روزشمار
پنجشنبه
17 اسفند 1357
9 ربيع الثاني 1399
8 مارس 1979
297
قانون بخشودگي و كاهش وظيفه عمومي به تصويب هيأت وزير ان و شوراي انقلاب رسيد . احمد مدني وزير دفاع با اعلام اين خبرگفت : « سربازاني كه در دوره جديد به خدمت وظيفه عمومي اعزام ميشوند و در ردههاي مختلف ، فقط يك سال خدمت خواهند كرد . خدمت وظيفه عمومي براي دختران و زنان لغو شد و از اين پس دختران و بانوان به خدمت اعزام نخواهند شد و كليه دختران و بانواني كه هماكنون نيز در خدمت وظيفه عمومي هستند ، منقضي خدمت و از روز شنبه [ 19/12/57 ] برگ پايان خدمت به آنان داده ميشود . » وي افزود : « سعي و تلاش دولت ملي ـ اسلامي و حكومت انقلاب ، رفاه عمومي و فكر آسايش كليه طبقات مردم است ؛ به همين جهت ، ظرف يك جلسه پنج ساعته با حضور نمايندگان واحدهاي مختلف ارتش و وظيفه عمومي بخشودگي كساني كه هماكنون در خدمت وظيفه عمومي هستند بررسي و پس از تصويب دولت و شوراي انقلاب كه ديشب انجام گرفت ، به شرح زير اعلام شد : نفرات زير پرچم اعزاميهاي اسفندماه 55 و فروردين ماه 56 ، در اسفند ماه 57 ( يك ماه بخشودگي ) ؛ اعزاميهاي ارديبهشت و خرداد 56 ، در فروردين ماه 58 ( يك ماه و دو ماه بخشودگي ) ؛ اعزاميهاي تير و مرداد 56 ، در ارديبهشت ماه 58 ( دو ماه و سه ماه بخشودگي ) ؛ اعزاميهاي شهريور و مهرماه 56 ، در خرداد ماه 58 ( سه ماه و چهار ماه بخشودگي ) ؛ اعزاميهاي آبان و آذر 56 ، در تيرماه 58 ( چهار ماه و پنج ماه بخشودگي ) ؛ اعزاميهاي دي و بهمن 56 ، در مرداد 58 ( پنج و شش ماه بخشودگي ) ؛ اعزاميهاي اسفند 56 و فروردينماه 57 ، در شهريور 58 ( شش و هفتماه بخشودگي ) ؛ اعزاميهاي ارديبهشت و خرداد 57 ، در مهرماه 58 ( 7 و 8 ماه بخشودگي ) ؛ اعزاميهاي تير و مرداد 57 ، در آبان ماه 58 ( هشت و نه ماه بخشودگي ) ؛ اعزاميهاي شهريور ماه و مهرماه 57 ، در آذرماه 58 ( 9 و 10 ماه بخشودگي ) ؛ اعزاميهاي آبان و آذر 57 ، در ديماه 58 ( ده و يازده ماه بخشودگي ) ، اعزاميهاي دي و بهمن 57 ، در دي ماه 58 ( يازده و دوازده ماه بخشودگي ) » .
