روزشمــــار

شنبه

29 اردیبهشت 1358

22 جمادي الثاني 1399

19 مه 1979

141

مدني استاندار خوزستان در تلفنگرامي به وزير كشور خواستار واگذاري سرپرستي نيروهاي  مسلح سه گانه مستقر در استان به استاندار و اختيار به كار بردن آنها در سطح شهر و مرز در صورت لزوم ، جهت احراز آمادگي مقابله با اقدامات ضدانقلابي و حوادث و آشوب‌هاي  احتمالي شد . متن كامل تلفنگرام به شرح زير است :

 « جناب آقاي صدرحاج سيدجوادي وزير كشور

به علت وضع خاص منطقه و به منظور انجام هرگونه عمليات قاطعانه در سركوبي عناصر ضدانقلاب در منطقه ، ضرورت دارد كه سرپرستي نيروهاي سه گانه مستقر در خوزستان به  استاندار - كه خود فرماندهي نيروي دريايي را هم به عهده دارد - واگذار گردد و اجازه داده شودكه  به منظور مقابله با آشوبگران و خنثي كردن اقدام‌هاي آنان ، برحسب نياز نيروهاي سه گانه را در سطح شهر و مرز به كار برد . بنابراين خواهشمند است مقرر فرمايند ضمن تماس جناب آقاي  نخست وزير و رياست ستاد كل و ديگر مراجع مربوطه ، تصميم فوري و لازم را گرفته و ابلاغ  فرمايند كه‌امنيت خوزستان محفوظ مانده و شورش گسترده نشود . » ( 1 ) 

142

شيخ عزالدين حسيني كه به دعوت وزير كشور به تهران آمده است در دومين مصاحبه مطبوعاتي  خود ، مذاكراتي كه با امام خميني انجام داده ، همچنين ديدگاه‌هاي خود را درباره خودمختاري  كردستان مطرح ساخت و به ديگر پرسش‌هاي خبرنگاران نيز پاسخ داد . به گزارش مطبوعات :  « وي ابتدا به ديدار با امام خميني اشاره كرد و گفت : مسافرت به قم براي من خيلي ارزش و اهميت  داشت . حضرت آيت الله وقتي تشريف آوردند با من دست دادند و اداي احترام شد . روي هم رفته  ملاقات آن قدر ساده و طبيعي و روحاني بود و جاذبيت داشت كه در مقايسه با رژيم سابق با آن  همه تجملات واقعا جاي تعجب و حيرت داشت ؛ من خدا را شكر كردم كه اين سادگي را مي‌بينم . امام فرمودند دشمنان ايران مي‌خواهند مسير انقلاب را منحرف كنند . مرتجعين و
ضد انقلابيون همه دست به دست هم داده‌اند ، ما بايد با وحدت كلمه عمل آنها را خنثي كنيم . من در جواب عرض كردم با نظر شما كاملا موافقم . ما همه مسلمان و همه ايراني هستيم , بايد دست  به دست هم بدهيم تا بيگانگان نتوانند مسير انقلاب را منحرف كنند . در رژيم سابق به كردستان  بسيار ظلم شد . آيت الله خميني فرمودند به همه جاي ايران ظلم شد . روي هم رفته خيلي لطف و مرحمت فرمودند با خوشرويي و خنده صحبت كردند ، من واقعا مستفيض شدم . »

يكي از خبرنگاران درباره نتيجه مذاكرات پرسيد . عزالدين حسيني گفت : « نتيجه مذاكرات  اميدبخش بود . هنگام خداحافظي ايشان فرمودند من امنيت كردستان را از شما مي‌خواهم . من در جواب عرض كردم من نيز حقوق ملت كرد را از شما ، تقاضا دارم . »

درباره تركيب هيئتي كه با عزالدين حسيني به تهران آمده‌اند سوال شد . وي گفت : « اين هيئت  يك هيئت روحاني براي حسن تفاهم بود . اساسا هدف اين مسافرت ديدار با امام بود . اين كه  روحانيت اهل تسنن و تشيع بيشتر به هم نزديك گردند . در مرحله بعدي براي تفاهم بيشتر ،  مذاكرات در سطح مسائل سياسي و با دولت انجام خواهدگرفت . آنچه مسلم است ما خودمان  مي‌خواستيم به حضور امام برسيم و وزير كشور پيشگام شد و از ما دعوت كرد كه به تهران  بياييم . ما سال‌ها است كه رهبري امام را قبول كرده‌ايم ، چه در عراق و چه در فرانسه و چه از روزي كه به تهران آمدند ما رهبري ايشان را قبول داريم . »

