روزشمــــار

جمعه

1 تير 1358

27 رجب 1399

22 ژوئن 1979

535

در ادامه ناآرامي‌هاي خرمشهر ، با انفجار مين در محل تقاطع جاده خاكي و جاده آسفالته اين شهر سه تن كشته شدند . از سوي ديگر ، در پي قاچاق گسترده سلاح از عراق به داخل خاك ايران و پي گيري نيروهاي انقلاب ، “ حاج محمد ناصري “ قاچاقچي اسلحه راپاسداران انقلاب اسلامي  آبادان در منزلش دست‌گير كردند .

همچنين پاسداران انقلاب اسلامي اهواز شخصي به نام “ عزيز صابري “ را به علت رفتار مشكوكش در راه آهن دست‌گير كردند . بنابر اظهارات دادستان انقلاب اسلامي اهواز در كارتن‌هايي  كه وي همراه داشت ، تعدادي جزوه تحت عنوان “ آنچه در خرمشهر گذشت “ به دست آمد . فرد مزبور خود را عضو “ سازمان انقلابي “ á معرفي كرد . ( 1 ) 

536

بعدازظهر امروز در اهواز تظاهراتي برپا شد . به گزارش كيهان در اين تظاهرات دو گروه در موافقت  و مخالفت با استاندار خوزستان شعار مي‌دادند . اين تظاهرات كه به دنبال انتشار مطالبي به نقل از آقاي خلخالي در يكي از مجلات تهران عليه آيت الله شبيرخاقاني صورت گرفت ، سرانجام بدون  برخورد شديد پايان يافت . براساس همين گزارش ، در جريان اين تظاهرات شيشه‌هاي مطب يك  پزشك شكسته شد . ( 2 ) 

روزنامه اطلاعات نيز در اين باره گزارش داد : گروهي در اعتراض به مصاحبه آيت الله  خلخالي ، در خيابان‌هاي اهواز دست به تظاهرات و راهپيمايي زدند . راهپيمايان پس از اجتماع در مقابل ورزشگاه تختي ، از مسير خيابان‌هاي امانيه ، پل چهارم ، امام خميني به راه افتادند و در حالي  كه شعارهايي عليه آيت الله خلخالي و استاندار خوزستان مي‌دادند در مقابل حسينيه اعظم اجتماع كردند . در همين حال گروهي ديگر از مردم اهواز نيز به طرف‌داري از تيمسار مدني  استاندار خوزستان شروع به دادن شعار كردند . پاسداران انقلاب بلافاصله وارد عمل شدند و با تيراندازي هوايي از برخورد دو گروه جلوگيري كردند . يك مقام مسئول نيز اعلام كرد كه يك  اتومبيل حامل سلاح با سه سرنشين مسلح در رابطه با اين تظاهرات شناسايي و بازداشت  شده‌اند . ( 3 )

 

á سازمان انقلابي ، يك گروه مائوئيستي منشعب از حزب توده است كه محور اصلي حزب جديد التأسيس  رنجبران مي‌باشد .

 

ماجراي سخنان آيت الله خلخالي عليه آيت الله شبيرخاقاني از اين قرار بوده است كه  هفته‌نامه فردوسي در شماره 32 خود مصاحبة اختصاصي مفصلي را با آيت الله خلخالي  به عنوان رئيس دادگاه‌هاي انقلاب اسلامي درج كرد كه در آن درباره مسائل مختلف روز از جمله  وضعيت دادگاه‌هاي انقلاب ، محاكمات و اعدام‌هاي انجام شده ، ارتش ، سپاه پاسداران انقلاب ،  كميته‌ها ، صدور انقلاب ، اوضاع كردستان ، خوزستان و گنبد و نيز عدم قاطعيت دولت موقت در برخورد با جريان‌هاي قومي سخن رفته بود .

