تورقی بر روزشمار سال‌های مقاومت؛

به گزارش تارنمای مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس،به دنبال نظرخواهی روزنامه کیهان سلطنت‌طلب (چاپ لندن) از برخی سیاستمداران رژیم شاه درباره قطعنامه ۵۹۸ شورای امنیت و جنگ ایران و عراق در آخرین شماره این نشریه به تاریخ (۱/۱۲/۱۳۶۶) که مشی آن ضدیت با جمهوری اسلامی است، نظریات شاهپور بختیار و علی امینی، دو نخست‌وزیر پهلوی دوم درج گردیده است.

در این نظرخواهی، بختیار ضمن آنکه خواستار مخالفت با جنگ و نرفتن مردم به جبهه گردید، خواهان اجرای قطعنامه ۵۹۸ به‌عنوان مطالبه ایرانیان از جمهوری اسلامی شد.

در این روزنامه به نقل از بختیار آمده است: نخست به تمام وسایل و امکانات علیه جنگ و کشتار قیام کنید و تا می‌توانید از رفتن به جبهه خودداری کنید و بگویید، بنویسید و تبلیغ کنید که قطعنامه ۵۹۸ شورای امنیت سازمان ملل متحد باید اجرا شود.

از سوی دیگر، علی امینی برخلاف بختیار اعلام کرد:

به دلایلی که ذکر می‌کنم با این قطعنامه مخالفم. مهم‌ترین دلیل مخالفت من این است که شورای امنیت تجاوز عراق به ایران را قبول ندارد و دبیر کل سازمان ملل متحد را مأمور کرده است که پس از اجرای آتش‌بس و عقب‌نشینی نیروهای متخاصم به مرزهای بین‌المللی، کمیسیون تحقیق تشکیل بشود و از این گذشته مقامات عراقی همیشه در اظهارات و اعلامیه‌های خود حمله به ایران را قادسیه دوم خوانده‌اند.

وی در ادامه با اشاره به اینکه همواره در جبهه نجات تکرار کرده است؛ عراق بایستی به خاطر تجاوزش به ایران مجازات شود، می‌افزاید:

اینک نیز باز به‌عنوان یک ایرانی، علاوه بر تکرار این نظر، پافشاری می‌کنم که نیروهای ایران نباید تا دریافت تضمین کامل برای جبران خساراتی که مملکت ما دیده است، از خاک عراق عقب بکشند.

شما می‌بینید با آنکه ۴۳ سال از جنگ دوم (جهانی) گذشته و آلمان مقدار زیادی از غرامت جنگ را پرداخته و می‌پردازد؛ نیروهای متفقین هنوز از خاک آن کشور بیرون نرفته‌اند.

به چه دلیل ایران باید پیش از دریافت کامل غرامت، نیروهای خود را از خاک عراق عقب بکشد.

امینی در خاتمه تصریح کرد: این نظر من البته دال بر پشتیبانی از جمهوری اسلامی نیست بلکه فقط در جهت تأمین منافع ملت ایران است.

 

منبع:

حسین اردستانی، یدالله ایزدی، روزشمار جنگ ایران و عراق: موشک‌باران تهران؛ تدارک عملیات در حلبچه (کتاب پنجاه و سوم-جلد ۲)، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی: مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، تهران ۱۳۹۸، ص ۱۸۰

لینک کوتاه :
کد خبر : 1932

نوشتن دیدگاه

Security code تصویر امنیتی جدید

ارسال

  • مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس
  • آدرس دفتر مرکزی:تهران – خیابان شریعتی - خیابان شهید دستگردی(ظفر) - بعد از تقاطع شهید تبریزیان - پلاک77
  • تلفن تماس روابط عمومی:

02122909525-30 داخلی 245