يكي از خبرنگاران پرسيد : « حضرت آيت الله درباره قانون اساسي و طرحي كه تاكنون ارائه شده چه نظري دارند ؟ وي در جواب گفت : به نظر ما در قانون اساسي بايد حقوق خلق‌هاي كرد و همه خلق‌هاي ايران در نظر گرفته شود . آنچه كه تاكنون انجام گرفته من نديدم ، براي اين كه دولت خود رسما انتشار آن را تاييد نكرده است ولي اگر مواردي باشد كه اصلاح شدني باشد بايد ااصلاح شود . در تهران با آيت الله طالقاني ملاقات و مذاكره داشتم ؛ قبلا نيز يك بار در سنندج  خدمتشان رسيده بودم . در قم به محضر آيت الله شريعتمداري رسيدم ايشان درباره حادثه نقده و ساير مسائل پرسش‌هايي داشتند ، جواب عرض شد . به طور خلاصه مسافرت ما به قم خيلي ارزنده و جالب بود مخصوصا زيارت حضرت آيت الله ] امام [

يكي از خبرنگاران اشاره به گفته‌هاي دكتر يزدي كرد كه گفته بود : « خودمختاري با توجه به  مرزها به وزارت امورخارجه مربوط مي‌شود . » عزالدين حسيني گفت : « ما حقي كه مي‌خواهيم  حق مشروع و طبيعي ما است . كردستان جزو ايران است و خواهدبود ، ما نمي‌خواهيم از ايران  جدا شويم . ما اگر چيزي زياد يا كم داشتيم از مركز مي‌خواهيم و به هيچ وجه از مام ميهن جدا نمي‌شويم . خلق كرد هميشه مرزدار بوده و خواهدبود . ارتش هميشه در اختيار مركز خواهد بود و مسائل مرزي و خارجي هميشه با دولت مركزي خواهدبود و ملت ايران هر تصميمي بگيرد ما در كنارشان خواهيم بود . »

يكي از خبرنگاران پرسيد : « نيروهاي ماركسيست ـ لنينيست سرلشكر قره‌ني را قبل از ترور ،  خائن به ملت كرد معرفي كرده بود اما دولت پس از ترور ، او را شهيد دانست ، نظر شما درباره او
چيست ؟ » وي در جواب گفت : خدا رحمتش كند . ما از خدا مي‌خواهيم او را بيامرزد . حالا كه  زنده نيست ، اگر زنده بود جواب شما را مي‌دادم . »

خبرنگار ديگري پرسيد : « شما كجاها را كردستان مي‌دانيد و براي آن حق خودمختاري  مي‌خواهيد ؟ » عزالدين حسيني گفت : « هركجا كه خلق كرد در آن متمركز باشد ما آن را كردستان  مي‌دانيم . »

خبرنگار ديگري نظر او را درباره آزادي مطبوعات ، وضع آيندگان و كيهان پرسيد ، وي در جواب گفت : « ما از آزادي مطبوعات پشتيباني مي‌كنيم . من از اين كه جماعتي ، روزنامه نگاران يا روزنامه‌ها را كنار مي‌زنند ، نمي‌پسندم . » سپس به مسئله گروه‌هاي ديگر سياسي اشاره كرد و گفت :  « من همه نيروهاي مبارز و ملي و آزادي خواه را دوست دارم . من مجاهدين خلق را دوست دارم .  به نظر من همه احزاب و گروه‌هاي سياسي بايد آزادانه به فعاليت بپردازند . ما در حال حاضر گروهي زنداني سياسي داريم ، نامه‌اي براي من آوردند خانواده‌هاي زندانيان سياسي ( چريك‌هاي  فدايي خلق ) كه درباره آن با دولت صحبت كنم ؛ اميدوارم در مدتي كه در تهران هستم اين كار انجام بگيرد . »

