روزشمــــار

يكشنبه

13 خرداد 1358

8 رجب 1399

3 ژوئن 1979

302

خرمشهر امروز نيز كماكان آرام ولي موسسات و ادارات و بانك‌ها و مدارس و بازار همچنان  تعطيل بود كه اين به دليل آن است كه وضع فوق العاده‌اي كه در خرمشهر اعلام شده ، هنوز ادامه  دارد و لغو نشده است . ( 1 ) مدارس نيز حداقل تا شنبه 19 خرداد تعطيل اعلام شده است . ( 2 ) اما در شب گذشته در سه نقطه شهر در كوي طالقاني ، كلانتري راه آهن و پليس راه خرمشهر درگيري‌هايي  رخ داد . در اين سه نقطه افراد مسلح حمله و تيراندازي‌هايي انجام دادند . مهاجمان با تيراندازي  متقابل ماموران پليس راه ، ماموران كلانتري راه آهن و پاسداران در كوي طالقاني ، عقب‌نشيني  كردند و موفق به فرار شدند . در اين درگيري دو نفر كشته و مجروح شدند .

امروز پاسداران محلي سلاح خود را تحويل فرمانداري دادند . مرزهاي خوزستان با كمك  ارتش و پاسداران اعزامي وژاندارمري شديد كنترل مي‌شود . روي هم رفته خرمشهر آرام تر از روز قبل بود و رفت و آمد بيشتري در خيابان‌ها به چشم مي‌خورد . در اين حال تحصن مسجد امام صادق ( ع ) ادامه داشت و نيز يك راهپيمايي كوتاه را گروهي از عشاير عرب در ساعت 10 صبح انجام دادند .

كيهان به نقل از فرماندار خرمشهر نوشت : كنترل شهر خرمشهر كاملا در دست پاسداران  انقلاب است و نياز به كمك ديگر هموطنان نيست . هيچ گونه خطري متوجه اين منطقه نيست و مرزها در كنترل ماموران مربوطه است . وي آخرين رقم كشته شدگان خرمشهر را 37 تن و تعداد مجروحين را 191 نفر اعلام كرد . ( 3 ) خبرگزاري پارس نيز طي گزارشي به نقل از اطلاعيه كميته  انقلاب اسلامي‌خرم آباد اعلام كرد كه براي كمك به برقراري آرامش و نظم در مناطق خوزستان  تعداد 120 نفر از عشاير “ بيران وند “ و ديگر طوايف لرستان به شهرستان اهواز عزيمت كرده‌اند .  اين خبرگزاري اضافه كرد : به دستور تيمسار مدني استاندار خوزستان افراد مستقر در استانداري به  خرمشهر اعزام و گروه كمكي استان لرستان در كاخ استانداري مستقر شدند . ( 4 ) 


303

در اجراي برنامه خلع سلاح عمومي در خرمشهر اعضاي كانون فرهنگي - نظامي انقلابيون  مسلمان و ستاد انتظامات مسجدجامع خرمشهر تصميم گرفتند سلاح‌هاي گرم خود را تحويل  مقامات مسئول بدهند . به دنبال اين تصميم ، كانون فرهنگي ـ نظامي انقلابيون مسلمان خرمشهر اطلاعيه‌اي انتشار دارد كه در آن آمده است : « ما اعضاي كانون فرهنگي ـ نظامي انقلابيون مسلمان  خرمشهر ضمن پشتيباني قاطع از طرح بنيادي خلع سلاح عمومي و به منظور همكاري با دولت  موقت انقلاب ، سلاح‌هاي خود را به مقامات مسئول تحويل داده و انتظار داريم كليه گروه‌ها و برادران در اجراي اين امر نهايت همكاري را بنمايند . » در اطلاعيه دوم ، اعضاي ستاد انتظامات  مسجدجامع خرمشهر نيز ضمن پشتيباني از خلع سلاح عمومي‌خواستار فوريت دراجراي اين  امر مهم شدند . آنها پس از انتشار اين اطلاعيه سلاح خود را تحويل دادند . يكي از اعضاي كانون  فرهنگي ـ نظامي در مصاحبه‌اي با روزنامه كيهان گفت : بعد از واقعه 23 ارديبهشت ماه و حمله  به كانون ، اين امر خواست اصلي دولت و استاندار خوزستان بود . ما اين امر را پذيرفتيم و اگر ديگران هم قبول مي‌كردند ، در خرمشهر خوني از دماغي جاري نمي‌شد . ما سلاح را براي حفظ آرامش و پاسداري از مردم مسلمان شهرمان مي‌خواهيم . وقتي امنيت باشد ، وقتي نيروي پاسدار مسئول در شهر باشد ، اسلحه در دست آنان برازنده تر است . ما چون هدفي و نيتي جز پشتيباني از حكومت انقلاب اسلامي نداشته و نداريم ، همان گونه كه نشان داديم از خون هم دريغ نخواهيم  كرد . اكنون چنانچه گروه‌هاي ديگر نيز از اين امر مهم پيروي كنند ، خرمشهر و مردم مسلمان آن به  زندگي عادي خود بازخواهند گشت . ( 5 ) 

