نشست تخصصی نقد کتاب «گیل مانا» با همکاری انجمن قلم ایران شعبه لرستان و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان لرستان در محل سالن جلسات این اداره برگزار شد.
نشست تخصصی نقد کتاب «گیل مانا» روز یکشنبه سوم بهمنماه، با همکاری انجمن قلم ایران شعبه لرستان و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان لرستان در محل سالن جلسات این اداره برگزار شد.
فتایی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان لرستان، ضمن تقدیر و تشکر از نویسندگان و منتقدان و رزمندگان حاضر در جلسه، توجه به ترویج کتابخوانی و رصد و آسیبشناسی، کتب منتشره در حوزه دفاع مقدس را از راهکارهای ارتقاء سطح کیفی آثار ادبیات پایداری، خاطرات و تاریخ شفاهی برشمردند.
در ادامه رضا نیازی، معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، با اشاره به ظرفیت لرستان و قرار گرفتن این استان در خاکریز دوم دفاع مقدس، برگزاری جلسات نقد را راهکاری مفید و مؤثر دانستند که به غنای محتوا و فرم آثار مکتوب این حوزه، مدد میرساند.
دکتر حجتالله ناصرپور، رزمنده پیشکسوت و بازنشسته نزاجا و مهمان ویژهی این نشست، در این جلسه، با اشاره به مفهوم سورهی علق، دین مبین اسلام را دین خواندن دانستند و افزودند که رسالت پیامبر اعظم (ص) با خواندن شروع میشود. بر ماست که بهعنوان مسلمان، توجه ویژهای به مباحث کتابخوانی داشته باشیم.
محمدتقی عزیزیان منتقد کتاب «گیل مانا»، ضمن معرفی کتاب، راوی و نویسنده، مطالب علمی در مورد مکانیزم نویسنده در نگارش و مصاحبه کتاب را تشریح کردند و گیل مانا را در گونه خاطرات دیگرنوشت مقید دستهبندی کردند. نویسندگان و منتقدان استان لرستان، نیز هرکدام به ارائهی نظرات خود، در خصوص گیل مانا پرداختند.
گیلمانا روایت محمدعلی حقبین از دوران دفاع مقدس است. شهید حاج قاسم سلیمانی، عملیات نصر ۲ به فرماندهی ایشان را در منطقه نبل الزهرای سوریه را بهعنوان فتح خیبر تعبیر میکنند که منجر به آزادسازی ۵۳۰۰۰ نفر از شیعیان میشود. سردار سلیمانی بعد از وقوع این فتح، بر دست محمدعلی حقبین بوسه میزند.
دکتر سیده نساء هاشمی سیگارودی، گیل مانا را نوشته و نشر مرزوبوم، با حمایت مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، آن را منتشر کرده است.