آيت الله خلخالي در بخش‌هايي از سخنان خود با اشاره به اين كه “ مشكلاتي از قبيل جريانات  كردستان ، خوزستان يا گنبد بر اثر عدم قاطعيت دولت بوده و اگر دولت قاطع بود اين كارها پيش  نمي‌آمد “ ، به عنوان شاهد مثال براي قاطعيت دادگاه‌هاي انقلاب و شخص خود گفته بود :  كما اين كه به مجرد ورود من به خوزستان به شبيرخاقاني پيغام دادم كه من نه كار به حضرت امام  دارم ، نه كار به بازرگان دارم ، نه كار به مدني دارم ، نه كار به شريعتمداري دارم ، من وقتي ببينم تو مي‌خواهي ، … خلاصه افراط كني و بازي در بياوري و خلق عرب و نمي‌دانم مسئله تجزيه درست  كني ، به والله مي‌گذارمت پاي ديوار و ده گلوله به مغزت خالي مي‌كنم . و همين حركت من باعث  شد كه اين شيخ دست و پايش را جمع كرد . اين را مي‌گويند حركت انقلابي ، اگر اين جور نباشد كه  نمي‌شود مملكت را اداره كرد ؛ هي بنشين مذاكره و از اين بازي‌ها ! … ( 4 ) 

537

روزنامه انقلاب اسلامي نوشت : گروه‌هاي اسلامي سنندج طي تلگرامي به وزارت كشور خواستار بركناري فوري “ يونسي “ استاندار كردستان شدند . در اين تلگرام با اشاره به اين كه “ آقاي  يونسي براي يك بار هم كار مردمي انجام نداده “ ، آمده است : او سمبلي از استاندارهاي دورة  طاغوتي است و تأثرآور است كه بهره ما در دوره انقلاب وجود چنين شخصي باشد . در پايان  تلگرام ضمن تعيين ضرب‌العجل تا روز يكشنبه 3/4/58 براي بركناري استاندار ، تهديد شده  است اگر تا اين تاريخ وي بركنار نشود و باز هم نسبت به كردستان بي توجهي شود ، دست به  اعتصاب عمومي‌خواهند زد . ( 5 ) 

در اين باره علامه “ احمد مفتي زاده “ در مصاحبه‌اي با خبرنگار روزنامه انقلاب اسلامي گفت :  از روز اولي كه يونسي به عنوان استاندار به سنندج آمده است غير دروغ براي مردم كاري انجام  نداده است . سوابق موجود هم از اين امر حكايت مي‌كند . در ايام انتخابات كه گروه‌هاي اسلامي در مسجدجامع متحصن شدند ، رفتار و دروغ‌هاي نارواي استاندار مردم را عصباني كرد
به طوري كه او را از مسجد اخراج كردند .

يكي از دروغ‌هاي بسيار نامعقول استاندار كه به صورت اعلاميه امضاشده‌اي در بين مردم  منتشر شده بود ، در مسجد مطرح شده و تنفر عمومي مسلمانان را برانگيخت ، از آن زمان تا به حال گروه‌هاي اسلامي و تمام مردم هميشه تصميم داشتند كه هرچه زودتر عليه استاندار اقدامي قاطع كنند اما من با اين نوع اقدام مخالف بودم چرا كه ممكن بود احتمالاً آثار سوئي  به دنبال داشته باشد ، اما عملاً مدت زيادي از آن زمان مي‌گذرد و كار مثبتي صورت نگرفته است  و مسلمانان هم به ستوه آمده‌اند و اكنون خاص و عام تصميم دارند يونسي را از كردستان بيرون  كنند .

