روزشمــــار
يكشنبه
10 تير 1358
6 شعبان 1399
1 ژوئيه 1979
660
امروز از جانب مرز عراق يك گلوله آر . پي . جي . به سوي كاميون حامل دو تن از پاسداران مرزي شليك شد . فرماندار خرمشهر در اين باره گفت : كاميون حامل پاسداران كه در نزديك پاسگاه مرزي در بند شلمچه در حركت بود ، بر اثر حادثه مختصر خساراتي ديد . ( 1 )
از سوي ديگر ، روزنامه اطلاعات نوشت : « هنگامي كه يك خودروي نظامي ارتش جمهوري اسلامي ايران در نزديكي مرز ايران و عراق در حركت بود ، توسط اشخاص ناشناس و از نقطه نامعلومي ، يك دست “ راكت “ از موشكانداز “ آر . پي . جي . “ 7به سوي خودروي نظامي شليك شد كه در نتيجه خودرو خسارت ديد و دو نفر از سربازان بر اثر سقوط از وسيله نقليه مجروح شدند . » ( 2 )
661
روزنامه كيهان تحت عنوان “ نامه سرگشاده به دادستان انقلاب اسلامي “ ، اقدام به درج نامهاي كرد كه در آن پدري از موضع دفاع از انقلاب اسلامي عليه فرزندش شهادت ميداد ، فرزندي كه به اتهام دست داشتن در ماجراهاي ضدانقلابي اخير خوزستان دستگير شده است . متن كامل نامه بدين شرح است : « انقلاب بزرگ اسلامي ايران كه ثمره خون شهيداني است كه در زير سنگينترين آتش رگبارهاي مسلسل با فريادهاي الله اكبر جهت اعتلاي اسلام به استقبال شهادت شتافتند . اين بزرگترين انقلاب تاريخي جهان كه فقط به منظور رسيدن به اهداف عاليه اسلامي شكل گرفته ، دستآورد خون دهها شهيد مسلمان است كه ما اكنون وارث آن ميباشيم و تعهد بار سنگين و رسالت اسلامي حفظ آن بر دوشمان نهاده شده است و هرگونه سهل انگاري و بيتوجهي در چنين رابطهاي غير بخشودني و خيانت خواهد بود و من اكنون دقيقاً در اين رابطه و در جواب به تعهد وجدانيام در قبال رسالت اسلامي ، خود را موظف ميبينم در مورد نقش ضد انقلابيون در ضربه زدن به انقلاب اسلامي در خوزستان افشاگري كنم و الا خود را خطاكار مييابم .
فرزند بنده سيدمصطفي سيف آبادي مختاري كه دوران جوانياش فردي معتقد و مومن به
مباني اسلامي بود ، جهت ادامه تحصيل ره سپار آمريكا گشت و پس از پيروزي انقلاب بدون به اتمام رسانيدن تحصيلاتش به وطن مراجعت كرد . پس از بازگشت وي دريافتم كه معتقد به مباني ماركسيسم ميباشد . فعاليتهاي مشكوك و تحرك زيادش مرا بر آن داشت كه مراقب اعمالش گردم . در اين مراقبتها بود كه دريافتم نام برده عضو حزب كارگران سوسياليست بوده و با حميد شهرام از رهبران محلي اين حزب در تماس دائم ميباشد و در پي گيري بيشتر ، ردپاي او را در بسياري از جريانهاي ضدانقلابي يافتم ؛ از جمله : تشويق و تحريص تاكسي رانان آبادان به اعتصاب .
اين جريان ادامه داشت تا در وقايع اخير خرمشهر كه من به چشم خود شاهد تلاش وسيع او و همرديفانش در شكل دهي واقعه اخير بودم و بدين سان بود كه در رابطه با اين امر دستگير شد و اكنون بازداشت ميباشد .