تيمسار مدني افزود : « در گذشته ديپلمهها پس از طي دوره آموزش ، چنانچه معدلِ 12 پايينتر ميآوردند ، درجه نميگرفتند و به صورت سرباز معمولي [ عادي ] خدمت ميكردند ، ولي از اين
پس كليه ديپلمههاي وظيفه ، درجهدار خواهند شد . كساني كه از قانون بخشودگي جديد استفاده كردهاند و كمتر از دوسال خدمت نمودهاند و مرخص ميشوند ، از نظر قانون استخدام كشور ، دو سال [ خدمت ] محسوب ميشوند . » وي افزود : « كساني كه اخيراً غيبت كردهاند و در اسفند امسال و فروردين آينده منقضي خدمت ميگردند ، بخشوده ميشوند و بايد براي گرفتن برگ پايان خدمت به پادگانهاي خود مراجعه نمايند و كساني كه بعد از اين منقضي خدمت ميشوند ، بدون ترس از غيبت اخير با خيال راحت به سربازخانهها مراجعه و خود را معرفي نمايند . » مدني اضافه كرد : « با توجه به جدول فوق ملاحظه ميشود كه همه افسران ، درجهداران و افرادي كه در حال خدمت وظيفه عمومي هستند از يك ماه تا يك سال بخشودگي نصيبشان ميشود و براي نمونه همه افسران و درجهداراني كه از تير ماه تا بهمنماه سال جاري به خدمت احضار شدهاند از هشت ماه تا يك سال بخشودگي استفاده خواهند كرد . » ( 1 )
298
آييننامه وظايف كميتههاي انقلاب از سوي آيتالله مهدويكني ، سرپرست كميتههاي انقلاب اعلام شد . در آييننامه مذكور آمده است : « هدف از تشكيل اين كميتهها ، تنها حفظ انتظامات و امنيت كشور و تاييد دولت قانوني در جهت پيشبرد انقلاباسلامي به رهبري آيتالله العظمي خميني است . » در هدف كميتهها آمده است كه برنامهها بايد طوري تنظيم شود كه هيچگونه اصطكاكي با برنامههاي دولت قانوني ايجاد نشود . وظايف كميته مركزي به شرح زير است :
« 1 ـ نظارت كامل بر اجراي فرامين حضرتآيتاللهالعظمي امام خميني ؛ 2 ـ نظارت و ايجاد هماهنگي در كميتههاي مناطق تهران و شهرستانها ؛ 3 ـ تشخيص صلاحيت و عزل و نصب مسؤولين كميتهها و تاسيس و انحلال كميتهها ؛ 4 ـ رسيدگي به شكايات واصله از كميتههاي مناطق و شهرستانها و اشخاص و ارجاع آنها به مقامات صلاحيتدار ؛ 5 ـ صدور احكام و دستورات جهت دستگيري مجرمين و افراد ضدانقلاب اسلامي در مواقع ضروري ؛ 6 ـ تشكيل شوراها و صدور اعلاميهها به منظور آشنايي هرچه بيشتر افراد به وظايف شرعي و قانوني خود ؛ 7 ـ ارتباط با مقامات مسؤول دولتي ، بخصوص مقامات قضايي و انتظامي در جهت تشريك مساعي و هماهنگ كردن وضعيت كميتهها با مامورين دولتي ؛ 8 ـ سعي و كوشش در انتقال وظايف كميتهها به مقامات مسؤول دولتي در راه استقرار كامل و تسلط دولت موقت انقلاباسلامي بر كليه امور و انحلال كميتهها . »
وظايف كميتههاي مناطق تهران و شهرستانها :
1 ـ نظارت كامل بر اجراي فرامين حضرت آيتاللهالعظمي امام خميني ؛ 2 ـ تشكيل كلاس درس براي مسؤولان انتظامي و آشنا ساختن آنها به وظايف شرعي و اخلاقي بخصوص تذكر … ؛ 3 ـ در تعيين و تشخيص صلاحيت پاسداران ، سوابق اخلاقي و نظامي با تضمين دو نفر از افراد مورد وثوق محلي منظور گردد ؛ 4 ـ انتخاب افراد با ايمان و شايسته و متعهد به عنوان مسؤول انتظامي و طرد افراد بيايمان و فاسد و ضدانقلاب از وظايف اصلي هر كميته است ؛ 5 ـ مساعدت