عزالدين حسيني درباره تماس با كردهاي عراق و طالباني گفت : « ملت كرد ايران هيچ گونه  تماس و رابطه‌اي با ديگر ملت‌هاي كرد ندارد . آنها در عراق مبارزه مي‌كنند ، ما در ايران . ما هنوز با هيچ نيروي خارجي رابطه برقرار نكرديم و رابطه‌اي نداريم . »

يكي از خبرنگاران از او پرسيد : « آيا به نظر شما هيچ كشور كمونيستي در دنيا وجود دارد ؟ »  آيت الله حسيني گفت : « من يك روحاني هستم ، به اين مسئله چطور بايد جواب بدهم ! » يكي از خبرنگاران نظر وي را درباره شوراي انقلاب پرسيد ، حضرت آيت الله جواب گفت : « بهتر بود از خلق‌هاي كرد و ترك هم در شوراي انقلاب باشند . به نظر من بايد مردم را از همه چيز آگاه كرد ,  مردم قيم نمي‌خواهند . به نظر من بايد همه چيز به نفع مردم باشد . »

سوال شد : « در صورتي كه بخواهيم تصور كنيم خودمختاري كردستان به معني جدايي اين  منطقه از خاك كشور باشد ، آيا كردستان بدون ايران مي‌تواند به طور خودكفا خود را اداره كند ؟  يعني راه‌هاي ارتباطي و منابع درآمد كافي و افراد متخصص و نيروي انساني لازم براي اداره امور داخلي و خارجي خود را در اختيار دارد ؟ » حسيني در اين باره شديدا تاكيد كرد كه اين مسائل  زماني مطرح مي‌شود كه ما بخواهيم از ايران جدا شويم . آن حق خودمختاري كه ما مي‌خواهيم  اين است كه كارهايي كه مربوط به كردستان است در دست ما باشد و ما در كارها و مسائل كلي  كشور با مركز در رابطه خواهيم بود و اگر چيزي زيادي داشتيم در اختيار مركز خواهيم گذاشت و اگر احتياجاتي داشتيم از مركز خواهيم گرفت . فرض كنيد يك استان بزرگي است كه خودش ،  خودش را اداره مي‌كند و اين به معني اين است كه ما به هيچ صورت از مام ميهن جدا نخواهيم  شد ، چون كرد در ادوار تاريخ ، ايراني بوده و هميشه مرزدار و حامي ايران بوده و در آينده هم  چنين باقي خواهدماند . »

سوال شد آيا براي دريافت حقوق خودمختاري مهلتي تعيين كرده‌ايد يا نه ؟ حسيني گفت :  « مبارزات خلق كرد از خلق ايران جدا نيست و ملت ايران هر تصميمي بگيرد ، مردم كرد نيز با آنها همراه خواهند بود و تلاش مي‌كنيم كه ان شاءالله به نتيجه مطلوب از انقلاب برسيم »

از حسيني درباره ماهيت و چگونگي دخالت ارتش در وقايع نقده سوال شد كه ايشان پاسخ  داد : « متاسفانه در حوادث نقده قسمتي از ارتش بي طرف نبودند و باعث نابودي كردها شدند ، اما جماعتي از ارتش هم بحق به ما كمك كردند و بخصوص در اين مورد من از پاسداراني كه از تهران اعزام شدند سپاسگزاري مي‌كنم . »

حسيني درباره اين كه آيا طرح خودمختاري ، به جريان انقلاب لطمه نمي‌زند ، گفت : « من  بايد بگويم كه ملت كرد هيچ‌گاه بيگانه پرست نبوده است . من حضور بيگانگان را در ميان ملت كرد قبول ندارم و به همين جهت طرح خودمختاري ، استقلال ايران را تقويت هم خواهدكرد . » در اين جا سوال شد كه حضور احزاب چپ و راست را در كردستان چگونه تلقي مي‌كنيد ؟ حسيني  گفت : « چپ به آن معنا كه شما فكر مي‌كنيد ، در كردستان وجود ندارد و عناصر چپ در كردستان  سوسياليست‌هاي وطن پرست هستند . » ( 2 ) 

