بیش از ۸۰ عنوان کتاب تاریخ شفاهی و اسنادی دفاع مقدس همزمان با هفته پژوهش رونمایی و طی آن و بر لزوم مبارزه با تحریف و مصادره این روایت‌ها تأکید شد.

 

به گزارش تارنمای مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، مراسم رونمایی از ۸۰ عنوان کتاب تاریخ شفاهی و اسنادی دفاع مقدس در چهلمین سالگرد دفاع مقدس در موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس با حضور اشرف بروجردی رئیس اسناد و کتابخانه ملی ایران، سردار بهمن کارگر، رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و سردار غلامرضا علاماتی، رئیس سازمان اسناد و مدارک دفاع مقدس در باغ‌موزه دفاع مقدس برگزار شد.

رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در این نشست از تدوین و جمع‌آوری نقش دولت در اسناد دفاع مقدس توسط سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران خبر داد و گفت: تدوین تاریخ شفاهی کاری پژوهشی و تخصصی است و لازم است داشته‌ها در این زمینه با روش‌های علمی تنظیم، تدوین و در نهایت، راستی‌آزمایی شود و در اختیار مخاطبان قرار گیرد.

رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران تأکید کرد: نگارش تاریخ شفاهی به معنای اسنادی است که تاریخ را می‌سازد. علاوه بر این مصاحبه با افراد عوامل مختلف در شکل‌گیری یک رویداد نیز در نگارش تاریخ شفاهی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

 

دفاع مقدس متعلق به همه مردم است

سردار بهمن کارگر رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس ضمن تبریک هفته پژوهش گفت: دفاع مقدس از افتخارات ایران و اسلام است و نباید پژوهش را برای پژوهش انجام داد، بلکه پژوهش باید پاسخگوی سؤال یا حل مسئله باشد. حال اینکه دفاع مقدس از افتخارات ایران و اسلام است و زمانی که می‌گوییم در جنگ حتی یک وجب از خاک ما در دست دشمن نماند این مهم را با انجام پژوهش‌هایی در این راستا اثبات کرده‌ایم.

رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس اضافه کرد: امروزه در همه عرصه‌ها ازجمله علوم، هنر و غیره افتخار ایران اسلامی دفاع مقدس است و شهیدانی چون فخری‌زاده و حاج قاسم سلیمانی فرزند دفاع مقدس هستند. در این میان دشمن به دنبال بدنام کردن و تحریف دفاع مقدس است. ما باید از مصادره، تحریف و فراموشی آن پیشگیری کنیم. این دوران فقط به نظامیان اختصاص ندارد بلکه برای همه اقشار مردم است.

وی تأکید کرد: دفاع مقدس متعلق به همه مردم است و فقط به نظامیان تعلق ندارد. در دفاع مقدس همه اقشار و اصناف و جناح‌ها با هر سلیقه سیاسی حضور داشتند و بر همین اساس کسی نمی‌تواند دفاع مقدس را مصادره کند. بیان درست و صحیح حقایق دفاع مقدس امری ضروری است و دراین‌بین باید به موضوع تحریف توجه شود و نگذاریم دفاع مقدس با تحریف‌ها خدشه‌دار شود.

رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس در ادامه از همکاری اشرف بروجردی به‌عنوان رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران برای تلاش در جهت حفاظت و صیانت از اسناد و مدارک دفاع مقدس قدردانی کرد و گفت: امید است با همکاری سازمان‌های مرتبط این اسناد ماندگار بمانند. وی خاطرنشان کرد: در طول ۲۰ سال گذشته و پیش از سال ۹۱ در بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس فقط ۷۰۰ عنوان کتاب به چاپ رسیده این در حالی است که از سال ۹۱ تاکنون بیش از ۶ هزار عنوان کتاب در این بنیاد آماده و چاپ شده است؛ ضمن اینکه در سال ۹۴، سه و نیم درصد از عناوین کتاب‌های کشور به دفاع مقدس اختصاص داشت، اما این رقم در سال ۹۸ به ۱۹ درصد افزایش یافت که ۱۱ درصد آن توسط بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس صورت گرفت.

 

تاریخ شفاهی کاری پژوهشی است

سردار غلامرضا علاماتی اظهار داشت: تاریخ شفاهی یک فرایند پژوهشی کیفی است و اساس آن افرادی هستند که سهم به سزایی در تاریخ دفاع مقدس دارند و به‌عنوان یک منبع دست اول تاریخی مورداستفاده قرار می‌گیرند. دفاع مقدس دارای تفاوت‌های بسیار زیادی با سایر جنگ‌ها است و تفاوت آن را می‌توان در مردمی بودن آن مشاهده کرد.

رئیس سازمان اسناد و مدارک دفاع مقدس ادامه داد: برگزاری آموزش و کارگاه‌های حضوری و مجازی تاریخ شفاهی برای ۱۴۰۰ نفر با مشارکت و همکاری سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در تهران و استان‌ها، مصاحبه با ایثارگران در حدود ۱۷ هزار ساعت، پیاده‌سازی ۱۹۰ هزار صفحه و تدوین ۹۰ هزار صفحه، چاپ و نشر ۳۰۰ عنوان کتاب که ۸۰ عنوان آن امروز رونمایی شد.

لینک کوتاه :
کد خبر : 3717

نوشتن دیدگاه

Security code تصویر امنیتی جدید

ارسال

  • مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس
  • آدرس دفتر مرکزی:تهران – خیابان شریعتی - خیابان شهید دستگردی(ظفر) - بعد از تقاطع شهید تبریزیان - پلاک77
  • تلفن تماس روابط عمومی:

02122909525-30 داخلی 245