رئیس ستاد کل نیروهای مسلح

سردار محمد باقری از الزامات قدم نهادن در مسیر گام دوم انقلاب را خوداتکایی، اعتمادبه‌نفس، خودباوری و اتکاء به داشته‌های اساسی این ملت در گذشته مطرح كرد.

 

به گزارش تارنمای مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، سردار سرلشگر پاسدار «محمد باقری» رئیس ستاد کل نیروهای مسلح، در آیین اختتامیه اولین دوره دوسالانه انتخاب آثار برتر پژوهشی دفاع مقدس و مقاومت «جایزه سردار سپهبد شهید قاسم سلیمانی» ضمن تبریک ولادت حضرت فاطمه زهرا (س) و سالروز میلاد امام خمینی (ره) گرامیداشت یاد و خاطره شهدای دفاع مقدس و مقاومت گفت: در ابتدا از چنین همتی که آثار پژوهشی را ارج گذاشتید و بعد از دو سال گردآوری آثار و داوری آن‌ها چنین مراسمی برای اختتامیه این اقدام بزرگ علمی و اعطای بزرگ جایزه شهید سلیمانی برگزار کردید، قدردانی می‌کنم.

وی افزود: ان‌شاءالله این حرکت به‌طور رشد یابنده­ای ادامه پیدا کند و موجب تشویق و توسعه فعالیت‌های پژوهشی در باب دفاع مقدس و مقاومت شود.

حوادث بزرگ تاریخی همواره نیازمند پژوهش هستند

سردار باقری با اظهار بر اینکه حوادث بزرگ تاریخی همواره نیازمند پژوهش هستند، بیان کرد: در تاریخ ملت ایران و در تاریخ اسلام حوادثی وجود دارد که نقش اساسی و نقطه عطف در تحول جامعه و نقش تاریخ‌ساز برای جامعه دارند. دفاع مقدس از مهم‌ترین حادثه‌های کشور بزرگ ایران است که با فاصله اندکی از انقلاب اسلامی اتفاق افتاده است. وقتی انقلاب اسلامی به پیروزی رسید استکبار جهانی به‌درستی احساس کرد که مسیر تصرف و بلعیدن و هضم جهان با مانع جدی مواجه شده و بایستی با آن مقابله کند.

وی یادآور شد: استکبار جهانی در طی 19 ماه انواع و اقسام توطئه‌ها و اقدامات را به انجام رسانید و به یک تهاجم همه‌جانبه نظامی روی آورد. به این لحاظ به جهت اهمیت و سرمایه‌گذاری دشمن و به جهت تأثیر دفاع مقدس در تاریخ این ملت و جهان اسلام این حادثه، حادثه‌ فوق‌العاده مهم و بزرگی است که درک درست آن و کشف جوانب آن و ماندگار کردن آن نیاز به تحقیق و پژوهش علمی و عالمانه را دارد.

رئیس ستاد کل نیروهای مسلح دفاع مقدس ضمن اشاره به تأثیرات جنگ تحمیلی بر منابع مادی و انسانی کشور به لزوم دقت نظر علمی بر این حادثه و چرایی اتفاق آن، چرایی طولانی شدن آن و ویژگی­های آن تاکید کرد و گفت: دفاع مقدس بر تثبیت نظام، بر پیشبرد اهداف این نظام مقدس و بر نحوه تعقیب آرمان‌ها و اهداف این نظام، بر وحدت و انسجام ملی در کشور، بر ایجاد روحیه خوداتکایی و خودباوری و نحوه مقابله با حوادث و فشارها و تنگناهای بعدی در کشور و بسیاری ابعاد دیگر تأثیر اساسی گذاشت. به این لحاظ هم باید ما در مورد دفاع مقدس تحقیق کنیم.

وی افزود: به همین نسبت ابعاد شکل‌گیری جبهه مقاومت ضد استکباری و ضد صهیونیستی چنین ویژگی‌هایی را در بر دارد.