143

“ جنبش ملي مجاهدين “ ( تشكيلات سياسي سازمان مجاهدين خلق ) و “ جنبش انقلابي مردم  مسلمان ايران ( جاما ) “ ( تشكيلات سياسي وابسته به دكتر كاظم سامي ) با انتشار بيانيه‌اي اتخاذ مواضع مشترك در مسائل داخلي و خارجي را اعلام كردند . در اين بيانيه مشترك آمده است :  « هريك از گروه‌هاي امضاكننده [ اين بيانيه | ] ضمن حفظ مواضع اعتقادي ، سياسي و تشكيلاتي  خود ، سعي خواهد نمود تا حتي المقدور در صورت لزوم موضع گيري‌هاي سياسي  ضداستبدادي ، ضدارتجاعي و ضداستعماري هماهنگي با ديگري داشته باشند . نقطه نظرهاي  مشترك اين هماهنگي به شرح زير است : 1 ـ ضديت با استبداد و ديكتاتوري … 2 ـ ضديت با ارتجاع و عقب ماندگي … 3 ـ ضديت با امپرياليسم و استعمار … » در پايان بيانيه ، تحت عنوان  “ تذكر ضروري در مورد تهديد اصلي درون جنبش ما “ چنين هشدار داده شده است : « آنچه‌امروز ما را به مثابه يك خط اصلي در درون جنبشمان تهديد مي‌كند ، خطر راست و راست گرايي  افراطي است ، همان پديده‌اي كه حضرت آيت الله طالقاني بحق آن را خوارج نهروان ناميده‌اند . ما ضمن ستايش از شهامت توحيدي و انقلابي آن حضرت در معرفي و اعلام اين پديده ، آن را مصداق استبداد و علمدار ارتجاع تلقي كرده و توجه عموم مردم مسلمان و بويژه جوانان مبارز را به آثار زيانمند و ضد انقلابي اين تمايل خطرناك افراطي جلب مي‌كنيم ؛ تمايلي كه مي‌رود تا با انواع ترورهاي سياسي و فكري و نظامي چهره آزادي و مكتب راستين اسلام را آلوده سازد . » ( 3 ) 

144

سازمان مجاهدين خلق ايران در اعلاميه‌اي ضمن پشتيباني از سخنان ضدآمريكايي اخير امام  خميني ، روز جمعه چهارم خردادماه را - كه روز شهادت بنيانگذاران اين سازمان است - روز
اعتراض به سناي آمريكا اعلام كرد . ( 4 ) در اين اعلاميه‌امده است :

 « سازمان مجاهدين خلق ايران روز گذشته با نهايت خوش وقتي و افتخار از راي محكوميت  ايران در سناي آمريكا اطلاع حاصل نموده . محكوميتي كه به پيشنهاد يك سناتور معلوم الحال  صهيونيست در قبال اعدام‌هاي انقلابي اخير ايران مورد تاييد سايرين قرارگرفت . آن گاه لحظاتي  پيش ، كلمات بسيار ارزشمند و واقع گرايانه‌امام خميني را كه براي چندمين بار امپرياليسم آمريكا را به عنوان دشمن اصلي خلقمان معرفي مي‌كردند ، دريافت نموديم . دشمني كه بيش از همه از سقوط ديكتاتوري شاه خائن و اعدام برخي از همكاران او در ايران داغ دار و ماتم زده است ؛  همان‌ها كه در دوران غلبه شان بر مردم محروم ما از هيچ شكنجه و جنايتي فروگذار نكردند و اگر باز هم غالب شوند چنان كه در ويتنام و اندونزي و … ساير نقاط جهان نشان داده‌اند ، از كشتار ميليون‌ها تن پروا نخواهند كرد ؛ همان‌ها كه وقتي بهترين فرزندان اين خلق قهرمان در شكنجه گاه‌ها و ميدان‌هاي تير جان مي‌باختند ، سر از پا نمي‌شناختند و دمي از بشريت و حقوق  بشر نمي‌زدند . چنين است كه راي محكوميت مجازات‌هاي انقلابي را كه در حقيقت راي  محكوميت مردم و انقلاب ايران است بايستي به تمام اين خلق قهرمان و رهبر انقلاب تبريك  گفت و آن را گرامي شمرد ، چرا كه هيچ چيز افتخارآفرين تر از محكوميت مردم و انقلاب ايران از جانب امپرياليست‌ها و صهيونيست‌هاي جنايتكار نيست .

