نمازگزاران شهرهای مختلف پس از اقامه نماز جمعه، به نشانه شادی و سرور در خیابانها راهپیمایی کردند و اکثر خودروها با روشن کردن چراغهای خود و به صدا در آوردن بوق به گردش در خیابانها پرداختند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی مرکز اسناد، تحقیقات و نشر معارف دفاع مقدس و مجاهدت های سپاه؛ خبر آغاز عملیات بیتالمقدس از نخستین ساعات امروز، 10 اردیبهشت 1361 در سراسر کشور انعکاس وسیع یافت و سایر اخبار و حوادث را تحتالشعاع قرار داد.مردم نیز با پخش اولین اطلاعیه مشترک سپاه و ارتش و شنیدن خبر عملیات رزمندگان ایران برای آزادسازی خرمشهر،ضمن ابراز شادمانی،با اشتیاق زیاد منتظر اطلاع از خبرهای جدید از جبهههای جنگ بودند.
رادیو بهطور مکرر سرودهای انقلابی و متون حماسی پخش میکرد و بسیاری از مردم همانطور که در نخستین اطلاعیه سپاه و ارتش درخواست شده بود، با شور و هیجان در خیابان و بهسوی مکانهای برگزاری نماز جمعه به راه افتادند تا در این مراسم سیاسی، عبادی، پیروزی نهایی و حتمی رزمندگان اسلام را از درگاه الهی طلب کنند.
بااینکه امروز تعطیل بود، روزنامههای کثیرالانتشار کیهان، اطلاعات و جمهوری اسلامی اخبار پیروزیهای رزمندگان را با تیترهای درشت در شماره فوقالعاده خود منتشر و خبر از حماسهای دیگر دادند. این روزنامهها در نماز جمعه تهران با استقبال بیسابقهای روبرو شد.
ائمه جمعه اغلب شهرها نیز ضمن اعلام گزارشهایی از عملیات قهرمانانه فرزندان ایران در اراضی اشغالی جنوب، آن را ستودند و بهاتفاق میلیونها تن از مردم کشور برای پیروزی نهایی رزمندگان در جبهههای جنگ دست به دعا برداشتند.
نمازگزاران شهرهای مختلف پس از اقامه نماز جمعه، به نشانه شادی و سرور در خیابانها راهپیمایی کردند و اکثر خودروها با روشن کردن چراغهای خود و به صدا در آوردن بوق به گردش در خیابانها پرداختند.
شامگاه امروز نیز علاوه بر مردم تهران، مردم سایر نقاط کشور با سردادن ندای اللهاکبر ضمن اعلام پشتیبانی از رزمندگان اسلام، پیروزی هرچه نزدیک حق بر باطل را نوید دادند.
خبرگزاری فرانسه هم واکنش مردم تهران به خبر آغاز عملیات بیتالمقدس را چنین انعکاس داد: صدای آیتالله امامی کاشانی امامجمعه تهران در میان فریادهای تکبیر مردم در همبستگی با نیروهای مسلح ایران که در جبههها میجنگند گمشده بود و شعار جنگ، جنگ تا پیروزی بارها تکرار شد. مردم فریاد میزدند: صلح با صدام شرمآور است جواب جنگ، جنگ است.
در اطراف دانشگاه تهران مردم درحالیکه هر یک رادیوی ترانزیستوری کوچکی را در دست داشتند، به اخبار منتشره رادیو که برنامههای عادی خود را قطع کرده بود و سرودهای انقلابی پخش میکرد، گوش میدادند.
مردم همگی اطراف روزنامه فوقالعاده امروز جمع شده بودند که در صفحه اول آن نوشتهشده بود: این پیروزی، نهایی است، آخرین حمله است و همه مردم آن را تأیید میکردند.
مردم گرداگرد ماشینهای مخصوص سازمان انتقال خون حلقهزده بودند تا خون خود را اهدا نمایند. کیسههای پلاستیکی مملو از اسکناسهای ایرانی بود و هرکس سهم خود را برای جبهه پرداخت میکرد؛ بدون شک امروز بیش از هر جمعه دیگر در ایران برای جبههها پول جمعآوری شد.
در پشت نردههای دانشکده افسری در تهران هم نظامیانی که در مرخصی به سر میبردند با لباس شخصی کنار پیادهرو نشسته و هوشیارانه آخرین اخبار منطقه جنگ را که با صدای بلند از رادیو پخش میشد گوش میدادند.
در اطراف یک کمیته محلی، افراد کمیته روی بازوان خود سخنان امام خمینی درباره جنگ را نصبکردهاند؛ مثل عملیات فتح المبین.
منبع:
حبیبی، ابوالقاسم، روزشمار جنگ ایران و عراق: آزادسازی خرمشهر؛ پایان رویای تجزیه ایران (کتاب نوزدهم)، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی: مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، چاپ اول ۱۳۹۷، صص ۲۰۴، ۲۰۵