روزشمــــار

يكشنبه

20 خرداد 1358

15 رجب 1399

10 ژوئن 1979

379

علي‌رغم امضاي توافق نامه مدني ـ شبيرخاقاني و پايان تحصن مسجد امام صادق ( ع ) ، حادثه‌اي  رخ داد كه خودبه خود اقدامي در مخالفت با وضع موجود و به معناي اعلام مخالفت با روند مسالمت آميز جاري تلقي گرديد . خبر اين بود : گروهي ناشناس قسمتي از خط آهن خرمشهر ـ اهواز را در 16 كيلومتري خرمشهر منفجر نمودند . روزنامه اطلاعات در اين باره نوشت : اين  اولين خرابكاري است كه در طول 10 روز اخير در خطوط راه آهن خرمشهر انجام گرديده  است . ( 1 ) 

380

كنفرانس بررسي طرح مسئله خودمختاري كردستان كار خود را در سنندج آغاز كرد . به گزارش  مطبوعات ، در اين كنفرانس كه به دعوت علامه احمد مفتي‌زاده تشكيل گرديد ، بيش از 1500 نفر نماينده از شهرستان‌هاي مختلف كردنشين در استان‌هاي كردستان ، كرمانشاهان و آذربايجان غربي  و نمايندگان انجمن‌هاي سياسي و اسلامي و احزاب در آن شركت كردند . در نخستين جلسه اين  كنفرانس ابتدا علامه احمد مفتي‌زاده طي سخنان مشروحي گفت : « مسئولان كشوري براي تامين  خواست خلق كرد به طرحي نياز داشتند كه تهيه آن جز با همكاري ملت كرد مقدور نبود . تنها راه  معقول براي دست يازيدن به چنين طرحي دعوت از نمايندگان اقشار خلق كرد بود تا در يك  گردهمايي به حل معضلات موجود و تهيه طرح خودمختاري نايل آيد . به رغم انتظار ما ،  متاسفانه عده‌اي از برادران كرد كه مي‌توانستند در اين جهت ياري مان دهند ، به ما نپيوستند و اين  شگفت انگيز نيست ، زيرا كه تاكنون تمام افراد كرد نتوانسته‌اند در يك جا گرد آيند و اتخاذ تصميم  مشترك كنند . »

وي سپس گفت : « هدف ، تبليغ مكتب يا ايدئولوژي خاصي نيست ، بلكه بحث بر سر تامين  خواسته‌هاي خلق كرد بود . » وي آن گاه گفت كه با مطالعه سه نوع خودمختاري مختلف به اين  نتيجه رسيده است كه خودمختاري اسلامي برتري ويژه‌اي دارد ، زيرا انتقال قدرت در
خودمختاري اسلامي از قاعده به راس است اما در نظام‌هاي دمكراتيك شرق و غرب اين انتقال  از راس به قاعده مي‌رسد .

مفتي‌زاده افزود : « به دليل عدم شركت عده‌اي از برادران ، كنفرانس جاري را يك كنفرانس  نهايي نمي‌دانيم و كوشش خواهيم كرد تا كنفرانس ديگري تشكيل شود . »

وي در پايان سخنان خود به نيازها و نارسايي‌هاي كردستان اشاره كرد و خواستار حل اين  معضلات شد .

سپس آيت الله جليلي از كرمانشاه ضمن ابراز خشنودي از تشكيل كنفرانس ، به وحدت كلمه  و هوشياري انقلابي اشاره كرد و گفت : « متاسفم كه علي‌رغم دعوت آقاي مفتي‌زاده ، نمايندگان  تمامي مناطق كردنشين در اين كنفرانس شركت نكرده‌اند . ما بايد با اتحاد و اتفاق و حفظ وحدت  كلمه عليه توطئه‌هاي بين‌المللي وارد كارزار شويم و حفظ كشور جز در سايه جمهوري اسلامي  ميسر نخواهد بود . مصدق فرد ميهن پرستي بود ، در اين شكي نيست ، او هميشه مي‌گفت شاه  سلطنت كند و حكومت را به دولت بسپارد ، حال آن كه رهبر انقلاب ما از اول مي‌گفت شاه بايد برود و مردم ايران اسلام را مي‌خواهند نه سلطنت را . »

وي افزود : « مسئله ملي كردن نفت مسئله چنداني هم نبود ، اگر اسلام باشد همه چيز ملي  مي‌شود ، بنابراين جمهوري منهاي اسلام بي فايده است . ما با هيچ حزب و دسته‌اي مخالف  نيستيم ، مشروط بر آن كه با اسلام مخالفت نكنند . »

در ادامه كنفرانس ، ملامحمد احمديان و قادر قادري نمايندگان بوكان و باينگان درباره  خودمختاري و مذهب رسمي‌كشور كه بايد اسلام باشد نه تشيع و نه تسنن و در مورد ارتش ،  شهرباني و دادگستري نظرياتي بيان كردند .