مهمترين نقطه ايراد در كارهاي استاندار اين است كه اغتشاش و بلوا را در منطقه برانگيخته  است و چون اين مناطق به واسطه كوهستاني بودن براي ياغي گري و غارت مساعد است ،  ياغيان در مناطق مختلف كردستان به غارت و بيرون كردن كشاورزان از روستاها پرداخته‌اند .  خطرناكترين اين عناصر شخصي بود به نام “ حبيب خان مرادي “ كه به هر وسيله مي‌شد ما اين فرد را دست‌گير و به زندان لشكر تحويل داديم . ليكن استاندار متأسفانه به اين امور بي توجهي كرد و موجب جرأت يافتن بقيه غارتگران را در منطقه فراهم آورد ، حال مرتب قلدرها و زورمندان  كشاورزان را غارت مي‌كنند و اين وضع در كردستان شرايط بسيار بحراني و انفجارآميز را پيش  آورده است . اين مسائل و سوابق موجود ، مردم را بر آن داشته تا يك صدا خواستار بركناري فوري  يونسي از استانداري كردستان باشند . ( 6 ) 

538

در ادامه اختلاف‌هاي ارضي در منطقه‌تركمن صحرا ، دادستان انقلاب اسلامي گنبد با انتشار اطلاعيه‌اي خبر داد كه در روستاي “ ينقاق “ درگيري و زدوخوردي درگرفت كه ضايعاتي درپي  داشت . علت درگيري تقسيم ناعادلانه 20% محصول گندم براي عمران و آبادي روستاها بوده  است . دادستان اعلام كرد : « اين 20% متعلق به مستضعفين بوده و كساني كه عنوان مي‌كنند اين  20% متعلق به ترك و‌تركمن يا سيستاني است ، عملشان ضدانقلابي بوده و به شدت محكوم  مي‌گردند . » وي تأكيد كرد كه اين 20% جزء بيت المال فقط در جهت مستضعفين و عمران و آبادي  مصرف خواهد شد و هيچ غيرمستضعفي مشمول استفاده از آن نخواهد بود . طبق اطلاعيه  دادستان انقلاب اسلامي گنبد ، زمين‌هاي كمتر از 50 هكتار مشمول 20% كمك به عمران و آبادي  روستاها نخواهد شد و طبيعي است بر طبق اين حكم هيچ كس حق ممانعت از برداشت  محصولات افراد فوق را ندارد . ( 7 ) 

539

سازمان مجاهدين خلق با ارسال تلگرامي به نخست وزير ، شوراي انقلاب و وزير دادگستري  ادعاي خود را در مورد شكنجه سعادتي تكرار كرد . در اين تلگرام آمده است :

ضمن ابراز تأسف شديد از بي پاسخ گذاشتن تلگرام اعلام جرم سازمان مجاهدين خلق ايران 
در مورد دست‌گيري و شكنجه مجاهد اسير محمدرضا سعادتي و در حالي كه مجاهد قهرمان  بيستمين روز اعتصاب غذاي خود را در حالي مي‌گذراند كه حتي از ملاقات با همسرش نيز محروم است ، اكيداً از شخص نخست وزير و شوراي انقلاب و وزير دادگستري تقاضا مي‌كنيم كه  بيش از اين اعلام جرم‌هاي متعدد ما و همسر مجاهد اسير را بي جواب نگذارند .

بي‌ترديد آقاي مهندس بازرگان از ياد نبرده‌اند كه قبل از وزارت ، در رأس “ كميسيون حقوق  بشر “ قرار داشته‌اند و منادي آزادي و حريت جميع فرزندان اين سرزمين بوده‌اند ، بر همين اساس  مجاهدين خلق ايران نمي‌دانند كه تأخير ايشان در پاسخ گويي به اسارت و شكنجه و بيست روز اعتصاب غذاي سعادتي و توطئه خدشه‌دار كردن حيثيت انقلابي سازمان مجاهدين خلق ايران را به چه چيز تعبير كنند ؟ اين جاست كه اين به ذهن مي‌زند كه آيا دفاع از حقوق بشر مختص به رژيم  طاغوتي است و ديگر به هنگام زمام داري ، آن هم تحت رژيم جمهوري اسلامي بلامورد است ؟ ! ( 8 ) 