از سوي ديگر ، ما اميدواريم كه بيانات ضداستعماري امروز امام آغازگر دوران جديدي از ارتقاء انقلاب به بلوغ و كمال ضدامپرياليستي آن باشد ، مرحله‌اي كه مقدمتا بايد با ابطال و ملغي  كردن تمام پيمان‌هاي نظامي ، سياسي ، اقتصادي و فرهنگي با آمريكا آغاز شود . بديهي است كه  ما نيز همچون تمام انقلابيون راستين حساب مردم شريف آمريكا را از حساب جهان خواران و غارتگران بين‌المللي مسلط بر اين كشور ، جدا مي‌كنيم .

مجاهدين خلق ايران كه در آينده نيز مانند گذشته براي هرگونه جانبازي در مسير انقلاب  ضدامپرياليستي در كنف تاييد امام آماده‌اند ، از آن جا كه راهپيمايي و تظاهرات را به  مناسبت‌هاي فوق ، به خاطر تصادم اين ايام با امتحانات دانشگاه‌ها و مدارس صلاح نمي‌دانند ،  روز جمعه چهارم خردادماه جاري را - كه روز شهادت بنيان‌گذاران اين سازمان است - روز اعتراض به سناي آمريكا اعلام كرده و از عموم مردم قهرمان ايران ، اجتماعات شايسته‌اي را در اين روز طلب مي‌كنند . » ( 5 ) 

145

به دعوت “ جبهه دمكراتيك ملي “ ، به مناسبت سالروز تولد دكتر محمد مصدق اجتماعي در زمين چمن دانشگاه صنعتي شريف و محوطه اطراف آن برپا شد . به گزارش مطبوعات : مراسم با سخنراني دكتر شايگان شروع شد . وي ضمن سخنان خود به اتفاقاتي كه ظرف چند روز گذشته  روي داده است و مشكلاتي كه براي مطبوعات و گروه‌هاي سياسي پيش آورده است اشاره كرد و گفت : « نبايد فقط به حفظ آزادي براي خود قناعت كرد ، آزادي براي همه مهم است و هر فرد از
آزادي همه بايد دفاع كند . اگر افرادي امروز فكر مي‌كنند كه خود و يا طرز فكر خود آنها آزاد باشد كافي است و از طرز فكر ديگران بايد جلوگيري بشود ، بايد سانسور گردد و بايد از صحنه جامعه  حذف گردند ، همان اشتباهي را مي‌كنند كه بسياري در اروپا كردند ، چون وضع به اين صورت  باقي نمي‌ماند . امروز آزادي بخشي از جامعه به خطر مي‌افتد ، اگر همه آزادي خواهان نسبت به  اين امر حساس نباشند و قاطعانه براي دفع خطر اقدام نكنند و آزادي اين بخش از جامعه از دست  برود ، فردا نوبت بخش ديگري است و بدين ترتيب آزادي در جامعه هر روز محدودتر مي‌شود و بالاخره نوبت همه خواهد رسيد و آن گاه يكباره آزادي به طوركلي از جامعه رخت خواهد بست . »

سپس منوچهر هزارخاني پيام جبهه دمكراتيك را قرائت كرد . وي در بخشي از سخنانش  گفت : « ما به ياد زنده نام دكتر محمد مصدق در روزهاي حساسي كه بر ما و ميهن ما مي‌گذرد گردهم آمده‌ايم ، آمده‌ايم تا عهدي را كه با تاريخ و با ملت و با شهداي راه آزادي و استقلال ايران  داريم ، تجديد كنيم . سرزمين ما ، حتي در سياه‌ترين ادوار تسلط استبداد و ارتجاع ، در دامان خود زنان و مردان دست از جان شسته‌اي را پرورانده كه پرچم آزادي و آزادي خواهي را در سخت‌ترين  لحظات تاريخي از دوشي به دوش رزمنده‌اي ديگر سپرده‌اند . »