به نوشته اطلاعات ، در جريان برگزاري كنفرانس “ تهيه طرح خودمختاري كردستان “ ، علامه  احمد مفتي‌زاده در گفت وگو با خبرنگار اطلاعات در سنندج درباره چگونگي تشكيل اين  كنفرانس و حضور گروه‌هاي مختلف سياسي گفت كه تلاش خود را بر پايه حل اختلافات  موجود بين گروه‌هاي متعدد سياسي كردستان همچنان ادامه خواهد داد و اظهار اميدواري كرد كه  در دومين جلسه كنفرانس ، اين گروه‌ها شركت جويند .

وي در مورد حزب دمكرات كردستان گفت كه دكتر قاسملو در تماسي انگيزه عدم حضور خود را در كنفرانس مذكور ، گرفتاري‌هاي سياسي اعلام كرده و به اعزام نماينده اكتفا كرده است .

علامه مفتي‌زاده در مورد حزب توده ايران گفت : « ظاهر نمايندگاني از سوي اين حزب در كنفرانس شركت دارند اما ما به درستي از حضور آنها اطلاع نداريم . » به اظهار وي خلا موجود در كنفرانس را گروه‌هاي مختلف در دومين جلسه كنفرانس پر خواهند كرد .

مفتي‌زاده همچنين گفت : « در صورت عدم موفقيت اين كنفرانس ، به فاصله‌اي نه چندان دور ،  كنفرانس ديگري تشكيل خواهد شد . » وي افزود : « شرايط گروه‌هاي سياسي را مي‌پذيرم مشروط بر اين كه در جلسات كنفرانس حضور يابند و در تهيه طرح خودمختاري خلق كرد ، مشاركت 
نمايند . » ( 2 ) 

دومين جلسه كنفرانس “ تهيه طرح خودمختاري كردستان “ ساعت 6 بعدازظهر در سنندج  تشكيل شد و نمايندگان شهرهاي شركت كننده در اين كنفرانس سخناني ايراد كردند :

ابتدا رحمت الله علي پور نماينده سردشت طي سخناني بر همكاري و همگامي همه مردم  ايران در جهت تحقق آرمان‌هاي مليت‌هاي گوناگون كشور در چهارچوب حق خودمختاري مهر تاكيد گذاشت . وي سپس ذيل يكي از آيات قرآن كريم ( مژده بده كه مستضعفين وارثان آينده  زمين خواهند بود . ) به تحليل چگونگي خودمختاري براساس ضوابط و موازين اسلامي از ديدگاه قرآن پرداخت .

علي پور افزود : « وحدت كلمه جز در سايه وحدت عمل ميسر نخواهد شد و پيشنهاد كرد در مورد تاسيس دانشگاه كردستان تسريع شود . »

سپس عزت الله زندي نماينده يكي از بخش‌هاي كردستان پس از بيان سخناني در مورد خودمختاري و تشكيل مجلس محلي گفت : با تكيه بر شعار انسان گراي “ زمين از آن كسي است كه  روي آن كار مي‌كند “ و تحقق اين آرمان بايد ريشه‌هاي فئوداليسم كهن را از منطقه بركند ودولت  موظف است با انجام فعاليت‌هاي اقتصادي ، عمراني و رفاهي ، خلق مستضعف كرد را ازقيد  استضعاف برهاند و يك نماينده از ميان خلق كرد در حكومت شركت دهد . وي سخنان خود را  چنين پايان داد : زبان كردي بر خلاف شايعات موجود ، لهجه نيست بلكه يك زبان كامل و غني  است .