سردار باقری از دیگر تأثیرات نشان دهنده اهمیت دفاع مقدس را تأثیرگذاری آن بر بازدارندگی دفاعی کشور برشمرد و گفت: کشور، دین، آیین، انقلاب اسلامی، رویکرد و استقلال ما دارای دشمنی است که بیشترین تهدید را دارد. استکبار جهانی و اذناب منطقه جهانی دست‌بردار نخواهند بود. دفاع مقدس باعث ایجاد چنان قدرت بازدارندگی در کشور شد که تاکنون بحمدالله بیش از سه دهه را ضمن تعقیب کامل آرمان‌ها و اهداف و کوتاه نیامدن از اهداف و دچار نشدن به استحاله این نظام مقدس دنبال کرده است و امنیت و آرامش را در اختیار داشته است.

وی اظهار کرد: اگر کسی در کشور ما قصد اقدامات و فعالیت اقتصادی و سرمایه‌گذاری دارد، اگر فعالیت فرهنگی، اجتماعی و رسانه­ ی داریم و اگر فعالیت‌های ابعاد گوناگون ملی را داریم هیچ کس نمی­تواند بگوید به دلیل نگرانی از وجود تهدید قابل توجه و خطر تهاجم به کشور امکان چنین فعالیتی نیست این از دستاوردها و آثار دفاع مقدس است و به همین نحو نگرش نظام سلطه به جمهوری اسلامی بر اثر دفاع مقدس تحول اساسی پیدا کرد. همچنین توسعه و تعمیق فرهنگ اسلامی در کشور، روحیه خود اتکایی و خودباوری ابداع و ابتکار و بن‌بست شکنی از نتایج دفاع مقدس است.

رئیس ستاد کل نیروهای مسلح متذکر شد: این چند بُعد را ذکر کردم برای اینکه تأکید کنم دفاع مقدس از حوادثی در تاریخ اسلام و تاریخ ملت ایران است که باید در مورد آن تحقیق و پژوهش علمی و اساسی اتفاق بیفتد. هر چند روز عاشورا و حادثه شهادت حضرت عبدالله الحسین (ع) با هیچ حادثه­ای در تاریخ قابل قیاس نیست اما چگونه است که یک اتفاق و نبرد نیم روزه، برای قرون متمادی، اسلام ناب را زنده نگه داشته و روحیات عاشورایی را در میان جوانان و مردم سینه به سینه و نسل به نسل زنده نگه داشته است و این در نتیجه تحقیق و پژوهش و بیان آثار آن نسل به نسل توسط روحانیون معظم و مداحان و هنرمندان در طول تاریخ شیعه است و تا امروز ما به برکت آن آبیاری درخت اسلام توسط حضرت عبدالله الحسین (ع) و اصحاب و یاران او زنده و پایدار هستیم. دفاع مقدس در مقیاس‌های کوچک‌تری چنین نقشی را برای ملت ما و جهان اسلام دارا خواهد بود.

مهم ترین دلیل در چرایی پژوهش، مسئله تحریف است

در ادامه سردار باقری به چرایی و چگونگی پرداختن به پژوهش‌ها اشاره و عنوان کرد: مهم ترین دلیل در چرایی پژوهش، مسئله تحریف است. همه حوادث بزرگ تاریخی که می‌تواند اثر تعیین‌کننده در جریان سازی نسل‌های بعدی داشته باشد بلافاصله با خطر تحریف مواجه می‌شود و دفاع مقدس هم از این قاعده مستثنی نیست. دفاع مقدس مانند هر حادثه بزرگ تاریخی مواجه با خطر تحریف، انحراف، دروغ، اغراق و انواع مختلف شگردهای این حوزه مبتلا و مواجه است و تنها انجام پژوهش‌های علمی دقیق و معیار می‌تواند این جریان سالم و زلال را از آلودگی‌ها مصون بدارد.