من چون در جريان مسائل اخير در رابطه با فرزندم قرار داشتهام ، ضمن هشدار به دولت به وقايع ضدانقلابي كه به طور عمده محرك اصلي آنها عناصر جناح چپ و وابستگانشان ميباشند ، خواستارم كه اگر فرزندم جدا دست از اعمال خود برندارد و كتبا متعهد نشود كه كارهاي ضدانقلابي راترك كند ، شديدا مجازات گردد چون به خوبي اين را دريافتهام كه دست آورد انقلاب اسلامي به وسيلهاين فريب خوردگان چپ و شايد چپهاي آمريكايي و ساير نيروهاي ضدانقلابي اكنون دچار تهاجم شده است و هيچ راهي جهت حفظ آن به جز سركوبي شديد اين ضدانقلابيون نبوده و نميباشد . من به عنوان اداي سهم خود در قبال انقلاب اسلامي خواستار مجازات فرزندم بوده و از دولت ميخواهم كهاين مسئله را جدي تلقي نموده و قاطعانه با آن برخورد نمايد و با قاطعيت اعلام ميدارم به عنوان رسالت اسلاميخود حاضرم در دادگاه حضور يافته و در زمينه حوادث اخير خرمشهر در رابطه با فرزندم و جريانهاي ضدانقلابي شهادت دهم . من در اين زمينه اطلاعات كافي دارم كه همه را در اختيار ميگذارم .
سيد محمدباقر سيف آبادي ( 3 )
662
مدني استاندار خوزستان در مصاحبهاي اختصاصي با روزنامه اطلاعات در تهران ، در پاسخ به اين سوال كه “ اوضاع كنوني خوزستان چگونه است ؟ “ گفت : سرانجام خوزستان آرام خواهد شد و من اطمينان ميدهم هيچ خطر جدي خوزستان را تهديد نميكند . من صريحا ميگويم خرابكاري در خوزستان از طرف عوامل رژيم گذشته كم و بيش وجود دارد ، ولي اوضاع از سابق بهتر شده و ما عوامل خرابكار را شناسايي كردهايم . آنچه كه موجب نفوذ عوامل خرابكار در ميان برخي مردم شده ، نارضايتي مردم از امور اقتصادي و رفاهي است كه با كوشش فراوان درصدد رفع آن هستيم . ( 4 )
در اين حال راديو آمريكا خبر داد : « شيخ محمدطاهر آل شبيرخاقاني به خبرگزاري رويتر گفته است كه پاسداران انقلاب تظاهرات آرام ايرانيان عرب زبان را در اهواز برهم زدهاند . » به گفتهاين
راديو ، اين تظاهرات به منظور آزادي زندانيان سياسي برپا شده بود . ( 5 )
تلويزيون بغداد نيز گزارش داد : اخبار وارده از الاحواز ( اهواز ) حاكي است كه در هفتههاي گذشته تظاهرات بسيار دامنهداري در شهر محمره ( خرمشهر ) به راه افتاد كه طي آن درگيريهايي با پاسداران خميني به وقوع پيوست . در آن هنگام نيز هزاران تن از تظاهركنندگان اعلاميههايي به زبان فارسي توزيع ميكردند كه در آنها تاكيد شده بود كه شهروندان عرب همچنان مبارزه خود را ادامه خواهند داد تا خواستههايشان كه عبارت از به دست آوردن حكومت خودمختاري است ، تحقق يابد . همچنين آزادي بدون قيد و شرط بازداشت شدگان و نيز محاكمه كساني كه مسئول حمله به سازمان خلق عرب بودهاند را خواستار شدند . ( 6 )
همچنين راديو بغداد ادعا كرد : عدهاي از آيات عظام و پيشوايان مذهبي و رجال ديني و امامان مساجد بغداد و كاظمين و كربلا تلگرامهايي به آيت الله خميني ارسال داشتند مبني بر اين كه از شما ميخواهيم تا از كشتار دستجمعي جلوگيري كنيد و زندانيان عرب مسلمان اهواز را كه در معرض انواع شكنجه و ظلم و تصفيه جدي قرار گرفتهاند را رد كنيد . ما نيز آزادي مرجع تقليد شيخ محمد طاهر خاقاني و بازگشت ايشان را به شهر و خانه و كاشانهشان خواستاريم همچنين از شما ميخواهيم كه از مطالبه آنچه كه مالك آن نيستيد ، يعني سه جزيره و دولت مستقل بحرين ، دست برداريد ، چه مردم ديگر ميان دوران حكمراني شما و دوران شاه مخلوع هيچگونه تفاوتي قائل نيستند و اين امري است كه دشمنان خواهانند . ( 7 )