304

متحصنان مسجد امام صادق ( ع ) خرمشهر با صرف نظر كردن از مهلت 48 ساعته كه قبلا اعلام  شده بود ، سه روز ديگر تحصن خود را تمديد كردند . اين عده اعلام كرده بودند در صورت عدم  رسيدگي به خواسته‌هايشان طي مهلت مزبور ، مسئوليت رخداد ناگوار پس از آن به عهده دولت  خواهدبود . درباره اين اولتيماتوم روزنامه كيهان نوشت : « اولتيماتوم متحصنين و تعيين 48 ساعت وقت براي دولت ، التهابي براي مردم شهر به وجود آورد . » به دنبال آن ، مذاكراتي بين  سرهنگ “ حقيقي “ فرمانده لشكر خوزستان و “ شبيرخاقاني “ به عمل آمد و قرار شد فرصت  بيشتري براي اين مذاكرات تعيين شود . در اين باره نيز روزنامه كيهان نوشت : با اولين دور مذاكرات ، “ شبيرخاقاني “ از خود نرمش نشان داد . ( 6 ) 

305

آيت الله شبيرخاقاني ، در مصاحبه‌اي با خبرنگاران داخلي و خارجي بارديگر ضمن حمايت از عناصر خلق عرب اعلام كرد : « اگر دولت حسن نيت نشان دهد ، دستور پايان تحصن اعراب  متحصن در مسجد امام صادق ( ع ) خرمشهر را خواهم داد . » وي افزود : بعد از انقلاب ، جوانان  روشنفكر عرب دو ساختمان خالي را اشغال و در يكي سازمان سياسي و در ديگري كانون 
فرهنگي تشكيل و شروع به فعاليت آزاد مي‌نمودند ولي نمي‌دانم چرا مقامات دولتي آنها را تحت فشار مي‌گذارند كه اين افراد بايد ساختمان‌ها را تخليه كنند كه قبل از سفر به قم به مقامات  دولت اطمينان دادم كه اين ساختمان‌ها تخليه و تحويل مي‌شود . ( 7 ) 

شبيرخاقاني ضمن حمله شديد به كميته‌ها گفت : « از آنجايي كه كميته‌ها باعث كشتار مردم  بي گناه شده‌اند و خشم همگي را برانگيخته‌اند ، ما خواهان انحلال كميته‌ها و كانون‌ها و خلع سلاح آنها هستيم بايد به طور كلي كليه افراد مسلح خلع سلاح شوند و اگر كانوني مجددا خواست تشكيل شود بايد با مشاركت وهمكاري و مسئوليت افراد بومي و محلي فارس و عرب باشد  و مسئوليت و انتظامات آن به انتخاب مردم شهر محول گردد . » ( 8 ) وي درباره استاندار خوزستان گفت : « آقاي مدني خطاهاي بسيار بزرگي در منطقه مرتكب شده‌اند تا جايي كه باعث  شد جمعيت كثيري از مردم استان نسبت به ايشان حساسيت نشان داده و از نظر آنان وي فردي  غيرمسئول است . ( 9 ) من با مدني هيچ گونه كينه و عداوت شخصي ندارم . اگر تحصن صورت  گرفته ، دليل بر كشتار وحشتناك در خرمشهر است كه بدون دليل و قوانين شرعي صورت  گرفته است . من كليه عاملين اين كشتار را محكوم مي‌كنم زيرا با اين كشتار وحشيانه ، در منطقه  نطفه كينه را مي‌خواهند بروز دهند . من ناگزير هستم مسئله‌اي را مطرح نمايم : من در استان از زمان جدم خدمات شاياني انجام داده‌ام كه يكي از آنها وادار كردن كارگران شركت نفت به تحصن  براي سرنگوني رژيم پهلوي و مقاومت‌هايي كه من در مقابل رژيم داشته‌ام . آيا اين مسئله درست  است كه به منزل من حمله كنند ؟ حال نه به منزل من بلكه به منزل هر مسلمان ديگر ؟ اين  درحالي است كه گفته شده مراجع تقليد از تعرض مصون باشند ، ولي شما شاهد بوديد كه در جريانات اخير خرمشهر سه بار به منزل من حمله كردند و دو پاسدار از منزل من را زخمي‌ كردند . » وي در بخش ديگري از سخنان خود افزود :