آن گاه دكتر بدوحي نماينده انجمن اسلامي‌كردهاي مقيم مركز ، در خصوص خودمختاري  اسلامي سخناني ايراد كرد و افزود : خودمختاري خارج از چهارچوب و معيارهاي اسلامي ، به  سبك‌هاي غربي و نوع انترناسيوناليستي آن مي‌انجامد و اين در اسلوب‌هاي ويژه مليت‌ها نمي‌گنجد ، بنابراين ما تنها خواستار خودمختاري اسلامي هستيم ولاغير …

بعد از آن ، حاج سيدعلي حسيني نماينده منطقه كامياران ضمن تاكيد بر ضرورت استقرار خودمختاري در كردستان ، به خواسته‌هاي مردم كامياران اشاره كرد و از دولت آقاي بازرگان  خواست كه به اين خواسته‌ها ، رسيدگي كند . وي در پايان سخنان خود تامين امنيت را براي  سراسر كشور از جمله كردستان كه در معرض تجاوز بيگانگان قرار دارد خواستار گرديد . آن گاه  “ عزيز عبدالقادرپور “ از منطقه تكاب ضمن اشاره به چگونگي طرح خودمختاري ، از وجود اختلاف بين آيت الله عزالدين حسيني و علامه مفتي‌زاده ابراز تاسف كرد .

در پايان اين جلسه - كه تا ساعت 5/8 بعدازظهر به طول انجاميد - محمد محمدي ( امام  جمعه سرپل ذهاب ) و “ سيد محمد طاهر نجيبي “ از قروه به تفصيل درباره خواسته‌ها و نارسايي‌هاي منطقه خود سخناني ايراد كردند و خواستار استقرار خودمختاري در چهارچوب  ايران آزاد شدند . ( 3 ) 

در همين حال به گزارش روزنامه اطلاعات ، جمعي از روحانيون شهرستان بانه با انتشار
اعلاميه‌اي كنفرانس سنندج را تحريم كردند . متن كامل اطلاعيه چنين است : بسم الله الرحمن  الرحيم . تصويب شكل خودمختاري و سپس تقديم پيشنهاد به دولت وقتي صحيح است و در نظر دولت و ملت كرد مورد اعتماد است كه تصويب كنندگان نماينده بحق همه اقشار ملت كرد باشند و اين شيوه بحق انجام پذير نيست مگر اين كه هيئت نمايندگي از تمام شهرستان‌هاي  كردستان و از طرف همه اقشار مردم كرد انتخاب و در يك مكان جمع شده و در عين حال هر يك  از اعضاي هيئت نمايندگي با دست پر از چكيده آراي مردم منطقه خود به محل اجتماع بروند .

كنفرانسي كه از طرف عده‌اي در بيستم خردادماه 1358 دعوت به تشكيل و انعقاد آن در شهرستان سنندج شده است ، چون مسبوق به شرايط و مقدمات فوق نيست لذا ما علما و روحانيون منطقه بانه از حضور و شركت در اين كنفرانس خودداري خواهيم كرد و خواهان هرچه  زودتر تهيه مقدمات و انتخاب نمايندگان واقعي شهرستان‌ها و سپس تعيين زمان و مكان  تشكيل چنين كنفرانسي در تاريخ ديگر هستيم . والسلام علي من اتبع الهدي .

از سوي روحانيون منطقه بانه : سيد جلال الدين حسيني ، ملاعلي خطيبي امام جمعه بانه ،  جلال الدين شيخ الاسلامي بانه ، ملاعبدالله حيدري ، ملامحمدعزيزي ، ملا حسن  سوريني ( 4 ) 

381

مريوان به عرصه درگيري و حضور جريان‌هاي مختلف مذهبي و غيرمذهبي ايراني و غيرايراني  تبديل شده است . در اين باره نامه استاندار كردستان به وزارت كشور حاكي است كه حدود ساعت 10 صبح 20 خرداد ، 50 تا 60 نفر از افراد طالباني به مريوان وارد شده‌اند . اينان ظاهراً  براي ملاقات بيماري آمده‌اند اما در شهر مي‌گردند و اشخاصي را كه عمامه سرخ دارند مي‌گيرند و عمامه آنها را پاره مي‌نمايند . ( 5 ) 

382

گزارش فرمانداري مريوان حاكي است كه نيروهاي عراقي در مرز تقويت شده و روز هجدهم  خرداد نيز هفت راس دام بر اثر تيراندازي نيروهاي عراق كشته شده است . ( 6 ) از سوي ديگر ، دايره  اطلاعات ژاندارمري كشور گزارش داد كه صدام حسين رئيس شوراي انقلاب عراق شخص به مرز ايران وعراق عزيمت و بين عشاير مرزنشين شيوخ عرب اسلحه توزيع نموده است . ( 7 ) 