و همكاري با سازمانهاي دولتي در فعاليتهاي اجرايي تا تسلط و استقرار كامل نيروهاي رسمي دولتي ؛ 6 ـ حفظ انتظامات و امنيت منطقه بخصوص اماكن عمومي و سازمانهاي دولتي ؛ 7 ـ مبارزه با فعاليتهاي ضدانقلاباسلامي ، از هر گروه و تحت هر نام و عنوان به وسيله افراد آگاه و متعهد و خنثي كردن توطئه خرابكارانه آنان ؛ 8 ـ نظارت برحوزههاي منطقه و گزارش دقيق عمليات آنها و انعكاس آن به كميته مركزي ؛ 9 ـ تشكيل مجامع عمومي به منظور ايراد سخنراني جهت آگاهي دادن افراد منطقه به رسالتهاي اصيل انقلاباسلامي و آشنا ساختن به وظايف شرعي خود در اين موقعيت حساس ؛ 10 ـ محافظت اموال مصادره شده و يا اموالي كه فاقد سرپرست است تا تعيين تكليف قطعي آنان از طرف مقامات صلاحيتدار ؛ 11 ـ دستگيري متهمين جنايي از قبيل قاتل و سارق و متجاوز به نواميس مردم و امثال اينها و تحويل به مقامات قضايي ؛ 13 ـ رسيدگي به دعاوي حقوق و اختلافات و نزاعها بين افراد به صورت اصلاح و كدخدامنشي و ارجاع حكم به محاكم صالحه ؛ 14 ـ عدم دخالت در عزل و نصب مقامات دولتي و بخشهاي خصوصي ؛ 15 ـ جلوگيري از توقيف و مصادره اموال اشخاص و ورود به مغازه بدون اجازه كتبي از كميته مركزي يا مقامات قضايي ؛ 16 ـ ماموران اعزامي در محل ماموريت بايد كارت و برگ ماموريت خود را همراه داشته باشند و در صورت لزوم با تمام مشخصات ارائه نمايند ؛ 17 ـ پيام امام خميني را در مورد جلوگيري از گرانفروشي به فروشندگان اجناس و ارزاق عمومي ابلاغ نمايند و در صورت مشاهده افراد متعدي و گرانفروش با گرفتن شهود و مدارك ، او را به كميته مركزي معرفي تا تكليف او روشن گردد ؛ 18 ـ در صورت درگير شدن كلانتري منطقه ، همكاري لازم را با پليس بنمايند و حتيالمقدور سعي شود يك نفر پليس كلانتري و يك مسؤول انتظامي به اتفاق يكديگر وظايف انتظامي را انجام دهند و بشدت از هر نوع اختلاف خودداري گردد ؛ 19 ـ به كلية افراد منطقه توصيه شود كه با مأموران شهرداري همكاري نمايند و در حفظ بهداشت و نظافت شهر كوشش نمايند ؛ 20 ـ چنانچه تبليغات ضدانقلاباسلامي از طرف فرد يا گروه ، به صورت نشريه و نوار و … مشاهده شد ، با مشورت كامل با روحانيون منطقه اقدام مقتضي به عمل آيد ؛ 21 ـ در صورتي كه كسي مقررات اين آييننامه را رعايت ننمود ، فوري مراتب به كميته مركزي گزارش شود . تا اقدام قانوني در تعقيب متخلف به عمل آيد.» ( 2 )
قابل ذكر است كه روزنامه كيهان با تمسك به بند هشت آييننامه وظايف كميته مركزي و با ذكر خلاصهاي از آن ، درشتترين تيتر صفحه اول را به اين عنوان اختصاص داد : « كميتههاي انقلاب منحل ميشوند » . ( 3 )
299
فرمانده پادگان مريوان در نامهاي به فرماندهي لشكر 28 سنندج گزارش داد :
« … در تاريخ 16/12/57 سپهند پاليزبان ، مبادرت به استخدام تعدادي چريك در منطقه مريوان نمود و قرار است به چريكها ، پنجهزار تا ششهزار تومان با توجه به مهارت آنها پرداخت