سازمان چريك‌هاي فدايي خلق نيز به اين مناسبت اعلاميه‌اي صادر كرد كه در مراسم قرائت  شد . در اين اعلاميه‌امده است : « كوشش‌هايي همه جانبه در جريان است تا كارگران ـ يعني همان  نيرويي كه براي رهايي خود و زحمت كشان بزرگترين نقش را در قيام قهرمانانه خلق‌هاي ايران  بازي كرده ـ دوباره چون گذشته به سروري سرمايه داران وابسته و كارگزاران آنها گردن نهند . فشار بر كارگران دم به دم افزايش مي‌يابد . نيروهاي هوادار طبقه كارگر از جانب دست راستي‌هاي  افراطي ـ كه مي‌خواهند ايران را دو دستي تقديم امپرياليزم كنند ـ در معرض شديدترين حملات  قرارگرفته‌اند . در وضعيت دهقانان هيچ تغييري پديد نيامده و اميد به تغيير نيز روز به  روز كمترمي‌شود و پرسنل انقلابي ارتش هر روز زير فشار بيشتري قرار مي‌گيرند . آزادي مطبوعات روز به روز ضربه تازه‌اي خورده است و آن دسته از مقامات سياسي و مذهبي كه با چنين اعمالي موافق  نيستند ، عملا با سكوت خود ، بر همه اين اعمال صحه مي‌گذارند . » ( 6 ) 

در پايان مراسم قطع‌نامه‌اي صادر شد كه در آن آمده است : « ما شركت كنندگان در مراسم  زادروز مصدق ، روز آزادي انديشه ، آزادي سخن و آزادي قلم ، قاطعانه اعلام مي‌كنيم :

دفاع از آزادي اجتماعات ، دفاع از آزادي مطبوعات ، دفاع از آزادي سخن و انديشه و قلم ،  امروز دفاع از دست آوردهاي انقلاب ايران است و از اين روست كه ما هرگونه تجاوز بر حريم  مطبوعات را بشدت محكوم مي‌كنيم .

اقدام گروه‌هاي انحصارطلب فاشيستي را در حمله به مجامع فرهنگي و علمي ، در غصب  ادارات روزنامه‌ها ، در جلوگيري از انتشار مطبوعات و برگزاري نمايش‌ها و نمايشگاه‌ها و كنسرت‌ها ، در پاره كردن و سوزاندن روزنامه‌ها و كتاب ها و در هجوم به كتابفروشي‌ها به شدت  محكوم مي‌كنيم .

ادامه كار راديو و تلويزيون را در شكل انحصاري فعلي ، اهانت به انقلاب و اهانت بر يكايك  مردم ايران مي‌دانيم و نفرت و انزجار عميق خود را از سياست تحميق و دروغ پراكني و سانسور راديو و تلويزيون اعلام مي‌داريم . ما مي‌خواهيم در خدمت مصالح راستين انقلاب قرار گيرد ،  استفاده از آن براي همه گروه‌ها و دسته‌ها و احزاب آزاد باشد و به وسيله شوراي مركب از نمايندگان كاركنان راديو و تلويزيون و سازمان‌هاي مردمي اداره شود .

ما مبارزه جسورانه روزنامه نگاراني را كه مي‌كوشند با وجود همه ارعاب ها و تهديدها و در ميان همه محدوديت‌ها و فشارها ، شرافتمندانه رسالت خود را در جهت انقلاب ايران انجام  دهند ، تقديس مي‌كنيم . در وضع كنوني ، قطع انتشار هر روزنامه را در حكم تحكيم خفقان و سانسور در جهت مخالف مصالح ملت ايران مي‌دانيم و از اين رو از شوراي نويسندگان و كاركنان  آيندگان مي‌خواهيم كه بلافاصله به انتشار روزنامه آيندگان بپردازند .

ما هرگونه محدوديت در كار اهل قلم و مطبوعات را محكوم مي‌كنيم و از همين رو رفع  تعرض فوري از اعضاي هيئت تحريريه روزنامه كيهان را خواهانيم .

ما مي‌خواهيم كه قانون اساسي ايران استقلال نظام خبررساني را بدون هيچ گونه محدوديت  بازبشناسد و رسانه‌هاي گروهي را از تجاوز صاحبان زر و زور و گروه‌هاي فشار آشكار و پنهان  دور بدارد .

