بعد از آنكه حدود دو ساعت قایقها در منطقه غرب جزیره فارسی مشغول گشتزنی بودند، ناگهان هلیكوپترهای آمریكایی، كه تا ۲۰۰ متری قایقها نزدیك شده بودند، به قایقها تیراندازی میكنند كه بلافاصله برادران با دوشكا و مینیكاتیوشا به مقابله با آنان میپردازند.
در یك درگیری شدید نظامی در خلیجفارس (۱۳۶۶/۷/۱۶) هلیكوپترهای آمریكایی به روی سه فروند قایق ایرانی آتش گشودند و آنها را غرق كردند.
در این درگیری رزمندگان اسلام در دفاع از خود یك فروند از هلیكوپترهای مهاجم آمریكا را با موشك استینگر هدف قرار دادند و ساقط كردند.
درگیری در ساعت ۲۲ امروز با حمله هلیكوپترهای آمریكا به قایقهای تندرو ایران در ۱۸ مایلی جزیره فارسی شروع شد كه به مدت نیمساعت ادامه داشت.
در گزارش فرماندهی نیروی دریایی سپاه به فرمانده كل سپاه درباره این درگیری آمده است: بعد از آنكه حدود دو ساعت قایقها در منطقه غرب جزیره فارسی مشغول گشتزنی بودند، ناگهان هلیكوپترهای آمریكایی، كه تا ۲۰۰ متری قایقها نزدیك شده بودند، به قایقها تیراندازی میكنند كه بلافاصله برادران با دوشكا و مینیكاتیوشا به مقابله با آنان میپردازند.
در این حال یكی از برادران یك موشك استینگر به سمت هلیكوپتر آمریكایی پرتاب مینماید كه بعد از ۳ ثانیه انفجار هلیكوپتر را در هوا مشاهده مینمایند و از این مرحله فیلمبرداری نیز شد ولی دوربین فیلمبرداری به داخل دریا پرتاب شد.
بعد از آن هم قایقها مورد هجوم مجدد و وسیع حدود ۵ فروند هلیكوپتر قرار میگیرند كه همگی آنها مورد اصابت قرار گرفته و آتش میگیرند و برادران به داخل دریا پرتاب میشوند.
هلیكوپترهای آمریكایی مدت یك ساعت و نیم به برادران در داخل دریا تیراندازی میكنند كه تعدادی از برادران را درحالیکه در دریا شناور بودند به شهادت میرسانند.
شهادت نادر مهدوی و یارانش
اصغر كاظمی از مسئولان نیروی دریایی سپاه در مصاحبه با راوی مركز مطالعات درباره جزئیات این درگیری گفت:
مسئول نیروها، نادر مهدوی از بهترین بچههای نیروی دریایی بود. بیژن گُرد معاون مهدوی بود. نصرالله شفیعی دوره فرماندهی را میدید.
در این درگیری نابرابر علاوه بر این سه تن، برادران: مهدی محمدیها، غلامحسین توسلی، خداداد آبسالان و مجید مباركی شهید شدند.
منبع:
مهدی انصاری، محمود یزدانفام، روزشمار جنگ ایران و عراق: جنگ محدود ایران و آمریکا در خلیجفارس (کتاب پنجاه و یکم)، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی: مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، تهران، چاپ دوم ۱۳۹۰، صص ۲۹۱، ۲۹۲