383

آيت الله العظمي شريعتمداري در مصاحبه‌اي با خبرنگاران درباره قانون اساسي ، مجلس  موسسان ، احراز مقام دولتي براي روحانيون ، ارتش و سياست و … به ابراز نظر پرداخت . وي در مورد طرح پيش نويس قانون اساسي گفت : پيش نويس قانون اساسي را سه چهارماه پيش به اين جا آوردند و ما مطالعه كرديم و شش هفت ماده آن را حاشيه زديم ، گفتيم بايد اصلاح شود . الان هم  گويا مشغول هستند و نمي‌دانم كه هنوز همان پيش نويس قبلي را نگه داشته‌اند يا زير و رو كرده‌اند و البته مشغولند و به من گفته‌اند كه بعد از تنظيم براي شما هم مي‌فرستيم .

در زمينه مجلس موسسان ، آقاي شريعتمداري گفت : « عقيده من اين است كه قطع عدم  تشكيل مجلس موسسان اشتباه بسيار بزرگي است . » ايشان در پاسخ به اين سوال خبرنگار كه  « نقش شما در تصميم‌گيري درباره سرنوشت ملت و مملكت چيست ؟ » گفت : من در كارها هيچ  دخالتي ندارم ، گاهي كه اظهارنظري مي‌كنم اين است كه در جايي تكليف مي‌بينم كه به طور كلي  اظهارنظر بكنم و اين نه مبتني بر مخالفت است ، نه موافقت ، نه بر له و نه بر عليه هيچ كسي  نيست ، فقط وظيفه مي‌دانم كه در بعضي از موارد نظرم را بگويم و فعلا در جريان كارهاي  مملكت من در هيچ كاري دخالت ندارم فقط اظهارنظر است در مواردي كه تكليفم ايجاب كند و نظري كلي است .

آقاي شريعتمداري در مورد دخالت روحانيون در امور اجرايي ـ دولتي گفت : نه ضروري  است كه آنها در دولت باشند و نه از اين جهت ممانعتي وجود دارد ، آنها و مردم خودشان مختار هستند . براي مراجع هم البته مانع قانوني نيست ولي ازشان آنها به دور است كه بخواهند يك  مقامي را قبول كنند . چون در مذهب شيعه - كه مبناي اين مملكت و اين حكومت بر آن استوار است - مقام مرجعيت حتي از مقام رئيس جمهور و مقام سلطان هم بالاتر است و حتي اعتبار دولت در صورتي است كه مراجع به او راي اعتماد بدهند و سابق هم شيعه بر همين منوال  بوده است .

سوال شد : امروز درباره اداره ارتش نقطه نظرهاي متفاوتي پيش آمده است ، در خصوص  امكان فعاليت سياسي نظاميان نظرات مختلفي ابراز مي‌شود ، چندي پيش اعلام شد كه فعاليت  سياسي نظاميان محدود مي‌شود ، نه تنها در داخل پادگان بلكه در خارج پادگان هم حق راهپيمايي  و فعاليت در احزاب سياسي را ممنوع كردند . رئيس ستاد ارتش نقطه نظر متفاوتي دارد و معتقد است كه ارتش و پادگان‌ها بايد يكپارچگي داشته باشند ، اختلافات عقيدتي نبايد در داخل ارتش  رسوخ كند ، همه بايد در خدمت دولتي باشند كه مبعوث ملت است ، با اين همه در خارج از پادگان‌ها و با لباس شخصي چون انسان آزادي هستند ، مي‌توانند عقايد سياسي خاص خودشان  را هم داشته باشند و فعاليت سياسي كنند . چون ارتش حداقل در آينده نزديكي براي اين مملكت  اهميت حياتي خواهد داشت و تصميم‌گيري درباره ارتش هم موضوعي مربوط به تمامي ملت  است ، خواستيم نظر حضرت عالي را هم درباره ارتش و نحوه فعاليت‌هاي سياسي نظامي  بپرسيم .

