روزشمــــار

دوشنبه

11 تير 1358

7 شعبان 1399

2 ژوئيه 1979

670

دادسراي انقلاب اسلامي‌خوزستان ، قسمت امور مرزي ، اطلاعيه‌اي صادر كرد كه در آن آمده  است : بدين وسيله به عناصري كه در دشت آزادگان ( دشت ميشان سابق ) با داشتن اسلحه غيرمجاز و با اقدام به تيراندازي باعث حوادث ناگوار و سلب آسايش اهالي مي‌شوند ، اخطار مي‌گردد كه  عمل آنها ضدانقلابي [ است ] و در صورت مشاهده بلافاصله دست‌گير و تحويل دادگاه  انقلاب اسلامي‌خواهند شد . ( 1 ) 

در اين حال اخبار و گزارش‌ها و اظهارات مقامات محلي خوزستان حاكي از دخالت و ارتباط قضاياي خوزستان با عراق است ؛ از جمله : قائم مقام فرمانده پاسگاه مرزي خرمشهر در مصاحبه با رويتر گفت : « موشك‌اندازهاي آر . پي . جي . 7 ساخت شوروي از عراق به‌ايران قاچاق  شده است و در اختيار جدايي طلبان عرب قرارگرفته است . » وي افزود : سلاح‌هاي سبك ضدتانك  نيز از جمله سلاح‌هاي زيادي است كه به‌ايران قاچاق شده است . ( 2 ) 

به نوشته روزنامه بامداد ، جانشين مرزبان خرمشهر اضافه كرد : « تاكنون سلاح‌هايي از قبيل  مسلسل‌هاي كلاشينكف ، اسلحه كمري ، موشك‌اندازهاي آر . پي . جي . 7 ـ كه ضد تانك و سنگرهاي بتوني مي‌باشد ـ توسط عوامل شناخته شده و ضدانقلاب وارد خوزستان شده است . »  وي تصريح نمود : عراقي‌ها به منظور انحراف ملت خود كه به پشتيباني انقلاب ايران برخاسته‌اند ،  دست به تحريكاتي عليه انقلاب ايران زده و براي اين منظور علاوه بر حمايت بي دريغ و كمك  به جبهه به اصطلاح تحرير خوزستان ، فداييان عرب را كه وابسته به همين جبهه هستند در پايگاه‌هاي نظامي بصره تعليم و آموزش داده و سپس براي خرابكاري به‌ايران اعزام مي‌كنند .  متاسفانه هنوز كنترل مرزها به خوبي صورت نمي‌گيرد و در اين مورد بايد اقدامات قاطعي انجام  گيرد تا از ورود سيل اسلحه و افراد ضدانقلاب جلوگيري به عمل آيد . ( 3 ) 

فرماندار خرمشهر نيز گفت : دوازده نفر جاسوس عراقي را دست‌گير كرديم و با تشكيل  پرونده به اهواز فرستاديم و يكي از اين جاسوسان اصرار داشت خود را مصري معرفي كند . ( 4 )

مديريت اطلاعات نيروي دريايي طي نامه‌اي به وزارت كشور اعلام كرد كه صدام حسين و برادرش جهت تقسيم پول و سلاح در مناطق مرزي دهلران و موسيان بين مرزنشينان اين منطقه  حاضر شده‌اند . ( 5 ) 

از سوي ديگر ، روزنامه كيهان در مقاله‌اي تحت عنوان “ عراق بر دريايي از خون و اشك “  درباره تاثير انقلاب اسلامي ايران در عراق نوشت : شورش‌هاي اخير كه اكثر شهرهاي عراق را فرا گرفته ، از جمله شهرهاي موصل و كركوك كه شيعيان در اقليت هستند را نيز شامل مي‌شود ،  زائيده عوامل زير است :

