آیا حقیقت داشته است كه ایران در جنگ با عراق، از اسرائیل سلاح‌ می‌خرید؟

واقعیت این است كه تا به حال هیچ دولتی یا فردی یا نهادی در این زمینه سند معتبری ارائه نداده است، ولی شایعه‌ای وجود داشته است كه ایران در طول جنگ خصوصاً در اواخر جنگ از اسرائیل یا به واسطه اسرائیل سلاح‌هایی دریافت می‌نمود كه در جنگ علیه عراق استفاده كرد.

ریشه اصلی این شایعه به ماجرای مك‌فارلین برمی‌گردد كه طی آن دولت امریكا در راستای تغییر سیاست‌هایش برای نزدیكی به ایران، سلسله تحركاتی را آغاز كرد و با اعزام مك‌فارلین مشاور امنیت ملی ریگان به ایران، درصدد برآمد تا نفوذ خود را در ایران گسترش دهد و از این طریق امكان آزادی گروگان‌های غربی در لبنان را فراهم كند. تصور مقامات امریكا بر این بود كه به دلیل ماهیت انقلاب اسلامی و محبوبیت آن در میان مردم و گروه‌های فلسطینی و لبنانی، مقامات ایران توان تأثیرگذاری بر گروه‌های مبارز فلسطینی و لبنانی را دارا هستند. در این صورت با توجه به نیاز ایران به سلاح‌های غربی، می‌توان با ارسال مقادیری سلاح به ایران، گروگان‌های امریكایی و غربی را آزاد كرد. گفته می‌شود در خلال این برنامه تعدادی از دلالان اسلحه به صورت واسطه وارد عمل شدند و مقادیری سلاح به ایران فروختند. از سوی دیگر، به دلیل آنكه ایران سلاح‌ها و تجهیزات مورد نیاز خود را از بازار آزاد جهانی تهیه می‌كرد، احتمالاً در میان دلالان و تاجران اسلحه افرادی بودند كه وابستگی‌هایی به رژیم اشغالگر قدس داشتند و خریداران ایران بدون اطلاع از این مسئله مبادرت به خرید اسلحه از آنها می‌كردند. حتی ممكن است در این میان رژیم اشغالگر قدس برای بدنام كردن مسئولان كشور، ارتباطی با دلالان اسلحه برقرار كرده و وانمود كند كه آنها از پشتیبانی دولت اسرائیل برخوردار بوده‌اند.

در این اوضاع، منابع اسرائیلی و امریكایی شایعاتی در این‌باره در نشریات و رسانه‌های بین‌المللی منتشر كردند كه هیچ یك دارای سند و مدرك نیستند. در صورتی كه بپذیریم این شایعات درست باشند و ایران از تعدادی یهودی سلاح خریده است، باید گفت كه اولاً، یهودی بودن این دلالان به معنی صهیونیست بودن آنها نیست. ثانیاً، خریداران ایرانی به هیچ وجه به این نكته توجه نداشتند كه از چه فردی سلاح می‌خرند و تنها مرغوب و ارزان بودن سلاح مورد توجه بوده است. ثالثاً، ارتباط این افراد با سایر كشورها و سازمان‌های جاسوسی هیچ گونه ارتباطی با خریداران سلاح نداشته است. رابعاً، در صورتی كه خریداران ایران احتمال وابستگی این افراد را به رژیم اشغا‌لگر قدس می‌دادند، هیچ‌گاه مبادرت به خرید سلاح از آنها نمی‌كردند و نهایتاً، اینكه ایران با توجه به اینكه خود را ام‌القرای اسلام می‌داند و در سیاست خارجی خود نیز از منافع مسلمانان در همه جای دنیا حمایت می‌كند، چطور از دولتی كه سرزمین‌های مسلمانان را غصب نموده و ایران هم آن كشور را به رسمیت نشناخته است، سلاح خریداری می‌كند؟ آیا این امر باعث تخریب وجهه ایران نمی‌شد؟ بدیهی است كه وجود چنین ارتباطی بین اسرائیل و ایران قابل تصور هم نیست و همان‌طور كه گفته شد و با توجه به دلایل مذكور، اخبار مربوط به خرید سلاح ایران از اسرائیل كذب محض می‌باشد.

لینک کوتاه :
کد خبر : 1267

نوشتن دیدگاه

Security code تصویر امنیتی جدید

ارسال
  • مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس
  • آدرس دفتر مرکزی:تهران – خیابان شریعتی - خیابان شهید دستگردی(ظفر) - بعد از تقاطع شهید تبریزیان - پلاک77
  • تلفن تماس روابط عمومی:

02122909525-30 داخلی 245