روزشمار

دوشنبه

9 ارديبهشت 1358

2 جمادي‌الثاني 1399

29 آوريل 1979

907

امروز عده‌اي از مردم شهرستان نقده در خيابانهاي اروميه به راهپيمايي پرداختند . اين عده  خواستار برقراري هرچه زودتر آرامش و استقرار كامل قواي انظامي‌در منطقه بودند . تظاهركنندگان  سپس در مقابل كاخ استانداري آذربايجان‌غربي اجتماع كردند و در اين محل مهدي عباسي   ( استاندار آذربايجان‌غربي ) با اشاره به توافقهايي كه رهبران دو طرف درگير در نقده به دست آوردند ،  مردم را به آرامش دعوت كردند . وي ابراز اميدواري كرد كه در آينده نزديك با برقراري صلح و امنيت  كامل در منطقه ، كار سازندگي در اين شهرستان آغاز شود . ( 1 )

908

به گزارش مطبوعات ، در پي حادثه روز سه‌شنبه 4/2/58 - كه بر اثر تيراندازي مأموران كميته  حفاظت مريوان براي دستگيري يكي از اهالي ، يك تن كشته و 2 تن مجروح شدند - امروز عده‌اي  از مردم مريوان براي اعتراض به حادثه مزبور ، در مقابل دادگستري اجتماع كردند و خواستار  دستگيري مسببان حادثه و تغييرات اساسي در شوراي محلي انقلاب و تصفيه كميته مريوان شدند. از سوي ديگر ، عده‌اي - كه كيهان آنان را معتمدان اين شهر ناميد - در مسجد شيخ انجم اجتماع  كردند و خواستار تشكيل شوراي موقت در مريوان ، استقلال ژاندارمري و شهرباني زير نظر  دادگستري ، انتقال قدرت انتظامات شهري از ستاد حفاظتي به نيروهاي انتظامي‌ژاندارمري و  شهرباني شدند . ( 2 )

909

در كرمانشاه اعلاميه‌اي با عنوان " چه كساني از قدرت مردم مي‌ترسند ؟ " برضد مفتي‌زاده پخش  شد . در اين اعلاميه كه با امضاي " گروه رزمندگان خلق " انتشار يافت ، چنين آمده است :

در نامه‌اي كه در تاريخ 19/1/58 احمد مفتي‌زاده به بازرگان ( نخست‌وزير ) نوشته است ،  بروشني به ما نشان مي‌دهد كه رهبران ديني وضع رقت‌آوري دارند . مفتي‌زاده در مورد وضع  دارودسته خودش به بازرگان نوشته : « از وضع رقت‌بار اين گروه مستضعف مادي و معنوي به  خدمت مي‌نويسم » و گزارش خود را با توقعات فراوانش شروع مي‌كند . مفتي‌زاده ، درست درك كرده است كه واقعاً مستضعف مادي و معنوي است و ديگر در ميان مردم نفوذي ندارد و به همين جهت  مي‌كوشد كه مردم حاكم بر سرنوشت خود نگردند . از سوي ديگر ، ملااحمد مي‌خواهد پولهاي كلان  به دست بياورد و زمينه كار را اين‌گونه مي‌ريزد .

ملااحمد در نامه به بازرگان اقرار كرده است كه يك ميليون تومان از آيت‌الله طالقاني و دكتر  بهشتي گرفته است . البته اين مسأله را تاكنون به مردم سنندج نگفته‌اند . ولي چند سؤال پيش مي‌آيد :  اولاً قرار بود تا ايجاد شوراي اجتماعي شهر ، اداره شهر به دست كميته موقت باشد ؛ اين امري است  كه طالقاني و بهشتي و خود مفتي پذيرفته و بيانيّه آن را هم امضاء كردند . چرا يك ميليون تومان را  دولت و كميته امام در اختيار مفتي‌زاده قرار داده‌اند و به كميته موقت نداده‌اند ؟ قرار بود شهر به  وسيله كميته موقت اداره شود .

