اخبار
دبیر علمی جایزه شهید سلیمانی:

محسن پرویز گفت: به نقطه‌ای رسیده‌ایم که با بصیرت‌افزایی، نتایج شیرینی خواهیم داشت و اگر غفلت کنیم و بترسیم که در «تله جنگ» نیفتیم، بلایی سرمان خواهد آمد که سر سوری‌ها آمد.

 

به گزارش تارنمای مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، دکتر محسن پرویز، دبیر علمی سومین دوسالانه‌ی «جایزه شهید سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی» در اختتامیه این رویداد که پیش از ظهر یکشنبه، ۲۵ آذر در موزه ملی انقلاب و دفاع مقدس برگزار شد، درباره روند برگزاری سومین دوره این دوسالانه اظهار کرد: در دوره سوم تعداد کتاب‌های واصله ۴۳ درصد فزایش داشت و بخاطر مسایل و رخدادهای متوالی که در یک سال اخیر در حوزه ‌مقاومت اتفاق افتاد، پیش‌بینی می‌کنم در دوره بعد بازهم افزایش پیدا کند.

پرویز با اشاره به اینکه این رشد کمّی در «جایزه ادبی فلسطین» که اختتامیه‌ی آن فردا در بغداد برگزار می‌شود هم وجود داشته است، گفت: کاملاً به نظر می‌رسد که تغییر و تحولی در رویکرد نویسندگان نسبت به موضوع مقاومت در جهان دیده‌ می‌شود.

دبیر علمی دوسالانه جایزه شهید سلیمانی با اشاره به اینکه امسال بیش از ۶۰۰ کتاب به دبیرخانه رسید، گفت: غیر از بخش مقالات که امسال برای اولین‌بار به این رویداد اضافه شد،  رساله‌های دکتری و فصلنامه‌های پژوهشی هم مثل دوره‌های قبل داوری شد و برخی برگزیده شدند و بعلاوه از تعدادی از پژوهشگران هم تقدیر شد.

وی با اشاره به کمبود پژوهش‌های مرتبط با دفاع مقدس و مقاومت در دانشگاه‌های کشور گفت: بطور طبیعی دانشگاه‌های نظامی به این حوزه می‌پردازند اما این مقوله منحصر به مباحث نظامی نیست و جا دارد ابعاد سیاسی، حقوقی، بین‌المللی و فرهنگی این حوزه در دانشگاه‌‌های معمول کشور بررسی شود.

دبیر علمی سومین جایزه سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی با بیان خاطراتی از حضورش در گردان مقداد در عملیات کربلای ۵ و شهادت حاج علی جزمانی، فرمانده این گردان، این سوال را پیش کشید که چه عناصر و عواملی باعث شد که افرادی مانند شهید جزمانی با وجود مشکلات خانوادگی و شخصی همچنان ایثارگری کردند؟ و تأکید کرد: باید ریشه‌یابی کنیم که شخصیت‌های دفاع مقدس و مقاومت چطور شکل گرفته‌اند؟ چه کسی باید این حوزه را مطالعه کند؟ کسانی که به اسم استاد دانشگاه مطالبی مایوس‌کننده درباره  جامعه امروز می‌نویند، وظیفه اصلی‌شان این است که دانشجویان را ترغیب کنند و رساله دکتری به دانشجویان بدهند تا نقاط مشترک روحیات رزمندگان ما و عوامل رساندن آنان به این مرحله را استخراج و برای جامعه تجویز کنند.

پرویز با بیان اینکه وظیفه ماست که تلاش کنیم ظرفیت دانشگاه‌های ما افزایش پیدا کند و در این زمینه بیشتر فعالیت کنند، ادامه داد: ما همچنان در این زمینه ضعف داریم و فکر می‌کنم در فاصله بین دوسالانه‌ها رفقای ما در دبیرخانه، باید همت کنند و نشست‌هایی برگزار کنیم و اساتید انقلابی بیایند و این دایره را گسترش دهیم و کارهای پژوهشی اساسی و قوی‌تری انجام شود.

این چهره دفاع مقدس در ادامه نیز به شرایط حاکم بر منطقه اشاره کرد و گفت: در شرایط بسیار دشواری قرار گرفتیم و همگی باید تلاش کنیم از این شرایطی که پیش آمده خارج شویم. همواره این جمله را تکرار می‌کنیم که برهه کنونی برهه خاص و دشواری است، این واقعیت است و ما روی این تأکید می‌کنیم.

پرویز افزود: در دوران پس از انقلاب هر روز یک حادثه جدید اتفاق می‌افتد و شرایط ما الان شرایط سختی است و رسیدیم به نقطه‌ای که اگر همگی دقت کنیم و بصیرت‌افزایی اتفاق بیفتد، نتایج کار بشدت شیرین خواهد شد و اگر غفلت کنیم و بترسیم که در «تله جنگ» نیفتیم، بلایی سرمان خواهد آمد که سر سوری‌ها آمد و از ترس افتادن در تله‌ی جنگ، کشور را بدون جنگ تقدیم دشمن کردند!

لینک کوتاه :
کد خبر : 556