663
صدام حسين معاون رياست جمهوري عراق براي گفت وگو با ملك حسين امروز وارد امان شد . اهداف اصلي و نيز موضوعات مورد گفت وگو روشن نيست ، اما به گزارش آسوشيتدپرس ، به موجب اطلاعيهاي كه انتشار يافت ، صدام حسين مشكلات جاري خاورميانه و نيز تهديدهاي اسرائيل در مورد كشورهاي عرب و نيز موضع متحد اعراب عليه تجاوز احتمالي اسرائيل را با ملك حسين مورد بحث و بررسي قرار خواهد داد . ( 8 )
664
به گزارش مطبوعات ، جمعي از مسلمانان بخش كامياران در مسجد جامع اين شهر اجتماع كردند و ضمن اعتراض به ماده 13 پيش نويس قانون اساسي ، اعلام كردند كهاين ماده موجب تفرقه بين برادران تسنن و تشيع شده است . در پايان اين اجتماع قطعنامهاي در پنج ماده بهاين شرح صادر گرديد : 1ـ ما مسلمانان منطقه كامياران انقلاب اسلامي را به رهبري امام خميني مجددا تاييد ميكنيم . 2ـ ما خواهان حذف كلمه مذهب جعفري در ماده 13 پيش نويس قانون اساسي ميباشيم و به مفاد آيه “ ان الدين عندالله الاسلام ” در قانون اساسي جمهوري اسلامي بايد دين رسمي كشور اسلام و همچنين تمام موارد آن مبني بر احكام قرآن باشد تا ان شاء الله الگويي براي تمام مسلمانان جهان شود . 3 ـ طبق آيههاي " … و لا تفرقو … " ، " و اعتصموا بحبل الله جمعا و لا تفرقوا " هرگونه تفرقهاندازي را به شدت مردود و محكوم ميكنيم . 4 ـ ما خواستاريم كه حقوق
طبيعي و مشروع ملتهاي ايران و به ويژه ملت كرد آن طور كه اسلام ميشناسد ، در قانون اساسي به روشني قيد گردد . 5 ـ ما خواهانيم كه فاصلههاي طبقاتي به طور كلي از بين برود و به دنبال ملي شدن بانكها ، كارخانهها و املاك بزرگ نيز ملي اعلام شود . ( 9 )
665
گروهي تحت عنوان جبهه اتحاد اسلامي كردستان ، مركز پيرانشهر با صدور اعلاميهاي اعلام كرد : با توجه به مسئله خودمختاري و ساير خواستههاي خلق كرد كه هنوز مشخص و تعيين نشده است ، كردستان حالت بحراني و ناآرامي را ميگذراند و با توجه به عوامل بيگانه پرست و ساواك و ضدانقلاب كه به شدت در منطقه فعاليت دارند و هيچگونه محدوديت براي آنها وجود ندارد و حتي در بسياري از مسئوليتها و گروهها نقش حساسي دارند و نيز با توجه بهاين كه وجود گروههاي مختلف سياسي و فكري غيرقابل اجتناب است ، بنابراين به علت نبودن امنيت ، هر لحظهامكان برخوردهاي غيرقابل پيشبيني در مناطق كردستان ميرود … ما از دولت موقت خواستاريم كه با تسريع در امر مسئله خودمختاري خلق كرد ، امنيت منطقه را فراهم نموده و با ايجاد محيطي امن ، شوراي منتخب موقت را براي امورات شهري برگزيند . ( 10 )
666
به نوشته روزنامه اطلاعات ، دژبان مركز اعلام كرده است كه از اين پس نظامياني را كه نظم و انضباط ظاهري نظامي را رعايت نكنند ، براساس مقررات تنبيه انضباطي خواهد كرد . امروز يك مقام در دژبان مركز گفت : بازداشت نظامياني كه ريش و موي سرشان را كوتاه نكنند درپي لزوم رعايت نظم و حفظ شئون نظامي صورت خواهد گرفت ، به ويژه آن كه در حال حاضر معدودي از آنان به جاي خدمت در واحد موظف در جاهاي دل خواه خدمت ميكنند .