 « جلوي خون ريزي در منطقه بايد گرفته شود زيرا اگر از هر گروهي كه باشند كشته شوند ، از لحاظ وجدان همه مسئول هستيم … بايد به اين كشتار كه در اين منطقه دامن زده شده ، پايان داده  شود . تبعيضات قومي و نژادي به طور كلي بايد از بين برود . » ( 10 ) وي گفت : در صورتي كه دولت  حسن نيت نشان دهد و ماموران دولت تفاهم داشته باشند ، براي پايان دادن به مشكلات موجود در منطقه حاضر به همكاري هستم . امروز دولت نبايد دست روي دست بگذارد بايد درصدد جبران اين وقايع و اصلاح وسازش گروه‌هاي ساكن در خرمشهر برآيد . ( 11 ) 

306

به گزارش روزنامه اطلاعات ، به منظور بررسي وقايع اخير خرمشهر هيئتي مركب از نمايندگان  مطبوعات ، جبهه دمكراتيك ملي ايران ، جمعيت حقوق دانان ، كانون وكلا و چند گروه سياسي  ديگر از تهران راهي خوزستان شدند . ( 12 ) 

307

درباره تحريكات بيگانه و نقش عوامل خارجي در ناآرامي‌هاي ايران ، مدني استاندار خوزستان 
گفت :

 « از آنجايي كه ما مرز بسته‌اي نداريم ، از شلمچه و ديگر نقاطي كه در اطراف شط العرب  وجود دارد قاچاق بي رويه اسلحه انجام مي‌گيرد و عده‌اي - كه از عاملين اصلي قاچاق اسلحه  هستند ـ با بلم به آن سوي شط العرب مي‌روند و اكنون نيز در بصره مستقر هستند . » وي اضافه  كرد : « تا كنون “ جرج حبش “ دو بار به منطقه شادگان آمده است و با افرادي ملاقات‌هايي  داشته است . خبر داريم همين افراد با نماينده “ اردشير زاهدي “ تماس دارند و ده ميليون تومان  پول گرفته‌اند تا در آن جا آشوب‌هايي بپا كنند . تا آنجا كه به من اطلاع رسيده شاه سابق يك ميليارد تومان براي اين كار سرمايه گذاري كرده است . » وي فاش كرد : « راجع به همكاري عراقي‌ها با عاملان “ جرج حبش “ و عاملان كويتي ، تا دو سه روز قبل نخواستم روابط را به هم بزنم ، خواستم  عواملي را كه از جاهاي ديگر خوراك مي‌گيرند بشناسم . حتي گزارشي كه به وزارت امورخارجه  دادم ، گفتم كه در چند سال گذشته “ جبهه التحرير “ در ارتباط مستقيم با جرج حبش بوده است و افراد اين جبهه نزد جرج حبش تعليم ديده‌اند . » مدني درباره فعاليت راديو كويت گفت : تا چند روز قبل اين تحريك‌ها اين گونه آشكار نبود ولي روز شنبه 12/3/58 راديو كويت ساعت 1 : 30 بعد از ظهر برنامه بسيار بدي عليه ايران و در حمايت از جدائي طلبي خوزستان پخش كرد . ( 13 ) 

درباره نقش عراق همچنين روزنامه كيهان مورخه 14/3/58 گزارش داد : « در ساعت 12 ظهر ديروز يك گروه 20 نفري كه مسلح بودند قصد داشتند از مرز خاكي شلمچه وارد ايران شوند كه  با آتش تكاوران نور روبه رو گرديدند و پا به فرار گذاشتند ولي يك نفر از آنان با يك قبضه  مسلسل روسي دستگير شد . » اين روزنامه به نقل از خبرنگار خود نوشت : امروز از مرز شلمچه  بازديد كرديم ، مرز آرام است . يكي از مرزبانان مي‌گفت گاهي به طرف ما شليك مي‌شود كه به آنها پاسخ مي‌دهيم . ( 14 ) 

روزنامه جمهوري اسلامي نيز به نقل از خبرنگار خود خبر داد : در دهكده مرزي بنام “ سرو “  حدفاصل اروميه كردستان اسلحه زيادي وجود دارد كه از مرز عراق به داخل ايران وارد مي‌شود و بر روي گاري‌هايي به فروش مي‌رسد . ( 15 ) 

