هیئت داوری اولین دوره دوسالانه انتخاب آثار برتر پژوهشی دفاع مقدس و مقاومت؛ جایزه سردار شهید حاج قاسم سلیمانی بیانیه خود را منتشر کرد.
به گزارش تارنمای مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، هیئتداوران اولین دوره دوسالانه انتخاب آثار برتر پژوهشی دفاع مقدس و مقاومت؛ جایزه سردار شهید حاج قاسم سلیمانی بیانیهای به شرح زیر منتشر کرد:
بسمهتعالی
با استعانت از درگاه خداوند تبارکوتعالی و التجاء به ساحت مقدس و نورانی پیامبر عظیمالشأن اسلام (ص) و ائمه معصومین علیهمالسلام؛ بهویژه آخرین حجت بالغه الهی (عجل الله تعالی فرجه الشریف) و با یاد رهبر فقید انقلاب اسلامی و بنیانگذار جمهوری اسلامی؛ امام خمینی (رضوانالله تعالی علیه) و اظهار مراتب تبعیت از ولی امر مسلمین؛ حضرت آیه الله العظمی امام خامنهای (مدظلهالعالی) و سلام و درود بیکران بر ارواح طیبه شهدای انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و محور مقاومت، اولین دوره دوسالانه انتخاب آثار برتر پژوهشی دفاع مقدس و مقاومت؛ جایزه سردار شهید حاج قاسم سلیمانی با مدیریت و اجرای مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس برگزار شد.
این حرکت علمی، جهادی که مطلع آن با گرد همآیی و هماندیشی بیش از یکصد پژوهشگر و نویسنده دفاع مقدس در بیست و چهارم آذر 1398 رقم خورد، با تشکیل شورای راهبردی دوسالانه؛ متشکل از مدیران مراکز پژوهشی، اساتید دانشگاه، صاحبنظران و پژوهشگران، با تدوین اساسنامه و آئیننامه اجرایی مراسم و راهاندازی دبیرخانه مرکزی به کار خود ادامه داد. در جلسات اولیه شورای راهبردی دوسالانه مقرر شد صرفاً کتابهای پژوهشی و مسالهمحور که طی سالهای 1397 و 1398 منتشرشده و نیز رسالههای دکتری دفاع شده در همان سالها، با موضوعات نهگانه نظامی، امنیتی، سیاسی، تاریخی، فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، حقوقی و بینالملل، فراخوان و مورد ارزیابی قرار گیرند. همچنین مقرر شد پژوهشگران برتر دفاع مقدس که در چهل سال گذشته آثار متعدد و چشمگیری داشتهاند و بهعنوان چهرههای پژوهشگر در حوزه دفاع مقدس و مقاومت شناخته میشوند و نیز مراکز برتر پژوهشی بر اساس شاخصهای تعیینشده ازجمله تعداد آثار پژوهشی، کیفیت آثار پژوهشی ارائهشده، اهتمام لازم به موضوعات نو و بدیع دفاع مقدس و مقاومت مورد شناسایی، ارزیابی و تجلیل قرار گیرند.
بدین منظور در چندین نوبت فراخوان عمومی از مراکز دانشگاهی، پژوهشی، ناشران، پژوهشگران و نویسندگان دعوت به عمل آمد تا در این رویداد علمی، فرهنگی مشارکت نمایند. خوشبختانه باوجوداینکه این دوره، اولین دوره دوسالانه بود استقبال نسبتاً خوبی از سوی مراکز دانشگاهی و پژوهشی به عمل آمد. پس از اتمام مهلت دریافت آثار، کتابها و رسالههای دکتری دریافت شده، بر اساس تصمیم شورای راهبردی دوسالانه، در پنج گروه داوری؛ نظامی- امنیتی، تاریخی-سیاسی، اجتماعی-اقتصادی، فرهنگی-ادبی و حقوقی- بینالمللی مورد داوری و ارزیابی قرار گرفت و نتایج ذیل از سوی داوران محترم اعلام شد.
- بر اساس بیانیه گروه داوری نظامی-امنیتی، کتاب "مسائل اساسی جنگ"؛ تألیف محمد درودیان که از سوی مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس انتشار یافته است کتاب شایسته تقدیر شناخته شد.
- بر اساس بیانیه گروه داوری اجتماعی-اقتصادی، کتاب "اطلس آماری جنگ شهرها"؛ تألیف محسن رشید و نیز کتاب"مراکز اقتصادی خوزستان در جنگ"؛ تألیف بهادر قیم که از سوی مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس انتشار یافته است کتابهای شایسته تقدیر شناخته شدند.