نمايند . بطوري كه شايع است سرهنگ وفاراد و سرگرد قيصري نيز به پاليزبان ملحق گرديدهاند . » ( 4 )
در همين زمينه ، فرمانده لشكر 28 سنندج در نامه شماره 161/9/01/501 /12/57 خود به رياست ستاد كل ارتش اعلام كرد : « سپهند بازنشسته پاليزبان و سرهنگ بازنشسته ايوبي و سرگرد بيوك ؛ با هشتصد نفر در آباديهاي حوالي خودمان [ حوزه استحفاظي لشكر ] در عراق فعاليتهايي انجام ميدهند و تصميم دارند پس از تقويت افراد خود با استفاده از ناراضيهاي ايراني و عناصر ساواك ، اقداماتي عليه حكومت فعلي اسلامي انجام دهند . ضمناً برادر سالار جاف نيز به منظور اعتراض به اعدام برادرش ، فعاليتهايي را با همكاري محمدصديق جاف در داخل منطقه شيلر شروع نموده است . » ( 5 )
300
احمد مفتيزاده رؤوس مرامنامه " حزب مساوات اسلامي كردستان " را كه خود او تأسيس كرده است ، اعلام كرد . از اصول اين مرامنامه ، تشكيل شوراهاي محلي و تعيين دولت از طرف اين شوراها ، اعطاي خودمختاري به كردستان و تقسيم درآمد نفت به تناسب جمعيت در كليه مناطق كشور است . ( 6 )
301
مولوي عبدالعزيز از رهبران مذهبي اهل تسنن سيستان و بلوچستان در مصاحبه با روزنامههاي گاردين و واشنگتنپست گفت : « ما با تشكيل انجمن ايالتي مانند ساير استانهاي ايران موافقيم و مردم بلوچستان انتظار دارند لهجه و سنن و آداب بلوچي منطقه حفظ شود . » وي افزود : « نه مردم كردستان و نه مردم بلوچستان ، هيچكدام آنطوري كه شايع شده ، تجزيهطلب نيستند و درخواستهاي غيرمنطقي و غيراصولي ندارند . همه نيز به انقلاباسلامي پيوستهاند و تابع نظرات امام خميني هستند ، امّا برخلاف گذشته ، انتظار داريم حيثيت مذهبي و قومي ما حفظ شود . خوشبختانه دولت موقت انقلاباسلامي به خواستههاي مردم بلوچستان توجه كرده است . » وي به ملاقات خود با امام اشاره كرد و اين كه ايشان به عدم تفاوت بين شيعه و سني و وحدت آنها تأكيد دارند و اين كه حكومتي كه در كشور برقرار خواهد شد ، براساس عدل اسلامي و قرآن خواهد بود . ( 7 )
302
عباس اميرانتظام سخنگوي دولت در مصاحبهاي اطلاعات جديدي را درباره فسخ قرارداد پروژه هليكوپترسازي بل و برنامههاي آتي دولت براي برقراري نظم در كشور در اختيار خبرنگاران قرار داد . وي در مورد پروژه بل گفت : « ديروز [ 16/12/57 ] پروژه هليكوپترسازي بل به نخستوزير رسيد . در اين پروژه نزديك به چهار ميليارد دلار يعني بيست و هشت ميليارد تومان صرف شده است كه نميتواند نفعي براي ملت داشته باشد . در حال حاضر هزار هليكوپتر موجود است كه در تهران و اصفهان و كرمانشاه ساخته شده است . دولت مشغول مطالعه است تا در كارهاي راهسازي ، كشاورزي ، گمركات و دريانوردي از اين هليكوپترها استفاده كند . در حال حاضر قرارداد شركت بل متوقف شده است و تقريباً كليه كاركنان خارجي آن از ايران رفتهاند . »
وي در مورد شايعه استعفاي بازرگان گفت : « مهندس بازرگان تصميم به استعفا نداشتهاند و
ندارند ، ولي در دو روز گذشته تلفنهاي متعددي حتّي از نيوزلند و لندن شده است كه ما به آنها همين جواب را داديم . »