از سوي ديگر ، دولت كويت اظهارات دريادار مدني استاندار خوزستان را داير بر آن كه كويت  اعراب ايران را به مخالفت با انقلاب اسلامي ايران تحريك مي‌كند ، رسم تكذيب كرد . وزارت  امورخارجه كويت به كاردار سفارت ايران در كويت ماموريت داده است تا اين مطلب را كه كويت  مايل است با همه همسايگان از جمله ايران روابط حسن همجواري داشته باشد ، به آگاهي دولت  متبوع خود برساند . ( 16 ) 

308

گروهي تحت عنوان “ حزب اتحادالمسلمين “ در زاهدان اجتماع كردند و با انتشار قطع‌نامه‌اي  خواسته‌هاي خود را اعلام كردند . در اين قطع‌نامه‌امده است : حكومت واقعي مستضعفين جامعه  زماني تحقق مي‌پذيرد كه خود ، آگاهانه در كارهاي اجرايي مشاركت داشته باشند و مسئولان و
دست اندركاران دولتي نيز از بين افراد جامعه به تاييد خود آنان و با درك و بينش كافي انتخاب  شوند . دولت موقت انقلاب اسلامي‌آولين گام را در اين زمينه با انتخاب يك استاندار محلي براي  اين استان برداشته كه با استقبال عمومي مواجه گرديده است ، اما متاسفانه اين شادي ديري نپاييد چون هر كس در موقعيت و شرايطي چنين حساس به جز با داشتن اختيارات كافي نمي‌تواند چنان كه بايد كمر به خدمت جامعه ببندند . استاندار به همين علت نمونه بارز اين امر است كه با وجود داشتن حسن نيت و شناخت كافي از مسائل و مشكلات منطقه ، تا كنون كمتر توانسته  است از پس كوه مشكلات و نارسايي‌هاي استان برآيد . بنابراين با توجه به مسائل فوق و اين كه  هيچ استاندار انتصابي از مركز نخواهد توانست با در اختيار گرفتن كليه‌امكانات دولتي ، دردها و مشكلات واقعي اين استان را لمس و حل و فصل نمايد ، لذا ما اجتماع كنندگان وجود آقاي “ دكتر دانش نارويي “ در مقام استانداري اين استان را اساسي‌ترين نياز منطقه براي جلوگيري از هرگونه  نابساماني مي‌دانيم و در اين راه مصرانه از دولت موقت انقلاب اسلامي و رهبري آگاه انقلاب  تقاضاي عاجل داريم :

1 ـ بار ديگر استانداري آقاي دكتر دانش ناروئي به عنوان شخصيتي ملي و مستقل و آگاه و نماينده واقعي مردم اين استان از سوي وزارت كشور مورد تاييد و تاكيد قرار گيرد .

2 ـ كليه اختيارات مالي واجرايي در سطح استان بدون قيد و شرط در اختيار ايشان قرار گيرد .

3 ـ انتصابات در مراكز دولتي استان به منظور پاكسازي ادارات تابعه منحصر با تاكيد ايشان  صورت گيرد .

4 ـ غير از دكتر “ دانش نارويي “ استاندار ، استاندار ديگري مورد قبول مردم نيست و نخواهد بود .

5 ـ مذهب در قانون اساسي ايران فقط اسلام باشد و ذكر مذهب خاصي در آن گنجانيده  نشود .

6 ـ اين قطع‌نامه با حضور هزاران نفر از اهالي زاهدان به تصويب رهبر حزب  اتحادالمسلمين ، “ مولوي عبدالعزيز “ رسيد ( 17 ) 

309

“ آيت الله رباني شيرازي “ نماينده اعزامي امام خميني به آذربايجان غربي كه به اتفاق هيئت  نمايندگي دولت سرگرم بازديد از شهرستان‌ها و بررسي مشكلات مردم اين استان بود ، در پايان  سفر 20 روزه خود در مصاحبه‌اي در اروميه در مورد اوضاع منطقه گفت : « ان شاءالله اوضاع  آذربايجان غربي رو به بهبودي مي‌رود و چهره كريه دشمنان اسلام و انقلاب اسلامي روز به روز بيشتر آشكار مي‌شود . » وي گفت : « در طول مسافرتم در اكثر شهرستان‌ها و بخش‌ها دريافتم كه  مردم جد خواهان برقراري پاسگاه‌ها و پادگان‌هاي ژاندارمري و همچنين برقراري انتظامات و امنيت هستند و مسلم در هر نقطه‌اي چند نفر اخلالگر و بيگانه پرست وجود دارد كه مي‌خواهند
از آب گل آلود ماهي بگيرند ولي مردم خود را آماده كردند كه زير بار اخلالگران نروند . »

آيت الله رباني شيرازي در مورد آغاز كار دادگاه اروميه گفت : « در تشكيل دادگاه انقلاب  در اروميه در ابتدا مسامحه شده است و لازم بود اين كار از روزهاي اول انجام گيرد و علت آن را نداشتن كادر دادستاني تلقي مي‌كردند ولي اخيراً گفت و گويي كه با دادستان كل انجام شده ، ظرف اين هفته با آمدن دادستان و قاضي شرع ، دادگاه تشكيل خواهد شد .