- بر اساس بیانیه گروه داوری فرهنگی-ادبی، کتاب "درباره مانایی و میرایی"؛ تألیف احمد شاکری، که از سوی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی انتشار یافته و نیز کتاب "پویه پایداری"؛ تألیف علیرضا کمری که از سوی انتشارات سوره مهر منتشر شده است کتابهای شایسته تقدیر شناخته شدند.
- بر اساس بیانیه داوری گروه تاریخی-سیاسی، کتاب "از طبس تا سنندج"؛ تألیف مرحوم هادی نخعی که از سوی مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس منتشر شده است کتاب شایسته تقدیر شناخته شد.
- و بر اساس بیانیه گروه داوری حقوقی-بینالمللی، کتاب "تحلیلی تاریخی بر سرگذشت امتهای استقامت کننده"؛ تألیف جمعی از نویسندگان که از سوی انتشارات زمزم هدایت انتشار یافته و نیز کتاب "تقابل گفتمان مقاومت و گفتمان نظام سلطه"؛ تألیف حسین اکبری که از سوی دانشگاه امام حسین (ع) انتشار یافته است بهعنوان کتابهای شایسته تقدیر شناخته شدند.
همچنین گروههای داوری پنجگانه ضمن تقدیر و تشکر از مراکز دانشگاهی و دانشجویان مقطع دکتری که توجه ویژهای به موضوعات دفاع مقدس و مقاومت در ارائه رسالههای خود داشتهاند به اتفاق رسالههای دکتری:
- "عوامل مؤثر بر تابآوری ملی بهمنظور تدوین یک مدل ساختاری با اتکاء به ارتقای قدرت ملی"؛ دکتر علی لطفی/ دانشگاه علامه طباطبایی (ره)
- "ظرفیت شناسی بسیج مردمی (حشدالشعبی) در فرآیند دولت-ملتسازی مطلوب و ارائه الگوی مناسب"؛ شیرزاد داداشی، دانشگاه امام حسین (ع)
- "تحلیل محتوای تاریخی عکاسی جنگ تحمیلی ایران و عراق"؛ فرشاد عسکری کیا، دانشگاه سوره
را شایسته تقدیر اعلام کردند.
همچنین بر اساس شاخصهای مدنظر شورای راهبردی دوسالانه ازجمله اهتمام مستمر به موضوعات دفاع مقدس و مقاومت، تعدد آثار ارائهشده، کیفیت آثار ارائهشده و تأثیرگذاری آنها، توجه به مسائل نو و بدیع در حوزه دفاع مقدس و مقاومت بهاتفاق آرا آقایان:
- دکتر محمد رستمی از آجا
- سرهنگ رضا جهان فر از پداجا
- محمد درودیان؛ نویسنده و پژوهشگر
- گلعلی بابایی؛ نویسنده و پژوهشگر
- علیرضا کمری؛ نویسنده و پژوهشگر
- محمدرضا سنگری؛ نویسنده و پژوهشگر
- یدالله ایزدی؛ پژوهشگر و راوی
- سید علی بنی لوحی؛ نویسنده و پژوهشگر
- مرحوم سید یعقوب حسینی؛ نویسنده و پژوهشگر
- مرحوم دکتر حسین اردستانی؛ نویسنده و پژوهشگر
را پژوهشگران برتر و شایسته تقدیر شناختند. همچنین هیئت داوری بهاتفاق آرا مراکز و پژوهشگاههای:
- هیئت معارف دفاع مقدس شهید صیاد شیرازی
- پژوهشگاه علوم اسلامی امام صادق (ع)
- مدیریت مطالعات بنیاد حفظ آثار و ارزشهای دفاع مقدس
- مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس
- دفتر ادبیات و هنر مقاومت حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی
را مراکز و پژوهشگاههای برتر و شایسته تقدیر شناختند.
در پایان ضمن سپاس به درگاه حضرت باریتعالی، از اهتمام ویژه و حمایتهای همهجانبه سرلشکر پاسدار دکتر محمدحسین باقری؛ ریاست محترم ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران، سرلشکر پاسدار دکتر حسین سلامی؛ فرمانده محترم کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و سرتیپ پاسدار دکتر بهمن کارگر؛ ریاست محترم بنیاد حفظ آثار و ارزشهای دفاع مقدس جهت برگزاری هر چه باشکوهتر اولین دوره دوسالانه انتخاب آثار برتر پژوهشی دفاع مقدس و مقاومت؛ جایزه سردار شهید حاج قاسم سلیمانی صمیمانه تشکر و قدردانی به عمل میآید. امید است این حرکت جهادی و علمی با توفیقات الهی استمراری شکوهمند و تأثیرگذار داشته باشد. ان شاء الله
مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس
شورای راهبردی اولین دوره دوسالانه انتخاب آثار برتر پژوهشی دفاع مقدس و مقاومت؛
جایزه سردار شهید حاج قاسم سلیمانی