وی افزود: دفاع مقدس و به طبع جبهه مقاومت با سؤالات اساسی مواجه است. نسل‌های جوان، نسل بعدی که آن ایام را درک نکرده اند با سؤالاتی مواجه می‌شوند؛ چرا جنگ آغاز شد؟ آیا راهی برای اجتناب از جنگ نبود؟ آیا صلح بهتر نبود؟ حال جنگ آغاز شد، چرا آنقدر طول کشید؟ نحوه خاتمه جنگ چرا این‌گونه بود؟ چرا نام جام زهر آمد؟ چرا قطعنامه 598 به این شکل انجام شد؟ و سؤالاتی از این دست که در سطح راهبردی جنگ مطرح می‌شود. یا سؤالات متعددی در سطوح عملیاتی جنگ مطرح می‌شود، چرا عمده جنگ و دفاع مقدس در خوزستان بود؟ چرا با وجود نزدیکی مرز ما به پایتخت عراق بغداد، جنگ در غرب رونق زیادی نداشت؟ چرا جنگ در روز نبود و نبردهای تهاجمی در شب بود؟ چرا در طول دفاع مقدس یک نبرد زرهی آفندی درخشان شاهد نشدیم؟ و ده‌ها سؤال دیگر از قبیل که در سطوح عملیاتی مطرح می‌شود.

رئیس ستاد کل نیروهای مسلح با اظهار به اینکه بسیاری از سؤالات با نحوه اداره کشور و پشتیبانی از جنگ مرتبط است، عنوان کرد: آیا نحوه ساماندهی و اداره کشور در دفاع مقدس درست بود؟ آیا پشتیبانی لازم و کافی از دفاع مقدس در طول هشت سال دفاع مقدس به انجام رسید؟ آیا فرهنگ جامعه در آن دوران متناسب با دفاع مقدس تنظیم شده بود؟ و خیلی سؤالات دیگری که می‌تواند مطرح باشد.

وی با اشاره به اینکه چنین سؤالاتی ایجاب می‌کند که ابعاد گوناگون دفاع مقدس در سطوح مختلف و شعبه‌ها و اجزاء و بخش‌های متنوعش موردپژوهش قرار بگیرد، گفت: مسئله تأثیر دفاع مقدس و دستاوردهایش بر عملکرد و نحوه مدیریت دوره‌های بعد از دفاع مقدس امروز و آینده، از جمله موضوعات فوق‌العاده مورد توجه و مهم است.

سردار باقری با ذکر این نکته که بخش فراوانی از آنچه که دفاع مقدس یا مقاومت را برای مردم بازگو و بیان می‌کنیم در قالب ادبیات، هنر سینما و تئاتر، انیمیشن، اشعار، انواع و اقسام ابزار و امکانات هنری، فضای مجازی و مانند آن است، در عین حال گفت: اما چگونه می‌خواهیم مطمئن باشیم که آنچه که به نسل‌ها منتقل می‌شود دارای غنای لازم است، دارای صحت و دقت است، دارای جامعیت است، حاوی نکات وحدت‌شکن نیست بلکه حامی و تقویت‌کننده وحدت ملی و وحدت نیروهای مسلح است و ده‌ها بعد دیگر. اینها بایستی همه متکی بر پژوهش‌های اصیل، علمی و قابل اتکا باشد که تا آن پژوهش انجام نشود خاطره گویی و نگاه احساسی چه‌بسا می‌تواند دچار تناقضات و ده‌ها نوع گرفتاری و مشکلات باشد.

صرف خاطره گویی و نگاه احساسی و حماسی کفایت نمی‌کند و همه اینها باید متکی به یک منبع غنی پژوهشی باشد

وی متذکر شد: حتی در یک جبهه، در یک زمان، دو رزمنده نحوه بیان خاطراتشان از همان صحنه با همدیگر متفاوت است. این نشان دهنده این است که صرف خاطره گویی و نگاه احساسی و حماسی کفایت نمی‌کند و همه اینها باید متکی به یک منبع غنی پژوهشی باشد. این عزیزان دائماً مراجعه می‌کنند و می‌خواهند که دستشان پر باشد، این پژوهش‌ها باید بتواند دست این مجموعه نویسندگان و هنرمندان را پر کند.