540

ميتينگ “ جبهه دمكراتيك ملي “ كه قرار بود براي اعلام مواضع جبهه درباره قانون اساسي و تشكيل مجلس مؤسسان ، در زمين چمن دانشگاه تهران برگزار شود ، با مداخله عده‌اي به هم  خورد . به گزارش روزنامه‌ها ، به دعوت جبهه دمكراتيك ملي از احزاب و گروه‌هاي مختلف  صنفي و سياسي ، گروهي از اعضا و طرف‌داران اين گروه‌ها در ساعت چهار بعدازظهر در زمين  چمن دانشگاه اجتماع كردند . آنها پلاكاردهايي در دست داشتند كه اين عبارت‌ها در آن به چشم  مي‌خورد : بدون شناسايي حق خودمختاري خلق‌ها در چارچوب ايراني مستقل ، دمكراسي  وجود خارجي نخواهد داشت ؛ نشانه صداقت انقلابي ، ايمان به اراده خلق است ؛ عقيده عرضه  كردني است نه تحميل كردني ؛ ما خواهان تشكيل مجلس مؤسسان هستيم .

در مقابل ، گروهي نيز به توزيع اعلاميه‌هاي ضد اين گروه در جلو در ورودي دانشگاه اقدام كردند . آنها در ساعت 00 : 18 با دادن شعارهايي مثل “ حزب فقط حزب الله “ و “ كسي كه راي نداده  حق نظر نداره “ با در دست داشتن پلاكاردهايي كه روي آنها اين شعار نوشته شده بود : “ كيانوري  اعدام بايد گردد ؛ كمونيست اعدام بايد گردد ؛ ملت مسلمان مجلس مؤسسان نمي‌خواهد ؛ قانون  اساسي ما قرآن است “ ، در زمين چمن به حركت درآمدند و تعدادي از پلاكاردها و اعلاميه‌هاي  جبهه دمكراتيك ملي را به زير كشيدند و پاره كردند . ( 9 ) 

آنان هنگامي كه يكي از اعضاي كميته برگزاركننده ميتينگ براي اعلام برنامه پشت‌تريبون  قرار گرفت ، با فرياد الله اكبر به طرف تريبون حمله بردند و بلندگوها را قطع كردند و مانع ادامه برنامه شدند . ( 10 ) در اين حين ، درگيري‌هايي هم بين دوطرف درگرفت و چند تن زخمي شدند . به  منظور جلوگيري از تشديد درگيري ، پاسداران انقلاب اسلامي اقدام به تيراندازي هوايي كردند ،  سپس شركت كنندگان به تدريج از صحن دانشگاه خارج شدند و ميتينگ جبهه دمكراتيك ملي  تشكيل نشد ، اما گروه‌هاي مخالف تا ساعت هشت شب به تظاهرات و دادن شعار به طرفداري از
دولت و در مخالفت با جبهه دمكراتيك ادامه دادند .

پس از به هم خوردن گردهمايي ، اعضاي كميته برگزاركننده ميتينگ ، قطع‌نامه‌اي را بين  حاضران توزيع كردند كه در بخش‌هايي از آن آمده است : قانون اساسي جمهوري جوان ما براي  آن كه بتواند خواسته‌هاي انقلاب ايران در جهان امروز را منعكس كند و ميثاق نيروهاي انقلاب  براي پايه ريزي جامعه‌اي آباد ، آزاد و مستقل باشد ، بايد با مشاركت همه نيروهاي انقلاب در مجلس مؤسسان به تنظيم و تدوين قطعي و نهايي برسد … از دولت و رهبري انقلاب مي‌خواهيم  به بهانه‌هايي از نوع “ حساسيت موقع “ ، “ تنگي وقت “ و “ ضرورت تسريع در كار “ نخستين  سنگ بناي اختناق را پايه ريزي نكنند … ما مي‌خواهيم در قانون اساسي آينده خودمختاري  خلق‌ها به صراحت شناخته شود . ( 11 ) 

