آسوشیتدپرس گفت: اگر ادعای به‌عمل‌آمده از سوی خبرگزاری جمهوری اسلامی صحت داشته باشد، سقوط خرمشهر به معنای یک شکست توهین‌آمیز و واقعی برای دولت صدام در جنگ بیست‌ماهه است.

 

انتشار خبر آزادسازی خرمشهر بازتاب بسیار گسترده‌ای در رسانه‌های خبری دنیا داشت. تعدادی از آن‌ها با اظهار عدم اطمینان به صحت این خبر، فقط به انعکاس گزارش‌های نظامی ایران پرداختند و برخی هم با فرض صحت آن، به تحلیل و تفسیر نتایج و عواقب این اتفاق مهم پرداخته، آزادی خرمشهر را شکستی تحقیرکننده برای حکومت عراق توصیف و آن را موجب نگرانی حامیانش اعلام کردند.

از بعدازظهر امروز (۳/۳/۱۳۶۱)، پس از آنکه رسانه‌های ایران خبر آزادسازی خرمشهر را منتشر کردند، درحالی‌که رسانه‌های عراق ازجمله رادیو صوت الجماهیر سکوت کرده و به این خبر واکنشی نشان ندادند، خبرگزاری‌های فرانسه، رویتر و یونایتدپرس هم فقط گزارش‌های صدای جمهوری اسلامی ایران و خبرگزاری جمهوری اسلامی را منعکس و اعلام کردند که نیروهای ایران وارد خرمشهر شده‌اند و نبردهای سخت میان آن‌ها و باقیمانده ارتش صدام در جریان است.

رادیو اسرائیل نیز در اخبار فارسی ساعت ۱۹ خود با اعلام خبر آزادسازی خرمشهر، به نقل از رادیو صدای جمهوری اسلامی ایران گفت: هنوز معلوم نیست که آیا ایرانی‌ها توانسته‌اند بر سراسر خرمشهر مسلط شوند یا نه؟

در این میان، خبرگزاری آسوشیتدپرس، رادیو بی‌بی‌سی، رادیو کلن، رادیو آمریکا و هفته‌نامه نیوزویک علاوه بر انعکاس اخبار آزادسازی خرمشهر که از سوی ایران منتشر شد، به بررسی نتایج این اتفاق پرداختند.

آسوشیتدپرس از بیروت گزارش‌های ایران مبنی بر آزادسازی خرمشهر و پایان دادن به حضور نظامی عراق در تمام منطقه خوزستان را منعکس و اضافه کرد: اگر ادعای به‌عمل‌آمده از سوی خبرگزاری جمهوری اسلامی صحت داشته باشد، سقوط خرمشهر به معنای یک شکست توهین‌آمیز و واقعی برای دولت صدام در جنگ بیست‌ماهه است.

رادیو کلن آلمان غربی در اخبار ساعت ۲۰ خود با اعلام اینکه خرمشهر برای عراقی‌ها که ادعای حاکمیت بر رود مرزی بین عراق و ایران را دارند، از اهمیت راهبردی بسیار برخوردار است، گفت: حتی در میان کشورهای عرب نیز شک و شبهه‌ای دراین‌باره وجود ندارد که عراق جنگی را که ۲۰ ماه قبل علیه ایران آغاز کرده بود، عملاً باخته است.

رادیو آمریکا هم در اخبار فارسی ساعت 22:30 خود به نقل از روزنامه نیویورک‌تایمز اعلام کرد: از دست دادن خرمشهر، از نظر روانی، ضربه‌ای بزرگ برای عراقی‌ها و از نظر نظامی فاجعه‌ای برای آن‌ها خواهد بود.

 

منبع:

حبیبی، ابوالقاسم، روزشمار جنگ ایران و عراق: آزادسازی خرمشهر؛ پایان رؤیای تجزیه ایران، (کتاب نوزدهم)، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی: مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، تهران ۱۳۹۸، صص ۵۸۱، ۵۸۲

لینک کوتاه :
کد خبر : 1487

نوشتن دیدگاه

Security code تصویر امنیتی جدید

ارسال

  • مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس
  • آدرس دفتر مرکزی:تهران – خیابان شریعتی - خیابان شهید دستگردی(ظفر) - بعد از تقاطع شهید تبریزیان - پلاک77
  • تلفن تماس روابط عمومی:

02122909525-30 داخلی 245