اميرانتظام در پاسخ به اين سؤال كه عدهاي به نام كميته در خيابانها مردم را مجازات ميكنند و شلاق ميزنند ؛ نظر دولت در اين باره چيست ؟ گفت : « عدهاي به نام كميته از اسلحهاي كه در دست دارند ، سوء استفاده ميكنند . البتّه اين موارد زياد نيست . هم دولت و هم شوراي انقلاب و هم دادگاه انقلاب و همه اصرار دارند كه اين وقايع اتفاق نيفتد و راهحلهايي نيز براي جلوگيري از اين وقايع به مرحله اجرا درخواهد آمد كه يكي از اين راهحلها ، تشكيل و شروع فعاليت سپاهپاسدارانانقلاب خواهد بود كه اين سپاه نظموانضباط را در كشور بهعهدهخواهدگرفت . » ( 8 )
303
امام خميني در جمع فرهنگيان و دانشآموزان قم طي سخناني اظهار داشت : « تبعيت از دولت موقت اسلامي لازم است . اين دولت موقت اسلامي ، دولت اسلامي شرعي است . من اطمينان كامل به دولت دارم و شما هم پشتيباني كنيد از اين دولت كه آن مسائلي كه به عهده او محول است كه يكي رفراندوم است و از مسائل مهم وقت است و يكي گذراندن قانون اساسي جديد است به آراي موكلين شما ، تأسيس حكومت جمهورياسلامي غايب آمال همة مسلمين ، غايت فرمان خداي تبارك و تعالي [ است ] بايد از اين حكومت پشتيباني كنيد تا بتواند در يك محيط آزاد در يك محيط صحيح ، كارهايي [ را ] كه به او محول شده است ، انجام دهد . فضولهاي كه در اطراف ميخواهند با بهانههايي تضعيف كنند حكومت را ، بايد بدانند كه حكومت متكي بر ملت ، ضعيف نخواهد شد … »
در ادامه امام خطاب به معلمان و دانشآموزان گفتند : مسير شما " مسير اسلام است ، مسير شما اين است كه جمهورياسلامي [ را ] برپا كنيد . من رأي به جمهورياسلامي ميدهم و از شما تقاضا دارم كه رأي به جمهورياسلامي بدهيد نه يك كلمه كم ، نه يك كلمه زياد ، جمهورياسلامي . » ( 9 )
304
سفارت آمريكا در تهران گزارشي با طبقهبندي سري به هيأت نمايندگي ايالات متحده در ناتو نوشت و در آن ابعاد و جنبههاي مختلفي از وضعيت كنوني قدرت حاكم در ايران را بررسي و تحليل كرد كه از جمله موارد زير قابل ذكر است :
« اختلاف فزايندهاي ميان [ امام ] خميني كه بر درخواستهايش براي تصفيه نفوذ خارجي از جامعه ايراني و اسلامي كردن كامل جامعه ، هرچه بيشتر پافشاري ميكند و بازرگان كه سعي دارد همه را راضي كند ( ولي موثر نيست ) ، وجود دارد . كميتههاي انقلاب از [ امام ] خميني حرف شنوي دارند و از دولت موقت مستقل هستند و سعي دارند براي خود قانون وضع كنند و اعمال آنها اكثراً مانع كوششهاي دولت موقت در جهت تثبيت حاكميتش است .
ميليونها نفر هنوز از [ امام ] خميني حرفشنوي دارند ، حال يا از روي اطاعت كوركورانه و يا از ترس . ولي صحبتهاي اخيرش به جاي اين كه گروههاي متفرق را در جهت مشتركي وحدت
بخشد در جهت تفرق جامعه ايران بوده است . حمله او به دولت بازرگان در هفتم مارس ( هفدهم اسفند ) نشان ميدهد كه تحليلش مبني بر پاكسازي جامعه ايراني از تاثيرات خارجي ، او را واداشته تا عليه نخستوزيري كه خودش انتخاب كرده ، موضع بگيرد .