راديو بي . بي . سي در اين باره گزارش داد : اجتماعي كه به دعوت “ جبهه دمكراتيك ملي “ در دانشگاه تهران ترتيب يافته بود به وسيله دسته‌اي از جوانان كه شعارهاي اسلامي و ضدكمونيستي مي‌دادند ، برچيده شد . بعدازظهر امروز ( 1/4/58 ) چندين هزار نفر در زمين  فوتبال دانشگاه تهران اجتماع كردند ، هدف تظاهرات آن بود كه به متن قانون اساسي جديد و طرح دولت مبني بر بررسي آن توسط يك شوراي كوچك 75 نفري به جاي مجلس مؤسساني كه  به نحو وسيع‌تري نماينده مردم باشد ، اعتراضي به عمل آيد ، ولي اين تظاهرات كه توسط سازمان “ ميانه‌رو “ و “ سوسيال دمكرات “ موسوم به “ دمكرات ملي “‌ترتيب يافته بود ، نتوانست  چندان دوام آورد . پيش از شروع تظاهرات ، مخالفان آن در يك گوشه زمين فوتبال موضع گرفته  بودند و اينان از همان ابتدا شروع به دادن شعارهاي متعددي كردند ، از الله اكبر گرفته تا مرگ بر كمونيست . هنگامي كه سازمان دهندگان تظاهرات كوشيدند سخن‌راني‌هاي خود را ايراد كنند ،  مخالفان شروع به سنگ پراني كردند و به سوي سكوي سخن‌راني هجوم آوردند و سيم بلندگوها را قطع كردند . تظاهركنندگان ابتدا متقابلاً شعارهايي از قبيل “ مرگ بر فاشيست “ بر زبان  مي‌آوردند ولي معلوم بود كه اگر ايستادگي عمقي در برابر آن دسته نشان داده شود ، بيم بروز زدوخورد شديد خواهد رفت . افراد پيكارجوتر مخالف تظاهرات ، ابتدا به دور زمين فوتبال و سپس در ميان زمين به حركت پرداختند و تظاهركنندگان را كه در مسيرشان بودند هل مي‌دادند و در آن ميان زدوخوردهاي پراكنده‌اي صورت گرفت . در يك مرحله پاسداران انقلاب در نزديكي  در دانشگاه چندين تير هوايي شليك كردند تا از پيشروي جوانان تظاهرشكن ممانعت كنند . اين  جوانان عكس‌هايي از آيت الله خميني و همچنين پرچم‌هاي سه رنگ ايران را كه عكس آيت الله  خميني در وسط آن بود با خود حمل مي‌كردند . مداخله پاسداران انقلاب چندان اثري نداشت ،  جوانان به حمله خود ادامه دادند و از عده تظاهركنندگان كاسته شد تا آن كه سرانجام عرصه  تظاهرات در اختيار مخالفان قرار گرفت . ( 12 ) 

541

امروز همافران نيروي هوايي جمهوري اسلامي ايران قطع‌نامه‌اي هفت ماده‌اي را در حضور
امام خميني درباره ضرورت ادامه پاكسازي در ارتش ، قرائت كردند . در اين قطع‌نامه ضمن تبريك  استقرار جمهوري اسلامي ايران آمده است : اين آرزوي همه ايرانيان و شعار همه مسلمانان در جريان انقلاب بود كه حكومت علي ( ع ) را برقرار مي‌كنيم .

در قسمتي ديگر آمده است : بزرگترين خطري كه نهال نوپاي اسلام آزادي‌بخش را تهديد به  انهدام مي‌كند ، خطر منافقان كرم‌واره است كه مي‌كوشند با تبديل ماسك ، در جبهه حق نفوذ كرده  و مسير حركت انقلاب اسلامي را كه نهايت به نابودي ستم و ستمگر و پيروزي ستم ديده و آزادي  فطرت اصيل يكتاپرستي ختم مي‌شود ، به بيراهه كشانده و دوباره آب اين رود خروشان را به  آسياب استعمار و ارتجاع بريزند .