رئیس ستاد کل نیروهای مسلح از الزامات قدم نهادن در مسیر گام دوم انقلاب را خوداتکایی، اعتمادبه‌نفس، خودباوری و اتکاء به داشته‌های اساسی این ملت در گذشته دانست و گفت: اگر ما قرار است که مسیر گام دوم انقلاب اسلامی را که در بیانیه ارزشمند رهبر معظم انقلاب اسلامی تبیین و منتشر شد آغاز و دنبال کنیم یعنی مرحله تقدم سازی، مرحله پیشرفت همه جانبه، آیا ما نیاز به خوداتکایی، اعتمادبه‌نفس، خودباوری و اتکاء به داشته‌های اساسی این ملت در گذشته نداریم؟ قطعاً بدون اینها به هیچ وجه به آن افق دسترسی پیدا نخواهیم و برای دنبال کردن و اجرایی کردن بیانیه گام دوم انقلاب، ما می‌توانیم در دفاع مقدس و مقاومت جستجو کنیم و به دست بیاوریم.

وی با اشاره به اینکه ما در دوران دفاع مقدس سبک درست زندگی ایرانی اسلامی را تجربه کرده ایم، یادآور شد: این دوران، دورانی بوده است که علایق مادی، حسادت‌ها، چشم و هم‌چشمی‌ها و بسیاری از اخلاقیات نامناسب حاکم نبوده است و کسی به خود اجازه نمی‌داده حتی اگر در ذهنش شائبه‌ای در این جهاد وجود دارد آن را بروز بدهد؛ بنابراین اگر این دوران به‌درستی برای مردم و نسل‌های آتی تبیین و به نمایش گذاشته شود، می‌تواند موجب توسعه الگوی زندگی ایرانی اسلامی درست باشد.

باید پژوهش در حوزه دفاع مقدس و مقاومت روش علمی داشته باشد

در ادامه سردار باقری به آسیب‌شناسی نسبت به تحقیقات و پژوهش‌های در خصوص دفاع مقدس اشاره کرد و گفت: هنوز در مورد مقاومت، پژوهش چندانی صورت نگرفته است. از دفاع مقدس بیش از سه دهه گذشته است و طبیعی است که فرصت لازم برای پژوهش وجود داشته است و اقدامات فراوانی هرچند نسبت به میزان نیاز و ضرورت اندک، انجام شده است. پژوهش‌ها باید روشمند باشد، بایستی ما در دستیابی به نتیجه و پاسخ به سؤالاتمان از یک منطق علمی و استدلال صحیح تبعیت کنیم، این دیگر صحنه فرماندهی کردن در جنگ نیست که فرمانده دستور بدهد و فرمانده سطح پایین‌تر و رزمنده تبعیت بکنند، خیر، در اینجا دیگر عقل و منطق و روش های علمی حاکم است، پس باید این پژوهش روش علمی داشته باشد.

وی در بیان روش علمی پژوهش بیان کرد: پژوهش علمی طبیعتاً دارای سؤال و مسئله است، پژوهش علمی بایستی جامع‌نگر تدوین شود و مسیر انجام آن این جامع‌نگری را تضمین کند پس باید گروه های جمعی از تخصص‌های مختلف در مورد یک موضوع راهبردی تحقیق کنند. در پژوهش علمی باید کاربر و مخاطب معلوم باشد، این پژوهش برای کدام گروه از جهت سنی، از جهت درک، از جهت سطح سواد، از جهت ویژگی‌های تخصصی مخاطبش کدام یک از اینهاست؟ این اگر روشن نباشد به نتیجه نمی‌رسد. پژوهش علمی باید ناظر علمی و روشی خاص و همچنین ناظر محتوایی و مفهومی تخصص خاصش حاکم و ناظر باشد. بدون رودربایستی باید ناظر و داور نظارت و دقت کند، خط به خط و نکته به نکته سوال بکند، مطمئن باشد که منطق باعث نوشتن آن جمع‌بندی و آن نتیجه‌گیری شده است نه صرفا برداشت شخص محقق.

