تورقی بر روزشمار تحولات انقلاب اسلامی؛

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای فرمودند: مکتب سیاسی امام این خیر و استقلال و عزت و ایمان را برای همه امت اسلامی و همه بشریت می‌خواهد؛ این رسالتی است بر دوش یک انسان مسلمان.

 

به گزارش تارنمای مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، رهبر معظم انقلاب اسلامی در پانزدهمین مراسم بزرگداشت ارتحال حضرت امام خمینی (ره) بنیان‌گذار جمهوری اسلامی ایران، به تشریح فلسفه سیاسی و مکتب سیاسی امام راحل (ره) پرداختند.

آیت‌الله خامنه‌ای اقتران معنویت با سیاست، اعتقاد راسخ و صادقانه به نقش مردم، نگاه بین‌المللی و جهانی این مکتب، پویایی و پاسداری از ارزش‌ها را از مهم‌ترین شاخص‌های مکتب سیاسی امام خمینی (ره) برشمردند و تصریح کردند:

در مکتب سیاسی امام، معنویت از سیاست جدا نیست؛ سیاست و عرفان، سیاست و اخلاق. امام که تجسم مکتب سیاسی خود بود، سیاست و معنویت را باهم داشت و همین را دنبال می‌کرد؛ حتی در مبارزات سیاسی، کانون اصلی در رفتار امام، معنویت او بود. همه رفتارها و مواضع امام حول محور خدا و معنویت دور می‌زد.

ایشان با بیان اینکه مخاطب امام در سخن و ایده سیاسی خود، همه بشریت است، نه‌فقط ملت ایران، اضافه کردند: مکتب سیاسی امام این خیر و استقلال و عزت و ایمان را برای همه امت اسلامی و همه بشریت می‌خواهد؛ این رسالتی است بر دوش یک انسان مسلمان.

رهبر انقلاب تبیین مسئله ولایت‌فقیه را از دیگر شاخص‌های مهم مکتب سیاسی امام خمینی (ره) عنوان کردند و افزودند: ولایت‌فقیه، جایگاه مهندسی نظام و حفظ خط و جهت نظام و جلوگیری از انحراف به چپ و راست است؛ این اساسی‌ترین و محوری‌ترین مفهوم و معنای ولایت‌فقیه است.

بنابراین ولایت‌فقیه نه یک امر نمادین و تشریفاتی محض و احیاناً نصیحت کننده است، نه نقش حاکمیت اجرایی در ارکان حکومت دارد، چون کشور مسئولان اجرایی، قضایی و تقنینی دارد و همه باید بر اساس مسئولیت‌های خود کارهایشان را انجام دهند و پاسخ گوی مسئولیت‌های خود باشند.

آیت‌الله خامنه‌ای پاسداری و دیدبانی از حرکت کلی نظام به سمت هدف‌های آرمانی و عالی را مهم‌ترین و اساسی‌ترین نقش ولایت‌فقیه توصیف کرده و خاطرنشان کردند:

ضابطه‌های رهبری و ولایت‌فقیه، طبق مکتب سیاسی امام بزرگوار ما، ضابطه‌های دینی است. ضابطه عبارت است از علم، تقوا و درایت.

علم، آگاهی می‌آورد؛ تقوا و شجاعت می‌آورد؛ درایت، مصالح کشور و ملت را تأمین می‌کند؛ این‌ها ضابطه‌های اصلی است بر طبق مکتب سیاسی اسلام.

کسی که در آن مسند حساس قرارگرفته است، اگر یکی از ضابطه‌ها از او سلب شود و فاقد یکی از این ضابطه‌ها شود، چنانچه همه مردم کشور هم طرفدارش باشند، از اهلیت ساقط خواهد شد.

مقام معظم رهبری در ادامه مسئله عدالت اجتماعی را یکی از مهم‌ترین و اصلی‌ترین خطوط در مکتب سیاسی امام راحل (ره) دانسته و برقراری عدالت اجتماعی در تمامی برنامه‌های حکومت، ازجمله قانون‌گذاری، اجرا، قضا، رفع تبعیض، از بین بردن شکاف‌های طبقاتی و استفاده از منابع گوناگون ملی در میان طبقات مردم را به‌عنوان مهم‌ترین و سخت‌ترین مسئولیت توصیف کردند.

ایشان در پایان با برشمردن دستاوردهای علمی، زیربنایی، عمرانی، سیاسی و بین‌المللی انقلاب اسلامی، بر تداوم پیشرفت و حرکت در مسیر نظام اسلامی تأکید کردند.

 

منبع:

نعمتی، لیلا، روزشمار تحولات انقلاب اسلامی: پرونده هسته‌ای؛ همکاری ایران، عهدشکنی غرب (جلد اول)، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی: مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، تهران ۱۴۰۱، صص ۶۸۹، ۶۹۰

لینک کوتاه :
کد خبر : 1361

نوشتن دیدگاه

Security code تصویر امنیتی جدید

ارسال

  • مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس
  • آدرس دفتر مرکزی:تهران – خیابان شریعتی - خیابان شهید دستگردی(ظفر) - بعد از تقاطع شهید تبریزیان - پلاک77
  • تلفن تماس روابط عمومی:

02122909525-30 داخلی 245