مدیر انتشارات «دارخوین» گفت: یکی از ویژگیهای مهم حوزه ایثار و شهادت در بخش شهدای مدافع حرم این است که به دلیل حضور داشتن راویان دسته اول در روایتها، کلیشه و اغراق بسیار کم است. خانواده و همرزمان شهدا ناظر بر روند چاپ و نشر آثار هستند و چنانچه مطالب نادرست باشد آنها را اصلاح خواهند کرد.
به گزارش تارنمای مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، جانمراد احمدی مدیر انتشارات دارخوین با اشاره به ضرورت پرداختن به آثار مکتوب در حوزه دفاع مقدس و فرهنگ پایداری بیان کرد: یکی از آسیبهایی که در زمینه چاپ آثار مکتوب دفاع مقدس داشتیم و هماکنون هم با آن روبرو هستیم از دست دادن راویان دست اول مانند والدین و همسران شهدا است. متأسفانه در دوران دفاع مقدس نتوانستیم بهطور کامل خاطرات این عزیزان را ثبت و ضبط کنیم تا بتوانیم در آینده از آنها در تولید محصول ادبی استفاده کنیم.
وی ادامه داد: اکنون که موضوع شهدای مدافعان حرم مطرح است باید از گذشته درس بگیریم. هنوز فرصت برای ثبت و ضبط خاطرات والدین، همسران و فرزندان شهدای مدافع حرم فراهم است. اگرچه در رابطه با نشر مطالب و خاطرات ملاحظاتی وجود دارد اما، میتوانیم از فرصت استفاده کنیم و این خاطرات را نزد خود نگه داریم تا در آینده که سطح محرمانگی مطالب کاهش یافت آنها را به چاپ برسانیم.
احمدی افزود:یکی از ویژگیهای مهم حوزه ایثار و شهادت در بخش شهدای مدافع حرم این است که به دلیل حضور داشتن راویان دسته اول در روایتها کلیشه و اغراق بسیار کم است. خانواده و همرزمان شهدا ناظر بر روند چاپ و نشر آثار هستند و چنانچه مطالب نادرست باشد آنها را اصلاح خواهند کرد.
این نویسنده با اشاره به اینکه باید مصاحبه گران تخصصی در زمینه ایثار و شهادت آموزش داده شوند یادآور شد: مسئله فرهنگ ایثار و شهادت و مقاومت نیازمند آموزش مصاحبه گران متخصص است. همچنین ما باید در نظر داشته باشیم که حتی جنسیت مصاحبهگران رعایت شود. بهطور مثال یک مصاحبهگر زن با مادر یا همسر شهید راحتتر میتواند رابطه برقرار کند. اکنون بیشتر افرادی که با خانوادههای شهدا مصاحبه میکنند خانمها هستند اما، باید آقایان نیز بهعنوان مصاحبهگر در این زمینه آموزش داده شوند. خوشبختانه تعدادی از نویسندگان و مؤلفان خودشان مصاحبههایی انجام میدهند که این کار باعث میشود مطالب با کیفیت بهتری به چاپ برسد.
منبع: ایسنا