آيت الله رباني شيرازي در مورد مسائل نقده گفت : « بايد بگويم بين مردم نقده مسئله‌اي وجود ندارد ؛ با اين كه طرفين دعوا با مسائلي رو به رو شدند، با اين همه حاضرند در كنار يكديگر زندگي كنند . ولي مشكل، وجود كساني است كه مصيبت براي مردم به بار آورده‌اند و همان‌ها هستند كه نمي‌گذارند توافق و برادري دو مرتبه بين گروه‌هاي مردم نقده به‌وجود آيد . در منطقه كساني هستند كه از هر پديده‌اي مي‌خواهند بهره‌اي سياسي در هدف‌هاي ضد مردمي خود بگيرند و از اين رو با تفرقه‌اندازي و نفاق‌افكني شايعاتي پخش مي‌كنند تا مردم در وحشت و اضطراب بسر برند . البته استقرار هرگونه نظم و انضباط و سركوب كردن عوامل نفاق‌افكن هميشه از وظايف دولت است كه با استقرار و تقويت پادگان‌ها و پاسگاه‌ها امنيت را در منطقه به‌وجود آورد تا شايعات نتواند اثر غير مطلوب به بار آورد . »

آيت الله رباني شيرازي در پايان گفت : در طول سفرهاي خود به آذربايجان غربي اكثريت مردم  به جمهوري اسلامي اظهار وفاداري كردند و قول دادند تا با كوشش بسيار جلو عوامل مخرب را بگيرند و عملاً هم مي‌بينيم كه پاي‌بند وعده‌هاي خود هستند . ( 18 ) 

310

پانزده تن از پاسداران انقلاب اسلامي سنندج به نمايندگي از پاسداران اين شهر با حضور در تهران و ارسال نامه‌اي براي امام خميني ( و رونوشت براي عده‌اي از مقامات ) خواستار دستور صريح ايشان براي برآورده شدن خواسته‌هايشان شدند . متن كامل اين نامه چنين است :

رهبر عالي قدر حضرت آيت الله العظمي الموسوي الخميني - دام افاضاته

رونوشت : زعيم عالي قدر حضرت آيت الله العظمي طالقاني ، جناب آقاي مهندس بازرگان  نخست وزيرانقلاب اسلامي ايران ، جناب آقاي مهدوي كني سرپرست كميته مركزي  انقلاب اسلامي ايران ، جناب آقاي بني صدر ، جناب آقاي علامه احمد مفتي‌زاده جناب آقاي  دادستان كل انقلاب اسلامي ايران .

احتراما اينجانبان 15 نفر به نمايندگي از طرف 130 نفر پاسدار انقلاب اسلامي شهر سنندج  به خدمت شرفياب وخواسته‌هاي خود را عرض مي‌نماييم و ان شاءالله با دستور صريح در انجام  استدعا اوامر لازم مي‌فرمايند .

1 - تعويض استاندار با دلايل كافي .

2 - آتش زدن پاسدارخانه اسلامي با تمام وسايل و بردن مهمات كه بشخصه خريداري  نموديم و آتش زدن ماشين و كتك كاري پاسداران بدون اين كه يك تير از طرف پاسداران شليك 
شده باشد كه عمل وسيله كمونيست‌ها شاهد عيني انجام گرفته است .

3 - شكايت از كمونيست‌ها به مقام صالحه و استمداد تلفني به استاندار ، داديار انقلاب ،  رئيس دادگستري ، پادگان ، شوراي 11 نفره ، كه به جاي رسيدگي و حمايت با اكتفا به « عيبي ندارد »  گذارندند !

4 - علت عدم تعقيب و مجازات عاملين فاجعه عيد تاكنون .

5 - علت بي توجهي دولت مركزي به پاسداران انقلاب اسلامي سنندج كه همگام با اقشار ملت مسلمان و با انقلاب اسلامي‌كه پاسدار و جانباز رهبر زعيم كبير امام خميني هستيم و ما اكراد غيور فرمان امام را از جان و دل پذيراييم .