اين مقام اضافه كرد : امروز ماموران در اماكن و خيابانهاي تهران نظامياني را كه داراي وضع ظاهري مرتبي نيستند و يا برگ مرخصي ندارند ، جلب ميكنند و در صورت تخلف ، تنبيه انضباطي خواهند شد . اين افراد ، در صورت مقاومت در مقابل جلب و بازداشت خود ، نسبت به توقيف و تنبيه انضباطي آنان براساس مقررات موجود رفتار خواهد شد و در غيراين صورت بلافاصله ضمنترميم ظاهر آنها ، به واحدهاي مربوط تحويل ميشوند .
وي افزود : اماكن ارتشي كه اكنون در اختيار احزاب و دسته جات سياسي است ، پس گرفته ميشود و دستورات لازم و مربوط به آن صادر شده است . به همراهاين دستور ، وسايل موتوري و اموال ارتش كه در روزهاي انقلاب از پادگانها خارج شده و اكنون در دست افراد غيرنظامي و كميتههاست نيز پس گرفته ميشود .
اين مقام همچنين گفت : پادگان دژبان مركز از امروز آمادگي پذيرش افسران متهم را كه در جريان دادرسي دادگاههاي انقلاب هستند ، دارد . ظرفيت اين پادگان حدود 700 نفر است . ( 11 )
667
آيت الله صدوقي نماينده امام در يزد كه روزنامه كيهان وي را " يكي از برجستهترين چهرههاي
مبارز دوران قبل از پيروزي انقلاب " معرفي كرد ، در يك مصاحبه مطبوعاتي از سياستهاي دولت موقت انتقاد كرد . وي درباره " جريانات مملكتي " گفت : در مجموع آنچه كه من مشاهده ميكنم نااميد كننده است . تمام اقشاري كه در بطن نهضت بودند و سهم عمده پيروزي مديون تلاش آنها ميباشد ، همگي كنار زده شدهاند و حاشيهنشينها و حتي مخالفين نهضت و هم پالكيهاي طاغوت اكنون مصدر كارها هستند . هيچ تغيير بنيادي در دستگاههاي دولتي پديد نيامده است ، همه عوامل قبلي سركار هستند ، افرادي كه نه تنها صلاحيت ندارند و بدون شايستگي مصدر امور گشتهاند بلكه عليه انقلاب توطئه هم ميكنند . دادگستري بدترين وزارتخانه است كه تركيب آن ثابت مانده است فقط كاري كه شده است مهرهها را جابهجا كردهاند ؛ آن كه بازار يزد را به آتش كشيد اكنون در شهر ديگري مصدر كار است !
من شاهد بي توجهيها و پشت گوشانداختنهاي دولت بودهام . من به دولت تلگرافا گزارش كردم كه حالا كه در ابتداي امر است و مردم شور و خروشي دارند اگر هر اقدامي بخواهيد ميتوانيد بكنيد مردم حمايت خواهند كرد ولي اگر زمان بگذرد ديگر به هيچ وجه كاري نميتوان كرد . گزارشي در مورد دست بردها و عدم تامين راهها را نمودم كه تازه پس از چهل روز به ژاندارمري يزد بخش نامه شده بود كه “ ببينيد گزارش شخصي به نام محمد صدوقي چگونه است و رسيدگي كنيد . “ اين بي توجهيها انقلاب را به بن بست ميكشاند ، من در اين مورد هشدار ميدهم .
