اخبار
تورقی بر روزشمار سال‌های مقاومت؛

منابع کنگره آمریکا می‌گویند که دولت ایالات‌متحده به صورت پنهانی به سازمان مجاهدین خلق، دست‌کم ١٠٠.٠٠٠ دلار و شاید هم تا ٣٠٠.٠٠٠ دلار در ماه می‌پردازد تا اسلحه بخرند و برای ماشین تبلیغاتشان سوخت تهیه کنند.

 

روزنامه لس‌آنجلس تایمز (۱۱/۱۱/۱۳۶۶) درباره ارتباط سیستماتیک سازمان مجاهدین خلق (منافقین) با وزارت امور خارجه آمریکا و تحول در نگرش آمریکا به این سازمان از یک گروه تروریستی تا یک سازمان همکار و همچنین پرداخت کمک‌های مالی به سازمان و به‌کارگیری آن علیه جمهوری اسلامی گزارشی تهیه‌کرده است. بخش‌هایی از این گزارش به شرح زیر است:

وزارت امور خارجه امریکا با سازمان مجاهدین خلق تماس مداوم دارد و برای تبلیغات و خرید اسلحه تا ماهی ٣٠٠.٠٠٠ دلار در اختیار آن‌ها می‌گذارد.

لس‌آنجلس تایمز همچنین نوشته است: با سرپرستی و کمک‌های هنگفت مالی و لجستیکی صدام حسین، مجاهدین به چند پایگاه نظامی ایران در نواحی مرزی آن کشور با عراق حمله کردند و یک‌رشته عملیات تخریبی و جاسوسی در درون ایران انجام دادند. فیلم‌های تمرین نظامی مجاهدین نشان می‌دهد که سازمان آنان می‌تواند نیروی نظامی قابل‌توجه و مسلح شده‌ای را که قادر به وارد آوردن ضرباتی قابل‌ملاحظه به رژیم تهران است، گرد آورد.

 چند هفته پیش مجاهدین اعلام کردند که بزرگ‌ترین حمله نظامی خود را به ایران، در منطقه پیرانشهر انجام داده‌اند. در سال ۱۹۸۴ (۱۳۶۲ ش)، سازمان سیا مخفیانه به این نتیجه رسید که مجاهدین به‌خوبی سازمان‌یافته‌اند.

موضع رسمی دولت آمریکا در آن زمان این بود که مجاهدین فقط یکی از گروه‌های ایرانیان مخالف جمهوری اسلامی، در داخل و خارج ایران هستند. گروه‌هایی که هیچ‌کدام چندان بختی برای ریشه‌کن ساختن حکومت تهران ندارند.

در سال ١٩٨٥ (١٣٦٤)، ریچارد مورفی معاون وزارت امور خارجه ایالات‌متحده که مهم‌ترین کارشناس مسائل خاورمیانه دولت آمریکا است؛ این سازمان را سازمانی شبه‌نظامی اسلامی، ضد دموکراتیک، ضدآمریکایی و ضد غربی و استراتژیکی که به استفاده از تروریسم و خشونت به‌عنوان وسیله مناسب برای رسیدن به هدف‌های خود ادامه می‌دهد، توصیف کرد.

 بااین‌حال، ظرف دو سال اخیر، موضع ایالات‌متحده، به نرم شدن میل کرده است. ازجمله دلایل این امر آن است که افتضاح ایران گیت کنتراهای نیکاراگوئه نشان داد چگونه آمریکایی‌ها می‌توانند از ایرانیان رو دست بخورند.

آمریکا همچنان علناً به مخالفت خود با مجاهدین به خاطر استفاده آن سازمان از ترور و خشونت ادامه می‌دهد، اما در پنهان با روشی که شباهت به روش بیمه کردن سهام در بازارهای بورس دارد مقامات آمریکایی با نمایندگان مجاهدین در ایالات‌متحده و کشورهای دیگر ملاقات می‌کنند و به سخنان آن‌ها گوش می‌دهند.

مورفی ماه گذشته به نمایندگان کنگره گفت: ما با مجاهدین ملاقات کرده‌ایم و هنوز هم می‌کنیم. ما آن‌ها را بایکوت نمی‌کنیم. این بخشِ لازم از کار ما است که به حرف‌های آن‌ها نیز همچون نقطه‌نظرهای دیگر گروه‌های مخالف جمهوری اسلامی توجه کنیم.

 علاوه بر این، منابع کنگره آمریکا میگویند که دولت ایالات‌متحده به‌صورت پنهانی به سازمان مجاهدین خلق، دست‌کم ١٠٠.٠٠٠ دلار و شاید هم تا ٣٠٠.٠٠٠ دلار در ماه می‌پردازد تا اسلحه بخرند و برای ماشین تبلیغاتشان سوخت تهیه کنند.

دولت ایالات‌متحده و مجاهدین، پرداخت و دریافت چنین پول‌هایی را تکذیب می‌کنند. یک مقام وزارت امور خارجه آمریکا گفت: ما به‌هیچ‌وجه به آن‌ها کمک نمی‌کنیم.

 علی صفوی سخنگوی مجاهدین در واشنگتن نیز دریافت پول از دولت آمریکا را تکذیب می‌کند. او می‌گوید که کل خرج مجاهدین از پول‌هایی که ایرانیان، در داخل و خارج کشور به سازمان می‌پردازند، تأمین می‌شود و همچنین از فروش انتشارات و چند رشته فعالیت صادرات و واردات که در ایران دارند تأمین می‌شود.

 صفوی همچنین می‌گوید که سازمان، در سال ١٩٨٦ در چیزی که او یک عملیات بغرنج (پیچیده) می‌نامد، ٢٠ میلیون دلار از رژیم ایران دزدیده است.

 

منبع:

روزنامه کیهان، ۱۱/۱۱/۱۳۶۶، صفحه آخر

لینک کوتاه :
کد خبر : 2069