1 ـ تاثير مستقيم انقلاب اسلامي ايران . 2 ـ ازدياد عمليات نظامي و مقاومت مسلحانه  كردهاي عراق . 3 ـ گرايش تمامي اقشار مسلمان به وحدت و يكپارچگي كه زائيده اقدامات  شوونيستي نژادپرستانه حاكميت بعثي و ضمنا سركوب خشن آنها مي‌باشد ، اما مهم‌ترين سهم  تعيين كننده را انقلاب ايران و تاثيرات آن داشته است كه عامل عمده اتكا به تعيين و از ميان رفتن  وحشت از قدرت در ميان مسلمانان عراق بوده است . پيروزي انقلاب اسلامي ايران اميد و نويد براي ملت عراق آورد و اوج گيري معارضه خلقي كنوني با رژيم نويد اين تاثيربخشي است .

پس از بيست سال ركود سياسي اكنون تظاهرات وسيع مردمي در عراق اوج مي‌گيرد ، درست  به همان شكلي كه در ايران پس از يك دوران ركود شكل گرفت و رژيم شاه را سرنگون نمود .  درست همزمان با شروع تظاهرات ايران ، در “ كيبوتص “ مهجور در كردستان عراق هم بيش از 400 قريه كردنشين را در طول مرز ايران و عراق از سكنه و كشاورزان بومي آن خالي كرده است و به جاي آن واحدهاي نظامي مستقر نموده است . ( 6 ) 

671

جنگ تبليغاتي رسانه‌هاي گروهي دو كشور ايران و عراق همچنان ادامه دارد . بخش فارسي راديو بغداد گفت : سازمان‌هاي توده‌اي عربي و سازمان‌هاي شرقي بين‌المللي اعتراض و انزجار خود را عليه اقدامات ظلم و ستمي كه مقامات ايراني ضدخلق‌هاي ايراني مخصوصا عليه مردم عرب در الاحواز ( اهواز ) اعمال مي‌دارند ، ادامه مي‌دهند . سازمان‌هاي شرقي بين‌المللي طي يادداشتي كه  براي مهدي بازرگان نخست وزير فرستادند ، تاسف خود را از شيوه‌هاي مقامات ايراني و رفتارشان برضد حقوق مشروع مردم عرب اعلام نمودند . ( 7 ) 

روزنامه “ الثوره “ ارگان دولت عراق ادعا كرد : خبرهاي وارده حاكي است كه يك هيئت  اعزامي نظامي آمريكايي از ايران ديدن كرد و بدين‌ترتيب فورا رژيم ايران به مناسبات آمريكايي  ايران پيش از سرنگوني شاه عقب گرد كرد . بدون شك هدف ديدار هيئت نظامي آمريكا از ايران به  معني مرحله نوين خطيري از هماهنگي و همكاري ميان رژيم تازه‌ايران و ايالت متحده ‌امريكاست . ( 8 ) 

672

گروه مائوئيستي و خط سومي “ رزمندگان طبقه كارگر “ در گزارشي كه از اوضاع اقتصادي ، سياسي 
و فرهنگي خوزستان تهيه كردند ، از اطلاعيه مورخ 11/4/58 سازمان ايالتي حزب توده‌ايران در خوزستان ذكري به ميان آورده است كه بخش‌هاي مهم اين اطلاعيه مفصل چنين است : … اردوي  ضدانقلاب داخلي و خارجي با وجود ضربه‌هاي سهمگيني كه از پتك گران انقلاب توده‌هاي  ميليوني مردم ميهن ما دريافت كرده است ، با استفاده از ناپي گيري دولت موقت و نقش‌ترمزكننده  بورژوازي ليبرال و بي راهه گرايي گروه‌هاي افراطي چپ نما و راست ، توانسته است به رهبري  سازمان‌هاي جاسوسي سيا ، موساد و ساواك تجديد سازمان كند و در پاره‌اي نقاط ، از جمله  خوزستان عزيزما ، با سفاكي‌ها و خرابكاري‌هايي كه در خرمشهر پيش آورده و مي‌آورد ، حتي به  انجام تعرض‌هاي خرابكارانه‌اي توفيق يابد .