در حالي كه توليد نفت دوباره در حد محدودي آغاز شده و بخش تجاري اقتصاد ، حيات خود را آغاز كرده است ، ولي بطوركلي اقتصاد در معرض نابودي است . در عمل ، ميليونها نفر بيكار هستند . كارخانههاي معدودي كار ميكنند و تجارت بينالمللي نابسامان است …
ارتش و قواي انتظامي در نابساماني كامل به سر ميبرند ، روي اين سازمانها نميتوان در آينده نزديك به عنوان نيروي انتظامي با ثبات حساب كرد .
با توجه به تقسيمات سياسي كه در حال شكلگيري است ممكن است كه صرف تمايل به يافتن توافق ، وجهالمصالحه براي رسيدن به اينگونه توافقها كافي نباشد . اختلاف ميان گروهها ، آنچنان آشتيناپذير است كه ممكن است به مقابله خشونت بار منجر شود .
بطوركلي ، خواستة بازرگان مبني بر هدايت موفقيتآميز ايران از دوران بعد از انقلاب به سوي جمهوري ميانهرو طرفدار غرب ، بسيار بعيد به نظر ميآيد . » ( 10 )
305
سفارت آمريكا در تهران در گزارشي به وزارت امورخارجه آن كشور با طبقهبندي خيلي محرمانه و موضوع انقلاباسلامي تندرو ميشود نوشت : « كميته خميني دستور داده است كه تمام مقامات ارشد پانزده سال گذشته دستگير شوند . يك منبع تخمين ميزند كه اين ميتواند بين 16000 تا 30000 [ نفر ] باشد . استانداران دولت ايران در استانها ، مورد قبول واقع نشدهاند . منابع نزديك به ادارهكنندگان زندان كميته ميگويند كه اعدامها به مراتب بيشتر از آن است كه تاييد ميشود و بشدت از آمريكا در مورد حقوق بشر انتقاد كردند . روي معاني انقلابي تاكيد بيشتري ميشود . حمله خميني به دولت ، راه را باز مي گذارد براي ا ين كه فداييان به نام او عمل كنند . از هم پاشيدگي ، اغتشاش و خشونت خصوصيات برجستة سياستهاي امروز در ايران هستند .
در چند روز گذشته ، شخصيتهاي دولت ايران بطور فزايندهاي انقلابي به نظر رسيدهاند كه اين شامل انتقادات بيشتري از نقش ايالات متحده در ايران ، نسبت به انتقاداتي است كه در طي دو هفتة اولي كه انقلاب صورت ميگرفت . بالاترين حدّ عصبانيت خميني در هفتم مارس در مورد دولت خودش ، با عنوان ضعيف و نه باندازه كافي انقلابي بود . فارغالتحصيلان دانشگاهي كه در عصر روز هفتم مارس با مأمور سياسي ملاقات نمودند ، خوشحال بودند كه حمله خميني به دولت ايران به فداييان اين شانس را ميدهد كه به اسم خميني به دولت ايران حمله كنند . مقامات در سطح متوسط دولت ايران ، حمله خميني به دولت ايران را بطور باورنكردني احمقانه توصيف كردند و گفتند اين كار ، راه را براي فداييان باز ميكند كه خودشان را از هميشه بيشتر با انقلاب ممزوج نمايند و بعضي از مجاهدين دست چپي كه در هفته گذشته سرو صداهايي مشابه به راه انداخته بودند را به همكاري براي هدف انقلابي خودشان بپذيرند . طي تلفنهاي كوتاه به دفتر نخستوزير در
صبح امروز ، آنجا را بيقاعده و كارمندان را بينظم يافتيم . تلاش خميني ( به شكل مائو ) براي هميشگي كردن انقلاب ، قبل از اين كه وي حتي كنترل كامل داشته باشد ، بطور مخاطرهآميزي زمان ظاهر شدن قدرت باقيمانده در ايران را نزديك كرده است .