وي در پاسخ بهاين سوال كه به نظر شما مسئوليت بيشتر كوتاهيها متوجه كيست ؟ گفت : اول تذكر بدهم كه ما انتقاد ميكنيم جهت سازندگي و اصلاح و نه مخالفت و تخريب . اما آنچه كه حرف اساسي من است ، اين است كه در شرايط حساس پس از پيروزي انقلاب ، يك دولت انقلابي لازم و ضروري بود كه بتواند به صورت انقلابي و ضربتي عمل كند ؛ من اين دولت كنوني را شايسته نميبينم غير از عده معدودي كه در راس قرار گرفتهاند ، 95% ديگر عناصر كادر دولت را همان افراد سابق رژيم تشكيل ميدهند با اين تفاوت كه در رژيم گذشته به دليل زور يا تهديد و ياترس از دست دادن مقام و يا ايمان و يا هر دليل ديگري كار ميكردند و براي رژيم زحمت ميكشيدند و اكنون نشستهاند كاري كه نميكنند هيچ ، تازه مثل مار زخم خورده چون موقعيت خود را از دست دادهاند ، كارشكني ميكنند و دولت هم هيچ برنامهاي در اين موارد ندارد . در ثاني بزرگترين عمل خلاف دولت ، بي توجهي به طرحهاي انقلابي امام ميباشد مخصوصا طرح جهاد براي سازندگي كه عملا دولت سنگاندازي كرده و نميگذارند طرح به خوبي اجرا شود . من معتقدم كه بايستي قدرت ايماني و معنوي قدرت مندي در قبال دولت وجود داشته باشد كه همواره دولت را كنترل كند و الا با اين مغزهاي غربي وانديشههاي متاثر از تفكرات غربي كه نميتوان كار انقلابي اسلامي كرد . من عمده ناراساييها را از دولت ميدانم و تا دولت انقلابي عمل نكند ، جو به همين شكل ميماند .
سوال شد اخيرا در رابطه با سياست خارجي ايران يك دعوت عام از كليه احزاب و گروهها شده است ، شما اين روش دولت را تاييد ميكنيد ؟
آيت الله صدوقي پاسخ داد : من اين كار را صد درصد غلط و غير اسلامي ميدانم . سياست مملكت را بايد مسلمانان تعيين كنند ، انقلاب ما انقلاب اسلامي است و هيچ گروه غير اسلامي را به رسميت نميشناسيم . بايد سياست ما همواره با موازين اسلامي سازگار باشد و اين را فقط مسلمانان هستند كه ميتوانند مشخص كنند نه هر گروه و عده مخصوص كه مجهول الحال بوده و معلوم نيست به كجا وابستهاند و در جهت منافع چه كسي كار ميكنند .
آيت الله صدوقي در مورد روشهاي جاري مملكتي گفت : بزرگترين مصيبت ما راديوتلويزيون است . راديو تلويزيون بايستي در جهتترويج اخلاق و فرهنگ اسلاميباشد ولي آنچه ما اكنون ميبينيم همانترويج منكرات و روشهاي غيراسلامي است . افراد اين موسسه با حقوقهاي گزافي كه از دست رنج مردم ما ميگيرند ذرهاي در جهت خدمت به ملت گام برنميدارند ؛ اينها همان مهرههاي سابق هستند و نميتوانند كار اسلامي بكنند . بايد مبلغين و مروجين اسلامي در راديوتلويزيون به كار گرفته شوند ؛ مطبوعات هم همينطور . نشريات زيادي منتشر ميشود كه اسلام را ميكوبند ، اينها از آزادي سوءاستفاده ميكنند ، همگي اينها مفسد ميباشند . مطبوعات بايستي در خدمت انقلاب باشند ، وظيفه مسلمانان است كه جلو اين گونه مطبوعات را سد كنند . ( 12 )
668