در بخش ديگري از اين اطلاعيه‌امده است : … دولت عراق برخلاف مصالح ملي و ضدامپرياليستي خلق‌هاي عراق و ايران ، خود را به توطئه خيانتكارانه برضد انقلاب  ضدامپرياليستي و دمكراتيك مردم ايران آلوده كرده است . دولت عراق كه از تعقيب ، شكنجه ،  حبس و كشتار مبارزان دمكرات و كمونيست و مسلمانان مبارز عراقي فروگذار نمي‌كند و اختناق  هولناكي را در كشور عراق برقرار كرده است ، براي عطف توجه مردم عراق به خارج كشور ، در اقداماتي شركت مي‌كند كه به زيان جنبش انقلابي ايران و همه جنبش‌هاي ضدامپرياليستي و ضدصهيونيستي منطقه است . ( 9 ) 

673

در ادامه نابساماني‌هاي مسئله ارضي در كردستان و فقدان مشي مشخص قابل دفاع در اين باره ، در ادامه بهره برداري جريان‌هاي سياسي از مسئله ارضي در جهت افزايش نفوذ ، امروز نيز به گزارش  روزنامه اطلاعات ، شيخ عزالدين حسيني امام جمعه مهاباد در يك تماس تلفني با خبرگزاري  پارس در اروميه ، پخش خبري از راديو تلويزيون جمهوري اسلامي مبني بر طرف‌داري فئودال‌ها از حكومت جمهوري اسلامي را مورد انتقاد قرار داد و گفت : « اين خبر توهيني است به حكومت  جمهوري اسلامي ، چون فئودال‌ها هيچ وقت طرف‌دار جمهوري اسلامي نبوده‌اند و طرف‌داران  جمهوري اسلامي توده مردم و روحانيون مترقي هستند كه سال‌هاست به رهبري امام خميني و زير پرچم اسلام و براي به دست آوردن آزادي جنگيده‌اند . » وي خاطرنشان كرد : « فئودال‌ها هميشه  دشمن دين و دشمن اسلام بوده‌اند و هميشه خواسته‌اند از آب گل آلود ماهي بگيرند . » عزالدين  حسيني افزود : « پريروز در مهاباد دو نفر به اسامي “ سيدقادر سيدي “ و “ كشاورزي “ به وسيله  ضدانقلابيون كشته شدند . » وي تاكيد كرد كه هم اكنون اوضاع مهاباد كاملا آرام است و مردم به كار روزمره خود مشغول هستند . ( 10 ) 

674

به دنبال انتشار اطلاعيه روز گذشته سازمان مجاهدين خلق در توضيح چگونگي ارتباط سعادتي  با روس‌ها ( مندرج در روزشمار 10/4/58 ) ، سازمان مجاهدين انقلاب اسلامي همان روز با ترتيب دادن يك مصاحبه مطبوعاتي به سوالات مختلفي درباره سعادتي و نيز حمادشيباني 
پاسخ داد . اين گفت وگو در كيهان امروز منتشر شد كه با‌اندكي تلخيص آورده مي‌شود :

س : اگر اتهام جاسوسي سعادتي واقعيت دارد چرا تابه حال هيچ يك از مقام‌هاي دولتي  مسئوليت آن را به عهده نگرفته‌اند ؟

ج ـ من فكر مي‌كنم كه جواب اين سوال را دادستان كل انقلاب ، آقاي‌هادوي در مصاحبه  تلفني كه توسط راديو جمهوري اسلامي شده بود ، جواب داده‌اند ، به‌اين نحو كه در آن جا اشاره  كرده‌اند بنابه اظهارات ايشان مدارك ارائه شده نشان دهنده وجود يك رابطه بين سعادتي و يك  فرد روسي بوده و فكر مي‌كنم كه اظهار دادستان مستندتر و با ارزش‌تر از اظهارنظر احيانا يك  سازمان باشد كه تقريبا در اين مورد غيرمسئول است .

