دوشنبه 29 اردیبهشتماه، سالن شهدای راوی مركز اسناد، تحقیقات و نشر معارف دفاع مقدس و مجاهدتهای سپاه، شاهد یك رویداد فرهنگی تمامعیار بود.
دوشنبه 29 اردیبهشتماه، سالن شهدای راوی مركز اسناد، تحقیقات و نشر معارف دفاع مقدس و مجاهدتهای سپاه، شاهد یك رویداد فرهنگی تمامعیار بود.
به مناسبت رونمایی از كتاب بانوی چریك؛ روایتی داستانی از زندگی مرضیه حدیدچی (دباغ)، كه در آستانه نمایشگاه كتاب تهران از سوی مركز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس منتشر شده است، نویسندگان و راویان و حاضرین، گوش جان به طنین گیرا و كلام فاخر فرزند ارشد مرضیه دباغ؛ راضیه خانم كه شبیهترین فرزندان از حیث سیرت و صورت به مادر است، سپردند.
عطر کلامش بوی مادر میداد و صلابت نگاهش، افتخار به مادری مبارز و فداكار كه با غمزه نگاه خمینی كبیر، تاروپود و هستیاش، وقف اسلام ناب محمدی (ص) شده بود.
صلابت راضیه دباغ، در كنار نجابت رضوانه دباغ؛ فرزندی كه همسلول مادر بود و پا بهپای مادر در زندانهای مخوف ساواك شاه، شكنجههای طاقتفرسا را به جان خریده بود، دیدنی و رشکبرانگیز بود.
این دو یادگار و سایر فرزندان و نوهها و بستگان نسبی و سببی كه به احترام مادری فداكار، زینتبخش آیین رونمایی كتاب «بانوی چریك» شده بودند، همراهی، همیاری و همدلی پدر و مادری در قامت مرحوم محمدحسن دباغ و مرضیه حدیدچی، در مسیر طولانی مبارزه علیه رژیم ستمشاهی و تلاش برای تحقق احكام نورانی اسلام، كه امام خمینی (ره) منادی آن بود را به اذهان متبادر میكرد.
این همراهی، به فرزندان درس مبارزه و ایستادگی بر اساس منظومه فكری امام خمینی (ره) و جانشین برحقش، امام خامنهای (مدظلهالعالی) آموخته بود. در كنار یادگاران مرضیه دباغ، سایر بانوان مبارز نیز برای پاسداشت یاد و نام مرحومه دباغ قدم رنجه كرده بودند، اما فشردگی برنامهها مانع از آن شد كه حضار از خاطرات آنها بهرهمند شوند؛ اما آمده بودند تا عهدهشان با مامان مرضی یا خواهر دباغ را تجدید كنند و بگویند همانطور كه او تا آخرین نفس از انقلاب خمینی كبیر دفاع كرد، آنها نیز بر این عهد استوار خواهند ماند.
حسن علایی فعال
29 اردیبهشت 1404