امام خميني در جمع هيئت شركت كننده در سمينار محاسبات وزارت دارايي ، به بررسي علت فروپاشي نظامهاي طاغوتي و بيان مشخصات نظامهاي مردمي از جمله لزوم مردمي بودن سران دولت و نظاميان پرداختند . امام با اشاره به تاريخ معاصر ايران فرمودند : تاريخ و آنچه كه به ملتها ميگذرد اين بايد عبرت باشد براي مردم ؛ از جمله تاريخ عصر حاضر . ببينيم كه چه شد كه يك چنين قدرتي از بين رفت ؛ دولتها ببينند كه براي چهاين طور منهدم شد يك چنين قدرتي و اجزاء دولتي ؛ ادارات ببينند كه چه شد قضيه ، و موجب عبرت همه باشد . هر دولتي كه متكي بر ملت نباشد بلكه مقابل ملت بايستد ، اين عاقبتش ، ولو يك قدري هم طولاني باشد ، به همين عاقبتي كهاين پدر و پسر منتهي شدند ، منتهي خواهد شد . رضاخان كاري كرد كه بين ملت هيچ پايگاهي نداشت و من شاهد قضيه بودم كه متفقين كه بهايران روآوردند و ايران را گرفتند و همه چيز ايرانيها در معرض خطر بود ، وقتي كه نتيجهاين شد كه رضاخان رفت ، شادي كردند مردم . من بهاين پسر نادانش گفتم كه تو نكن كاري كه همانطوري كه پدرت رفت و شادي كردند ، براي رفتن تو هم شادي بكنند . و نشنيد و ديديد كه براي رفتن اين بيشتر شادي كردند و حق هم همين بود ، چرا ؟ براي اين كه بين مردم پايگاه نداشت . »
امام در ادامه افزودند : وقتي يك ملت يك چيزي را خواست ، نميشود خلافش را كسي عمل بكند و ملت ما همه با هم خواستند كه رژيم طاغوتي نباشد و لذا كوششهايي كه دولتهاي بزرگ و ابرقدرتها هم كردند براي نگه داشتن او ، به جايي نرسيد و نتوانستند نگهش
دارند . اين بايد يك سرمشقي براي دولتها باشد …
ملتها و دولتها بايد با هم تفاهم داشته باشند ؛ يعني دولت جوري باشد ، ارتش جوري باشد ، شهرباني جوري باشد ، ژاندارمري جوري باشد كه مردم به آنها محبت داشته باشند ، احساس دوستي و محبت بكنند ، نهاين كه وقتي كه شهرباني بيايد يا مامور شهرباني بيايد توي بازار ، مردم از او بترسند و از او تنفر داشته باشند چنان كه در اين نقاط اين طور بود بلكه در طول سلطنت اين طور بوده است .
در سلطنتي كه ـ يعني در حكومتي كه ، سلطنت كه نبايد گفت ـ در حكومتي كه در اسلام هست اين طور است كه آن كه راس است با آن كه در لشكر واقع شده است و در ارتش واقع شده است و آن كه در ادارات واقع شده ، همهاينها با ساير ملت فرقي ندارند كه از هم جدا باشند ، همين ملت هستند كه يك مقداري از آنها ارتش شده و يك چند تا از آنها هم حكومت را اداره ميكنند و اينها وقتي كه رئيسشان بيايد توي جمعيت ، هيچ باكي از اين ندارد كه مردم با او چه ميكنند ، هيچ ، براي اين كه با آنها خوبي كرده است ، وقتي خوبي كرد ، مردم هم با او خوب هستند . شما ديديد كه يك روز نميتوانست ، يك ساعت نميتوانست محمدرضا بيايد توي مردم ، اگر ميخواست از اين خيابان عبور كند ، قبل از اين كه از اين عبور كند آن طور كه ميگفتند تمام منازلي كه در سر راه او بود كنترل ميشد ، سازمان امنيت ميفرستاد تمام اين جاها را ميگرفتند و كنترل ميكردند ، براي چه ؟ براي اين كه خوف اين را داشتند كه از اين جاها يك كسي سوء قصد بكند ، كه حسن قصد اسمش بود .