رئیس ستاد کل نیروهای مسلح بر مستند بودن پژوهش تاکید کرد و گفت: پژوهش‌ها هم مستند به اسناد، هم مستند به سوابق متقن، هم در صورت امکان مستند به ناظران آن صحنه باشد. و نه تنها اسناد و مدارک و ناظران ایرانی که یک طرف دفاع مقدس بودند یا در جبهه مقاومت یک طرف بودند، ابعاد دیگری، نگاه های دیگری هم وجود دارد که باید آن نظرها دیده شود. نه فقط نظرهای نظامیان که نظر غیرنظامیان، نه فقط نظر سپاهیان که نظر ارتشیان و جهادیان و ابعاد مختلفی که می‌تواند باعث پختگی پژوهش شود موردتوجه قرار بگیرد.

وی با اشاره به اینکه در پژوهش بایستی زمان، منابع و پشتیبانی انسانی، مادی به قدر کفایت و ضرورت تحلیل شود، اظهار کرد: انتظار اینکه یک پژوهش خوب و همه جانبه به طور کاملاً فی سبیل الله به دست بیاید و نتیجه بدهد، انتظار درستی نیست. هر چند که قرار نیست موضوعی به تقدس دفاع مقدس یا مقاومت باعث باز کردن دکان تجارتی شود. اما آن حد ضروری پشتیبانی‌ها باید کاملاً صورت بگیرد.

سردار باقری متذکر شد: این پشتیبانی‌ها فقط این ابعاد نیست، پشتیبانی علمی، پشتیبانی حقوقی و سایر ابعاد باید باشد. محقق و پژوهشگر باید مطمئن و پشت‌گرم باشد که اگر به یک جمع‌بندی رسید شجاعت بیانش را داشته باشد، از این خوف نداشته باشد که مورد هجمه قرار می‌گیرد. وقتی روش علمی را طی کرده و به حقیقت قابل توجهی رسیده و داوران و ناظران تأیید کردند باید مورد حمایت حقوقی و سازمانی قرار بگیرد.

فقدان یک بانک جامع حاوی تمام اطلاعات و پژوهش‌های پیشین  از مهم ترین مشکلات در عرصه پژوهش است

وی فقدان یک بانک جامع حاوی تمام اطلاعات و پژوهش‌های پیشین را از مهم ترین مشکلات در عرصه پژوهش مطرح کرد و گفت: این نکته فوق‌العاده مهمی است. این مسیر آغاز شده است اما مسیر سختی است، کار آسانی نیست و نیاز به برنامه‌ریزی و پیگیری مداوم دارد. هر سازمانی اسناد را مایملک خودش می‌داند، ممکن است امکات و نفراتش را به این راحتی در اختیار نگذارد. ما باید این فرهنگ را اصلاح کنیم، بایستی همه آنچه که از دفاع مقدس باقی‌مانده است در اختیار محققان و پژوهشگران قرار بگیرد و این نیاز به یک بانک جامع و یکپارچه دارد تا بشود گفت که می‌توانیم از کار موازی، تکراری، جزیره‌ای و بدون نتیجه جلوگیری کنیم و مطمئن باشیم یا امید داشته باشیم که بخش زیادی از حقایق دسترسی پیدا می کنیم.

نيازمند یک نقشه جامع علمی دفاع مقدس و مقاومت هستيم

رئیس ستاد کل نیروهای مسلح بر ضرورت وجود درختواره پژوهشی تاکید کرد و توضیح داد: ما به یک نقشه جامع علمی دفاع مقدس و مقاومت نیاز داریم. باید معلوم شود که در سطح راهبردی چه موضوعاتی باید موردپژوهش قرار بگیرد، این ریشه ها و تنه درخت است و بعد در سطوح عملیاتی در حکم شاخه است، در سطوح تاکتیکی و اجرایی همان شاخه‌های باریک‌تر و برگ و میوه این درخت است. ما نیاز به این درختواره داریم. شاید صدها و هزارها موضوع سطوح عالی تا سطوح اجرایی ضرورت تحقیق دارد، اگر این درختواره را داشته باشیم می توانیم بررسی کنیم و بگوییم در کدام بخش‌ها تحقیق انجام شده است، در کجاها کار تکراری و موازی شده است، در کجاها اصلاً کاری صورت نگرفته است.

