اشغال لانه جاسوسی آمریکا در تهران در روز 13 آبان 1358، یکی از مهمترین وقایع تاریخ تحولات جمهوری اسلامی ایران است که هرچند در روز نخست وقوع آن چندان جدی گرفته نشد، اما در ادامه تأثیرات بسیار عمیقی بر روابط دو کشور ایران و آمریکا بر جای گذاشت.
به گزارش تارنمای مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، اشغال لانه جاسوسی آمریکا در تهران در روز 13 آبان 1358، یکی از مهمترین وقایع تاریخ تحولات جمهوری اسلامی ایران است که هرچند در روز نخست وقوع آن چندان جدی گرفته نشد، اما در ادامه تأثیرات بسیار عمیقی بر روابط دو کشور ایران و آمریکا بر جای گذاشت. واکاوی لحظهبهلحظه این واقعه میتواند برخی از زوایای این واقعه را بیشتر روشن نماید. ازاینرو در مطلب نخست از پرونده ویژه 13 آبان، وقایع کامل روز نخست تسخیر لانه جاسوسی موردبررسی قرار گرفت و در ادامه در مقاله حاضر نیز، وقایع روز دوم این واقعه مهم با استفاده از اسناد دستاول بررسی میشود.
لازم به ذکر است که شرح کامل واقعه 13 آبان در کتاب جلد پنجم جنگ ایران و عراق (مقطع 8/13 تا 10/14/ 1358) با عنوان «انقلاب دوم علیه آمریکا؛ پیامدهای داخلی و جهانی اشغال سفارت آمریکا در تهران» توسط مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس تدوین گردیده و بهزودی به چاپ خواهد رسید.
در این مقاله شرح وقایع زیر را میخوانید:
- حمایت صریح امام خمینی از اشغال سفارت
- مصممتر شدن دانشجویان در پی پشتیبانی علنی امام از اشغال سفارت
- استعفای دولت موقت مهندس بازرگان
- ادامه اقدامات ضدآمریکایی با اشغال کنسولگری آمریکا در تهران و شیراز
- ادامه حمایت قاطع احزاب، سازمانها و گروههای داخلی از اقدام دانشجویان
- موضع جدیتر آمریکا در مقابل تسخیر سفارت با تشکیل یک کمیته ویژه عالی هماهنگی
- تحلیل روزنامهها و خبرگزاریهای خارجی از تسخیر سفارت توسط دانشجویان
برای مطالعه این مقاله میتوانید بر روی فایل ضمیمه کلیک کنید.