مي‌دانيم كه به علت دخالتهاي بي‌مورد كميته اسلامي‌، دست مفتي و نقش ضدانقلابي او براي  مردم سنندج رو شد و اگر پايگاهي هم در ميان مردم داشت ، با آگاهي مردم مبارز سنندج پايگاه  مفتي از بين رفت. خود مفتي صراحتاً مي‌نويسد : « ما قدرت مطلق نظامي‌و سياسي منطقه بوديم ، اما  دستگاه رهبري با سوء سياستهايش چنان دشمن (منظور آقا از دشمن ، نيروهاي مردمي‌و چپي  هستند.) را به قدرت سياسي و نظامي‌رسانيده كه تقريباً ما را منزوي گردانيده است . » و مفتي‌زاده  براي اينكه باز قدرت مطلق نظامي‌و سياسي منطقه باشد ، احتياج به پول دارد .

در ادامه اين اعلاميه به تقاضاي مفتي‌زاده كه ظاهراً از دولت بازرگان رقمي‌حدود 15 تا 20  ميليون تومان برآورد هزينه كرده بود ، اشاره مي‌كند و اين درخواست را صرفاً قدرت‌طلبي مفتي‌زاده  قلمداد مي‌كند و مي‌نويسد : اصلاً چرا مي‌خواهد يگانه قدرت مطلق منطقه باشد و چرا بايد براي  دستگاه تبليغي ايشان - كه تنها مي‌تواند در خدمت قدرت مطلق مفتي باشد - ماهانه 15 تا 20  ميليون تومان سرمايه مملكت را حيف و ميل كرد ؟ اين پول را مفتي چگونه مي‌خواهد خرج كند ؟ چه  مبلغش در خدمت خريد سلاح و مسلح كردن مالكين جم ، لديد ، ديواندره و مريوان و قياده موقت  قرار مي‌گيرد ؟

مفتي كه مي‌خواهد قدرت مطلق سياسي و نظامي‌منطقه باشد ، تن به حاكميت خلق و برقراري  شوراي واقعي مردم شهر خواهد داد ؟ حدود بيست تن مواد غدايي كه بين مردم تقسيم يا به قيمت  اصلي فروخته است ، مقدار كمي‌از آن با پول اهدايي خريده شده ، بيشتر آن همان مواد خوراكي  زندان شهرباني و انبار تداركات ارتش است و يا مواد غدايي اهدايي روستاها و شهرهاي كردستان  براي كمك در روزهاي جنگ سنندج و يا ياوري به خلق قهرمان تركمن است كه به نفع  كانديداهاي خودش سوء استفاده مي‌نمايد . او به دولت هم دروغ مي‌گويد ؛ در نامه مفتي نوشته كه  يك ميليون تومان را صرف خريدن مواد غدايي كرده ، ولي اكثر اين مواد غذايي را خود مردم كردستان  تهيه نموده‌اند . ( 3 )

910

به دنبال تعرض و دخل و تصرف و تغيير كشت در اراضي به دست گروهي از افراد در منطقه  
گنبد و گرگان ، دولت با صدور اطلاعيه‌هايي اعلام كرد كه كليه اراضي زراعي متعلق به خاندان  پهلوي در اختيار مجتمع‌هاي كشاورزي اسلامي‌گذاشته مي‌شود و رسيدگي به شكايتهاي مربوط  به زمينهاي زراعي فقط از طريق كميسيون پنج نفري دادگستري حل و فصل خواهد شد . متن  اطلاعيه اول به اين شرح است :

بسمه تعالي ؛ پيرو سياست دولت در جهت روشن ساختن وضع اراضي مزروعي در منطقه گنبد و  گرگان ، در مورد اراضي متعلق به خاندان پهلوي و زمينهاي مصادره شده تصميم زير از طرف دولت  اتخاذ گرديده است . مجتمع‌هاي كشاورزي اسلامي‌به شرح ذيل ايجاد و اداره خواهد شد :

1 - كليه زمينهاي زير كشت متعلق به مجموعه كشاورزي اسلامي‌خواهد بود و زارعين عضو  مجموعه و در واقع استفاده كننده از عوايد و درآمد آن مي‌باشند . 2 - مجتمع كشاورزي اسلامي‌ زير نظر هيأت امناي مركب از نمايندگان كشاورزان و نماينده‌اي از وزارت كشاورزي و  متخصصين امور مالي اداره خواهد شد . 3 - مجموعه كشاورزي اسلامي‌در جهت ايجاد رفاه براي  كشاورزان و خانواده‌هاي آنها در هر مجموعه به ساختن مراكز رفاهي از قبيل درمانگاه ، مدرسه ،  حمام ، مسجد و محل اجتماعات و امثال آنها مبادرت خواهد نمود . مجموعه‌هاي كشاورزي  اسلامي‌كه در مرحله اول در منطقه گنبد و گرگان به صورت نمونه ايجاد خواهد گرديد ، اصولي را  رعايت خواهد كرد كه بر مبناي آن علاوه بر هدف قراردادن رفاه كشاورزان و كارگران ، افزايش  توليدات زراعي و دامي‌و حفظ همكاري و خودكفايي را نيز هدف قرار خواهد داد .