وی افزود: الان ما این نقشه را ـ حداقل من اطلاع ندارم ـ به شکل جامع و کامل نداریم البته کشور نقشه جامع و علمی دارد، مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی است. نیروهای مسلح هم ظرف شش سال گذشته نقشه جامع علمی دفاعی امنیتی را تهیه‌کرده‌اند. بر بنیاد حفظ آثار و پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس فرض است که با تشکیل کارگروه‌هایی این درختواره را تدوین کنند و به نقد و نظر کارشناسان و مسئولان بگذارند و نهایی کنند و مبنای ادامه کار قرار بگیرد.

ضرورت ساماندهی دسترسی به منابع خارجی از دیگر الزامات در امر پژوهش است

سردار باقری ضرورت ساماندهی دسترسی به منابع خارجی را از دیگر الزامات در امر پژوهش برشمرد و گفت: هر پژوهشگری به‌تنهایی نمی‌تواند درست جستجو کند یا بتواند به منابع بیگانه دسترسی پیدا کند، این کار مرکزیت است، بنیاد حفظ آثار، پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس باید زمینه دستیابی محققین به منابع بیرون از کشور را آماده کنند و در اختیار پژوهشگران قرار بدهند و در نهایت پژوهش‌ها در خصوص دفاع مقدس بایستی به یک گفتمان عمومی و فراگیر تبدیل شود.

وی ادامه داد: ما بحمدالله دارای دانشگاه‌های فراوانی در رشته ها و تخصص‌های مختلف هستیم. پژوهشگاه‌ها و پژوهشکده‌های متعددی در کشور داریم. همه اینها هم نوعاً دلسوز و علاقه‌مند به کار در خصوص دفاع مقدس و جبهه مقاومت هستند، ما بایستی بتوانیم و این هنر را داشته باشیم که این ضرورت و زمینه را به عنوان یک گفتمان فراگیر در این مجموعه‌ها تبدیل کنیم که وقتی‌که یک دانشجوی دکتری به دنبال موضوع برای رساله تحصیلی است بتواند به سرعت به سؤالات و موضوعات و عناوین ما دسترسی پیدا کند و از پشتیبانی‌ها هم مطمئن باشد که می‌تواند به نتیجه مناسب برای دستیابی به نهایت کارش دسترسی پیدا کند.

رئیس ستاد کل نیروهای مسلح با بیان اینکه هدف ما در انجام کار پژوهشی مشخص است، گفت: هدف ما در انجام کار پژوهشی ارائه روایتی عالمانه نه احساسی، مستند و نه گمانی و مستدل است. یعنی مطابق عقل و منطق و معیار یعنی مورد اتکا و تا حدود زیادی توافق شده، با ادبیات غنی و رویکرد عمیق تحلیلی و نه صرف توصیفی از دفاع مقدس و از مقاومت در سطوح و ابعاد مختلف است.

وی به چشم‌اندازهای این اهداف مطرح‌شده اشاره و بیان کرد: مقابله با تحریف و اغراق و دروغ و فریب، پاسخگویی به سؤالات و شبهات، عبور از مرحله توصیف و احساس و خاطره به مرحله تولید علم و راهگشایی برای حل مشکلات و مسائل اساسی کشور و نیروهای مسلح از نتایج این اهداف و اقدامات است.

سردار باقری تاکید کرد: تدوین این نقشه راه و نقشه جامع علمی و درختواره مستخرجه از آن وظیفه بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و پژوهشگاه سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی است. آیا ما یک روش پژوهش خاص حوزه دفاع مقدس را تدوین کردیم و بین پژوهشگران به اجماع رسیدیم یا نه؟ این کار این مجموعه‌ها است. تربیت پژوهشگران نخبه و جوان که این مسیر یافتن گنج و ورز دادن گنج دفاع مقدس و مقاومت را ادامه بدهند. ما نیاز به تربیت پژوهشگر داریم. کارهایی آغاز شده است که ارزشمند ولی ناکافی است.