س : در جزوه‌اي كه راجع به اتهامات سعادتي منتشر شده ، ذكر شده پس از دست‌گيري ،  ايشان به خانه‌امني انتقال داده شده‌اند . اين جدا از بازداشت گاه و ندامت گاه‌هاي مملكت تحت  مسئوليت چه كسي بوده است ؟

ج : اين مسئله در واقع برمي‌گردد به گروه بازداشت كنندگان ايشان كه از پاسداران انقلاب بوده‌اند و آن طوري كه به ما اطلاع رسيده‌ايشان را به محض اين كه دست‌گير كردند ، پاسداران  انقلاب تحويل گرفتند و اين شايعه كه‌ايشان را در يك خانه مخفي در پشت سفارت آمريكا برده‌اند و بعد به زندان منتقل نموده و تا آن جايي كه ما از برادران پاسدار انقلاب شنيديم و تحقيق  كرده‌ايم ، صحت ندارد و اين ادعايي است كه صرفا خانم ايشان و همچنين سازماني كه‌ايشان به  آن وابسته است مطرح كرده‌اند .

س : ممكن است توضيح دهيد چه كساني ايشان را دست‌گير كرده‌اند ؟

ج : پاسداران انقلاب .

س : در درجه اول شما عده‌اي از پاسداران انقلاب هستيد كه دور هم جمعيد و با يك هدف  مشترك كار مي‌كنيد ، اگر قرار باشد عده‌اي از برادران بازجوي شما كسي را دست‌گير كنند و مسئوليت پاسخ گويي به اظهارات آنها را به خودشان محول مي‌كنيد ، چگونه گروه تشكيل  داده‌ايد ؟

ج : اين كه ما جمعي از پاسداران هستيم غلط است . سازمان مجاهدين انقلاب اسلامي يك  سازمان مستقل از كميته‌ها و پاسداران انقلاب و حزب جمهوري اسلامي است . بعضي‌ها برايشان  اين توهم پيش آمده كه فقط فرم عوض شده ، توضيح اين است كه‌اين سازمان مستقل است  منتهي با توجه به‌اين كه پاسداران انقلاب و كميته انقلاب ارگان‌هاي امام هستند ، سازمان  بنابرآنچه كه در بيانيه شماره 2 مطرح كرده ، با حفظ استقلال كامل خود از هر سازمان ، حزب ،  شخص و دولت در موارد لازم به همكاري‌هاي نزديك با آنان مي‌پردازد و اين حتي در مواردي  باعث سوءتفاهماتي در زمينه وابستگي احتمالي ما به ارگان‌هاي مزبور شده است كه‌اينك با تاكيد بر احتراز از تفرقه ، هرگونه وابستگي را به شدت تكذيب مي‌نماييم ، بنابراين ما هيچ‌گونه  وابستگي به آنها نداريم ولي به علت احساس مسئوليت مشترك و تشخيص حقانيت آنها ، در هر
جريان اصيلي كه تشخيص دهيم فعالانه همكاري مي‌كنيم .