اطلاعيه دولت در مورد منع تعرض افراد به زمينهاي مزروعي در گنبد و گرگان نيز به قرار زير  انتشار يافت :

اكنون كه به خواست پروردگار و اراده مردم اوضاع شهر گنبد به حالت عادي خود بازگشته ،  اخبار ناگواري از تعرض و دخل و تصرف و تغيير كشت در اراضي گروهي از افراد به گوش مي‌رسد كه موجب ناراحتي مردم و دولت گرديده است . با توجه به سياست دولت اسلامي‌- كه در جهت  رفاه مستضعفان و استثمارشدگان رژيم سابق و احياي حق و عدالت طبقه محروم مي‌باشد - اعلام  مي‌دارد كه تمام دعاوي و شكايات مربوط به زمينهاي مزروعي مي‌بايست از طريق قانون و زير نظر  هيأت پنج نفري متمركز در دادگستري صورت گيرد و هيچ‌گونه عمل خودسرانه‌اي به وسيله  گروههاي سياس يا به صورت شخصي مجاز نمي‌باشد .

لازم به يادآوري است كه هرگونه بي‌توجهي به تصميمات و دستورات دولت انقلاب اسلامي‌،  انحراف از دستورات رهبري انقلاب است و تحت تعقيب قانوني قرار خواهد گرفت . ( 4 )

911

مهدي هادوي ( دادستان كل انقلاب جمهوري اسلامي ايران ) در اطلاعيه‌اي هشدار داد كه  عوامل ضدانقلاب در صدد سوء استفاده از موقعيت انقلابي كشور هستند و از طُرق مختلف - از  قبيل وارد كردن اسلحه درصدد توطئه‌چيني مي‌باشند . دادستان انقلاب استان بوشهر نيز در  اطلاعيه‌اي از مردم اين استان خواست كه از قاچاق كالا و اسلحه خودداري كنند . در اين اطلاعيه  
آمده است : به حكم امام‌خميني ورود هر نوع كالا به طور قاچاق حرام است ، لذا از مرزنشينان با  ايمان استان بوشهر تقاضا مي‌شود از وارد كردن كالاهاي قاچاق بالاخص اسلحه اكيداً خودداري  كنند . در صورتي كه فردي اين دستور امام را رعايت نكند و با سودپرستي باعث اخلال در اوضاع  حساس اقتصادي جمهوري اسلامي ايران شود ، همانند ساير مفسدين‌في‌الارض در دادسراي  انقلاب بوشهر محاكمه و بشدت مجازات خواهد شد .

دادستان انقلاب اسلامي‌يزد نيز با صدور اطلاعيه‌اي از مردم خواسته است كه چنانچه  اسلحه‌اي در اختيار دارند به كميته‌هاي انقلاب اسلامي‌يزد تحويل دهند . در اين اطلاعيه آمده  است : حسب‌الامر امام‌خميني و تاكيد مجدد آيت‌الله صدوقي ، نگهداري و حمل اسلحه شرعا  حرام و اكيداً ممنوع مي‌باشد . وي خاطر نشان ساخته است كه در صورت مشاهده هرگونه تخلف و  يا كشف اسلحه ، دادسراي انقلاب يزد به وظايف شرعي و انقلابي خود عمل خواهد كرد . ( 5 )

912

رييس پالايشگاه نفت كرمانشاه اعلام كرد : كشور عراق در منطقه مرزي مشترك ايران و عراق در  نزديك " نفت‌خانه " و " نفت‌شهر " مبادرت به حفر يك حلقه چاه نفت در منطقه مشترك كرده است .  وي افزود : چون شيب مناطق نفتي به سوي عراق است ، احتمالاً حفر چاههاي نفت در كشور  همسايه ، در كاهش توليد نفت چاههاي " نفت‌شهر " بي‌تاثير نيست . بنا بر گزارش خبرگزاري پارس ،  اين اقدام عراق در حالي صورت مي‌گرفت كه ظرفيت توليد نفت در منطقه نفت‌شهر به نحو  چشمگيري كاهش يافته است . ( 6 )

