نویسنده مجموعه چهارجلدی روزشمار فتنه:

احمد امامی کورنده اظهار کرد: سال 1388 یقیناً نقطه عطف است یعنی پایانی بر یک مرحله، آن هم چه زمانی که ما وارد دهه چهارم انقلاب می‌شویم این اتفاق می‌افتد. آن درس‌ها و عبرت‌ها نشان می‌دهد که ما ممکن است در آینده هم اتفاقات پیش رویمان باشد.

 

به گزارش تارنمای مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، در حاشیه نشست خبری رئیس ستاد مرکزی بزرگداشت یوم‌الله 9 دی با اصحاب رسانه، مجموعه چهارجلدی روزشمار فتنه به نویسندگی احمد امامی کورنده رونمایی شد.

احمد امامی کورنده با اظهار به این‌که وقایع تاریخی در هر کشوری درس‌ها و عبرت‌هایی دارد، گفت: عبرت‌های ما هم این است که چه اتفاقاتی افتاده است و چه اتفاقاتی ممکن است بیفتد، درس‌ها هم به ما یاد می‌دهد که آماده ‌باشیم که آن اتفاقات بعدی که دارد می‌افتد آسیب‌ها را کمتر کنیم، قدرتمان را بیشتر کنیم و درواقع خسارت‌ها کمتر شود یا اصلاً آن اتفاق رخ ندهد.

وی با بیان این‌که برخی از این اتفاقات و عبرت‌ها نقطه عطف هستند، اظهار کرد: 88 از آن جمله است. ده سال قبل از سال 1388 یعنی سال 1378 یک اردوکشی خیابانی هم داشتیم، در این نظام تست شد اما در سال 1378 چیزی حدود پنج روز بیشتر طول نکشید، روز ششم تمام شد (از هیجدهم تیرماه تا بیست و سوم تیرماه) و این غائله خاتمه پیدا کرد؛ اما سال 1388 از نظر تبارشناسی یک بخشی از همان جریان است و شاید یک مقداری هم در بُعد داخلی هم در بعُد خارجی ارتقاءیافته باشد.

نویسنده مجموعه چهارجلدی روزشمار فتنه متذکر شد: سال 1388 چه ویژگی دارد؟ چه فتنه بزرگی بود که ما ده سال پیش هم تجربه کردیم ولی اینجا هشت ماه و خرده‌ای مردم بااینکه آن تجربه و عبرت را داشتند، درس‌هایی هم گرفته بودیم ولی باز هم در اینجا هشت ماه طول کشید. این، اهمیت هم آن فتنه 88 را یعنی مختصاتش را بیان می‌کند و درواقع اهمیت آن روزی که این غائله خاتمه پیدا می‌کند یعنی نهم دی را تعریف می‌کند.

وی افزود: سال 1388 یقیناً نقطه عطف است یعنی پایانی بر یک مرحله، آن هم چه زمانی که ما وارد دهه چهارم انقلاب می‌شویم این اتفاق می‌افتد. آن درس‌ها و عبرت‌ها نشان می‌دهد که ما ممکن است در آینده هم اتفاقات پیش رویمان باشد.

امامی کورنده با اشاره به این‌که فتنه 1401 با مختصات متفاوت از 1388 بروز و ظهور پیدا کرد، تصریح کرد: یعنی در فتنه 1401 یک جنگ ترکیبی تمام‌عیار اتفاق بود. اینجا هم باز همان ملت ایران با همان بصیرت به مصاف این واقعه می‌آیند و این غائله هم ختم می‌دهد.

کورنده تأکید کرد: اما همچنان تا زمانی که انقلاب بر هویت خودش هست و نظام اسلامی اصرار بر این هویت مقاومت می‌کند یقیناً ما از این پدیده‌های پیچیده‌تر در پیش رو خواهیم داشت. باید توجه بکنیم و درس‌ها را خوب بیاموزیم که آسیب‌های قبلی‌مان کمتر شود.

وی با اشاره به مجموعه چهارجلدی روزشمار فتنه گفت: برای محتوای این مجموعه روزشمار، مجموعه اسنادی که در مقطع سال 88 مرتبط با انقلاب و نظام بوده است یعنی برای تثبیت روند تکاملی انقلاب یا تثبیت نظام و تقویت نظام در عرصه داخلی و خارجی، به‌نوعی مؤثر بوده است یا آسیب‌ها و مخاطراتی که متوجه نظام و انقلاب بوده است، همه آن اتفاقات و وقایع ریزودرشت رصد شده است.

نویسنده مجموعه چهارجلدی روزشمار فتنه با بیان این‌که هر جلد از این مجموعه دارای یک فصل است، اظهار کرد: چون می خواستیم این حماسه را بخوبی تبیین کنیم آغاز فتنه را در پایان فصل جلد اول قرار دادیم. پایان جلد اول، روز بیست و سوم خرداد است. به خاطر اینکه انتخابات روز بیست و دوم انجام می‌شود.

وی با اشاره به این‌که این مجموعه روزشمار فقط مباحث داخلی نیست، گفت: همه اتفاقات یعنی مسائل منطقه‌ای، مسائل بین‌المللی که مرتبط با انقلاب و نظام است در این کتاب مستندسازی شده است. یک مقدمه تحلیلی هم دارد یعنی آن چیزی که در گزارش‌های روزانه آمده است اسنادی است که گردآوری و گزارش شده است.

امامی کورنده متذکر شد: ما در بخش اسناد تحلیل نمی‌کنیم و فقط گزارش دهی می‌کنیم؛ اما در بخش مقدمه تحلیل و تبیینی بر اسناد بیان شده آمده است. همه منابعی که ما به نحوی نمی‌توانستیم در گزارش روزانه، چون وقایع روزانه را باید تبیین می‌کردیم آنجا نمی‌توانستیم بیاوریم، این‌ها را هم در مقدمه تحلیلی استفاده کردیم.

وی افزود: لذا هر جلد از این روزشمار یک مقدمه تحلیلی و تبیینی دارد که درواقع یک مختصات آن اتفاقی که در آن بازه زمانی مربوط به کتاب گزارش می‌شود را به طور کامل تشریح و تبیین می‌کند.

لینک کوتاه :
کد خبر : 2187

نوشتن دیدگاه

Security code تصویر امنیتی جدید

ارسال

  • مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس
  • آدرس دفتر مرکزی:تهران – خیابان شریعتی - خیابان شهید دستگردی(ظفر) - بعد از تقاطع شهید تبریزیان - پلاک77
  • تلفن تماس روابط عمومی:

02122909525-30 داخلی 245