6 - تلويزيون سنندج بايد پاكسازي و دست ضدانقلاب و فرصت طلب كوتاه گردد . تا حصول نتيجه در انجام خواسته در تهران باقي و بقيه مجاهدان و پاسداران در سنندج به انتظار و دقيقه شمارند . ( 19 ) 

311

“ سرلشكر فربد “ رئيس ستاد كل ارتش جمهوري اسلامي ايران طي سخناني در اجتماع اعضاي  هيئت علمي و كادر اداري و فني دانشگاه علوم و فنون ، نقش نيروهاي نظامي در بحران‌هاي  منطقه‌اي راتشريح كرد و گفت : « در نقده ما ميانجي بوديم چون برادران كرد و ترك ما حالت  ضدانقلابي نداشتند و ارتش وظيفه‌اي جز ميانجيگري نداشت ، اما در خرمشهر عناصر ضدانقلابي ممزوج با مردم محلي به صورت پراكنده عمل مي‌كردندو من فقط به يگان‌هاي  نظامي آماده باش دادم تا اگر قرار شد ارائه قدرتي از طرف دولت صورت گيرد ، اين كار را انجام  دهند . در خرمشهر برادران پاسدار ما ، تكاوران نيروي دريايي و ساير نيروهاي انتظامي به موقع  اقدام كردند و ارتش فقط به تقويت مواضع نظامي‌خود پرداخت . » وي گفت : « من تصور مي‌كنم  كه ضدانقلاب در زمينه‌هاي خلا ضربت خود را مي‌زند . وقتي ملت ايران وارتش و نيروهاي  انقلابي كنترل اوضاع را در دست داشته باشند ، ضدانقلاب خنثي مي‌شود و اينك همين موقعيت  در خرمشهر وجود دارد . » وي در مورد تغييرات ظاهري در ارتش گفت : تغييرات علائم نظامي  مثل دكمه ، نشان ، كلاه و سردوشي آماده شده كه در لباس زمستاني آينده نصب خواهد گرديد اما در مورد تغيير بنيادي لباس فرم نظامي قرار شد به منظور صرفه جويي و همين طور مصرف  لباس‌هاي موجود ، بعد نحوه تغيير فرم اعلام گردد .

فربد در مورد نقش ارتش در جريان‌هاي اخير ، گفت : سياست به كارگيري ارتش در مقابل  مسائل امنيتي مملكت نبايد به صورتي باشد كه ارتش در مقابل مردم قرار گيرد زيرا ارتش جزئي  از ملت وجزئي از كل است ، ولي اگر انقلاب ما با ضدانقلاب روبه رو شود ، ملت ايران است كه از ما مي‌خواهد كه آن را خنثي كنيم و به همين دليل اگر امروز ارتش در نقطه‌اي با عناصر نامطلوب  روبه رو شود و آنها را سركوب نمايد ، اين خواست ملت و يك وظيفه ملي است . مع هذا چون  ضدانقلاب به گونه تمركزي جلوه نمي‌كند و عوامل ضدانقلاب در درون اجتماعات گوناگون 
ظاهر مي‌شوند ، اگر ارتش براي خنثي كردن وارد عمل شود ، بايد هدف و دشمنش مشخص  باشد . ( 20 ) 

312

پرسنل پايگاه هوايي “ همدان “ با انتشار قطع‌نامه‌اي دخالت گروه‌ها و سازمان‌هاي غيرمسئول در امور ارتش را محكوم كردند . در اين قطع‌نامه‌امده است : تا تعيين آيين نامه و سازمان جديد ارتش  جمهوري اسلامي‌كه بنابر طبيعت اسلامي - آن متضمن منافع كليه اقشار ارتش خواهدشد - ضمن احتراز از اطاعت كوركورانه و با هوشياري در تشخيص و افشاي هرگونه حركت  ضدانقلابي ، دستورات فرماندهان و سرپرستان مستقيم خود را با جان و دل اطاعت خواهيم كرد .  تا مرتفع شدن تمامي مشكلات ناشي از انقلاب ، هيچ گونه خواسته‌اي جز در تلاش براي به ثمر رساندن اين دست آورد شهيدان راه حق نخواهيم داشت و از هرگونه خواسته رفاهي و صنفي  قوي دوري خواهيم جست .

از تصميم تحسين برانگيز وزارت دفاع ملي و رئيس ستاد ارتش مبني بر ممنوعيت شركت  نظاميان در احزاب و گروه‌هاي سياسي ، به گرمي استقبال مي‌كنيم و اجراي آن را خواستاريم چون  در دوران پس از انقلاب شاهد تلاش‌هاي ناجوانمردانه گروه‌هاي منافق براي رخنه هرچه بيشتر  در صفوف نظاميان از طريق ارائه تزهاي عوام فريبانه و اغوا گرانه بوده‌ايم .