اما يك حكومتي كه براي مردم باشد ، مردم او را بخواهند ، اين نميترسد از اين كه توي بازار مردم بيايد ، توي جمعيتها بيايد و با آنها بنشيند صحبت كند ، هيچ از اينها باكي ندارد چنان كه صدر اسلام اين طور بوده است كه آن كه راس هم بوده ، هم توي مسجد ميآمده مينشسته و منبر ميرفته و مينشسته و با مردم صحبت ميكردند . بلي ، وقتي كه بساط مثل معاويه شد ، آن وقت او هم ديگر نميتوانست ، او ميآمد نماز ، اما برايش يك محفظهاي درست كردند و درش را قفل ميكردند كه او توي آن جا نماز ميخواند و مردم بيرون به او اقتدا ميكردند و با او نماز ميخواندند يعني آنهايي كه بايد با او نماز بخوانند . او نميتوانست بيايد توي صفوف بايستد ، او را قواي انتظامي ميآوردند و ميكردندش توي آن سوراخ و در آن را ميبستند ، آن جا در بسته نماز ميخواند و بعد هم ميآمدند در را باز ميكردند و با قواي انتظامي ميرفت ، براي اين كه پايگاه نداشت در بين مردم . اما آن كه حكومت عدل ميكرد ، آن توي مردم بود و با هم بودند و عرض بكنم كه رفاقت داشتند و نه خوف آنها از او داشتند و نه او از آنها .
چرا بايد مردم از ارتش بترسند ؟ چرا بايد مردم از قواي انتظامي بترسند ؟ از ژاندارمري بترسند ؟ از شهرباني بترسند ؟ خوب اينها برحسب قاعده بايد شهرباني بايد شهر را حفظ كند ، بايد مردم او را اين طور ببينند كه حافظ جانشان هست ، نه دشمن جانشان ؛ ارتش بايد مملكت را حفظ كند نهاين كه مردم خيال كنند كهاين ارتش ميخواهد با مردم چه بكند و ميخواهد مردم را
اذيت بكند . حكومت اسلامي كه ما ميخواهيم ، يك چنين چيزي ما ميخواهيم كه آن كسي كه در راس است ، او هم با مردم رفيق باشد و بنشيند و خودش را نگيرد ، در بين مردم بنشيند با آنها صحبت بكند ، هركس حاجتي دارد به او بگويد ، وقت داشته باشد با او صحبت بكند ؛ آن هم كه رئيس ارتش است و آن هم كه رئيس شهرباني است و آن هم كه رئيس ژاندارمري است ، آن هم دربين مردم همانطور باشد ، وارد بشود بين مردم ، نه او از مردم وحشت كند ، نه مردم از او وحشت بكنند ، اين بايد دستور باشد براي همه حكومتها و ملتها . وقتي يك حكومت اين طور شد ، ملت دنبالش است ، ملت حافظش است ، همانطور كه او حافظ ملت است ، ملت هم حافظ او هستند . و ما ميخواهيم يك چنين چيزي پيدا بشود كه ملت حافظ دولت به همه جهات باشد ، دولت هم حافظ منافع ملت به همه جهات باشد ؛ اگر يك چنين چيزي شد ، يك مملكت آرامي است كه هيچ كس هم نميتواند در آن تصرف بكند .
تا خيانت بزرگان نباشد ، دولتهاي خارج نميتوانند تصرف بكنند . خيانت هست كه اسباب اين ميشود كهاينها راهشان را باز ميكنند ، مستشار ميآورند ـ نميدانم ـ كارشناس ميآورند ، از اين بساط درست ميكنند . اين ، خيانت است كه راه آنها را باز ميكند . اگر يك دولت غيرخائن باشد ، راه باز نميشود بر آنها كه بيايند منافع ما را ببرند و حالايي كه مملكت رسيده به خودمان ببينيم كه يك مملكت آشفته و از بين رفته و همه چيز از بين رفته و بايد همه با هم كمك كنند تا اين كه اصلاح بشود .