آشوب تحريك شده به عقيده اكثريت عظيمي از ناظران ايراني ، اجتناب از خشونت را غيرممكن ساخت . به نظر خيليها ، دولت انقلابي ميانهرو نميتواند زير ضربههاي پتك مانند پنجروز گذشته دوام بياورد ، چون كه قادر نيست در زماني كه كميتههاي انقلاب و فداييان مسلح ، فقط احكام خود را بطور خيلي موثري به اجرا ميگذارند ، اختياراتش را وسعت ببخشد . مثال خوب براي اين موضوع ، رخدادي است كه مامور سياسي به هنگام يك مسافرت هفت مايلي به خانه اسلامينيا كرد ، شاهد آن بوده است . وي در جهت موافق ، از دو راهبندان كوتاه گذاشت ، ولي سه ماشين كه به وسيله گلولههاي تيراندازي از خفا متوقف شده بودند را ديد . دو تا از اتوموبيلها در خروجي خيابان ميرداماد از اتوبان قرار داشت كه در يكي هنوز بدن راننده كه روي فرمان خم شده بود ، وجود داشت . » ( 11 )
306
حركت ناو هواپيمابر هشتاد هزار تني كانستيليشن به سوي خليجفارس با واكنش و اظهارنظرهاي فراوان همراه شد . از جمله ، شوروي و بسياري از كشورهاي عربي اين قدرتنمايي را محكوم كردند . مطبوعات شوروي حركت اين ناو و كشتيهاي همراهش به سوي درياي عمان و ورود كارتر به خاورميانه را به معناي تصميم راسخ دولت آمريكا به افزايش حضور نظامي در منطقه خاورميانه و گذرگاههاي حساس اين منطقه دانستهاند . اواخر هفتة آينده ، ناو هواپيمابر كانستيليشن به درياي عمان ميرسد . ( 12 )
منابع و مآخذ 17/12/1357
1 ـ روزنامه اطلاعات ، 17/12/1357 ، ص 2 .
2 ـ روزنامه كيهان ، 17/12/1357 ، ص 3 .
3 ـ مأخذ شماره 2 ، ص 1 .
4 ـ دفتر هواداران چريكهايي فدايي خلق ، جنگ خونين سنندج و دستاوردهاي آن ( سنندج : انتشار دفتر سازمان چريكهاي خلق ، سال 1358 ) ص 25 .
5 ـ پيشين ، ص 27 .
6 ـ احمد مفتيزاده ، درباره كردستان ( سنندج : بينا ، بيتا ) ص 56 .
7 ـ مأخذ شماره 2 ، ص 8 .
8 ـ مأخذ شماره 2 ، ص 2 .
9 ـ مركز مدارك فرهنگي انقلاباسلامي ، صحيفه نور ،
مجموعه رهنمودهاي امام خميني ( تهران : وزارت ارشاد اسلامي ، جلد پنجم ، سال 1361 ) ص ص 181 ـ 180 .
10 ـ دانشجويان پيرو خط امام ، اسناد لانه جاسوسي 14 ، دخالتهاي امريكا در ايران ( 6 ) ، ( تهران : نشر لانه جاسوسي ، بيتا ) ص ص 43 ـ 41 .
11 ـ دانشجويان پيرو خط امام ، اسناد لانه جاسوسي ، شماره 28 ، خط ميانه شماره 4 ( تهران : نشر لانه جاسوسي ، بيتا ) ص ص 23 ـ 20 .
12 ـ گروه تحقيق انتشارات سروش ، تقويم تاريخ انقلاب اسلامي ( تهران : انتشارات صدا و سيماي جمهوري اسلامي ايران ، چاپ اول ، سال 1369 ) ص 288 ، آسوشيتدپرس .