با توجه به لزوم مردمي بودن ارتش جمهوري اسلامي ، خود راموظف به محترم شمردن  آراي اكثريت قاطع خلق مسلمان خود دانسته و هرگونه گرايش به چپ و راست در داخل پايگاه  خود را به شدت محكوم و با آن مبارزه خواهيم كرد .

دخالت بي مورد دايه‌هاي دلسوزتر از مادر بعضي از گروه‌ها و سازمان‌هاي غيرمسول در  امورنظاميان را به شدت محكوم مي‌كنيم و ضمن ارج نهادن به نقش بارز روحانيت مبارز در به  نتيجه رسانيدن انقلاب اسلامي‌كشورمان ، عكس العمل قاطع رهبري انقلاب و دولت موقت  جمهوري اسلامي در برابر قطع‌نامه سناتورهاي ضدبشري سناي آمريكا را تاييد مي‌كنيم . ( 21 ) 

313

گروهي تحت عنوان “ درجه داران ارتش جمهوري اسلامي ايران ، نيروي هوايي ، تيپ 55 هوابرد و پشتيباني منطقه 2 شيراز “ با انتشار قطع‌نامه‌اي خواسته‌هاي خود را به شرح زير در مطبوعات  انتشار دادند :

1 ـ الغاي دسته بندي‌هاي شغلي ( درجه داران ، افسران و غيره ) و ايجاد يك سيستم سلسله  مراتب واحد مبتني بر اصول مديريت نوين در ارتش با ملاك‌هاي تقوي ، تحصيلات ، معلومات ،  تخصص ، سابقه خدمت و لياقت و كارداني و مانند اينها و رعايت اصل “ حق و تكليف “ در سلسله مراتب و دادن استقلال لازم به هر فرد از پرسنل .

2 ـ تجديدنظر كلي در آيين نامه‌هاي پادگاني و انضباطي و قانون استخدام و دادرسي و كيفر ارتش توسط كارشناسان حقوق عرف و شرع و مديريت با نظرخواهي از پرسنل و تصويب 
مجلس ملي قريب التاسيس .

3 ـ برخورداري ارتشيان از همه حقوق داده شده به غير ارتشيان ايراني ؛ شركت در انتخابات ،  اجتماعات ، كار و تحصيل در اوقات غيراداري و غيره …

4 ـ الغاي اصل “ وحدت فرماندهي “ ايجاد اصل “ شوراي فرماندهي “ به جاي آن ، از رده  گردان به بالا و تفويض همه اختيارات قانوني فرماندهان به اين شوراها .

5 ـ انحلال كامل اداره دوم و اطلاعات و ضداطلاعات و ايجاد يك سازمان فقط  “ ضدجاسوسي “ و به دادگاه‌هاي انقلاب اسلامي سپردن آن دسته از پرسنل اين دو سازمان كه در هر پستي غير از ضدجاسوسي كار مي‌كردند .

6 ـ بالا بردن هرچه بيشتر سطح معلومات سياسي ، اجتماعي ، اسلامي پرسنل تا آن جا كه  همه كاركنان به سلاح ايدئولوژي اسلامي مسلح شوند .

7 ـ همطراز نگاه داشتن مزاياي مادي و معنوي پرسنل ارتش در ميان خود و با غير ارتشيان و كوشش در راه به هم نزديك كردن هرچه بيشتر آنان .

8 ـ متعادل كردن پرسنل و تجهيزات ارتش از نظر كمي و كيفي با نياز واقعي كشور در چهارچوب دفاع از استقلال ميهن ، تماميت ارضي كشور و حاكميت ملي و در خدمت ملت  گذاشتن اين پرسنل و تجهيزات به هنگام صلح .

9 ـ الغاي استثمار فرد از فرد و گماردن يك فرد ارتشي در مشاغلي مانند گماشتگي ، رانندگي  شخصي ، درباني و امثال اينها .

10 ـ از بين بردن تشريفات ، تظاهر ، تجمل ، در همه شئون ارتش و گرايش به درون نگري ،  سادگي و پيرايش .

11 ـ پاكسازي كامل ارتش از پرسنل غيرمتعهد به انقلاب اسلامي و جمهوري اسلامي ايران .

12 ـ اعطاي درجات نظامي مخصوص در مراتب بالا و گماردن اشخاص در پست‌هاي  حساس نظامي در اختيار مجلس ملي قريب التاسيس يا شوراي انقلاب اسلامي‌باشد .