در قطع‌نامة همافران ضمن اشاره به نقش فريبكارانه امپرياليسم آمريكا ، به حضور برخي از مستشاران آمريكايي در مواضع پيشين‌شان اعتراض شده است . در ماده ديگر قطع‌نامه ضمن  اشاره به لزوم وجود شوراها در ارتش ، خاطرنشان شده كه جريان امور در جهت حذف  شوراهاست .

در اين قطع‌نامه بر ضرورت ادامه پاكسازي ارتش از عناصر رژيم سابق تأكيد شده و بااين  هشدار كه هنوز هم در ضداطلاعات ارتش بسياري از افراد و عمال طاغوت دخالت  دارند ، درخواست كرده‌اند كه با توجه به ضرورت وجود ضداطلاعات براي بقاي ارتش ، مي‌بايد اين بخش برمبناي قوانين اسلامي اداره شود .

در ماده ديگر قطع‌نامه پيشنهاد شده كه از نيرو و امكانات راكد مانده ارتش در جهت ارائه  خدمات ملي استفاده شود تا پيوند ميان مردم و ارتش اسلامي بيش از پيش ناگسستني‌تر گردد .

در آخرين ماده قطع‌نامة آمده است : « هرگز به عوامل استعمار و دشمن اجازه نخواهيم داد كوچك‌ترين خدشه‌اي به انقلاب اسلامي ما و كشورمان وارد آورند . » سپس خواسته شده كه مفاد قطع‌نامه توسط رسانه‌هاي گروهي به اطلاع مردم ايران برسد تا مردم بتوانند با آگاهي ، هرگونه  حركت انحرافي را عليه انقلاب اسلامي ما در نطفه خفه كنند . ( 13 ) 

542

دكتر ابراهيم يزدي وزير امورخارجه ايران در يك سخن‌راني در استاديوم ارتش در شيراز با اشاره  به قراردادهاي خارجي ايران گفت : اكثر قريب به اتفاق معاهدات و قراردادها مالي است كه لغو آنها مستقيماً به ضرر ايران تمام خواهد شد ؛ مثلاً لغو يك طرفه قراردادهاي انرژي اتمي يا نيروگاه‌هاي اتمي بدون بررسي همه جانبه باعث مي‌شود كه چندين ميليارد دلار سرمايه‌هاي  ملت ما از بين برود ، مثلاً دولت سابق ده درصد سهام يك كمپاني در خارج از ايران را خريداري  كرد تا در صنعت تصفيه اورانيوم شركت كند و نياز نيروگاه‌هاي اتمي‌خويش را در داخل تأمين  بكند و براي اين منظور مبلغ 2 ميليارد و 286 ميليون دلار تعهد داده است ، ما اگر اين قرارداد را لغو كنيم اين به نفع كشور طرف قرارداد است و صددرصد به ضرر ما تمام مي‌شود . اقتصاد ،  صنعت و همه چيز اين كشور وابسته به غرب بود و لغو اين وابستگي‌ها يك شبه ممكن نيست ، 
مي‌بايست تمام ارتباطات خودمان را با خارج قطع مي‌كرديم ، تمام مرزها را مي‌بستيم ، تمام  مؤسسات كنوني را منحل مي‌كرديم و ارتباط خود را براي چندين سال با تمام دنيا قطع  مي‌كرديم و تمام مردم را در كار كشاورزي بسيج مي‌كرديم تا در سطوح مختلف اين وابستگي به  غرب را به كلي از بين ببريم و اين راه قطع وابستگي‌هاي غرب بود .