س : چه باعث شد اين مطالب را منتشر كنيد ؟

ج : برخلاف اظهارنظر افرادي كه گفتند ما صبر انقلابي نداشتيم و در اين مورد عجله كرديم ،  مي‌خواهم بگويم درست به عكس بوده ، ما از همان قدم اول [ كه ] در جريان اين مسئله قرار گرفتيم ، مدتي صبر كرديم و اين احتمال را داديم نكند به وسيله بندوبست‌ها مسئله خاتمه پيدا كند و رسيدگي نشود ، بنابراين آمديم نامه‌اي نوشتيم در چهار نسخه خطاب به دادستان كل ،  شوراي انقلاب ، نخست وزيري ، وزير دادگستري ، حدود يك ماه و نيم قبل و در آن جا مسئله را تشريح كرديم و از آنها خواستيم هرچه زودتر در مقابل اين جريان عكس العمل نشان بدهند و رسيدگي نمايند . از جريان سعادتي و حماد شيباني مدتي گذشت ولي هيچ خبري نشد و در سطح جامعه ديديم كه يك سري شايعاتي به شدت قوت گرفته ، به‌اين شكل كه “ سعادتي را شكنجه كرده‌اند ، منتظر هستند آثار شكنجه از بين برود تا او را آزاد كنند . “ و يا اين كه “ اين توطئه  سازمان سيا براي از بين بردن سازمان مجاهدين خلق بوده . “ و از اين قبيل ، فشارهايي هم به  مقامات مسئول مي‌آوردند ؛ از جمله ، تحصن در دادگستري و مراجعات مداوم مجاهدين خلق به  دادستاني و اعتصاب غذا كه احتمال مي‌رفت مسئله به كلي لوث شده و احيانا بدون توجه دقيق ،  به مسئله رسيدگي شود ؛ از طرف ديگر ، آنچه مهم است خود سعادتي نيست ، يك جريان فكري  است كه به رغم جهت كوبيدن يك باطل ، به دام باطل ديگري مي‌افتاد و اين را بيانيه‌امروز سازمان مجاهدين خلق بر آن صحه گذارد . شما در چنين رابطه‌اي مسئله افغانستان را درنظر بگيريد كه جهت سركوبي سوسيال امپرياليزم بخواهد از آمريكا كمك بگيرد ! آنچه مهم است  استقلال واقعي است كه ما آن را در خط امام مي‌يابيم كه عمل هيچ كدام از ابرقدرت‌ها را نمي‌نمايد . ما براساس وظيفه شرعي خود در قبال جنبش دست به‌اين عمل زديم و هدفمان در قبال اين مسئله حساس ، روشن كردن مردم بود به‌اين منظور كه پشتوانه‌اي جهت رسيدگي به‌اين  عمل گردد .

س : با تبليغاتي كه مجاهدين خلق كرده‌اند و گروه‌هايي از سعادتي پشتيباني كرده‌اند ، فكر مي‌كنيد او آزاد شود ؟

ج : بايد ديد چه گروه‌ها و چه افرادي و چه شخصيت‌هايي از سعادتي پشتيباني كرده‌اند و در مقابل اينها چه افرادي و چه گروه‌هايي هستند . از آقاي سعادتي ، حزب توده و خانمشان و سازمانش و جبهه دمكراتيك ملي حمايت كرده‌اند ، ولي در مقابل ، دادستان كل ، آيت الله  مهدوي كني سرپرست كميته‌هاي انقلاب و مسئول سپاه پاسداران مسئله عنوان شده را تأييد كرده‌اند . اگر از سعادتي پشتيباني گردد ، اين يك سنت در جامعه مي‌شود كه هر كسي هر كاري خواست بكند به اتكا اين كه يك سازمان سياسي پشتوانه اوست و دولت هم انعطاف نشان دهد ،  اين ضعف است و بايستي با آن مقابله كرد . البته اگر دادگاه تصميم بگيرد كه آزاد شود ، اشكالي نيست.

س : سوالي كه براي من مطرح است شما در اعلاميه شماره 19 در مورد حماد شيباني هم  مقداري مدارك ارائه داده بوديد ، اما متوجه شديم بعد از مدتي كه فشار از طرف سازمان‌ها وارد شد ، ايشان را آزاد كردند ، نمي‌دانيم دليل اين چه بوده ؟ آيا از اتهام تبرئه شدند يا خير ؟

ج : همان‌طوري كه آقاي‌هادوي در مصاحبه خود مطرح كردند ، آزاد شدن ايشان دليل بر نداشتن گناه و متهم نبودن نيست ، يعني رفع اتهام نشده و با قرار 200 هزار توماني كه هر موقع  محاكمه‌ايشان شروع شد در دادگاه حاضر شوند . البته از نظر سازمان ، آزاد كردن ايشان حتي با اين  قرار و به‌اين‌ترتيب محكوم است ، ما اين را نشانه ضعف دولت مي‌دانيم كه در مقابل تحصن‌هاي  مختلف و سروصداي يك عده‌اي ، فردي را كه سلاح‌هاي تخريبي وارد كرده و اين عمل فقط براي  لطمه زدن به ارتش و دولت مي‌تواند باشد و همچنين تلاش براي خارج كردن دو عراقي بدون  پاسپورت از كشور ، انعطاف نشان دهد . تا جايي كه ما اطلاع پيدا كرده‌ايم مسئولين زندان قصر هم  به‌اين دليل اعتصاب كردند و به شدت اعتراض كردند . اين مطلب روز بعد از آزادي حمادشيباني  در مطبوعات منعكس شد و باز برادران ما كه در آن جا مشغول فعاليت هستند به ما اطلاع دادند بعد از آزادكردن حماد شيباني تقريبا همه اعتراض كردند به آقاي بيژني كه مسئول آزاد كردن او بوده ، منتهي ايشان را از در اصلي زندان آزاد نكردند و از يك در فرعي و در اواخر شب در يك  حالت مخفيانه‌اي خارج كردند .

