخ به سوالهای عمیق و اساسی تاریخ. تاریخ با کسی شوخی ندارد دوستان. اگر ننویسی دشمنت مینویسد.
وی با اشاره به اینکه در انتخاب فصول کتاب، مراحل حضور جهاد در جنگ بهترین شاخص بود، افزود: در سبک، ژانر تاریخی حماسی انتخاب شد. تاریخنویسی خشک مخاطب خاص خودش رادارد ولی دامنه تاریخ حماسی در جامعه وسیعتر است. یک تاریخنگاری آمیخته با حماسهنگاری مستند.
نویسنده کتاب «خاکریزهای خط مقدم» درباره مخاطبین این کتاب گفت: مخاطبین و جامعه هدف این کتاب در ابتدا دانشپژوهان وزارتخانهها و ارگانها با هدف توسعه، دانشگاههای صنعتی و مدیریتی هستند. مخاطب دوم پژوهشکدههای نظامی هستند که باید فرضیهها را تبدیل به نظریه کنند. مخاطبین سوم که قرار است در آینده متولد شوند یعنی مخاطبین بی شماری که هنوز به دنیا نیامدند. هدف تداوم و به روز کردن ادبیات کهن است.
وی درباره انتخاب نام کتاب توضیح داد و گفت: «خاکریزهای خط مقدم»، جایی برای بارور شدن باور خطشکنان است. چرا اغلب فرماندهان جنگ جهاد در خط مقدم شهید شدند؟ طرحچی، معمار مهندسی جنگ، هنگام خواندن قنوت با گلوله تانک به شهادت رسید. ناجیان، مغزمتفکر تشکیلات مهندسی جنگ، در خط مقدم عملیات مسلم بن عقیل شهید شد. رضوی، فرمانده خلاق معرکههای بحرانی، بربلندی قله جاسوسان شمال غرب با گلوله توپ به شهادت رسید. ساجدی، فرمانده قرارگاه نجف، در کمین ضد انقلاب بارگبار نفاق شهید شد. به راستی که امام چه لقب پر معنایی برای جهادگران انتخاب کرد: "سنگرسازان بی سنگر".
در خاتمه محمودزاده با طرح این پرسش که تصور می کنید چند درصد از مسئولین کشوری و لشکری خبر از گنج نهفته در مهندسی جنگ جهاد دارند؟ گفت: امروز عالم و آدم قبول کردند کشور نیازمند فرهنگ جهادی است. این کتاب قادر است این دغدغهها را با بالندگی شهدا ویرایش نماید. البته هنوز کارهای اساسی روی زمین مانده زیاد است.