وزير امورخارجه در پايان عدم لغو بعضي از قراردادها را چنين تشريح كرد : تمام موجودي  ايران از طريق نفت به دست مي‌آيد و اين به صورت سپرده‌هاي ارزي در بانك‌هاي خارجي در گروگان [ درگرو ] بعضي از قراردادهاي خارجي است و بنابراين بايد جوانب را در نظر گرفت و انتخاب كرد كه آيا به از بين رفتن چندين ميليارد دلار سرمايه رضايت بدهيم يا اين كه گذشتن از مرحله انتقالي كنوني به استقلال كامل اقتصادي ، سياسي ، كشاورزي و صنعتي را در يك مرحله  مدت دار بپذيريم . ( 14 ) 

543

عباس اميرانتظام كه به عنوان سفيرايران درسوئد انتخاب شده است در يك مصاحبه مطبوعاتي به  توضيح نظريه‌هاي دولت ايران دربارة روابط ايران و عراق و روابط ايران و آمريكا پرداخت و نيز سياست ايران در قبال تسليحات و كارشناسان آمريكايي را تشريح كرد .

وي دربارة رابطه با عراق گفت : ما … اميدواريم … دولت دوست و برادر ما عراق در روابط خود آن طوري كه قول داده است تجديدنظر كند و پايه‌هاي دوستي و مودّت را بين دولت‌هاي  عراق و ايران و همچنين كويت و ايران و ساير كشورهاي خليج فارس مستحكم‌تر نماييم و آرامش را در منطقه ايجاد كنيم .

اميرانتظام در مورد رابطه با امريكا و تغيير سفير امريكا در تهران گفت : هنوز امريكا تصميم  بر انتخاب سفير جديد نگرفته است ولي اميدواريم آنچه كه فعلاً بر روابط بين ايران و امريكا تأثير گذارده ، از بين برود و روابط دو كشور به حالت عادي بازگردد . ( 15 ) وي افزود : بارها مسئولين  وزارت خارجه و دولت امريكا اظهار علاقه كرده‌اند كه روابطشان با دولت ايران عادي شود و بارها تأكيد كرده‌اند كه در امور داخلي ايران دخالت نخواهند كرد .

وي دربارة فروش هواپيماهاي جنگنده اف 14 و موشك‌هاي فوق مدرن به امريكا ، گفت :  دولت به هيچ وجه اين تصميم را نداشته و فكر نمي‌كنم كه در آينده هم چنين تصميمي اتخاذ كند .  اينها سلاح‌هايي هستند كه براي دفاع از مرزهاي ايران مورد نياز دولت و ارتش اسلامي است .

اميرانتظام در مورد آمدن كارشناسان خارجي به ايران به منظور نگه‌داري از تسليحات جنگي  گفت : هنوز چنين تصميمي نگرفته‌ايم ، ولي ملت ما بايد توجه داشته باشد كه ما در گذشته  قراردادهاي زيادي را با دولت امريكا داشته‌ايم . آنچه كه مورد اعتراض ملت و دولت است  دخالت‌هاي امريكا در امور داخلي ايران است اما سرمايه گذاري‌هايي كه ما در چند سال گذشته  به خصوص در مورد سلاح‌ها كرده‌ايم در حدود چهل ميليارد دلار است و ملت ايران به هيچ وجه  اجازه نخواهد داد كه اين سلاح‌ها به دور ريخته شود و به شرط عدم مداخله امريكا و به شرط نشان 
دادن علاقه آنها به داشتن روابط دوستانه با دولت جمهوري اسلامي ايران ـ كه خودشان هم بارها  اعلام كرده‌اند ـ از تكنسين‌ها و متخصصين آنها براي استفاده از چهل ميليارد دلارسرمايه گذاري ملت ايران استفاده خواهيم كرد ( 16 ) و نه تنها از كارشناسان آمريكايي بلكه ازمتخصصين فني همه  دنيا كه در كارهايي كه جنبه تكنيكي دارد و ما متخصص كافي در آن رشته نداريم استفاده خواهيم  كرد . ( 17 ) 

