آیتالله خامنهای (رئیسجمهور وقت): در طول این جبهه طولانی دو خصوصیت در این منطقه عملیات کربلای ۵ است که یکی از آنها در هیچ جای دیگر نیست و یکی در کمتر جایی است، آنکه در هیچ جای دیگر نبود، موانع بود. هیچ جا را رژیم عراق و دستگاههای مهندسی-رزمی دشمن بهقدر این منطقه از نظر خودشان آسیبناپذیر نکرده بودند.
به گزارشتارنمای مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، رئیسجمهور در نماز جمعه امروز (۱۳۶۵/۱۱/۳) تهران، ویژگیهای عملیات کربلای ۵ را برشمرد و به تشریح اهداف عملیات، عکسالعمل عراق بهصورت حمله علیه شهرها و طرح پیشنهاد صلح پرداخت.
به گزارش روزنامه جمهوری اسلامی، آیتالله خامنهای در ابتدای سخنان خود اظهار داشت: علیرغم اینکه وسایل ارتباطات جمعی و خبرگزاریها و محافل سیاسی جهانی کوشش کردند که این عملیاتها و پیروزیها را کوچک جلوه دهند و کتمان کنند، خوشبختانه مسئله روز در دنیا هم در این دو هفته، مسئله عملیات رزمندگان اسلام است
آنچه بیش از همه مظهر اهمیت این عملیات است؛ اضطرابها و نگرانیها و دلهرههایی است که امروز بر محافل سیاسی جهانی بهخصوص کسانی که در مسئله جنگ خودشان را مرتبط میدانند و به نحوی مسئله را به خود ربط میدهند مشاهده میشود.
رفتوآمدها، تماسهای تلفنی، اعزام هیئتها و برخی از اظهارات و پیامها و بالاخره این پیام عجز آلود اخیر صدام به ملت ایران، نمونههایی از آنهاست.
رئیس شورای عالی دفاع با اشاره به اینکه تا یک هفته تقریباً حرفی از عملیات کربلای ۵ در سطح جهانی زده نشد گفت: در این عملیات رزمندگان ما حساسترین نقطه برای عراق را ازنظر دفاعی انتخاب کردند.
دو خصوصیت مهم منطقه عملیاتی کربلای ۵
در طول این جبهه طولانی دو خصوصیت در این منطقه عملیات کربلای ۵ است که یکی از آنها در هیچ جای دیگر نیست و یکی در کمتر جایی است، آنکه در هیچ جای دیگر نبود، موانع بود. هیچ جا را رژیم عراق و دستگاههای مهندسی-رزمی دشمن بهقدر این منطقه از نظر خودشان آسیبناپذیر نکرده بودند.
ایشان با اشاره به موانع و مناطق صعبالعبور از جمله دریاچههای کمعمق، ردیفهای متعدد سیمخاردار، میدانها وسیع مین، دژهای بلند بتونی و دیوارهایی تا ارتفاع ۷ متر و کانالهایی به قطر یک متر و ارتفاع ۵/۱ متر در وسط دیوارهای بتونی گفت: در هیچ جای مرز بیش از ۱۳۰۰ کیلومتری ما با دشمن چنین موانعی وجود ندارد، البته سیمخاردار و میدان مین و کانال و رودخانه هست، اما با این استحکام در هیچ جا چنین موانعی وجود ندارد.
آیتالله خامنهای خصوصیت دوم عملیات کربلای ۵ را نزدیکی آن به یکی از حساسترین مراکز عمده بازرگانی، تسلیحاتی و سیاسی عراق یعنی شهر بصره دانست و با اظهار اینکه این شهر بعد از بغداد؛ اولین شهر عراق و مرکز سیاست و ارتباطات با خلیجفارس و کشورهای این منطقه است افزود:
میبینید که با این عملیات که اینجور هم قوی و با اطمینان و سریع پیش رفته و رزمندگان ما در مدت دو هفته به ۷-۸ کیلومتری بصره رسیدهاند، یعنی در حقیقت پشت دروازههای این شهر نیروهای ما حضور دارند، با این عملیات یک زلزلهای در دنیا در محافل سیاسی و در میان حامیان رژیم بغداد و سردمداران قدرتهای جهانی، قدرتهای شرقی و غربی به وجود آمده و یک چنین زلزلهای کمنظیر است
سیاست ایران هراسی مستکبران
آیتالله خامنهای گفت: امروز باز مثل همیشه دشمنان ما و کسانی که سیاستشان ایجاب میکرده که کشورهای همسایه را مخصوصاً کشورهای عربی خلیجفارس را از ما بترسانند، صداهایشان را بلند کردند و موذیانه و وسوسه انگیزانِ وانمود میکنند که ایران میخواهد جنوب عراق را بگیرد و تصرف کند و جدا کند و ملحق به خاک خودش کند و بعدازآن نوبت شماهاست.
ما این مسئله را تکذیب میکنیم. ما احتیاج به سرزمین هیچکس نداریم. ما دنبال عدالت هستیم. در منطقه یک ظلم بزرگ انجام شد، یک بیعدالتی انجام شد. دستگاههای استکباری و شرق و غرب همدستی کردند، همکاری کردند تا این بیعدالتی را بر ملت ما تحمیل کنند. ملت ما نه گفت و پای این نه ایستاد و تا وقتیکه این بیعدالتی برطرف نشود و ملت مظلوم و مبارز مسلمان ما حق را احیا نکند و اقامه نکند، این حرکت ادامه خواهد داشت.
صلحطلبی صدام از موضع ضعف
رئیسجمهور در بخش دیگری از خطبههای نماز جمعه امروز تهران به پیام اخیر صدام حسین رئیسجمهور عراق به ملت ایران پرداخت و دعوت وی به صلح را تلاشی برای خارج شدن از موضع ضعف دانست و افزود: خب به این آدم میگویند شما بیایید صلح کنید.
این آدم یک روز هم قرارداد الجزایر را با رژیم منفور پهلوی امضا کرد، بعد این قرارداد را پاره کرد و زیر پا گذاشت. گفتند چرا این کار را میکنید گفت من آن روز در موضع ضعف بودم که این را امضا کردم، امروز در موضع قدرت هستم و پاره میکنم.
خب امروز هم در موضع ضعف است، التماس صلح میکند، میگوید بیایید صلح کنیم و جنگ را تمام کنیم، آیا میشود به این آدم اطمینان کرد که یک روز اگر قوی شد نگوید که آن روز من در موضع ضعف بودم و حالا حرف آن روز را قبول ندارم؟
آنکسانی که ملت ایران را دعوت میکنند به صلح آیا حاضر نیستند فکر کنند و بیندیشند که قصه چیست؟
رئیسجمهور در بخش پایانی سخنان خود در خطبههای نماز جمعه تهران به اظهار قدردانی از خدمات نیروهای مختلف رزمی، فنی-مهندسی و نیز فرهنگی در عملیاتهای کربلای ۵ و ۶ پرداخت و از نیروهای جوان کشور خواست برای یکسره کردن کار جنگ به سپاه یکصد هزارنفری حضرت مهدی (عج) بپیوندند.
منبع:
ابوالقاسم حبیبی، ایرج همتی، روزشمار جنگ ایران و عراق: کربلای ۵؛ تلاشی دیگر برای تعیین سرنوشت جنگ (کتاب چهل وششم-جلد ۱)، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی: مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، تهران ۱۳۹۸، صص،۱۰۱۳،۱۰۰۰،۱۰۰۱،۱۰۰۳،۱۰۰۸،۱۰۱۰