اخبار
تورقی بر روزشمار سال‌های مقاومت؛

روزنامه واشنگتن‌تایمز نوشت: آمریکا از بیم آنکه ایران احیاناً از موشک‌های ساخت چین برای حمله به ناوهای آمریکایی در خلیج‌فارس استفاده کند، بر فشار خود به چین افزود تا آن کشور را از فروش اسلحه به رژیم آیت‌الله خمینی منصرف کند.

 

به گزارش تارنمای مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، ریگان رئیس‌جمهور آمریکا، در ونیز بر عزم این کشور برای تحریم تسلیحاتی ایران تأکید کرد و فشارهای سیاسی به ایران را واقعی خواند.

وی گفت: تهدیدات آمریکا نسبت به ایران بلوف نیست. از زمانی که در این سمت هستم حتی یک‌بار هم بلوف نزده‌ام.وی در پاسخ به این پرسش که آیا مقصود، یک تهدید واقعی علیه ایران است، گفت: نه‌تنها یک اعلامیه واقعی است.

 روزنامه واشنگتن‌تایمز نیز، امروز (۱۹/۳/۱۳۶۶) از فشار دولت امریکا به چین برای توقف معاملات تسلیحاتی با ایران به‌ویژه موشک‌های کرم ابریشم خبر داد.

این روزنامه نوشت: آمریکا از بیم آنکه ایران احیاناً از موشک‌های ساخت چین برای حمله به ناوهای آمریکایی در خلیج‌فارس استفاده کند، بر فشار خود به چین افزود تا آن کشور را از فروش اسلحه به رژیم آیت‌الله خمینی منصرف کند.

 واشنگتن‌تایمز می‌افزاید: آمریکا از سیاست رسمی خود که کاربرد دیپلماسی آرام در برابر چین در مورد این مسئله بوده است، عدول کرده و مقامات آمریکا اکنون درباره ارتباط سلاح‌های چینی با جنگ ایران و عراق علناً به بحث پرداخته‌اند.

 آمریکا می‌کوشد شورای امنیت سازمان ملل متحد را تشویق کند دستور آتش‌بس در جنگ هفت‌ساله ایران و عراق را بدهد و تحویل اسلحه را به هر یک از دو کشور متخاصم که ترک مخاصمه را نپذیرد، منع کند.

 در ادامه گزارش این روزنامه آمده است: دیروز یک مقام آمریکایی گفت: چین بزرگ‌ترین فروشنده اسلحه به ایران شده است. او گفت: موشک‌های ضد دریایی چین به اسم کرم ابریشم که اکنون در دست دولت ایران است، تنها نوک کوه یخ است. چین سرگرم فروختن مقادیر هنگفتی سلاح‌های دیگر به حکومت آیت‌الله خمینی است.

 

تعهد آمریکا به اسکورت کشتی‌های نفتی

فرانک کارلوچی؛ مشاور امنیت ملی ریگان خواستار حمایت معنوی و هماهنگی متحدان آمریکا برای اسکورت نفت‏کش‏های کویتی شد:

نیروی دریایی ایالات‌متحده کاملاً قادر به اسکورت یازده نفت‏کش کویتی و دفاع از آن‌ها می‌باشد. در حال حاضر، برنامه و نقشه این عملیات نیز طرح‌ریزی شده است. چیزی که ما به دنبال آن هستیم حمایت دیپلماتیک، حمایت معنوی، همکاری و هماهنگی متحدین خود از طرق مختلف می‌باشد.

 

منبع:

علیرضا لطف‌الله زادگان، محمدحسین جمشیدی، روزشمار جنگ ایران و عراق: تصویب قطعنامه ۵۹۸؛ زمینه‌های سیاسی و نظامی، (کتاب چهل و نهم)، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی: مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، تهران ۱۳۸۷، صص ۱۲۳، ۱۲۴

لینک کوتاه :
کد خبر : 1347