544

كنگره امريكا اقدام خود را درباره لايحه دفاعي دو ميليارد دلاري كه 3/1 ميليارد دلار آن مربوط به  خريد چهار ناوشكن كه بنابر سفارش شاه مخلوع ايران ساخته شده بود ، پايان داد و آن را تصويب  كرد . به گزارش آسوشيتدپرس مجلس نمايندگان امريكا اين لايحه را قبلاً تصويب كرده و براي  پرزيدنت كارتر فرستاده بود . مجلس نمايندگان به صورتي اين لايحه را تصويب كرده بود كه قرار بود دو واحد از اين ناوشكن‌هاي موشك‌انداز در سال ميلادي جاري و دو واحد ديگر در سال  آينده خريداري شود ، اما سناي امريكا خريد هر چهار ناوشكن را براي نيروي دريايي امريكا در سال جاري اعلام كرد و كنگره‌امريكا هم همين نظر را پذيرفت . ( 18 ) 

ارزاني قيمت ناوشكن‌ها در مقايسه با قيمت روز و نيز كينه‌توزي و دشمني شديد سناي  امريكا با نظام جديد ايران از عوامل اصلي اختصاص اين درصد قابل توجه از بودجه لايحه  دفاعي مزبور بوده است . ضمناً بد نيست يادآوري شود كه يك فروند از اين ناوشكن‌ها را بعدها با نام “ رزمناو ” كيد در جنگ تحميلي آمريكا در خليج فارس عليه جمهوري اسلامي ايران به كار گرفت كه شرح آن در كتاب هجدهم روزشمار جنگ تحت عنوان “ جنگ محدود ايران و آمريكا در  خليج فارس ” آمده است . ( 4 ) á 

 

منابع و مآخذ روزشمار 1/4/1358

 

1 ـ روزنامه انقلاب اسلامي ، سال اول ، شماره 4 ،  2/4/1358 ، ص 11 .

2 ـ روزنامه كيهان ، 2/4/1358 ، ص 3 .

3 ـ روزنامه اطلاعات ، 3/4/1358 ، ص 3 .

4 ـ هفته نامه فردوسي ، دوره جديد ، شماره 32 ، سه  شنبه 29/3/1358 ، ص 29 .

5 ـ مأخذ شماره 1 ، ص 11 .

6 ـ مأخذ شماره 1 ، ص 11 .

7 ـ مأخذ شماره 3 ، ص 7 .

8 ـ سازمان مجاهدين خلق ايران ، مجموعه  اعلاميه‌ها و موضع گيري‌هاي سياسي مجاهدين خلق  ( تهران : انتشارات سازمان مجاهدين خلق ، چاپ اول ، 1358 ) ، ص 157 .

9 ـ روزنامه اطلاعات ، 2/4/1358 ، ص ص 1 و 2 .

10 ـ مأخذ شماره 3 ، ص 1 .

11 ـ مأخذ شماره 9 ، ص 2 .

12 ـ خبرگزاري پارس “ گزارش‌هاي ويژه “ ، نشريه  شماره 92 ، 3/4/1358 ، ص ص 4و5 ، راديو لندن .

13 ـ مأخذ شماره 9 ، ص 4 .

14 ـ مأخذ شماره 3 ، ص 2 .

15 ـ روزنامه آيندگان ، 2/4/1358 ، ص 3 .

16 ـ روزنامه بامداد ، 2/4/1358 ، ص 12 .

17 ـ مأخذ شماره 2 ، ص 3 .

18 ـ مأخذ شماره 9 ، ص 12 .

                                                                   

á اين كتاب در حال آماده‌سازي است و در آينده نزديك زير چاپ خواهد رفت .

لینک کوتاه :
کد خبر : 3442

نوشتن دیدگاه

Security code تصویر امنیتی جدید

ارسال
  • مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس
  • آدرس دفتر مرکزی:تهران – خیابان شریعتی - خیابان شهید دستگردی(ظفر) - بعد از تقاطع شهید تبریزیان - پلاک77
  • تلفن تماس روابط عمومی:

02122909525-30 داخلی 245