حالا از اين به بعد تكليف همه ما چيست ؟ تكليف همه ما اين است كه همه كمك كنيم براي ساختن اين مملكت ؛ شما در هر جا كه هستيد كمك كنيد ، ما هم اگر كاري ازمان برآيد كمك بكنيم ، كشاورزها هم كمك بكنند ، كارگرها هم كمك بكنند ، همه كارمندها هم كمك بكنند ، تا كمك همه نباشد ، نميشود اين خرابه را آبادش كرد ، كمك لازم است . خيال نكند يك كسي كه من يك نفرم ، من يك نفر چه از من برمي آيد . هريك نفري بهاندازه يك نفر از او كار ميآيد ، به اندازه همان يك نفر مكلف است كارش را انجام بدهد . الان همه ما ، همه قشرهاي اين ملت مكلفند كه براي اين مملكت كار بكنند تا اين كه با كار ، اين مملكت اداره بشود ، درست بشود . مملكت مال خودتان است ، خودتان براي خودتان داريد كار ميكنيد … امروز كم كاري ، مخالف با نهضت است . ( 13 )
669
علي اكبر معين وزير مشاور و سرپرست سازمان برنامه و بودجه طي مصاحبهاي با خبرنگاران به تشريح بودجه سال جاري پرداخت و گفت : « بودجه سال 1358 از يك طرف آيينه تمام نماي واقعيت اقتصادي كشور است و از سوي ديگر ، برنامههاي كوتاه مدت و هدفهاي درازمدت توسعه اقتصادي را نشان ميدهد .
در اين سال مجموعه هزينههاي عمومي دولت 2440 ميليارد ريال خواهد بود كه 7/332
ميليارد ريال كسري دارد و بايد اين كسري از سيستم بانكي تامين گردد .
از مجموع اعتبارات فوق ، 880 ميليارد ريال براي طرحها در نظر گرفته شده و 602 ميليارد ريال از اين اعتبارات جذب امور اقتصادي ميشود ، بقيهاين اعتبارات عبارت است از 5/30 ميليارد ريال كه بهامور عمومي اختصاص دارد و 184 ميليارد ريال ديگر كه صرف امور اجتماعي ميشود . البته 63 ميليارد ريال از مجموع 880 ميليارد ريال جهت هزينههاي عمراني متفرقه پيشبيني شده است . »
معين فر گفت : « بودجه سال 1358 گرچه از حيث رقم كمتر از بودجه عمومي 2935 ميليارد ريالي سال 57 ميباشد ولي بايد توجه داشت بودجه سال قبل 1100 ميليارد ريال كسري داشت . به علاوه اغلب اعتبارات در طرحها و برنامه به مصرف نرسيد . »
معين فر در مورد بودجه دفاعي كشور خاطرنشان ساخت : هزينههاي ارتش در بودجه سال 58 به استثناي تعهدات وزارت جنگ ، چيزي در حدود 300 ميليارد ريال يعني 400 ميليارد ريال كمتر از سال گذشته خواهد بود .
البته همانطور كه گفته شد اين رقم غير از تعهداتي است كه وزارت جنگ قبلا به عمل آورده است . تعهدات وزارت جنگ نزديك به 70 ميليارد ريال برآورده شده است . ( 14 )
منابع و ماخذ روزشمار 1/4/1358
1 ـ روزنامه جمهوري اسلامي ، 11/4/1358 ، ص 2 .
2 ـ روزنامه اطلاعات ، 12/4/1358 ، ص 1 .
3 ـ روزنامه كيهان ، 10/4/1358 ، ص 3 .
4 ـ روزنامه اطلاعات ، 10/4/1358 ، ص 10 .
5 ـ خبرگزاري پارس ، “ گزارشهاي ويژه “ ، نشريه شماره 100 ، 11/4/1358 ، ص 16 ، راديو آمريكا .
6 ـ روزنامه انقلاب اسلامي ، 10/4/1358 ، ص 5 ، خبرگزاري پارس ، تلويزيون بغداد .
7 ـ ماخذ شماره 5 ، ص ص 6و7 ، راديو بغداد .
8 ـ ماخذ شماره 3 ، ص 8 ، آسوشيتدپرس .
9 ـ روزنامه انقلاب اسلامي ، 12/4/1358 ، ص 11 .
10 ـ روزنامه بامداد ، 10/4/1358 ، ص ص 2 و 1 .
11 ـ ماخذ شماره 4 ، ص 1 .
12 ـ ماخذ شماره 3 ، ص 6 .
13 ـ مركز مدارك فرهنگي انقلاب اسلامي ، صحيفه نور ، مجموعه رهنمودهاي امام خميني ، جلد7 ، ( تهران : وزارت ارشاد اسلامي ، 1361 ) ص ص 240 تا 242 .
14 ـ روزنامه اطلاعات ، 11/4/1358 ، ص 2 .