س : دولت در مقابل اين اعمال چرا بايد ضعف نشان بدهد و چرا بايد فردي كه بي گناه است  دست‌گير شود و چرا آزاد مي‌كند ؟

ج : اين را در واقع بايد از دولت سوال كرد كه چرا اين كار را مي‌كند و روي چه استنباطي و به  نظر سازمان ما ، دولت انقلابي رفتار نمي‌كند و قاطعيت ندارد …

س : سازمان مجاهدين خلق مي‌گويد تحريفاتي در مدارك ارائه شده به عمل آمده ، مانند حذف كلمات آقا و دولت ، نظر شما چيست ؟

ج : اولا [ اگر ] خود اصل اسناد كه در جزوه منتشرشده به عنوان بازجويي‌هاي سعادتي  تحريف شده باشد ، مقامات مسئول جواب داده‌اند ؛ آقاي‌هادوي ، آقاي موسوي اردبيلي كه  مقامات مسئول بوده‌اند توضيح داده‌اند كه تحريف به عمل نيامده . اما در مورد كلمات آقا و دولت ، اولا اگر سوءنيتي در كار بوده و قرار بر اين بوده چيزي تخريب شود ، اصل سند ذكر نمي‌شده ؛ يعني اگر سازمان مي‌خواست قسمتي را حذف بكند ، مي‌توانست از اين چهار ورقه  كوچكي كه از سعادتي به دست آمده و بعد فتوكپي آن به دست سازمان رسيده بود ، يكي از قسمت‌ها را اصلا حذف بكند ؛ يعني براي سازمان خيلي راحت بود كه مطرح بكند اين سه  قسمت به دست ما رسيده و كسي هم نمي‌توانست انتقاد بكند . پس بنابراين انتشار اصل  دست نويس سعادتي نشان دهنده‌اين است كه هيچ‌گونه سوءنيتي در كار نبوده و نمي‌شود اسم اين  مسئله را تحريف گذاشت ، تحريف اين است كه در اصل نسخه دست برده شود و اصل نسخه را احيانا منتشر نكنند ولي ما همه‌اينها را به طوركلي منتشر كرديم ، اگر اشكالي وجود دارد ، در
بازنويسي دوباره آن مطالب است ؛ يعني برادري كه مسئول بازنويسي اين مطالب بوده نتوانسته  دو كلمه را بخواند و بعد در متن تايپ شده جاي آن را خالي گذاشته است كه هنوز هم ما نتوانستيم كلمه آقا را در آن جا پيدا كنيم . بنابه ادعاي سازمان مجاهدين خلق كه مي‌گويند اين كلمه  آقا و دولت است و نكته جالب توجه‌اين كه با خالي بودن جاي اين كلمه موجب شد كه سازمان  مجاهدين خلق تلويحا بپذيرند كه دست خط سعادتي هست ؛ در مرحله اول اصلا تكذيب كردند و گفتند كه جعلي است و در مرحله بعدي گفتند چرا اين دست خط را اينها تحريف كرده‌اند و دو كلمه آن را حذف كرده . يعني تلويحا پذيرفتند كه‌اين مطالب اصلا درست بوده ، سندي وجود داشته ، حالا اين دو كلمه را نگذاشتند ؛ دعوا روي دو كلمه است . به فرض اين كه كلمات آقا و دولت در اين مدارك باشد ، باز تغييري به اصل جريان نمي‌دهد با نگاهي به ديگر خواسته‌ها اين  مسئله روشن مي‌شود و ما سعي مي‌كنيم كه در صورت لزوم مدارك گوياتري را افشا كنيم . ( 11 ) 

