اخبار
به مناسبت سالروز شهادت سرلشکر پاسدار محمد مهدی خادم الشریعه؛

در عمليات تنگ چزابه، او یکی از طراحان عملیات بود و بر اثر تعداد اندک نیرو، خود از این تانک به آن تانک منتقل می شد تا تحرک در همه خطوط باشد.

 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی مرکز اسناد، تحقیقات و نشر معارف دفاع مقدس و مجاهدت های سپاه؛ محمد مهدی خادم الشریعه جمعه ۱ خرداد ۱۳۳۷ ه.ش در شهرستان سرخس در خانواده ای مذهبی به دنیا آمد.

او دوران ابتدایی را در سرخس به پایان برد و برای ادامه تحصیل به مشهد عزیمت کرد. در دوران قبل از انقلاب تحول فکری و اعتقادی وی شروع شد و گرایشهای مذهبی قوی ای پیدا کرد.

محمد مهدی در تظاهرات پیشاپیش صفوف حرکت و فیلم و عکس تهیه می. کرد. در جلسات درس دکتر شریعتی در دانشگاه و آیت الله خامنه ای در مسجد کرامت شرکت نیز داشت.

وی در این زمان علاقه فراوانی به خلبانی داشت و در سال ۱۳۶۰، به مرکز آموزش فنون خلبانی رفت و دوره هایی را گذراند.

تحولی که بعد از انقلاب در او به وجود آمد، وی را جذب سپاه و جبهه کرد؛ به همین دلیل در ۴ بهمن ۱۳۵۸ ه. ش به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی پیوست و در همین زمان بود که یک دوره آموزشی ۳۵ روزه را در سعدآباد تهران و یک دوره عملیاتی را نیز گذراند آنگاه در سپاه به سمتهایی چون رئیس دفتر فرمانده و مدیر داخلی ستاد منطقه ۴ منصوب شد؛ اما نتوانست حضور در پشت جبهه را تحمل کند و اوایل مهرماه ۱۳۶۰ به خوزستان رفت.

او در بسیاری از عملیات‌ها شرکت کرد از جمله عملیات طریق‌القدس که برای آزادسازی بستان انجام گرفت. وی از دی‌ماه ۱۳۶۰ در سمت فرمانده تیپ ۲۱ امام رضا (ع) به خدمت مشغول شد و ازآن‌پس در یکی از شدیدترین نبردهای ایران و عراق در جبهه بستان و به‌خصوص تنگ چزابه شرکت کرد.

در عمليات تنگ چزابه، او یکی از طراحان عملیات بود و براثر تعداد اندک نیرو، خود از این تانک به آن تانک منتقل می‌شد تا تحرک در همه خطوط باشد.

با شروع عملیات بیت‌المقدس او به همراه تیپ ۲۱ امام رضا (ع) ابتدا به جبهه طراح و سپس در مراحل بعدی به جبهه خونین‌شهر رفت.

سرانجام این اسوه استقامت و فداکاری در مرحله سوم عملیات بیت‌المقدس در روز جمعه ۳۱ اردیبهشت ۱۳۶۱، مصادف با مبعث پیامبر به شهادت رسید. پیکر مطهر او در ایوان طلای صحن مطهر امام رضا (ع) به خاک سپرده شد.

منبع:

موسوی عماد، سید حسین، اطلس لشکر ۲۱ امام رضا (ع) در دوران دفاع مقدس، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی: مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، تهران ۱۴۰۳، ص ۹۹

لینک کوتاه :
کد خبر : 4075