اخبار
به مناسبت سالروز شهادت سردار شهید سید جمشید صفویان؛

شهید سید جمشید صفویان پیش‌ازاین عملیات به فرمانده اش گفته بود: دوست دارم مثل حمزه سیدالشهدا (ع) به شهادت برسم، طوری که پیکرم قطعه‌قطعه شود و چیزی از آن باقی نماند. طولی نکشید که آرزوی عاشقانه‌اش به واقعیت پیوست و عملیات کربلای ۴ محملی برای عروج آسمانی‌اش شد.

 

به گزارش تارنمای مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، سید جمشید صفویان در سال ۱۳۴۱ در شهر شهیدپرور دزفول به دنیا آمد. او که از سلاله سادات بود و سجایا و سیرت‌های درونی‌اش را از اجداد طاهرینش به ارث برده بود، در سال‌های نوجوانی به سربازان حسینی نهضت امام خمینی (ره) پیوست.

وی از دوران کودکی با شرکت در نشست‌های مذهبی، با فرهنگ غنی اسلام آشنا گردید و حضورش در جلسه‌های قرائت قرآن همراه پدرش، سبب تکمیل اندوخته‌های اعتقادی و مذهبی‌اش شد. با ورود به دوره نوجوانی نیز توانایی‌هایش در زمینه برخی امور مدیریتی آشکار شد.

پس‌ازآنکه رژیم پهلوی تصمیم گرفت مجالس مذهبی را تعطیل کند، جمشید صفویان در کنار برگزاری جلسه‌های قرائت قرآن در خانه‌اش، به آموزش‌های فرهنگی، عقیدتی و رزمی به نوجوانان همت گمارد.

پس از پیروزی انقلاب اسلامی نیز با پذیرش مسئولیت روابط عمومی کمیته انقلاب اسلامی در دزفول به فعالیت‌هایش ادامه داد و با آغاز تجاوز رژیم بعث عراق به مرزهای میهن اسلامی هم عازم میدان‌های نبرد شد.

سید جمشید صفویان با توانمندی‌هایی که از خود نشان داد؛ در عملیات‌های والفجر ۱ و خیبر، فرمانده گردان بلال و پس از تغییرات سازمانی لشکر ۷ ولی‌عصر (عج) نیز در عملیات‌های بدر، والفجر ۸ و کربلای ۴ جانشین این گردان شد.

وی در عملیات کربلای ۴ با پوشیدن لباس غواصی همراه نیروهای عمل‌کننده از اروندرود عبور کرد و نبرد جانانه‌ای از خود به نمایش گذاشت.

او پیش‌ازاین عملیات به فرمانده اش گفته بود: دوست دارم مثل حمزه سیدالشهدا (ع) به شهادت برسم، طوری که پیکرم قطعه‌قطعه شود و چیزی از آن باقی نماند. طولی نکشید که آرزوی عاشقانه‌اش به واقعیت پیوست و عملیات کربلای ۴ محملی برای عروج آسمانی‌اش شد.

 

منبع:

کوچک، عبدالمحمد، اطلس لشکر ۷ ولی‌عصر (عج) در دوران دفاع مقدس، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی: مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، تهران ۱۳۹۸، ص ۲۰۱

لینک کوتاه :
کد خبر : 2208