ما اعلام مي‌كنيم كه در شرايط ارعاب و اختناق ، خلق‌هاي ايران و توده‌هاي زحمت كش  نمي‌توانند آزادانه در تدوين قانون اساسي شركت جويند و هرآنچه در چنين شرايطي تدوين شود نمي‌تواند منعكس كننده خواست‌هاي مردم و پاسخ گوي نيازهاي انقلاب ايران باشد .

ما وحدت همه نيروهاي انقلابي ، آزادي خواه و مترقي را در حراست از آزادي‌ها ، ضرورت  فوري انقلاب ايران مي‌دانيم . ماهرگونه سياست تفرقه‌اندازي و انحصارطلبي را به شدت محكوم  مي‌كنيم .

ما اجازه نخواهيم داد خفقان آريامهري در انقلاب ايران راه پيدا كند . ما اقدامات خودسرانه  گروه‌هاي انحصارطلبي را كه با سوء استفاده از احساسات برانگيخته توده‌ها مي‌كوشند تا انقلاب  را در دام فاشيسم گرفتار سازند ، محكوم مي‌كنيم . به سياست سكوت مقامات دولتي در برابر اين  اعمال خودسرانه بشدت اعتراض داريم و از دولت مي‌خواهيم كه با جلوگيري قاطعانه از اين  خودسري‌ها و با پاسداري از آزادي اهل قلم و مطبوعات ، با در هم شكستن محيط خفقان و ارعاب ، مسئوليت سنگين خود را در برابر انقلاب انجام دهد .

فاشيسم پيروز نمي‌شود ، پيروزي از آزادي است . » ( 7 ) 

146

سرتيپ عزيزالله امير رحيمي فرمانده دژبان مركز در مصاحبه‌اي با خبرنگار روزنامه اطلاعات گفت : به موجب دستوري كه از طرف دادستان ارتش به من داده شده است بايد كليه متهمان نظامي را كه در زندان قصر بسر مي‌برند ، تحويل گرفته و به زندان پادگان جمشيديه منتقل كنيم . 
وي افزود : در دستور كتبي دادستان ارتش گفته شده است برابر مقررات ، افسران و نظاميان متهم بايد تا پايان محاكمه در زندان نظامي نگه‌داري شوند . سرتيپ امير رحيمي عده زندانيان نظامي را كه در زندان قصر بسر مي‌برند ، در حدود هزار نفر تخمين زد .

خبرنگار روزنامه اطلاعات مي‌افزايد : صبح امروز گروهي از افراد خانواده زندانيان نظامي‌كه  در زندان قصر بسر مي‌برند ، در مقابل پادگان جمشيديه اجتماع كرده و درخواست داشتند دستور دادستان ارتش هرچه زودتر به مرحله اجرا درآيد . ( 8 ) 

147

وزارت بازرگاني عراق در واكنش به‌امضاي پيمان صلح بين مصر و اسرائيل و در اجراي مفاد قطع‌نامه‌هاي كنفرانس ماه گذشته وزيران عرب در بغداد ، از دفاتر مركز بازرگاني مصر و يك  كارخانه مصري خواست كه شعبات خود را در عراق تعطيل كنند . ( 9 ) 

در اين حال ، روزنامه الراي العام چاپ كويت گزارش داد : كويت مبلغ 550 ميليون دلار در اختيار صندوق اعراب ـ كه توسط كشورهاي تندروي عرب درگير مستقيم با اسرائيل تاسيس  گرديده ـ قرار خواهدداد . اين روزنامه افزود : كويت به عراق ـ كه رهبري كشورهاي عرب مخالف  با سادات را به عهده دارد ـ اطلاع داده است كه اين مبلغ پس از تصويب بودجه سالانه كويت در ماه ژوئن ، پرداخت خواهدشد . اجلاس رهبران ممالك تندروي عرب كه ماه نوامبر گذشته در بغداد تشكيل شد ، تصويب كرد كه يك صندوق عرب با سرمايه سه ميليارد و سيصد و بيست  ميليون دلار براي كمك به كشورهاي عرب ( به جز مصر ) و سازمان آزادي بخش فلسطين كه با اسرائيل رويارويي مستقيم دارند ، به وجود آورند . » ( 10 ) 