913

شمس‌‌الدين اميرعلائي ( وزير اقتصاد كابينه دكتر مصدق ) كه به عنوان سفير ايران در فرانسه  تعيين شده است ، در مصاحبه‌اي گفت : پس از ملاقات طولاني با امام‌خميني ، حامل پيام براي  رييس جمهوري فرانسه ( ژيسكاردستن ) است . وي همچنين به اعلام مواضع پرداخت و گفت به  نظر وي تا زماني كه قرارداد نظامي‌سرّي ايران و آمريكا و قرارداد كاپيتالاسيون لغو نشود ، نمي‌توانيم  بگوييم كه به يك سياست مستقل ملي كامل دست يافته‌ايم . او تاكيد كرد كه سياست ايران در اين  زمينه‌ها بايد مانند موضع ايران در برابر قرارداد سنتو باشد - كه آن را لغو كرد - و حركت ديپلماسي  ايران در اين جهت مي‌تواند ايران را به يك كشور غيرمتعهد و ناوابسته به ابرقدرتها تبديل كند . ( 7 )

914

امروز امام‌خميني خطاب به شوراي انقلاب اسلامي‌فرماني درباره شوراها صادر كردند . متن  فرمان به اين شرح است :

بسم الله الرحمن الرحيم ؛ شوراي انقلاب اسلامي ! در جهت استقرار حكومت مردمي‌در ايران و  حاكميت مردم بر سرنوشت خويش كه از ضرورتهاي نظام جمهوري اسلامي‌است ، لازم مي‌دانم  بي‌درنگ به تهيه آيين‌نامه اجرايي شوراها براي اداره امور محل ، شهر و روستا در سراسر ايران اقدام  و پس از تصويب به دولت ابلاغ نماييد تا دولت بلافاصله به مرحله اجرا درآورد . ( 8 )

 

915

در ملاقات امروز دكتر ميناچي با سه تن از ديپلماتهاي آمريكايي مقيم تهران ، مسائل مختلفي  بررسي گرديد . بخش‌‌هاي مهم گزارش " خيلي محرمانه " سفارت آمريكا در تهران با اعضاي كاردار  سفارت " چارلز ناس " به وزارت امورخارجه اين كشور درباره ملاقات مزبور چنين است :

 « كاردار سفارت و شلنبرگ و مامور سياسي سفارت ( استمپل ) در روز 29 آوريل با دكتر ناصر  ميناچي ( وزير اطلاعات و ارشاد ) در چارچوب ملاقاتهاي دوره‌اي كاردار ملاقات كردند . كاردار  سفارت گفتگو و بحث را با گفتن اين مطلب شروع كرد كه آمريكا خواستار آزادي و ترقي روزافزون  ايران مي‌باشد و آرزوي همكاري با دولت موقت ايران را به ميزاني كه او خود مي‌خواهد ، دارد . او در  مقابل تبليغات شديد شوروي در روزها و هفته‌هاي اخير صراحتاً بيان داشت كه آمريكا اصلاً در  امور ايران مداخله نمي‌كند . كاردار پيشنهاد كرد كه وزير ارشاد و يارانش مي‌توانند در رساندن اين  پيام به خميني كوشش كنند . كاردار براي جلوگيري از اينكه عوامل محرك اجتناب‌ناپذير تبديل به  مشكلات نشوند ، درخواست ملاقاتهاي دوستانه كرد . ميناچي با حالت خيلي دوستانه و گرم جواب  داد كه مطبوعات در ايران آزاد است و خيلي‌ها فقط شعار مي‌دهند . كابينه بازرگان ( دولت آيت‌الله )  مايل به ادامه همكاري و روابط با آمريكا مي‌باشد . ميناچي از كاردار اجازه خواست كه ترتيب يك  ملاقات را با بازرگان و در آينده با خميني بدهند . كاردار گفت كه تصميم داشته بازرگان را پس از ديدار با  تعدادي از وزيران ملاقات كند ، ولي در مورد ملاقات با خميني اظهار نظر نكرد . در خلال مذاكره ، ميناچي  دوباره پيشنهاد قبلي را تكرار كرد و كاردار جوابي شبيه به جواب قبلي داد .