آيت الله شريعتمداري در پاسخ گفت : عقيده ما اين است كه ارتشيان هم مثل ساير آحاد و افراد ملت هستند و بايد از تمام حقوق ملي برخوردار باشند و آنها را ممنوع كردن ، محصور كردن ، بر خلاف قول و قراري است كه داده شده است و علاوه بر اين ، ارتش اگر حق اظهار عقيده  نداشته باشد و مثل سابق باشد آن وقت از طرفي از مسائل بي خبر و بي اطلاع مي‌مانند ، در جامعه تربيت نمي‌شوند ، مطلع و با خبر بار نمي‌آيند و از طرف ديگر ، تفاهمشان با مردم حاصل  نمي‌شود ، يعني ديگر مردم را از خود نمي‌دانند و خودشان را از مردم نمي‌دانند و برمي‌گرديم به 
وضع سابق ، در صورتي كه ما مي‌خواهيم ارتش ، يك ارتش ملي باشد ، نه در كنار مردم . البته  ممكن است كه در يك وقت مخصوصي يا با يك امور بخصوصي ارتباط ارتش صلاح نباشد كه  آن را در موقعش مي‌گويند ، اما اين به طور كلي كه حتي مساجد هم نتوانند بروند ، در احزاب هم  نتوانند وارد بشوند و در كارهاي ديگر هم نباشند ، اين هم به نظر ما هم صحيح نيست و هم  خودشان براي من نامه نوشته‌اند ، روساي ارتش براي من نامه نوشته‌اند و خيلي شكايت و داد و بيداد كرده‌اند و حتي مطالبه جواب هم كرده‌اند . البته خواهند گفت كه ارتش انضباطي لازم دارد .  البته انضباط بايد محفوظ باشد ولي ارتشي محروم هم نبايد باشد ، اين به معناي محروميت  است . خلاصه اين كه ارتش نبايد در حاشيه و كنار مردم باشد بلكه بايد با مردم و در متن مردم  باشد . ( 8 ) 

384

قرارگاه سيا در تهران در تلفنگرامي به رئيس سيا در واشنگتن با طبقه بندي سري ، آخرين اقدامات  انجام شده در ارتباط با آيت الله شريعتمداري را گزارش كرد . بخش‌هاي اصلي اين گزارش به شرح  زير است :

1 ـ مطابق قرار قبلي در تاريخ 19 خرداد با اس . دي . جانوس / 13 ( نام اصلي ، سرتيپ يا سرلشكر فرازيان ) ( 9 ) تماس تلفني حاصل شد . گلگروف توضيح داد كه ما حاضر نيستيم به  شريعتمداري براي پشتيباني از او تضمين بدهيم . موضع ما اين است كه ابتدا بايد اطلاعات  بيشتري درباره اوضاع ايران و نيروهاي در صحنه به دست آورد . و افزود كه چون شريعتمداري  مي‌خواهد اين قدر زود بداند كه آيا ما حاضريم براي او پول فراهم كنيم ، روساي گلگروف ناچار بودند كه قاطعانه پاسخ منفي دهند . وارد شدن در اين عمليات ، تنها موقعي ممكن است كه  طرح‌ريزي دقيق به عمل آمده و درباره هدف ها توافق كامل حاصل شده باشد .

2 ـ ج / 13 گفت : اين پيام را توسط مرتضي موسوي به شريعتمداري خواهد رساند . او گفت : اهداف شريعتمداري در اين مورد كاملا روشن است و نيازي به صرف وقت بيشتري براي  درك آنها وجود ندارد ؛ هدف شروع سازمان دهي جدي است . گلگروف پرسيد : سازمان دهي براي  چه ؟ اگر انتخاباتي قرار است صورت بگيرد ، بدون شك نياز ( به سازمان دهي ) خواهد بود ، اما حالا چه كسي مي‌تواند بگويد كه انتخاباتي در كار خواهد بود ؟ ج / 13 گفت : ما بايد درك كنيم كه  چون شريعتمداري يك چهره برجسته مذهبي است طرف مراجعه مردم براي راهنمايي و كمك  قرار دارد . شريعتمداري براي به دست آوردن پيروان بيشتر نياز به پول دارد ( از اين لحاظ كه  موقعيت و اهميت مراجع شيعه بستگي به تعداد پيروان آنها دارد ) . شريعتمداري … وجوهات را بين افراد محترم تقسيم خواهدكرد و بدين وسيله وفاداري آنها را به دست خواهد آورد … اين  وجوهات همچنين براي تامين مخارج اضافي حزب استفاده خواهد شد . ج 13/ بار ديگر تاكيد كرد كه شريعتمداري مي‌خواهد هرچه زودتر در آذربايجان و ساير شهرستان‌ها شروع كند . ج / 13 گفت : شريعتمداري … فكر نمي‌كند الان زمان به نفع او باشد . ج / 13 گلگروف را به خاطر … او به 
نظر خود ، در مصرف نهايي هر دلار سرزنش كرد . ج / 13 گفت … بايد پي ببرد ( يا ببريم ـ م ) كه  بسيار به نفع ماست كه شريعتمداري به قدر كافي احساس … كند تا با نظرياتي به ميدان بيايد كه  خميني را به مبارزه بطلبد . [ نقطه چين‌ها ، جا افتادگي ناشي از انهدام اسناد است . ]