نیاز به نظریه‌پردازی در حوزه دفاع مقدس و مقاومت داريم

وی با اشاره به اینکه در حوزه دفاع مقدس و مقاومت نیاز به نظریه‌پردازی داریم، تصریح کرد: دفاع مقدس یک نظریه در سطح کلان است، نبرد شبانه یک نظریه است، نبرد در مناطقی که هیچ ارتشی در دنیا تصور آن را نمی‌کند مانند خیبر و بدر یا والفجر 8 یک نظریه است. اما نظریه به این راحتی تولید نمی شود. ما دوره‌ای که برای دوره دکتری رساله می‌نوشتیم اساتید ما می‌گفتند که نوشتن رساله در دانشگاه خاص کار آسانی نیست یا موهایتان سفید می شود، یا همه موهایتان می‌ریزد، یا بیمار می‌شوید، اگر خیلی جدی بگیرید حتماً سکته می‌کنید، این رساله دکتری بود. بدانید رسیدن به نظریه در حد یک‌صد رساله تحصیلی دکتری کار دارد یعنی به این راحتی نیست که دور یک میز بنشینیم و گفتگو کنیم و نظریه خلق کنید، ما نیاز به نظریه‌پردازی در حوزه دفاع مقدس و مقاومت را داریم و با این نظریات است که دفاع مقدس عمقش ماندگار خواهد شد.

ضرورت ساماندهی مراکز و سامانه‌های پژوهشی مرتبط و زنجیره سازی از آن‌ها

رئیس ستاد کل نیروهای مسلح با تأکید بر ساماندهی مراکز و سامانه‌های پژوهشی مرتبط و زنجیره سازی از آن‌ها، بیان کرد: ما نیاز به قطب‌بندی داریم، بخشی از پژوهش‌ها را ممکن است به یک سازمان واگذار کنیم بخشی را به سازمان دیگر. در بخش پزشکی و بهداشت و درمان پژوهش‌ها باید به یک قطب خاص سپرده شود، در اطلاعات به یک قطب، در زرهی به یک قطب، در هوایی و دریایی و تخریب و راهبرد و سیاست، هر کدام قطب‌بندی می‌خواهد. این نیاز به سازماندهی دارد که آن کار موازی و تکراری و جزیره‌ای اتفاق نیفتد و این منظومه به هم با یک نخ تسبیح اندیشیده متصل باشد. این یک حرکت خطی نیست که بگویم نخ تسبیح، موضوعی فوق‌العاده پیچیده است اما کاملاً ضرورت دارد.

وی افزود: مسئله سازماندهی نظام طراحی و تقسیم‌کار و قطب‌بندی و نظارت بر پژوهش‌ها خود داستان مفصلی است که ضرورت دارد انجام شود. به همین نحو سازماندهی و تقویت پشتیبانی‌ها در ابعاد مختلف و ساماندهی ترجمه به زبان‌های دیگر و انتشار مناسب نتایج پژوهش‌ها از ابعاد دیگر است و نهایتاً تشویق و قدردانی از پژوهشگران این حوزه‌ها که بحمدالله امروز در یکی از این مراسم ها حاضر شدیم.

سردار باقری در خاتمه گفت: به هر صورت موضوع، موضوع فوق‌العاده حیاتی و با اهمیت است در تمدن سازی ملت ایران، در ساختن آینده کشور، ساختن جوانان و نسل آینده و دفاع مقدس و مقاومت چنین نقشی را بر عهده دارند. بر ما بازماندگان و جاماندگان از غافله شهیدان فرض است که چنین مسیری را با دقت، با حوصله، با تحمل مشکلات پیش ببریم و ان‌شاءالله ثمرات آن اگر امروز سالی چند ده آثار پژوهشی ارزشمند به خاتمه می‌رسد در سال های آتی با ضریب‌های بالاتر شاهد چنین مجموعه‌های ارزشمندی با کیفیت و عمق مناسب‌تر باشیم.

 

لینک کوتاه :
کد خبر : 3580

نوشتن دیدگاه

Security code تصویر امنیتی جدید

ارسال

  • مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس
  • آدرس دفتر مرکزی:تهران – خیابان شریعتی - خیابان شهید دستگردی(ظفر) - بعد از تقاطع شهید تبریزیان - پلاک77
  • تلفن تماس روابط عمومی:

02122909525-30 داخلی 245