تورقی بر روزشمار سال‌های مقاومت؛

حجت‌الاسلام خامنه‌ای، نماینده امام در شورای عالی دفاع، صبح امروز ضمن گزارشی به مجلس اظهار داشت:نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران از صبح حدود پانزده مركز مهم نظامی عراق، ازجمله جنوب بغداد و شهر موصل را هدف قرار داد. در این عملیات ۱۴۰ هواپیما مأموریت داشتند كه تقریباً همگی به‌سلامت برگشته‌اند و از چند فروند اطلاعی در دست نیست.

 

به گزارش تارنمای مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، در دومین روز جنگ (۱۳۵۹/۷/۱)، تلاش نیروهای عراقی برای تصرف پاسگاه‌های مرزی و جاده‌ها و مناطق سوق‌الجیشی ادامه یافت. اجرای آتش دوربرد روی نقاط حساس و كلیدی جبهه‌ها، ازجمله آبادان و خرمشهر تشدید شد و نیروهای خودی، با وجود كمبود امكانات، از پیشروی سریع دشمن جلوگیری كردند.

در منطقه میانی مرز جمهوری اسلامی ایران و عراق یعنی از جنوب دهلران تا شمال قصرشیرین كه به دلیل نزدیكی به بغداد، به‌خصوص در محورهای دهلران، مهران، سومار، نفت‌شهر و قصرشیرین از حساسیت خاصی برخوردار است، دشمن تلاش می‌كرد سریع به اهداف خود دست یابد و هرچند در این روز موفق نشد، ولی تا حدودی پیشروی كرد و سومار را اشغال نمود.

در تجاوز امروز هواپیماهای دشمن، ۱۸ شهر هدف قرار گرفت و تعدادی هواپیما و ۲ هلی‌كوپتر دشمن سرنگون گردید. در جریان اقدامات نیروی هوایی ارتش جمهوری‌اسلامی، حدود پانزده مركز مهم نظامی عراق و تعدادی از تأسیسات نفتی آن كشور هدف قرار گرفت.

حجت‌الاسلام خامنه‌ای، نماینده امام در شورای عالی دفاع، صبح امروز ضمن گزارشی به مجلس اظهار داشت: نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران از صبح حدود پانزده مركز مهم نظامی عراق، ازجمله جنوب بغداد و شهر موصل را هدف قرار داد.

در این عملیات ۱۴۰ هواپیما مأموریت داشتند كه تقریباً همگی به سلامت برگشته‌اند و از چند فروند اطلاعی در دست نیست.

از بعدازظهر دیروز كه حملات هوایی عراق شروع شد تا نیمه‌شب، ۱۰ میگ عراقی سرنگون شد و در این مدت یك فانتوم ما آسیب دید و برنگشت. یكی دو ساعت بعد از حملة آن‌ها، حملات هوایی ایران شروع شد.

 فعالی‌های نیروی هوایی ارتش در اول مهر: ۱ حمله به تأسیسات پایگاه‌های نظامی موصل، الرشید، سلیمانیه، شعیبه و ام‌القصر. خسارات این حملات زیاد بوده، طوری كه پایگاه ناصریه تا ۵۰% تخریب گردیده است. ۲ مخازن سوخت كركوك منهدم و ۲ باند كركوك زده است. ۳ پالایشگاه‌های كركوك، موصل و بصره بمباران‌شده است. ۴ پل تنومه صدمه‌دیده، تعدادی تانك نابودشده است. ۵ ۶ هواپیمای متجاوز دشمن توسط جنگنده‌های نیروی هوایی منهدم گردیده است

 

اعلام وضعیت جنگی از سوی امام خمینی

 دومین روز جنگ با اعلام وضعیت جنگی از سوی امام خمینی آغاز گردید و برای سازمان‌دهی نیروها و امور جنگ، رئیس‌جمهور و فرمانده کل قوا، شخصاً فرماندهی نیروهای جمهوری اسلامی را به عهده گرفت.

 

ادعای واهی عراق

از سوی دیگر، عراق تهاجم نظامی خود را جنگ آزادی‌بخش علیه ایران معرفی نمود كه هدف آن سرنگونی دولت ایران است و تنها با پذیرش شرایط بغداد در مورد محدوده مرز خاكی، حاكمیت بر شط العرب و استرداد سه جزیره «دهانه هرمز» خاتمه خواهد یافت. با شدت گرفتن جنگ، تلاش‌های صلح نیز آغاز شد. دبیر کل سازمان ‌ملل و دبیركل كنفرانس اسلامی به همراه سایر اشخاص حقیقی و حقوقی بدون اشاره به مسئله تجاوز و آغازگر جنگ و عقب‌نشینی نیروها خواستار برقراری آتش‌بس بین طرفین شد.

 آمریكا جنگ را وسیله مناسبی برای آزادی گروگان‌های آمریكایی و اشتیاق ایران برای نزدیكی به آن كشور تلقی كرد. روس‌ها نیز با ملاقات‌های خصوصی با مقامات ایرانی، تلاش كردند توجه ایران را به‌سوی خود جلب كنند و از گرایش احتمالی تهران به غرب، به جهت نیازهای تسلیحاتی، جلوگیری نمایند.

 

منبع:

مهدی انصاری، حسین یکتا، روزشمار جنگ ایران و عراق: هجوم سراسری (کتاب چهارم)، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی: مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، چاپ دوم ۱۳۷۵، صص ۶۹، ۷۳

لینک کوتاه :
کد خبر : 913

نوشتن دیدگاه

Security code تصویر امنیتی جدید

ارسال

  • مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس
  • آدرس دفتر مرکزی:تهران – خیابان شریعتی - خیابان شهید دستگردی(ظفر) - بعد از تقاطع شهید تبریزیان - پلاک77
  • تلفن تماس روابط عمومی:

02122909525-30 داخلی 245