 وزير اطلاعات [ ارشاد ] گفت كه دولت آمريكا نبايد توجهي نسبت به تبليغات كمونيستها  بكند . " مناسبات امريكا با شاه در گذشته ، بروز ترديدهايي را باعث شده است . * اما حالا همه  چيز روبه‌راه است . وضعيت ايران در يكي دو ماه آينده بهبود خواهد يافت . روابط آمريكا با انقلاب  اسلامي ايران در سطح بالا خوب و مورد توافق مي‌باشد . ميناچي در اينجا با سر به رييس امور  سياسي استمپل اشاره كرد ؛ يعني كسي كه در چند نوبت در خلال روزهاي بحراني انقلاب با او  ملاقات كرده است .

ميناچي دربارة انتقادات آمريكا از محاكمه‌ها گفت كه دولت موقت ايران حاضر بود كه مدارك را  ارائه دهد . ميناچي گفت كه در آينده وزير دادگستري مطالب بيشتري را در دسترس قرار خواهد داد .  همچنين او گفت كه فقط هفتاد تا هشتاد تن اعدام شده‌اند ( حساب ما 176 تن مي‌باشد ) .

مطرح شد كه آمريكا تاكيد به ادامه بازگشايي مركز مطبوعات خارجي دارد . ميناچي پاسخ داد  كه آن ادامه خواهد داشت . معاون ميناچي كه دقيقاً يك آدم نحس انقلابي به نام  بزار حين (Bezarhin ) است اشاره كرده كه امكان دارد مطبوعات خارجي بسته شود .

                                                         

* عبارت داخل " گيومه " در متن ترجمه شدة اسناد لانه جاسوسي به اشتباه چنين ترجمه شده است : « روابط گذشته شاه با  آمريكا مشكوك هستند . » ( 9 ) در حالي كه جمله اصلي در سند چنين است : « Ties with the shah led to supicions Past US » ( 10 ) كه ترجمه صحيح آن در متن آمده است .

 

 

 

ميناچي گفت كه كمونيستها تا زماني كه تعداد آنها كم و ناچيز است نمي‌توانند خطر اصلي و  جدّي را براي انقلاب ايران داشته باشند . آنها در بعضي از شهرها هستند ، منتهي با يك جمعيت كم  و محدود تشكيلات خوبي دارند ، ولي پشتيباني توده از خميني باعث خواهد شد كه آنها زير نظر و  كنترل باشند .

ميناچي سپس به صحبت دربارة فساد و بيرحمي‌و وحشيگري رژيم سابق ادامه داد و از تصميم  انقلابي در مورد اعدام تعدادي [ از كارگزاران اصلي رژيم گذشته ] براي جلوگيري كاهش خشونت  مردم دفاع كرد . او مقداري كمبود و نارسايي در مورد دادگاه انقلاب را اعتراف كرد و اشاره كرد كه  دادگاههاي انقلاب بسته خواهند شد .

او گفت كه دولت موقت ايران زماني كه به قدرت رسيد با مشكلات زيادي مواجه شد ، ولي به  مرور آنها را حل كرده است و دولت جديد موقت ايران اداره ممكن را در دست خواهد گرفت . او  تعدادي از ساختمانهاي عمومي‌را كه شاه به گرو گذاشته بود و وجوه آن را به حسابهاي سوئيس  فرستاده بود ، بر شمرد . او گفت كه حتي همين ساختمان ( محل خودمان ) به مبلغ 35 ميليون دلار  به رهن گذاشته شده بود .

او گفت تعدادي از تهديدها باقي مانده‌اند ؛ از جمله ، تشريح كرد كه ساواكيهاي سابق هر شب  به پاسداران انقلاب حمله مي‌كنند و تعدادي از آنها را مي‌كشند ( تذكر : اين براي اولين بار است كه  يك مقام بلندپايه دولت ايران چنين اتفاقي را تشريح مي‌كند و معلوم است كه براي انتشار در  مطبوعات نبود ) .

سؤال شد در مورد سرويس راديويي صداي فارسي زبان آمريكا چه نظري دارد . ميناچي فوري  گفت كه خيلي از آن راضي و خشنود است و وزارت به طور دائم آن را دنبال كرده و آن را بهترين  وجه توصيف كرده است . او آن را يكي از مهمترين سخن‌پراكنيها خواند . ( او حرف خود را در  مقايسه مثبت با بي.بي.سي پس گرفت ، ولي مانند تعدادي از كارمندانش هرگز بي.بي.سي . را  دوست نداشته است ) .