از سوي ديگر ، مصر تصميمي را كه عربستان سعودي ، امارات متحده عربي و قطر درباره  متوقف ساختن فعاليت‌هاي “ سازمان عربي صنايع جنگي “ ( 12 ) اتخاذ نموده‌اند ، رد كرده و آن را تجاوزي آشكار به يك موافقت نامه بين‌المللي دانسته است ، زيرا انگيزه‌هاي سياسي در يك طرح  كاملا اقتصادي مدنظر قرار گرفته است . در بيانيه‌اي كه سپهبد “ كمال حسن علي “ وزير دفاع مصر صادر كرده ، از اقدام سه كشور مذكور در جهت نابود ساختن صنايع جنگي عربي ـ كه يكي از اميدهاي ملت عرب به شمار مي‌رود ـ ابراز تاسف شده است . مصر تاكيد كرده كه خروج هر كشور از كشورهاي موسس سازمان و حتي سه كشور يادشده به اتفاق از سازمان ، به معناي لغو موجوديت قانوني سازمان نيست ، زيرا بقا و يا لغو عضويت هريك از اعضاي سازمان بايد براساس مقررات مندرج در موافقت نامه تاسيس صورت گيرد و اين چيزي است كه سه كشور فوق رعايت نكرده‌اند . ( 11 ) 

در همين حال ، روزنامه الاهرام در شماره ديروز خود فاش كرد كه قرار است يك هيئت  عالي رتبه نظامي آمريكا يكشنبه ( فردا ) وارد قاهره شود تا قرارداد مربوط به تحويل سلاح‌هاي  مدرن و پيشرفته‌امريكا به مصر را منعقد سازد . روزنامه الاهرام سپس مي‌نويسد : « قرار است  دولت آمريكا هواپيمايي از نوع فانتوم ، موشك‌هاي دفاعي هوايي ، چند واحد نظامي دريايي و
همچنين وسايل پيشرفته الكترونيكي جنگي در اختيار مصر بگذارد . اولين خلبان‌هاي  هواپيماهاي فانتوم در اول اكتبر امسال از مصر براي ديدن دوره‌هاي تكميلي و تخصصي اين نوع  هواپيماها بزودي به ايالات متحده خواهندرفت . ( 12 ) 

 

 

منابع و ماخذ روزشمار 29/2/1358

 

1 ـ سند شماره 114611 مركز مطالعات و تحقيقات  جنگ ، تلفنگرام شماره 29/2/6558/2 استاندار خوزستان  به وزير كشور .

2 ـ روزنامه كيهان ، 30/2/1358 ، ص 3 و روزنامه  "اطلاعات 30/2/1358 ، ص 9 .

3 ـ سازمان مجاهدين خلق ايران ، مجموعه اعلاميه‌ها  و موضع گيري‌هاي سياسي مجاهدين خلق ايران ( 1 )  ( تهران : انتشارات سازمان مجاهدين خلق ايران ،  1358 ) ص ص 151 ـ 149 .

4 ـ روزنامه كيهان 31/2/1358 ، ص 8 .

5 ـ ماخذ شماره 3 ، ص ص 153 ـ 152 و كيهان 31/2/1358 ، ص 8 .

6 ـ ماخذ شماره 2 ، ص 3 .

7 ـ ماخذ شماره 2 ، ص 3 .

8 ـ روزنامه اطلاعات ، 29/2/1358 ، ص 2 .

9 ـ روزنامه كيهان ، 29/2/1358 ، ص 8 ، يونايتدپرس  اينترنشنال به نقل از خبرگزاري رسمي عراق .

10 ـ روزنامه كيهان 29/2/1358 ، ص 8 ،  آسوشيتدپرس .

11 ـ روزنامه كيهان 29/2/1358 ، ص 8 .

12 ـ روزنامه كيهان 30/2/1358 ، ص 8 ، خبرگزاري  فرانسه .



لینک کوتاه :
کد خبر : 3328

نوشتن دیدگاه

Security code تصویر امنیتی جدید

ارسال
  • مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس
  • آدرس دفتر مرکزی:تهران – خیابان شریعتی - خیابان شهید دستگردی(ظفر) - بعد از تقاطع شهید تبریزیان - پلاک77
  • تلفن تماس روابط عمومی:

02122909525-30 داخلی 245