3 ـ ج 13/ درباره تمايل ما براي در جريان نگه داشتن شريعتمداري از حقيقت اوضاعي كه در مناسبات ايران و آمريكا تاثير دارند ( پاراگراف 7 تلگراف مرجع ) سوال كرد . گلگروف گفت كه “ ما از اطلاع دادن خبرها به شريعتمداري خوشحال خواهيم شد ولي با اين حال هنوز خيلي مانده تا كم و كيف كار مشخص شود . “ در جريان ارائه خلاصه‌اي از اوضاع از نظر ما ، گلگروف اين امكان  را مطرح كرد كه دولت ايران شايد جد علاقه مند باشد روابط ديپلماتيك را قطع كند . بسيار ضروري است كه بهانه‌اي براي اين كار ، مثل اتهام دست داشتن با شريعتمداري ، به آنها داده نشود .  ج / 13 گفت كه اين پيام را خواهد رساند .

4 ـ براي آن كه كانال ج / 13 به شريعتمداري را مدتي بيشتر فعال نگاه داريم ، به ج 13/ گفتيم  كه سوالاتي درباره اوضاع سياسي محلي براي او خواهيم داشت كه به مرتضي موسوي و شريعتمداري برساند . گلگروف به ج 13/ گفت كه ما هنوز منتظر نظريات ستاد هستيم . قرار شده  كه تماس تلفني بعدي با ج 13/ در 26 خرداد صورت پذيرد كه در طي آن ، سوالات بيشتري را رد خواهيم كرد . ( 10 ) 

385

علي آگاه كاردار سفارت ايران در واشنگتن با اشاره به تيرگي روابط ايران و آمريكا ، در مورد نحوه  رفع اين تيرگي گفت : « هرگونه تحولي در اين روابط به سوي بهبودي ، به طور كلي منوط است به  اين كه‌امريكا سعي كند در التيام بخشيدن روابط در منطقه خليج فارس به ما كمك كند . » وي  خاطرنشان كرد كه مايل است با مردم امريكا روابط بهتري برقرار كند اگرچه مناسبات بين دو كشور خدشه دار شده است . آگاه گفت : ما مي‌خواهيم سوسياليزه بشويم . ما هرچه بيشتر به  سوسياليسم ـ روي خواهيم آورد ، ما ايران تازه‌اي را خواهيم شناساند . ( 11 ) 

 

منابع و ماخذ روزشمار 20/3/1358

 

1 ـ روزنامه اطلاعات ، 20/3/1358 ، ص 1 .

2 ـ روزنامه اطلاعات ، 21/3/1358 ، ص 3 .

3 ـ ماخذ شماره 2 ، ص 8 .

4 ـ ماخذ شماره 2 ، ص 3 .

5 ـ سند شماره 000011 ـ 1 مركز مطالعات و  تحقيقات جنگ : نامه استاندار كردستان به وزارت  كشور به شماره /20/3/42758م .

6 ـ سند شماره 021300 ـ 2 مركز مطالعات و  تحقيقات جنگ : تلفنگرام استاندار كردستان به وزير كشور به شماره /20/3/41758م .

7 ـ سند شماره 033645 ـ 5 مركز مطالعات و  تحقيقات جنگ : گزارش ژاندارمري كل كشور به  وزارت كشوربه شماره 20/3/1458/19/03/501 .

8 ـ ماخذ شماره 1 ، ص 11 .

9 ـ دانشجويان پيرو خط امام ، اسناد لانه جاسوسي  آمريكا ، جلد 55 ( تهران : نشر لانه ، بي تا ) ص 14 .

10 ـ پيشين ، ص ص 81 ـ 79 .

11 ـ ماخذ شماره 1 ، ص 12 .

لینک کوتاه :
کد خبر : 3379

نوشتن دیدگاه

Security code تصویر امنیتی جدید

ارسال
  • مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس
  • آدرس دفتر مرکزی:تهران – خیابان شریعتی - خیابان شهید دستگردی(ظفر) - بعد از تقاطع شهید تبریزیان - پلاک77
  • تلفن تماس روابط عمومی:

02122909525-30 داخلی 245