13 ـ ارتش ، پليس ، ژاندارمري و ديگر نيروهاي مسلح كشور كاملا از يكديگر جدا باشند و هيچ وقت تحت سرپرستي فرد يا گروهي واحد قرار نگيرند .

14 ـ نياز به وجود مستشار يا متخصص غير ايراني با تقاضا و تاييد كارشناسان ايراني همان  تخصص باشد و اين قبيل اشخاص در هر شرايطي تحت سرپرستي و كنترل ايرانيان به كار مشغول شوند .

15 ـ شركت ارتش جمهوري اسلامي ايران - در صورت داشتن امكانات - در امر دفاع از اسلام و مسلمانان و همه آزادي خواهان و حق طلبان جهان .

16 ـ پرسنل غيرنظامي ارتش بدون استفاده از اونيفورم و درجه تحت عنوان همرديف با توجه به بند يك اين قطع‌نامه در سيستم واحد سلسله مراتب ارتش قرار گيرند .

17 ـ پرسنل وظيفه ارتش با در نظر گرفتن شرايط مندرج در بند يك اين قطع‌نامه به اخذ
درجه‌اي نائل و از همه مزاياي مربوطه مادام كه در خدمت ارتشند ، برخوردار شوند .

18 ـ پرسنل هر سربازخانه حتي الامكان از كاركنان بومي محل آن سربازخانه باشند .

19 ـ تجديدنظر عاجل در اوضاع مادي و معنوي درجه داران بازنشسته فعلي ارتش و رساندن سطح زندگي آنان به سطح زندگي همرديفان غيرارتشي خود . ( 22 ) 

314

در پي رواج اخباري مبني بر ميانجيگري كويت في مابين ايران و عراق ، دولت اين كشور اعلام كردكه در  نظر ندارد براي رفع اختلافات بين عراق و ايران ميانجيگري كند . “ عبدالعزيزحسين “ وزيركشور  كويت در اين باره گفت : « من نشانه‌اي از ابتكاري كه هدف آن حل مسائل مرزي بين دوكشور  ايران و عراق باشد ، در افق نمي‌بينم . » وي افزود كه دولت متبوع او متوجه مشكلاتي است كه هر  كشور عربي را از ميانجيگري براي حل آنها بين دو كشور همسايه نفت خيز مايوس مي‌كند . ( 23 ) 

 

 

منابع وماخذ روزشمار 13/3/1358

 

1 ـ روزنامه بامداد ، 14/3/1358 ، ص 1 .

2 ـ روزنامه كيهان ، 14/3/1358 ، ص 3 .

3 ـ ماخذ شماره 2 ، ص 3 .

4 ـ ماخذ شماره 2 ، ص 3 ، خبرگزاري پارس .

5 ـ ماخذ شماره 2 ، ص 3 .

6 ـ ماخذ شماره 2 ، ص 3 .

7 ـ روزنامه اطلاعات ، 14/3/1358 ، ص 2 .

8 ـ ماخذ شماره 2 ، ص 3

9 ـ ماخذ شماره 7 ، ص 2 .

10 ـ ماخذ شماره 2 ، ص 3 .

11 ـ ماخذ شماره 7 ، ص 2 .

12 ـ ماخذ شماره 7 ، ص 2 .

13 ـ ماخذ شماره 7 ، ص 2 .

14 ـ ماخذ شماره 2 ، ص 3 .

15 ـ ماخذ شماره 7 ، ص 8 ، خبرگزاري فرانسه .

16 ـ ؟

17 ـ روزنامه كيهان ، 13/3/1358 ، ص 5 .

18 ـ ماخذ شماره 2 ، ص 2 .

19 - سند شماره 131336 مركز مطالعات و  تحقيقات جنگ : متن نامه نمايندگان پاسداران  انقلاب اسلامي سنندج به‌امام خميني .

20 ـ ماخذ شماره 7 ، ص 3 و ماخذ شماره 2 ، ص 2 .

21 ـ ماخذ شماره 2 ، ص 7 .

22 ـ روزنامه اطلاعات ، 13/3/1358 ، ص 10 .

23 ـ ماخذ شماره 7 ، ص 8 ، آسوشيتدپرس .



لینک کوتاه :
کد خبر : 3358

نوشتن دیدگاه

Security code تصویر امنیتی جدید

ارسال
  • مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس
  • آدرس دفتر مرکزی:تهران – خیابان شریعتی - خیابان شهید دستگردی(ظفر) - بعد از تقاطع شهید تبریزیان - پلاک77
  • تلفن تماس روابط عمومی:

02122909525-30 داخلی 245