در گزارش بولتن فرماندهی سپاه تأکید شد، طبق گزارش رسیده، ارتش عراق آمادهشده در مرزهای مهران، دهلران، ایلام، اهواز، سومار، نبرد شدیدی را آغاز و حتی از هلیکوپتر و میگ روسی استفاده نمایند. در این زمینه، گزارشهای متعدد و بسیاری وجود دارد که ازجمله برخی از آنها که حاکیاز حمله حتمی عراق به خوزستان است،
به گزارشتارنمای مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، تحرکات نظامی و حملات عراق در چند روز گذشته از یکسو و تشدید دیپلماسی عراق در میان کشورهای میانهرو عرب منطقه از دیگر سو، بهویژه تحولات دیروز و امروز که با لغو یکجانبه قرارداد مرزی الجزایر از سوی عراق، اوضاع را در منطقه بهشدت متشنج کرده است، همه حاکی از حمله همهجانبه و قریبالوقوع عراق به مناطق خوزستان و ایلام است.
در گزارش بولتن فرماندهی سپاه نیز بر این نکته بهوضوح تأکید شده است: طبق گزارش رسیده، ارتش عراق آمادهشده در مرزهای مهران، دهلران، ایلام، اهواز، سومار در تاریخ ۲۸/۶ و ۲۹/۶ نبرد شدیدی را آغاز و حتی از هلیکوپتر و میگ روسی استفاده نمایند.
در این زمینه، گزارشهای متعدد و بسیاری وجود دارد که ازجمله به برخی از آنها که حاکی از حمله حتمی عراق به خوزستان است، اشاره میشود:
تمرکز بیش از ۵۰۰۰۰ نفر از نیروهای مسلح عراقی در امتداد مرز ایران و عراق، بهویژه با میل اصلی این تمرکز بهسوی مرزهای خوزستان.
بسیج بیش از دو لشکر زرهی عراق در مقابل خوزستان. تجمع مجدد حدود ۱۰۰ دستگاه تانک زرهپوش ارتش عراق در ساعت ۱۰: ۱۵ دقیقه صبح امروز، در جلو سنگرهای پاسگاه طلائیِ قدیم و قطعی بودن حمله عراق در این نقطه.
ایجاد استحکامات جدید به همراه انتقال نیروها و تجهیزات بیشتر در مقابل پاسگاه طلائیه جدید که با عنایت به مشاهدات اعلامشده، تردیدی در حمله نیروهای عراقی از این نقطه وجود ندارد.
آرایش جنگی مجدد تانکهای عراقی روبهروی پاسگاههای گروهان بستان و قصد حمله تلافیجویانه در امروز؛ و نیز استقرار یگانهایی از ارتش عراق در کیلومتر ۲۵ روبهروی محل استقرار و مأموریت تیپ ۱ لشکر ۹۲ زرهی اهواز و احداث استحکامات تازه از سوی یگانهای عراقی.
پیشروی ۶۰ دستگاه تانک عراقی بهطرف پاسگاه فکه ایران و تقاضای کمک فوری و پشتیبانی هوایی از سوی این پاسگاه.
استقرار یک تیپ تقویتشده زرهی عراق در مقابل پاسگاههای دویرج و فکه و قصد حمله زمینی و هوایی به این پاسگاهها جهت تصرف آنها.
تقویت نیروهای ارتش عراق در این منطقه در حالی است که نیروهای مستقر در پاسگاههای مزبور حدود هشت ساعت است که بهطور مستمر در حال جنگ و دفاع از این منطقه هستند
. استقرار ۴۰ قایق موتوری حامل افراد مسلح ارتش عراق در محلی به نام فحل در مرز آبی هورالعظیم نزدیک میله مرزی در محل آبی سعیدیه برای حمله به ایران.
لغو مرخصی و احضار همه نیروهای گارد مرزی عراق در مناطق مختلف مجاور خوزستان. استقرار ناوچههای جنگی جدید از سوی عراق در پاسگاه ابوفلوس نزدیک پاسگاه شلحه به همراه یک کشتی غواصی. همچنین، استقرار تعدادی ناوچه جنگی در اسکله المعامر و افزایش گشتیهای عراقی در اروندرود
ورود نیروها و تجهیزات بیشتر عراق به بندر فاو در مقابل آبادان؛ ازجمله ورود ۸۰ قبضه توپ و خمپارهانداز ۸۲ میلیمتری در امروز و استقرار و موضعگیری آنها در انتهای بندر فاو و مشرف بر شط العرب.
ادامه فعالیتهای مهندسی و نقلوانتقال تجهیزات و نیرو در منطقه کوتزین عراق ازجمله تشدید فعالیتهای احداث استحکامات در این منطقه در امروز و نیز ورود حدود ۱۰۰ دستگاه خودرو از نوع زیل و ایفا حامل تجهیزات کامل و توپ ضد هوایی و ساحلی که توسط کامیونهای مزبور یدک کشیده میشد به منطقه فاو، سیبه، کوتزین و المطوعه که همگی بدون استتار و به حالت آمادهباش روبهروی آبادان و خرمشهر موضع گرفتهاند.
منبع:
سلیمانی خواه نعمتالله، روزشمار جنگ ایران و عراق: تصمیم صدام به جنگ علیه ایران (کتاب نهم)، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی: مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، تهران ۱۳۹۴، صص ۱۰۹۷، ۱۰۹۸