675

درپي انتشار پيش نويس قانون اساسي و اظهارنظرهاي مختلف درباره مواد آن ، تلگراف  حجت الاسلام حاج سيدعلي نقي طبسي حائري از مشهد به عنوان آيات عظام قم در مورد پيش‌گيري از تغيير اصل سيزدهم پيش نويس قانون اساسي كه بر شيعه جعفري به عنوان مذهب  رسمي كشور تاكيد دارد ، آيات عظام قم در پاسخ به تلگراف مذكور ، در اين باره اظهارنظر كردند ؛  از جمله : آيت الله العظمي شريعتمداري : نظرما از اول همين بوده ، با توجه به اكثريت ملت ايران  كه شيعه اثني عشري هستند لازم است در قانون اساسي دين رسمي ، اسلام و مذهب رسمي ،  شيعه جعفري اثني عشري باشد .

آيه الله العظمي گلپايگاني : از جانب حضرات علماي اعلام و گروه‌ها و افراد مسلمان تذكرات  و بيان نواقص و پيشنهاد اصلاحات لازم است تا به حول قوه الهي وجود اسلام و تشيع كه  انقلاب عظيم اسلامي ملت در پرتو الهام از آن بوده ، در تمامي مواد و بندهاي قانون اساسي ظاهر باشد .

آيت الله العظمي مرعشي نجفي : اين جانب در خصوص رسميت مذهب جعفري در قانون  اساسي كه چند ماه پيش ، پيش نويس آن را ديده‌ام به اضافه توضيحات و پيشنهادات ، مطالب  مشروحي ارائه كردم و جدا خواهان درج و تصويب آنها خاصه قيد رسمي بودن مذهب جعفري  و نيز همين قيد در مورد رئيس جمهوري اسلامي‌گرديدم . بدين وسيله از عموم آقايان علماي  اعلام و حجج اسلام و ساير اقشار ملت جدا خواهانم تا جهت رسمي شدن مذهب جعفري در قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران از پاي ننشينند . ( 12 ) 

676

دفتر امام خميني اطلاعيه‌اي خطاب به نيروهاي مسلح جمهوري اسلامي انتشار دارد كه متن آن به ‌اين شرح است : بسمه تعالي . دفتر امام خميني به آگاهي عموم برادران نيروهاي مسلح  جمهوري اسلامي مي‌رساند نظر به‌اين كه در اين مقطع از زمان ، ارتش داراي موقعيت حساس
است لازم است انجمن‌هاي اسلامي نيروهاي مزبور توسط دفتر تبليغات امام در تهران ، جنب  مجلس شوراي ملي ، مدرسه عالي شهيد مطهري ( سپهسالار سابق ) برنامه‌هاي مذهبي خود را تنظيم نمايند تا افراد ذي صلاح انتخاب شوند و فرهنگ اصيل اسلامي را تشريح كنند و عوامل  چپ و راست نتوانند در پوشش اسلام در داخل پادگان‌ها نفوذ نمايند . توفيق و نصرت تمام نيروهاي مسلح زميني ، هوايي و دريايي و پليس و ژاندارمري را در راه تحقق بخشيدن به استقرار جمهوري اسلامي و حفظ و حراست مملكت ، از خداوند قادر مسئلت دارد . ( 13 ) 

677

روزنامه المستقبل چاپ پاريس در مقاله‌اي به قلم “ احمد بهاءالدين “ با اشاره به سياست آمريكا در “ ايجاد اختلاف بين ايران و اعراب “ نوشت : « آيت الله خميني خود را نه فقط يك رهبر ايراني  بلكه يك رهبر “ اسلامي “ مي‌دانند و به همين جهت تلاش دارند تا عواطف مسلمانان خارج از ايران را كسب كنند ، در حالي كه بعضي از رجال ايراني كه با امام خميني كار مي‌كنند ، فقط “ ايراني “  فكر مي‌كنند و بعضي از آنها چنان در “ ناسيوناليسم ايران “ افراطي هستند كه مي‌توان از آن به  آساني عليه اعراب استفاده كرد .