نظريه : ميناچي اغلب خوشبين است ، ولي راجع به آنچه مي‌گويد ، مطمئن است . طوري كه او  دايماً ملاقات كاردار با بازرگان و خميني را مطرح مي‌كرد ، نشان مي‌دهد كه ديگر وقت ملاقات با  خميني است . يك تلگراف جداگانه تقاضاي ملاقات با خميني را مورد تحقيق قرار خواهد داد .  ميناچي از سلامتي خوب برخوردار بود و نسبت به ملاقاتي كه در ماه مارس گذشته با مأمور‌سياسي  داشته ، در يك وضعيت شغلي بهتري مي‌باشد . روشن‌است كه قدرت با دكتر مي‌سازد . ( 11 )

916

راديو مسكو به نقل از روزنامه نيويورك‌تايمز گفت كه پنتاگون نقشه تشكيل يك سپاه اعزامي‌ يكصدهزار نفري را براي مداخله نظامي‌در مناطق داراي اهميت استراتژيكي جهان به منظور دفاع  از منافع آمريكا تهيه و تنظيم كرده است . بنا به گزارش اين راديو به نقل از روزنامه نيويورك‌تايمز ،  

 

دكتر ميناچي وزير اطلاعات و ارشاد در مراسم افتتاح " پرس سنتر " مركز خبرنگاران خارجي در خبرگزاري پارس

ميناچي امريكاييان را به ملاقات و مذاكره با نخست‌وزير و امام‌خميني توصيه و تشويق مي‌كرد .

نيروهاي زميني مسلح به تانك سنگين ، توپ و موشكهاي ضدتانك نيز جزو اين سپاه اعزامي‌ خواهد بود . قرار است اين سپاه مامور سركوب در ناحيه پهناوري از بخش شمال‌غربي اقيانوس آرام  تا خاورميانه و خاور نزديك فعاليت كند . به گفته راديو مسكو ، لبه تيز آن متوجه ناحيه خليج‌فارس ازعراق تا عمان مي‌شود ؛ ناحيه‌اي كه وزارت دفاع آمريكا آن را پر خطر و بسيار انفجاري مي‌شمارد  و شبح ترسناك رويدادهاي تازه همانند رويدادهاي ايران در برابر چشم استراتژيستهاي پنتاگون  نمايان است . براساس گزارش راديو مسكو ، برخي از دولتهاي عضو ناتو نيز از مقاصد پنتاگون  پيروي مي‌كنند ؛ مثلاً به گزارش ساندي تلگراف ( چاپ لندن ) وزارت دفاع انگليس در ماههاي  اخير به تنظيم نقشه‌هاي احياي قواي نظامي‌در انگلستان پرداخته است . ( 12 )

 

منابع و مآخذ 9/2/1358

1 - روزنامه كيهان ، 10/2/1358 ، ص 7 .

2 - پيشين .

3 - نشريه ويژه خبرگزاري پارس 10/2/1358، ص‌ص 5 -1 .

4 - مآخذ شماره 1 ، ص 4 .

5 - مآخذ شماره 1 ، ص 2 .

6 - مآخذ شماره 3 ، ص ص 6 -5 .

7 - روزنامه كيهان ، 9/2/1358 ، ص 1 .

8 - مركز مدارك فرهنگي انقلاب اسلامي‌، صحيفه نور - مجموعه رهنمودهاي امام خميني ( تهران : وزارت ارشاد اسلامي‌، جلد 6 ، سال 1361 ) ص 107 .

9 - دانشجويان پيرو خط امام ، اسناد لانه جاسوسي ، جلد  28 ( تهران: نشر لانه‌جاسوسي، شماره 28 ، بي‌تا ) ، ص 44 .

10 - مآخذ شماره 9 ، سند شماره 12 ، ص 30 ضمائم ، بند دوم ، سطر دوم .

11 - مآخذ شماره 9 ، ص ص 47 -43 .

12 - مآخذ شماره 7 ، ص 8 ، راديو مسكو ، نيويورك تايمز .

 

 

 

 

 

لینک کوتاه :
کد خبر : 3370

نوشتن دیدگاه

Security code تصویر امنیتی جدید

ارسال
  • مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس
  • آدرس دفتر مرکزی:تهران – خیابان شریعتی - خیابان شهید دستگردی(ظفر) - بعد از تقاطع شهید تبریزیان - پلاک77
  • تلفن تماس روابط عمومی:

02122909525-30 داخلی 245