عضو هیئت علمی دانشکده علوم سیاسی دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به اینکه کتابهایی که مرکز اسناد تولید میکند فشنگهای جنگ نرم است، تأکید کرد: تخصص، اعتقاد و داشتن منابع غنی اسناد دفاع مقدس، این مرکز را به یکی از مهمترین ناشران این حوزه تبدیل کرده است.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی مرکز اسناد، تحقیقات و نشر معارف دفاع مقدس و مجاهدتهای سپاه، این استاد دانشگاه ضمن بازدید از غرفه این مرکز در سی و ششمین نمایشگاه کتاب تهران، هدف از حضور در این نمایشگاه را بازدید و خرید کتاب از ناشران حوزه دفاع مقدس عنوان کرد و گفت: به ویژه انتشارات مرکز اسناد که دسترسی به آرشیوی بسیار غنی دارد و اعتقاداتی که جمعآوری کنندگان و نویسندگان این مرکز دارند عامل دیگر اعتماد من به کتب این مرکز است. من با بیشتر پژوهشگران و نویسندگان این مرکز در جنگ تحمیلی همراه بودهام و میدانم که با اعتقاد قوی با کارشان برخورد میکنند و چیزی کم نمیگذارند.
اللهکرم با اشاره به اینکه کتابهای مرکز عمدتاً در سطح لشکرها به تاریخ شفاهی وارد شده است و هنوز جای کار فراوانی دارد، ادامه داد: باید به تاریخ شفاهی گردانها و حتی به دستهها بپردازیم؛ در دفاع مقدس دستههایی بودند که در برخی عملیاتها غوغا کردند و سرنوشت جنگ را دگرگون کردند و ما هنوز به آنها نپرداختهایم؛ یعنی ما گنجینه بسیار بزرگی داریم که این باید استخراج شود.
وی با اشاره به ضرورت بهروز رسانی اطلاعات جهت تدریسی در دانشگاه اظهار کرد: به توجه به حوزه کارم به ناشران دیگری هم سر میزنم که از جمله آنها مرکز مطالعات راهبردی است که کتابهای جدیدی در رابطه با امنیت و استراتژی دارد. غرفههای فرهنگ و اندیشه اسلامی و فرهنگ اسلامی هم از دیگر ناشرانی هستند که آثار آنها را مطالعه میکنم. یکی از
اللهکرم با اشاره به اینکه یکی از این ناشران کتابی با عنوان فلسفه سیاسی از دیدگاه علامه طباطبایی (ره) منتشر کرده است، اظهار کرد: انقلاب اسلامی محصول نگرش امام ( ره) در فلسفه سیاسی، نگرش علامه طباطبایی در حوزه فطرت و بعد شهید مطهری است. آقا هم در ادامه این فرایند وارد میشوند و فلسفه سیاسی و فقه سیاسی حضرت آقا و مصلحت و ... چیزهایی است که بعدها نیاز جامعه اسلامی ایجاب کرد که به آنها پرداخته شود و من به ناشرانی که چنین کتبی منتشر میکنند سر میزنم.
وی انتشارات مرکز را به دلیل داشتن تخصص، اعتقاد و منابع غنی اسناد دفاع مقدس، مهمترین ناشر این حوزه خواند و افزود: با اینکه من در دوران جنگ درباره فرماندهی و تصمیمات نظراتی داشتم و خود سردار رضایی هم به این مسئله واقف است، از بین حدود ۶۰ جلد کتاب جدیدی که مرکز در یک سال گذشته منتشر کرده، کتاب برادر محسن به نظرم مهمترین کتاب بود. من به مطالب ایشان علاقهمندم چراکه مطالبی است که کس دیگری ندارد و من کتابهای ایشان را حتماً تهیه و مطالعه میکنم.
اللهکرم ادامه داد: کتاب دیگری که به نظرم از بهترین آثار مرکز است، کتاب استراتژی نظامی عراق در جنگ نوشته آقای درویشی ثلاثی است که کتاب فوقالعادهای است و از درون آن استراتژی نظامی ایران را هم میشود فهمید. درویشی ثلاثی هم شاگرد درودیان است؛ در کتابهای دفاع مقدس اول باید سراغ نقدوبررسیهای آقای درودیان برویم و اولین کتابی هم که امسال از انتشارات مرکز اسناد تهیه کردم جلد پنجم «مسائل اساسی جنگ» نوشته آقای درودیان بود.
عضو هیئت علمی دانشکده علوم سیاسی دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه کتاب یک گنجینه و یک دوست واقعی است افزود: مهماتی که مرکز اسناد برای جنگ نرم آماده میکند را برادران معتقد و انقلابی باید حتماً مطالعه کنند؛ اینها فشنگهای و گلولههای جنگ نرم است و امیدوارم مردم بیشتر به تولیدات مرکز و این حوزه توجه کنند.
اللهکرم در پایان تصریح کرد: ما خاطرات و تاریخ شفاهی بزرگان و فرماندهان را مطرح کردیم اما تاریخ شفاهی رزمندگان هنوز ناب است و ما نیازمند ثبت و ضبط تاریخ شفاهی در سطوح پایین تا همین رزمندگان هستیم. در مرحله بعد میتوان به موضوعاتی مانند مقایسه جنگ ما با جنگهای دیگر مقایسه تاکتیکها و راهبردهای ما با دیگران پرداخت. ما در دفاع مقدس، جنگ انقلابی را زنده کردیم اما هنوز نتوانستهایم مفاهیم جنگ انقلابی را کالبد شکافی کنیم. شهید حسین همدانی یکبار وقتی از سوریه برگشت مرا صدا کرد و گفت بیا جنگ انقلابی را تدوین کنیم چون بچههای مقاومت نیازمند آشنایی با این مفاهیم هستند. بنابراین ما باید یک مرحله فراتر از تاریخ جنگ برویم و به مفاهیم و راهبردها و علل پیروزیها و ناکامیها هم بپردازیم.