به نظر آمريكا به طور اخص و عرب به طور اعم ، از دست رفتن ايران خطرناك‌تر از برپايي  يك پيمان و دوستي ميان ايران و اعراب نيست كه‌اين رويه از مهم‌ترين شيوه‌هاي حكومت شاه  و يكي از مهم‌ترين جنبه‌هاي نقشه خاورميانه است . هم اكنون بعضي از آيات عظام و تني چند از وزراي كابينه همين روش را دارند و‌انديشه ناسيوناليسم ايران و تعصب ضدعربي بر آنها غلبه  دارد و اين موضوع را به خوبي در به وجودآوردن مشكلات با اعراب و اعلام نظرهايي عليه عراق  و عليه عربيت بحرين به خوبي ديديم . امام خميني اين كهنسال راهيه به خوبي مي‌دانند كه در اطراف ايشان چه مي‌گذرد . امام خميني فرستاده مخصوصي نزد تعدادي از رهبران عرب فرستادند و به آنها با قاطعيت پيام دادند : “ به اظهاراتي كه گفته مي‌شود و رفتارهاي خودسرانه‌اي كه  مي‌شود ، توجه نكنيد ، زيرا اوضاع هنوز استقرار نيافته است . “ امام خميني از رهبران عرب  خواسته است تا در هر مشكل حساسي با ايشان تماس بگيرند . » المستقبل در پايان تاكيد كرد :  بهترين كاري كه اعراب مي‌توانند بكنند اين است كه آرامش خود را حفظ كنند و در تحريكات  طراحي شده افراط ننمايند و گفته‌هاي امام خميني را به آنها ، مدنظر قرار دهند . ( 14 ) 

 

منابع و ماخذ روزشمار 11/4/1358

 

1 - روزنامه كيهان ، 11/4/1358 ، ص 7 .

2 - روزنامه‌ايندگان ، 11/4/1358 ، ص 3 .

3 - روزنامه بامداد ، 11/4/1358 ، ص 2 .

4 - ماخذ شماره 2 ، ص 1 .

5 - سند شماره 34673 . مركز مطالعات و تحقيقات  جنگ ، تلفنگرام شماره 11/4/701358/01 ـ 501 ، مديريت  اطلاعات نيروي دريايي جمهوري اسلامي ايران به  وزير كشور .

6 - ماخذ شماره 1 ، ص 6 .

7 - خبرگزاري پارس ، “ گزارش‌هاي ويژه “ ، نشريه  شماره 101 ، 12/4/1358 ، ص 9 ، راديو بغداد .

8 - ماخذ شماره 7 ، ص 11 ، راديو بغداد .

9 - رزمندگان طبقه كارگر ، گزارشي از اوضاع  اقتصادي ، سياسي و فرهنگي خلق عرب ( بي جا ، بي نا و بي تا ) ص ص 91 تا 95

10 - روزنامه اطلاعات ، 11/4/1358 ، ص 3 .

11 - ماخذ شماره 1 ، ص 8 .

12 - ماخذ شماره 1 ، ص 1 .

13 ـ روزنامه كيهان ، 12/4/1358 ، ص 1 .

14 - ماخذ شماره 10 ، ص 4 .

لینک کوتاه :
کد خبر : 3452

نوشتن دیدگاه

Security code تصویر امنیتی جدید

ارسال
  • مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس
  • آدرس دفتر مرکزی:تهران – خیابان شریعتی - خیابان شهید دستگردی(ظفر) - بعد از تقاطع شهید تبریزیان - پلاک77
  • تلفن تماس روابط عمومی:

02122909525-30 داخلی 245